Moss

Kippenes/Jeløy - Innholdsrik og koselig hytte med sjøutsikt og gode solforhold - Bilvei frem til hytten

Kippenesveien 56 , 1514 Moss

VISNINGER

22. mai søndag kl. 15:00-16:00

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Josefine Anker-Jensen
Josefine Anker-Jensen Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 74 m²
Bruksareal 94 m²
Tomt 1 924 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1968
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3257
Energimerking G
FINN.no 256497161
Sist endret 12.05.2022 10:02
Prisantydning 3 400 000,-
Totalpris 3 496 272,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) -------------------------------------------------------- 96 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 496 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kippenesveien 56!

I idylliske og populære omgivelser på Jeløya, nærmere bestemt Kippenes finner du Kippenesveien 56, en innholdsrik og svært koselig fritidseiendom med flott sjøutsikt. Her kan du nyte godt av de gode solforholdene.

Fritidseiendommen ligger på et høydedrag, og nyter godt av flott utsikt mot sjøen. Hyggelig opparbeidet naturtomt som ligger i et skrånede terreng, i naturlige omgivelser med fritidsboliger og trehusbebyggelse.

I umiddelbar nærhet er det stier ned til strand med badebrygge hvor det er muligheter for å ha båt. Med turmuligheter rett utenfor døren kan du nyte det naturen har å by på. Det er flust av rekreasjonsmuligheter rundt hytten.

Det er bilvei frem til hytten, og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Velkommen!

Innhold

Innholdsrik hytte på ett plan med kjeller.
Boligen inneholder:
1. etasje: Entré, gang/stue, kjøkken, bad, 3 soverom.
Kjeller: Bodplass.

Det er også oppført utvendig bod og anneks.

Innvendige overflater:
Gulv: Heltregulv.
Vegger: Malt trekledning/ trekledning.
Himling: Malt trekledning.
Glatte innerdører.

Anneks

Tomten byr på et anneks på ca. 8 kvm som benyttes som bod og vaskerom. Det er innlagt vann, og vaskemaskin medfølger. I tilknytning til annekset er det en Snurredo.

Entré

Velkommen inn i lys og koselig entrè. Her vil den trivelige hyttefølelsen slå mot deg i det du åpner inngangsdøren. Entreen har knaggplass til oppheng av klær.

Stue

Stuen er av god størrelse og har god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. De store vindusflatene gir både god utsikt og godt med naturlig lysinnslipp. Stuen byr på et koselig peisområde som gir en fantastisk hyttefølelse når høsten kommer snikende.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra IKEA med profilerte fronter på skuffer og skapdører, og benkeplater i laminat. Av hvitevarer er det nedfelt oppvaskkum med 2 kummer i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Frittstående komfyr med keramisk platetopp. Kjøl- og fryseskap. Kjøkkenvifte på vegg med avtrekk til kanal og yttervegg. Heltregulv, og malt trekledning på vegger og himling. Et koselig kjøkken som står i stil med hytten.

TG2:
Vannrør: Vannrørene er fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på
rørene.
Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever
oppfølging med jevnlig ettersyn.

Bad

Baderommet ligger i tilknytning til entreen, og er innredet med Cinderella forbrenningstoalett, servantskap med glatte fronter på skuffer og hjørneservant med ett greps blandebatteri, og dusjkabinett. Det er stråleovn over dør som oppvarmingskilde på bad. Det er trekledning på vegger, gulv og himling. Det er også en snurredo i anneks.

TG2:
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Avløpsrør (Ink. sluk): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Terrasse

På inngangssiden mot sør er det en hyggelig, skiferbelagt uteplass med god plass til utemøbler og solsenger. Her er det også et anneks/grillhytte som fungerer som et ekstra kjøkken. Fra uteplassen er det direkte tilgang til gress hvor barn og dyr kan leke. Dette er en fin samlingsplass for familie og gjester.
Fra stuen er det utgang til en 5 kvm veranda hvor man kan nyte utsikten over Mossesundet mot Son.

Uteareal

Stort uteareale som innbyr til lek og tilrettelegger for herlig sommerhygge med basseng mens solen steker. Utearealet er bestående av naturtomt som ligger i et skrånede terreng. Det er flott sjøutsikt, og utearealet er opparbeidet med betongheller, støttemur, busker, plen, og beplantning.

Soverom

Soverommene gir en ordentlig hyttefølelse. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, garderobeskap, kommode og en liten kontorløsning.  Veggene er beiset med Tyrilin interiørbeis og det er nye vinduer fra 2018. Soverom 2 og 3 er mindre.  Disse er malt i lyse farger og passer perfekt for de små eller gjester.  Her er det også oppbevaringsmuligheter i kommoder/skap.

Beliggenhet

Kippenesveien 56 har en flott beliggenhet på Kippenes. Eiendommen ligger på et høydedrag, og nyter godt av flott utsikt mot sjøen. Hyggelig naturtomt som ligger i et skrånede terreng, i naturlige omgivelser med fritidsboliger og trehusbebyggelse fra varierende årstall. Det er gode solforhold på tomten.

Området Kippenes er særpreget av skog og med kort avstand til sjø. I umiddelbar nærhet er det stier ned til strand med badebrygge hvor det er muligheter for å ha båt.  Med turmuligheter rett utenfor døren kan du nyte det naturen har å by på. Det er flust av rekreasjonsmuligheter rundt hytten.

Ikke langt unna hytten ligger Nes Camping og er en populær plass med en strand og lekeplass for barn. Videre forbi Nes Camping og inn i skogen, finner du Heyerdalbukta badeplass. Videre innover i skogen finner du flotte turmuligheter og et fint område med bademuligheter. Helleberget byr også på fine plasser til å nyte varme sommerdager.

Er det ønskelig å ta en tur til Moss sentrum en dag tar dette deg ca. 16 min med bil. Moss sentrum kan by på shoppingmuligheter, restauranter og kafeer, uteliv, matbutikker og kino m.m.

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i Kippenes Vel utgjør kr. 500,-.
Årlig medlemskap i Saga Vannverk utgjør kr. 900,-.

Mer info under punktet vei/vann/avløp.

Forsikring

JBF bank og forsikring Polisenummer: 633694

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad ifbm. entrè. Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken, vannrør: Vannrørene er fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. - Øvrige rom: Gulvet har bruksslitasje og er stedvis aldringspreget. - Rom under terreng, annet: Etter eiers opplysninger har det på vinterstid vært mus i kjellerrom, ikke oppe/inne i hytta. Tiltak anbefales.
- Krypkjeller, innvendig inspeksjon: Krypekjeller i den eldste delen av hytta har tilsig av fukt i grunn på våren. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.
-Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varmtvannsbereder:TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Vannrør: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon. Konstruksjon: TG 2 er vurdert ut ifra alder/ tilstand. Bygningsdelen er delvis fra byggeår og vedlikehold kan være aktuelt frem i tid. Konsekvensen er usikker restlevetid. Fasader inkl. kledning: Trekledning er stedvis fuktskadet/ aldringspreget. Vindskier og dekkbord har slitasjegrad. Utbedringer anbefales.
- Vinduer: Vinduer av eldre dato. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Eldre vinduer har usikker restlevetid. Dører: Ytterdør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.
- Yttertak. Taktekking: Ytterdør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Skorsteiner over tak: Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. Tiltak anbefales. Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Renner, nedløp og beslag har slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor redusert. Tiltak anbefales.
-Terrasser på terreng: Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying.
- Drenering, utvendig terreng inkl. fuktsikring av grunnmur: Det er usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende og om det fungerer tilfredsstillende. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
- Stikkledninger og tanker. Vann- og avløpsledninger (inkl. stikkledninger): Utvendige vannrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Restlevetiden er usikker.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Utvendig bod/anneks: Bygget har synlige skjevheter og skader på trekledning. Det er foretatt en forenklet overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Våtrommet er et ordinært rom med vask og dusjkabinett. - Om våren noe fukt på åpent fjell i krypkjeller under gamle del av hytta - Blikkbeslag der gammel pipe går over tak bør fornyes.
- Om vinteren har det vært mus i kjellerrom, ikke oppe/inne i hytta.
- Ny takpapp lagt av eier ca. år 2000, nye vinduer store soverom 2018.
- Nytt inntak, utv. målerskap og fordelingsskap med jordfeilautomater. Ny strømtilførsel til anneks og til cinderella (innedo) og varmtvannsbereder. Dato: juni 2008. Utført av Moss Elektro As. Foreligger samsvarserklæring.
- Steinmuren som er stablet utenfor terrasse er satt opp av eier og ikke sikret.

Boligens areal

Kjeller:
Bruksareal: 20 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom

Utvendig bod/Anneks:
Bruksareal: 8 m².

Utvendig bod/Grillhytte:
Bruksareal: 4 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 1 924 kvm, Eierform: Eiet tomt.

Naturtomt som ligger i et skrånede terreng, og ligger i naturlige omgivelser med fritidsboliger og trehusbebyggelse fra varierende årstall. Tomten har sjøutsikt, og er opparbeidet med betongheller, støttemur, busker, plen, og beplantning.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt. Det er ytterligere parkeringsmuligheter noen meter ned i veien for hytteeierne.

Byggemåte

Byggemåte beskrevet av takstmann:
"Fritidsbolig oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger har stående/ liggende trekledning og pusset mur på fasaden. Grunnmur i lettklinkerbetong/ betong. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takpapp."

Ferdigattest / brukstillatelse

Moss kommune opplyser at hytten ble godkjent for oppføring i 1968. Det ble i 1981 påbygget stue og vaske.(gard.). Kommunen besitter tegninger på tilbygget. Vaske.(gard.) benyttes i dag som baderom. Det foreligger ingen tegninger på utvendig bod/anneks.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Hytten har ingen egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med peisovn og panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 367 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Eiendomsskatt, hytterenovasjon og kontroll/årsgebyr avløpsnett.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 274 101 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til landbruks-, natur-, og friluftsformål samt reir og LNFR-areal-nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner
Id: KP_3002. Kommuneplanens arealdel 2021-2032.
Endelig vedtatt arealplan, ikrafttredelse 24.03.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1964/2000-1/87BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE 30.04.1964
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om deleforbud
Med flere bestemmelser
- Servitutten har bestemmelser om hva som kan oppføres på tomten, at det ikke kan benyttes som helårsbolig, husenes oppføring og plassering, deleforbud, bestemmelse om gjerde, vedlikeholds bestemmelser av vann- og kloakkanlegg, m.m.. Servitutten gir denne tomten sammen med andre bruksrett til bading, båtplass og båtopplegg i Kjørebukten.

1999/6215-2/87BRUKSRETT 18.08.1999
Rettighetshaver KARLUNG DAGNY 200222
- Servitutten gir Dagny Karlung vederlagsfri bruksrett til eiendommen. Servitutten blir sendt inn for sletting.

1976/5966-1/87ERKLÆRING/AVTALE 06.08.1976
RETTIGHETSHAVER:Knr:3002 Gnr:1 Bnr:3248
RETTIGHETSHAVER:Knr:3002 Gnr:1 Bnr:3252
RETTIGHETSHAVER:Knr:3002 Gnr:1 Bnr:3253
RETTIGHETSHAVER:Knr:3002 Gnr:1 Bnr:3254
RETTIGHETSHAVER:Knr:3002 Gnr:1 Bnr:3256
RETTIGHETSHAVER:Knr:3002 Gnr:1 Bnr:3257
RETTIGHETSHAVER:Knr:3002 Gnr:1 Bnr:3268
Bestemmelse om pumpeverk
Med flere bestemmelser
- Servitutten har bestemmelser om rettigheter og vedlikeholdsplikt på pumpehuset.

Vei/vann/avløp

Det er privat vei. Kippenes Vel administrerer vedlikehold av vei og dugnader m.m.. De aller fleste hyttene i Kippenes hyttegrend er tilknyttet vellet. Årlig avgift pr. i dag er kr. 500,-. Leder i vellet er Terje Skavdal.

Privat vann tilknyttet Saga vannverk. Pumpehuset er lokalisert på tomten til Kippenesveien 46. Årlig avgift er kr. 900,-. Neste regulering er ikke bestemt. Leder i vannverket er per i dag Einar Brøndshøi. Det vil bli en utskiftning siden Einar er en av eierne på Kippenesveien 56.

Avløp renner ut i to synkebrønner på tomta. Den ene tar imot vannet fra bad/dusj og den andre fra kjøkkenet. Avløpsvannet er tatt hånd om etter de bestemmelser som gjaldt den gang hytta ble bygget, og den gang var det ikke krav fra kommunen om å søke om utslippstillatelse. Det foreligger dog ikke utslippstillatelse fra kommunen.

Tilbehør

Alt som er i hytten samt. annekser/boder på visning medfølger handelen, foruten følgende:

Inne:
Sofa, sofabord og to lenestoler.
Glass, kopper m.m.. som står i vitrineskapet ved kjøkkenet.
Innhold i hylla på veggen i stua ved spisebordet.
Keramikkbildet av fiskebåtene og keramikkfisken (over sofaen).  Ny eier kan overta de øvrige keramikkfatene som henger på vegger i stua, men hvis dette ikke er av interesse, ønsker selger å beholde disse.

Ute:
Grill, utepeis og putekasse.
Begge bordene og tilhørende stoler.
I kjelleren står det en stor parasollfot og det henger en stor markedsparasoll i taket.  Disse tar vi også med.
Motoren som står i kjelleren vil bli fjernet før overtakelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anker-jensen@meglergaarden.no eller SMS: 48 26 34 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kippenesveien 56, 1514, Moss, Gnr. 1 bnr. 3257 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0099

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.