Moss

Jeløy - Lekker, oppgradert bolig med flott, solrikt uteområde - 3(4) soverom - walk-in closet - sjøgløtt - dobbelgarasje

Refsnesskogen 16 , 1512 Moss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Vilde Svarstad Johnsen
Vilde Svarstad Johnsen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

93%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over 5 mill

94%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

41%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 197 m²
Bruksareal 197 m²
Tomt 1 340 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1962
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 2067
Energimerking G
FINN.no 239724250
Sist endret 25.11.2021 16:26
Prisantydning 10 950 000
Totalpris 11 237 772

Beregnet totalkostnad

10 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 273 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 950 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 287 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 237 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Refsnesskogen 16 - en fantastisk eneboligbolig med alt på ett plan, sjøgløtt og beliggende i naturskjønne omgivelser med kort vei til fine turstier!
Boligen er opprinnelig oppført i 1962, men i 2019 ble boligen renovert hvor det meste har blitt oppgradert med kvalitetsmaterialer. Og fremstår gjennomgående lys og delikat.
Parker enkelt i garasjen og gå på den pent opparbeidede, steinlagte gangveien til inngangsdøren.
Det første som møter deg er en stor hall, med godt med garderobeplass i garderobe fra kvalitetsleverandøren Schmidt. Deler av garderoben utgjør en praktisk sittebenk.
Videre kan du velge å ta til venstre for boligens private sone, eller rett frem til den sosiale sonen med stor stue, spisestue, kjøkken, vaskerom og boligens ett av tre soverom.
Mer eller mindre hele den vestvendte siden av boligen består av store vindusflater og/eller skyvedører. Noe som virkelig visker ut grensene mellom innerom og uterom og gir godt med naturlig lys. Stuedelen er oppført med en lekker peis som kan nytes fra både kjøkken, stue og spisestuen og gir en lun atmosfære. Glassdørene i peisen kan heves og senkes noe som gir den ekstra gode følelsen ved peis. For ekstra varme er det gulvvarme i alle gulv (foruten soverom). Både varme og utelys styres via app.
Stuen og spisestuen glir sømløst over i hverandre og gir dermed godt med plass for å både dekke langbord og samle hele familien eller vennegjengen. 
For å toppe den gode atmosfæren er det Sonos lydanlegg i store deler av boligen, i stuen, så vel som på soverommet.
Fra spisestuen er det utgang til en stor terrasse over flere plan og en vinterhage med varme i gulv - nyt den sommer som vinter. Hagen er tilbaketrukket på tomten, slik at den er skjermet og privat, med mye tomleplass for store og små. Det er lagt opp ledning til robotgresslipper, enklere blir det ikke å holde plenen fin.
Stort, flott og åpent kjøkken fra kjøkkenspesialisten Schmidt, med flere store høyskap, vinskap og generelt godt med skap- og benkeplass. Lekker stenbenkeplate gjør det enkelt å holde overflatene rene. Det er lagt opp til skjult tv-uttak på kjøkkenet, slik at du kan følge kokkeprogrammet til punkt og prikke. Quooker-kran med kokende vann, gjør det enkelt å både trekke fisk og ta seg en kopp te på kort tid. Stor øy med kokeplate med integrert vifte og plass for barkrakker, samt 2 stekeovner gir det perfekte kjøkkenet for både lekser og matlagingskvelder for familie og venner.
Fra kjøkkenet er det et romslig vaskerom med egen inngang, praktisk etter en tur med hunden, eller etter en lang dag ute for både små og store. Rommet har varme i gulv, slik at miljøet for tørking av klær og sko er ypperlig. Vaskerommet har benkeplate med vask og bretteplass, samt at vaskemaskin og tørketrommel står høyt i et hyllesystem, gjør klesvasken litt enklere. Boligen har flere praktiske finesser som bl.a. integrert strykebrett i underskap som enkelt kan brettes ut. I tillegg er det godt med lagringsplass i et åpent hyllesystem, et perfekt rom for boligens vaskeansvarlig.
Boligen har totalt 3 soverom, hvor hovedsovrommet opprinnelig var 2 soverom, så dette kan lett tilbakestilles om ønskelig eller behovet tilsier det. I dag bruker eier dette romslige soverommet som kombinert soverom, stort walk-in-closet og kontorplass.
Ett av soverommene ligger i nærheten til spisestuen, mens hovedsoverom og et naturlig barnerom/kontor ligger i den private delen av boligen. Fra barnerommet/kontoret er det direkte adkomst til badet.
Den private delen består videre av et romslig bad og et rom som er tiltenkt et lite bad - hvor du kan lage det akkurat som du ønsker. Det foreligger arkitekttegninger fra KREO Tjuvholmen som kan fås ved forespørsel.
Hovedbadet er mer eller mindre det eneste rommet som har overflater av eldre dato, men det fremstår likevel som pent og innbydende. Det ble montert ny servantinnredning med to vasker, dusjarmatur og toalett i 2021.
Stor dobbelgarasje med isolert sportsbod/verksted i bakkant. Boden har varme i gulv og er i dag benyttet som både lagrings- og treningsrom. Totalt 57 kvm. I  hagen er det en dukkestue - perfekt med overnattig for de minste.
Få skritt fra boligen finner du Refsnesskogens mange turstier, som tar deg bilfritt til store deler av Jeløy.
Velkommen til visning!

Innhold

Entré, bad, tiltenkt bad, stue med åpen kjøkkenløsning, vaskerom og 3 soverom.
Uinnredet kaldtloft med adkomst via takluke med stige fra entré.
Stor dobbelgarasje med isolert bod i bakkant.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.
Innvendige overflater:
Gulvflater med laminatgulv.
Vegg-og himlingsflater i malte flater.
Profilerte innerdører samt glatt hvitmalt listverk.

Utstyr

Varme i gulv
Integrert Sonos musikkanlegg
Integrert vinskap
Quooker-kran
Integrert stikkontakt i benkeplate
Integrert strykejern på vaskerom
Appstyrt varme og utelys
Plassbygget bokhylle
Peis
Katteluke
Ledning til robotklipper
Dobbelgarasje med stor bod

Entré

Du ønskes velkommen inn til en romslig hall med god plass til oppbavaring for store og små klær. Garderobeskap fra Schmidt, med høy kvalitet og god standard. Deler av innredningen utgjør en praktisk sittebenk. Spileveggen gir et moderne preg. I hallen er det adkomst til kaldloft via stige, hvor det er godt med lagringsplass. Fra mønet er det ca. 2 meters takhøyde. Fra hallen ser du inn mot spisestuen hvor det er store vindusflater som slipper inn synet av en nydelig uteplass, hage og noe sjøutsikt.
Det foreligger arkitekttegninger av potensiell 2.etasje. Tegningen består av trapp opp til loft med loftsstue og ett soverom. Dette er ikke søkt om eller godkjent av kommunen. Tegninger kan fås ved forespørsel.

Stue

Stuen oppleves som lys og romslig og har store vindusflater som visker ut grensene mellom inne og ute og gir et nydelig lys.
Spisestuen og stuedelen deles fint av med en gjennomgående peis, som kan nytes fra begge sider. Takhøyden er på det høyeste er 2.85 meter som i kombinasjon med store vindusflater gir en meget god romfølelse. Utgang fra både stuedel og spisestue til vestvendt terrasse fra 2019 på ca 52 kvm.

Kjøkken

Delikat Schmidt kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate av komposittstein. Nedfelt oppvaskkum i komposittmaterialer og ett-greps armatur med Quooker-kran. Det er 2 integrerte stekeovner (AEG) og koketopp med integrert ventilator (Elica Nikola Tesla). Integrert kjøleskap med fryser (AEG). Og integrert vinskap (Temptech). Nedfelt stikkontakt, skjult opplegg for tv-uttak og integrert lydanlegg er bare noe dette kjøkkenet kan by på. I tillegg gjør det store øyen at kjøkkenet fort blir et samlingspunkt for store og små. Kjøkkeninnredningen er like fin innvednig som utvendig, da samme materialer og farger er brukt i skaper- og skuffer.
Til info er det 10 års garanti på kjøkken og 25 år på skuffer og hengsler (fra 2019).

Bad

Baderommet er fra 1995 og mer eller mindre det eneste rommet med eldre overflater. Likevel fremstår badet som delikat. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger.
Servantinnredning med 2 overliggende servanter med ett-greps armaturer. Dushjørne med glassdør, hånddusj, regndusj og innmurt badekar. Servantinnredning, dusjarmatur og toalett ble oppgradert i 2021. Gulvstående toalett og gulvstående bidé. Vannrør i kobber og synlig avløpsrør i plast.

Vaskerom

Boligen har i tillegg et eget vaskerom, en drøm for huset vaskeansvarlig. Der er det opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og brettebenk. Vaskemaskin og tørketrommel er opphøyet i innredning slik at vaskingen skal gå enklere. Det er rikelig med under- og overskap til oppbevaringsmuligheter av såpemidler og det man vil ha på et vaskerom. Garderobeskap på hele den ene veggen gir rikelig med oppbevaringsmuligheter. Praktiske løsninger som strykebrett i den ene skuffen. Merk at det ikke er sluk eller membran på vaskerommet.

Terrasse

Utgang fra stue til vestvendt terrasse fra 2019 på ca 52 kvm som innbyr til kos både sommer som vinter. Med store gulvarealer gjør det enkelt med flere store sittegrupper. For le, varme eller bare ekstra plass er det en idyllisk vinterhage med varme i gulv.

Dukkestue/utebod

Frittstående isolert utebod/dukkestue. Oppført i isolert bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med stående panel.

Soverom

Hovedsovrommet opprinnelig var 2 soverom, så dette kan lett tilbakestilles om ønskelig eller behovet tilsier det. I dag bruker eier dette romslige soverommet som kombinert soverom, stort walk-in-closet og kontorplass. Fra sengen kan du se sjøen og drømme deg bort.

Soverom 3

Soverom 3 er på byggetegninger omtalt som disponibelt rom. Rommet er av den grunn ikke godkjent for varig opphold. Areal og rømningsvei tilfredstiller dagens krav for rom til varig opphold.

Beliggenhet

Refsnesskogen 16 ligger i et av Moss mest populære villastrøk. Et veletablert boligområde med store tomter og flott turterreng praktisk talt rett utenfor døren.
Jeløy kan by på et rikt mangfold til sine om lag 12 000 fastboende. Jeløy, som er knyttet til Moss med Kanalbroen, har mange populære badestrender, samt flotte tur- og rekreasjonsområder. Følg for eksempel kyststien mot Alby og Galleri F-15, gjennom vakker edelskog, gå i fotsporene til Edvard Munch eller nyt atmosfæren langs Strandpromenaden og dens populære strender og yrende folkeliv. Her har både Sjøbadet og Fiskestranden nylig blitt opprustet med flotte badeanlegg, lekeplasser og egen sandvolleybane. Her finner man også to fritidsbåthavner, samt cafè og butikker.
I tillegg har Jeløy både slakter og fiskeforretning for de som er opptatt av god og kortreist mat, og langs kanalen ligger puber og restauranter.
Ellers kan det nevnes Galleri Varden som har mange spennende og anerkjente utstillere og Røed Gård med både eget sjokoladeri, café og gartneri. Her arrangeres også både små intimkonserter og større musikkopplevelser.
Jeløy strekker seg i nord helt opp mot Son, og denne delen av øyen byr på mang en "godbit" for tur- og naturelskere. Det er et vakkert landskap, og også et mye brukt område for kajakkpadlere.
Hva angår infrastruktur for øvrig, har Jeløy 3 barneskoler: Ramberg, Reier og Refsnes, samt en ungdomsskole: Hoppern.
Man finner også mange fine og ulike barnehager å velge mellom på øya for de er det totalt 13 stk. av Tilbudet består av familiebarnehage og små og store ordinære barnehager, private og kommunale, med andre ord - noe for enhver smak.
Nærområdet kan innenfor gangavstand skilte med flott kunstgressbane der Jeløys egen klubb Sprint Jeløy hører hjemme, og hvor det er stor aktivitet av små og store spillere hele året. Moss tennisklubb ligger i nærheten med stor tennishall og flotte ute- og innebaner. Jeløy er for øvrig kjent for sitt aktive seilermiljø, som holder til ved Søly båthavn. Området er også yndet for ivrige surfere og kitere! Vinterstid er det flotte ski- og skøytemuligheter på øya, og sommeren tiltrekker seg mang en seil- og sykkelentusiast.
For de mer shoppingglade, ligger Amfi Moss, Mosseporten Senter og Rygge Storsenter, samt handelsområdet på Høyda bare noen minutters kjøretur unna.
Med sin direkte nærhet til sjøen og strender, så vel som skog og topper, samt gangavstand på ca.15 minutter eller rundt 2 kilometer til Moss sentrum med alle servicetilbud / sentrumsfasiliteter og Moss jernbanestasjon, er dette noe av det beste Moss kan tilby. Tog fra Moss til Oslo tar ca. 40 minutter. I bil bruker man effektivt 45 minutter så vel til hovedstaden, som til Sverige/ Svinesund. Er du avhengig av å pendle, er det også gode togforbindelser i både nord- og sørgående retning på Østfoldbanen, samt fergeforbindelse med Vestfold v/ Moss - Horten.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret i Gjensidige med polisenummer: 89979065.

Boligens areal

Primærrom: 197 kvm.
Bruksareal: 197 kvm.
1. etasje:
Bruksareal: 197 m².
Primærrom: 197 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, tiltenkt bad, stue med åpen kjøkkenløsning, vaskerom og 3 soverom.
Garasje:
Bruksareal: 57 m².
Sekundærareal: 57 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom og bod.
Vinterhage:
Bruksareal: 13 m².
Sekundærareal: 13 m².
Samt en dukkestue på 5 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 1 340 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med gruslagt innkjørsel og gårdsplass, gressplen og dukkestue.

Garasje / Parkering

Frittstående garasjebygg med tilhørende isolert sportsbod/verkste. Boden har varme i gulv og er i dag benyttet som både lagrings- og treningsrom. Totalt 57 kvm. Garasjen har kledning fra 2019 samt garasjeport fra 2021.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Erik Wiklund Nordnes i Anticimex AS, med rapportdato 22.11.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Støpt plate på mark fundamentert på ukjent byggegrunn.
Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon med stående tømmermannskledning samt teglstein med utvendig pusset fasade.
Takkonstruksjon av saltakskonstruksjon belagt med takstein.
Boligen har entredør med glassfelt. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2019. Skyvedør med tre-lags glass fra 2019.
Skyvedør med to-lags glass fra 1990. 2stk vinduer på soverom 1 fra 1990. Ett vindu på tiltenkt bad fra byggeår.
Hovedstoppekran for vann er plassert på vaskerom. Vannrør i kobber og plast. Synlig avløpsrør av plast. Oppvarming med elektrisk gulvvarme i
samtlige rom foruten soverom. Peisovn i stue. Ca 200 liter varmtvannsbereder fra 2019 plassert på vaskerom.
Natulig ventilasjon.
Følgende punkter har fått TG2:
Bad: Helhetsvurdering, TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt
andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er påvist sprekk i gulvflis og veggflis i dusjsone. Sluket er isolert i dusjsone. Fuktsøk viser stedvise forhøyede verdier i våtsone i dusj. Membran ikke klemt i klemring.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken midlertidig brukstillatelse eller ferdig attes på eiendommen.
Eneboligen ble godkjent for oppføring i 1962 og er oppført på et tidspunkt før det var krav til ferdigattest (før 1965).
Det ble ved lovendring 1. juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Bellevue barnehage,1.4 km
Ramberg barnehage (0-5 år), 1.4 km
Refsnes barnehage (0-6 år), 1.7 km
Skoler:
Ramberg skole (1-7 kl.), 1.3 km
Refsnes skole (1-7 kl.), 1.5 km
Torderød skole (1-10 kl.),  2 km
Reier skole (1-7 kl.), 2.6 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 1.4 km
Kirkeparken videregående skole, 3.7 km
Malakoff videregående skole, 4.5 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisk gulvvarme i samtlige rom foruten soverom. Oppvarming med peisovn i stue.
Ved siste tilsyn ble det anmerket at slokkeutstyr ikke var vedlikeholdt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er kr. 39 024,- pr. år.
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feieavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 6 terminer pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 259 543 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 534 354 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommuneplaner
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delarealer: Delareal 1 340 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: Bolig
Reguleringsplaner
Id: 18
Navn: Refsnes Gods og Refsnes Gods Nordre del
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 01.03.1956
Bestemmelser: - http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3002/18/Dokumenter/best018.pdf
Delarealer: Delareal 1 267 m
Formål: Boliger
Feltnavn: V
Delareal: 73 m
Formål: Gangvei

Offentlige planer

Det skal være oppgraderinger på vann og kloakk det kommende halvåret.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1958/16-2/87  Erklæring/avtale  
04.01.1958 
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerdeplikt
Best. om føring av div. ledninger
Bestemmelse om deleforbud
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
1960/3048-1/87  Erklæring/avtale  
29.08.1960 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:1 Bnr:2067  
Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til johnsen@meglergaarden.no eller SMS: 99 12 60 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Refsnesskogen 16, 1512 i Moss kommune.
Gnr. 1 bnr. 2067.

Oppdragsnummer

92-21-0393

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.