Hobøl

Ringvollkollen- 10 spennende prosjekterte boliger - Vannvarme og solceller* - Bygging er i gang - 2 solgt!

Ringvollkollen , 1827 Hobøl

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Måleng
Mats Måleng Partner / Eiendomsmegler MNEF
Josefine Anker-Jensen
Josefine Anker-Jensen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

22%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

14%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 93-133 m²
Bruksareal 96-138 m²
Tomt 19 400 m² / Eiet tomt
Soverom 3 - 4
Byggeår 2022
Gårdsnummer 876
Bruksnummer 6
Energimerking A
FINN.no 250253157
Sist endret 21.09.2022 13:38
Prisantydning 3 990 000 - 6 390 000,-
Totalpris 4 091 122 - 6 551 122,-
Fellesutgifter 1 500,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
F01 4 2 94 m2 97 m2 4 190 000,-
F02 4 2 93 m2 96 m2 3 990 000,-
F03 4 2 93 m2 96 m2 3 990 000,-
F04 4 2 94 m2 97 m2 4 190 000,-
K01 3 2 112 m2 115 m2 5 590 000,-
K02 3 2 112 m2 115 m2 5 490 000,-
K15 3 2 112 m2 115 m2 5 890 000,-
R12 4 2 133 m2 138 m2 6 390 000,-

Beskrivelse av prosjektet

47 FLOTTE BOLIGER MED LAVT STRØMFORBRUK
Første trinn består av 10 boliger fordelt på 3 forskjellige boligtyper - FRONTI, KOLLI OG RINGI med solcelleanlegg, vannbåren varme og balansert ventilasjon med varmegjenvinning*. Dermed vil boligene ha effektive energiløsninger som gir reduserte kostnader. Samtlige boliger vil score høyere enn merking A, selv medregnet opplading av elbil.

*Ønsker du en rimeligere bolig, har vi lagt opp til at du på boligtypen FRONTI kan velge mellom 3 standarder:

Fronti Tek17 - fin prosjektstandard med balansert ventilasjon og peis.
Fronti Comfort - med det lille ekstra som bl.a. vannbåren varme.
Fronti Premium - fullspekket med bl.a. vannbåren varme, balansert ventilasjon med varmegjenvinning, solceller og energimerke A.

Uansett valg vil du i tillegg få mulighet for egne tilvalg for å personalisere ditt drømmehjem.

SE PROSPEKT HER: https://ringvollkollen.no/prospekt/

BOLIGMIKSEN:
I første trinn starter vi med 4 FRONTI, 3 KOLLI og 3 FRITTSTÅENDE BOLIGER (HHV. 2 RINGI OG 1 KOLLI):

4 rekkehus over 2 etasjer - BRA 97 m2 med 3 (evt. 4) soverom. (FRONTI)

3 rekkehus over 2 etasjer - BRA 115 m2 med 3 (evt. 4) soverom. (KOLLI)
1 frittstående enebolig over 2 etasjer - BRA 115 m2 med 3 (evt. 4 soverom) (KOLLI)

2 frittstående eneboliger over 2 etasjer - BRA fra 138 m2. 3 (til 5) soverom. (RINGI)

FRONTI - Ligger i front på feltet og er vårt mest prisgunstige alternativ. Ønsker du et rimeligere alternativ, kan du velge Fronti Tek17 eller Fronti Comfort - begge leveres med god prosjektstandard. Uansett valg får du et innbydende rekkehus over 2 plan med sokkeletasje. Parker enkelt i carporten. Entrè fører deg videre til boligens sosiale sone med stue/kjøkken og evt tv-stue eller ekstra soverom. Underetasjen har 3 soverom og romslig bad med adskilt vaskerom. Uteplass både på øst og vestsiden sikrer gode solforhold fra morgen til kveld.

KOLLI - Kolli byr på en gjennomtenkt og god planløsning over 2 etasjer som er svært familievennlig. Parker enkelt i egen carport med tilhørende sportsbod. Første etasje byr på entrè med tilknytning til wc og teknisk rom/vaskerom. Perfekt ved en lang utedag med små tobente. Resten av etasjen består av stor sosial sone med åpen kjøkkenløsning og stue/spisestuedel. 2.etasje blir fort boligens private sone med 3 soverom (evt.4 soverom) og stue, samt pent flislagt bad. Fra denne etasjen er det utgang til stor terrasse, perfekt for hyggelige lag med familie og venner. I tillegg er det egen hage på baksiden av boligen som gir både sol og rom for store og små, tobente som firbente.

RINGI - En av de største boligene med opptil 5 soverom fordelt over 2 etasjer. Fra carporten tar du deg inn i entreen med direkte adkomst til både bad og teknisk rom. Videre kommer du til stue/kjøkkendel som gir naturlig plass til sofadel på den ene siden av spisestue på den andre. I denne etasjen kan du velge å lage et ekstra soverom ved behov. 2.etasje består av 3 (evt. 4) soverom, stue og delikat flislagt bad.
Stor uteplass og romslig terrasse med fint utsyn over skog og omkringliggende landskap gjør dette til den perfekte familieboligen.

Alle boligene kan få vannbåren varme, som gir en god lunk i boligen og med solceller som bidrar til å holde strømregningen nede ligger alt til rette for å nyte sin energieffektive splitter nye bolig med reduserte kostnader - i naturskjønne omgivelser!
Ønsker du en rimeligere bolig, er Fronti Tek17 eller Fronti Comfort veldig gode alternativer.

I tillegg til at leveransen er god og nøye gjennomtenkt, kan du gjøre en rekke tilvalg for å skreddersy din egen bolig, etter stil, ønsker og behov!

Hvilken bolig passer deg best?
REKKEHUS FRONTI TEK17
REKKEHUS FRONTI COMFORT
REKKEHUS FRONTI PREMIUM

ENEBOLIGI REKKE KOLLI PREMIUM
FRITTSTÅENDE KOLLI PREMIUM

FRITTSTÅENDE RINGI PREMIUM

Felles for alle boligene er at de er nøye plassert i terrenget for å utnytte sol og utomhus arealer til det fulle. Samtlige boliger leveres med en pent opparbeidet tomt med plen, hekk, oppstillingsplass og utebod. Det medfølger carport i tilknytning til hver bolig, samt at det vil bli oppstillingsplass for en bil nummer 2.

I tillegg til at boligmiksen er nøye utarbeidet, ønsker vi at hele feltet skal gi en god og helhetlig bofølelse. Her legges det til rette for at store og små skal trives, både ute og inne.

På Ringvoll finner du et godt og etablert skole- og barnehagetilbud og et fint og trygt lokalmiljø. På Ringvoll Senter, en kort spasertur unna har du en Sparbutikk med bredt utvalg, post i butikk, legesenter og fysioterapi mm.

Du er kanskje ikke klar over hvor sentralt Ringvoll ligger? Med bil er det bl.a. ca 12 minutter til Vestby togstasjon og Vestby storsenter. Til Oslo tar du deg på ca 40 minutter. Velkommen til Ringvollkollen!

Prosjektet / Selskapet / Eiendommen

Ringvoll Boligutvikling AS
Org. nr. 925 833 975

Forventet fremdrift

Byggestart mai 22
18 mnd etter byggestart. Antatt Q3 23

Beliggenhet

Ringvoll er et trivelig tettsted i vakkert naturlandskap med sentral beliggenhet mellom Moss og Oslo.

På Ringvoll finner du et godt og etablert skole- og barnehagetilbud og et fint og trygt lokalmiljø. På Ringvoll Senter, en kort spasertur unna har du en Sparbutikk med bredt utvalg, post i butikk, legesenter og fysioterapi mm.

Området byr på fine turstier for gå- og joggeturer. Du kan besøke familievennlige gårder som Funny Farm eller kjøre slalåm en liten biltur unna.
Luften er ren, naturen er nydelig og lyden av stillhet skaper harmoni. Grunnlaget for et godt liv ligger godt til rette her på Ringvollkollen.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til området. Det vil bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Elektro

Det leveres stikkontakter og takpunkt i alle rom etter bestemmelser i NEK 400.2018. Generelt leveres det taklamper i sportsbod, entre og teknisk rom. Det leveres downlights på baderom samt kjøkken i alle boligtyper med unntak av Fronti som kun har downlights på baderom.
Boligene levers med ringeklokke og seriekoblede røykvarslere.

Fronti Tek17 og Fronti Comfort leveres med punkter i taket klargjort for tilkobling.

Utvendig leveres boligene med utvendig belysning på vegg ved i inngangsparti og terrasse. Det vil leveres tilrettelegging i form av tomrør for elbillader, og det vil være mulighet for levering av elbillader som tilvalg. Utvendig på sportsbod eller i carport vil det bli levert inverter for solcelleanlegget.

Solceller

Boligene blir levert med integrerte solceller BIPV fra produsent Roofit Solar og GSE kassettrammer med paneler fra Futurasun.
Fronti premium leveres med GSE og Futurasun. 15 års produktgaranti. Det er 25 års effektgaranti på 80 % effekt. Resterende boliger leveres med Roofit Solar. 10 års produktgaranti. Det er 25 års garanti på 80 % effekt. Solcellene er prosjektert iht NEK 400. Solcellene blir koblet til invertere som plasseres utvendig på sportsbod eller i carport, som igjen er koblet opp mot sikringsskapet. Alle boliger får installert egen monitorering for overvåkning av strømproduksjon på sin bolig.

Fronti Tek17 og Fronti Comfort leveres uten solceller.

Ventilasjon

Boligene leveres med balansert ventilasjon, med prosjekterte skjulte føringer for best mulig effekt. Ventilasjonskanalene vil ha lydfeller for hindre mest mulig grad av lydsmitte. Ventilasjonssystemet vil bli tilkoblet NIBE F470 med unntak av kjøkkenventilator som vil ha direkte naturlig utkast, og for at systemene skal fungere optimalt.

Fronti Tek17 leveres med balansert ventilasjon.

Tele / Data

Svakstrømskap i tekniskrom.
Utbygger sørger for avtale med signalleverandør. Det legges opp til 1 års binding med signalleverandør. Homenet er valgt som fiberleverandør. Det leveres med 1 stk. hjemmesentral og 3 stk. Zyxel Wifi 6 enhet.
Boligene leveres med tomrørsanlegg for å oppfylle kravet i NEK700:2020.

Rørlegger

Bolig typene Kolli og Ringi leveres med 1 stk. utekran pr hus, mens Front levers med 2 stk.
Vannbåren gulvvarme med avtrekksvarmepumpe med integrert ventilasjon og varmegjenvinning, type Nibe F470 el. tilsvarende (dimensjoneres av leverandør).
Gjelder ikke Fronti Tek17.

Avfallshåndtering

Felles miljøstasjon. Nedsenket løsninger og pent opparbeidet.

Areal

Bruksareal fra: 97 - 138 m².
I tillegg er det en carport fra 12 m² - 28 m². 
Bruksarealet BRA er beregnet iht. reglene i NS3940 og utgjør alt areal innenfor boligens yttervegger. P-rom er boligens bruksareal fratrukket innvendig bod med omsluttende innervegger.

Tomt / Tomteareal

Eiet tomt på totalt ca. 19 400 kvm.
Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av gangstier, lekeplasser og grøntareal. Eksakt tomteareal vil foreligge etter sammenføying/fradeling ved endelig oppmåling utført av kommunen.

Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter.

Parkering

1 stk carport og 1 stk oppstillingsplass på egen tomt eller tomterekke.

Boder

Leveres med gulv i betong og ubehandlet synlig bindingsverk innvendig. Sportsboden vil ha lys og stikk innvendig, samt utvendig lampe. Det leveres tomrør for elbillader.
Inverter og bryter for solceller plassers på utsiden av sportsbod eller i carport.

Oppvarming

Utbygger har høye miljøambisjoner - Boligene har prosjektert energimerking A. Hver enkelt bolig har eget energibudsjett. Vedlegg med energibudsjett utarbeidet av Multiconsult, energitiltak (sol, vannbåren, luft med gjenvinning, TEK17 byggeteknisk) kan utleveres ved henvendelse til megler.
Fronti Tek17 følger normal prosjektstandard og vil ha oppvarming via elektriske panelovner samt peis. Disse boligene vil få minimum karakter C.

Vannbåren gulvvarme:
Det leveres vannbåren gulvvarme med termostater som er koblet til Nibe F470 plassert i teknisk rom.
Ringi og Kolli leveres med vannbåren gulvvarme i 1 etasje og bad i 2.etasje.
Fronti premium leveres med gulvvarme i begge etasjer.

Pipe og peis:
Fronti Tek17 leveres med peis Unique 37. Peis kan leveres som tilvalg for comfort og premium.

Tilvalg

Det vil være adgang til endringer. Liste over tilvalgsmuligheter som flistyper, veggfarger etc. er utarbeidet. Tilvalg styres av hovedentreprenør. Direkte møter med leverandører og enkelte samlinger mm. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Utenomhusarealer

Utomhusarealer levers ferdig opparbeidet med beplantning og tilsådd plen. Det blir opparbeidet felles lekeplass/aktivitetsplass iht. utomhusplan. Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av boligen.
Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, kan kjøper holde tilbake 3 % av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt.
Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for sameiets fellesarealer.

Sameiet / Forretningsfører

Det vil bli opprettet ett sameie på eiendommen, og ved kjøp av bolig medfølger rett og plikt til å være medlem av felles sameie. Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjsonssameiet og driften av dette. Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Selger har valgt å engasjere Regnskapssentralen til å forestå stiftelse, utarbeidelse av utkast til vedtekter, budsjett, samt forretningsførsel for sameiet.

Selger forbeholder seg retten til å etablere ett eller flere sameier, avhengig av hva som er hensiktsmessig i forhold til utbyggingstakt, salg, fremtidig drift og bruksrettigheter. Det gjøres oppmerksom på at vedtektene kan bli endret som følge av selgers valg av organisering av prosjektet.

Velforening

Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Om man ønsker kan man i tillegg bli medlem i Ringvoll vel. P.t. kr. 50,- per år. Se mer på ringvollvel.no

Adgang til utleie

Seksjonseier har full juridisk råderett over egen seksjon og kan således fritt leie ut egen seksjon om ønskelig, dog skal styret underrettes skriftlig om navn på leietager.

Forsikring

Hele byggeprosjektet vil bli fullverdiforsikret frem til overtakelse. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført byggeprosjektet, jf. bustadoppføringslova § 13 siste ledd. Ved brann- eller annet skadetilfelle tilfaller erstatningssummen selger, som snarest mulig plikter å gjenopprette skaden.

Fra overtakelse skal eierseksjonssameiet ha tegnet egen bygningsforsikring for de bygg som inngår i eierseksjonssameiets bygningsmasse. Selger skal se til at eierseksjonssameiet har tegnet slik forsikring før han avvikler sin forsikring. Kjøper må tegne egen innbo- og løsøreforsikring fra overtakelse.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.
Privat vann via Hobøl Vannverk SA. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Formuesverdi

Fastsettes normalt av Skatt Øst i etterkant av at man har overtatt leiligheten. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Estimerte felleskostnader

Fra kr. 1 200,- - kr.1 500,- pr.mnd.
Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgifter for hver enkelt boenhet er foreløpig stipulert til ca. kr 1 200,- til 1 500 pr. mnd avhengig av hustype og størrelse. Dette er basert på erfaringstall fra forretningsfører, og inkluderer dekning av offentlige avgifter/gebyrer for eks. renovasjon, snømåking m.m., stell av felles grøntområder, vedlikehold, strøm på fellesarealer, forretningsførsel, revisjon, bygningsforsikring, eventuelt medlemskap og bidrag til velforening, noe vedlikehold bygg etc. Endelige fellesutgifter er basert på hvilke tjenester som sameiet til slutt rekvirerer. Utbygger har intet ansvar for nivået på månedlige fellesutgifter.

Typiske kostnader som ikke er inkludert i felleskostnadene er vann- og kloakkavgift, innbo- og løsøreforsikring, TV/bredbånd, strømforbruk i egen bolig.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse.

Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustad

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper har rett til å avbestille ytelsen før overtakelse som regulert i bustadoppføringslova § 52 og § 53. Ved avbestilling av hele ytelsen reguleres erstatningen av bustadoppføringslova § 53, slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap ved kjøpers avbestilling. Kjøper er gjort særskilt oppmerksom på at dette tapet - og derved Kjøpers økonomiske ansvar ved avbestilling - kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen fra kjøpekontraktens inngåelse.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Leverandøravtaler

Selger har på vegne av eierseksjonssameiet anledning til å inngå bindende avtale vedrørende serviceavtaler og andre avtaler med ev. følgende leverandører:
•               Forretningsfører
•               Leverandør av TV og internett
•               Serviceavtaler for drift av fellesarealer
•               Leverandør av ladestasjoner for el-bil

Selger forbeholder seg retten til å inngå bindende avtale vedrørende serviceavtaler og andre avtaler i garantitiden. Serviceavtaler og andre avtaler i garantitiden kan også inngås for felles uteomhusområder.
Listen er ikke uttømmende.

Kjøpsbetingelser

Kjøpsbetingelsene regulerer betingelsene for kjøp av bolig. Avtale anses inngått når kjøper har levert meglerforetaket bud/skriftlig bindende bekreftelse på kjøp, og aksept er meddelt.
Akseptbrev vil da snarlig bli utstedt fra meglerforetaket. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgave med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og kjøpsbetingelser fra selger.
Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt.
Inneholder salgsoppgave og kontraktsdokumenter bestemmelser som strider mot hverandre, gjelder yngre bestemmelser foran eldre, spesielle foran generelle, og bestemmelser utarbeidet særskilt for handelen, foran standardiserte bestemmelser.
Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgave med vedlegg og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig eller noe er uklart, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket før bindende avtale inngås. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper har blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjoner i salgsoppgave og på nett ikke er bindende for boligens detaljutforming slik som farger, materialer, innredninger, mv. Opplysninger gitt i salgsoppgaven kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, dog slik at endringene ikke skal ha innvirkning på den angitte standard. Det samme gjelder i forhold til situasjonsplanens og utomhusplanens angivelse av detaljer. Alle illustrasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er ment å danne et inntrykk av den ferdige boligen, og kan inneholde materiell og vise detaljer som ikke medfølger i handelen. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Videre kan illustrasjonene være en kombinasjon av 3D-illustrasjoner og fotomontasje, hvor utsikt/beliggenhet etc. ikke nødvendigvis stemmer. Det gjøres derfor oppmerksom på at bebyggelse og trær på naboeiendommer ikke nødvendigvis er korrekt illustrert.

Dersom det er avvik mellom tegninger i salgs- og nettpresentasjon og leveransebeskrivelse og romskjema, er det leveransebeskrivelse og romskjema som gjelder og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Prosjektets standard vil fremkomme av leveransebeskrivelsen, dette uavhengig av ev. uttrykk i prospekt og annonsering som "god standard" etc.

Endringer i lov eller forskrift eller nye offentligrettslige krav eller vedtak med hjemmel i lov eller forskrift som gjelder for selgerens ytelse, anses som kjøperens forhold og kostnad dersom selgeren ved avtaleinngåelsen ikke burde ha regnet med endringene. Herunder innbefattes endringer i offentlige myndigheters praktisering av lov- eller forskriftsverk som påfører selgeren uventede. Dersom de nevnte endringer medfører økte kostnader for selger vil dette medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøperen om endringene og de konsekvenser dette innebærer for kjøperen.

Dersom kjøper har overtatt, hvor overskjøting er forsinket, gjøres kjøper oppmerksom på hans bo- og eiertid (skatteloven) ikke opparbeides før skjøte er tinglyst (gjelder problemstilling rundt skattefrihet ved salg av boligen etter 1 år).

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgave, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.

Kjøper oppfordres til å ta kontakt med meglerforetaket dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp inngås.

Spesielle forhold i byggeperioden

Kjøper må være innforstått med og akseptere de ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet, også etter innflytting har funnet sted. Dersom selger ferdigstiller boligene i ulike byggetrinn, og/eller fellesareal ikke er ferdigstilt til overtakelse, må kjøpere som flytter inn påregne en periode med byggearbeider, støv og noe anleggsstøy på dagtid. Dette omfatter også rett til å ha maskiner og utstyr stående på eiendommen/i området frem til arbeidene er ferdigstilt.

Kjøpere har ikke anledning til å besøke byggeplassen i byggeperioden uten avtale, og ved avtale kun i følge av representant fra selger. Dette på grunn av selgers ansvar og forsikring for bygg og personer som oppholder seg på anleggsplassen.

Forsinkelse kjøper

For den del av kjøpesummen som ikke måtte være betalt til meglerforetaket i rett tid, svarer kjøper lovens forsinkelsesrente til selger. Påløpte forsinkelsesrenter avregnes fra avtalt overtakelse/forfall til betaling finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Ved vesentlig forsinkelse med å innbetale hele kjøpesummen og omkostningene, vil selger være berettiget til å kreve erstatning, heve kjøpet mm. (jf. buofl. kapittel VII). Partene er enige om at én måned anses som vesentlig mislighold.

Forsinkelser

Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under.
Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger, jf. buofl. § 10.
Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser.
Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i buofl. § 11.
Forhold som gjelder er:
-               Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse.
-               Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for.
-               Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet,
eller at selger/ entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.).

Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve.
Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve:
-               Dagmulkt.
-               Heve avtalen.
-               Kreve erstatning.
-               Tilbakeholde deler av kjøpesum.
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22.

Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med meglerforetaket dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved eventuelt salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person.

Info om videre utbygging på Ringvollkollen

Sameiet er forpliktet til å tillate at Selger vederlagsfritt får benytte deler av sameiets utomhusareal i byggeperioden frem til område omfattet av reguleringsplan, inklusive fremtidige bygg, er ferdigstilt i sin helhet. Sameiet kan ikke rette noen form for krav knyttet til dette.

Inntil hele prosjektet Ringvollkollen er ferdig utbygget, vil vedtektene for sameiet inneholde bestemmelse som gir utbygger eller utbyggers rettsetterfølger, rettigheter som sikrer en helhetlig utbygging, bruk av utomhusarealer, plikt for sameiet i utbyggingsfasen til å medvirke til at utbyggingen kan gjennomføres i overensstemmende med utbyggers planer m.m. (uten at medvirkningen medfører kostnader for sameiet).

Sameiet kan ikke nekte utbygger endringer i organisering, vedtekter eller seksjonering knyttet til fremtidige bygg så fremst disse er hensiktsmessige ift en fornuftig drift av bygningsmassen.

Selger tar forbehold om midlertidig eller permanent stans i den videre utbyggingen av ringvollkollen. I tilfelle stans i videre utbygging står Selger fritt til å velge og opparbeide et midlertidig eller permanent utomhusareal som kan avvike fra utomhusareal som er vist i salgsmateriell hva gjelder størrelse, beliggenhet og utforming. Kjøper aksepterer og er innforstått med at videre utbygging av Ringvollkollen 1 og omkringliggende prosjekter vil medføre ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet/-ene, også etter at innflytting har funnet sted. Kjøper er gjort kjent med at det vil måtte påregnes byggeaktivitet i en lengre periode etter overtakelse ved fortsatt utbygging av prosjektet og den generelle utbyggingen av Ringvollkollen. Det gjøres oppmerksom på at adkomster til eiendommene kan bli flyttet underveis i forbindelse med den videre utbyggingen.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen.Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Ringvollkollen, 1827, Hobøl, Gnr. 876 bnr. 6 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

92-21-9035

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.