Moss

Fleischer Brygge - Bo et steinkast unna sjøen - Gjennomgående 3-roms med innglasset balkong - Garasjeplass - Heis

Fleischer brygge 133 , 1531 Moss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helene Ellefsen
Helene Ellefsen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris over 5 mill

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 85 m²
Bruksareal 108 m²
Tomt 5 326 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2002
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 2841
Energimerking D
FINN.no 259511828
Sist endret 17.06.2022 12:31
Prisantydning 5 200 000,-
Totalpris 5 363 846,-
Fellesutgifter 4 733,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) 24 224,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 224 224,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 130 600,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 224 224,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 139 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 363 846,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Fleischer Brygge 133!
En gjennomgående 3-roms selveierleilighet beliggende langs vannkanten i Moss. En velholdt leilighet med standard fra byggeår 2002.
Leiligheten inneholder entré, to soverom, bad, bod og stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong på ca. 18 kvm med gode solforhold og sjøgløtt. Beliggende i 3. etasje med adkomst via heis og svalgang. Garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Oppholdsrommene oppleves som luftige og lettmøblerte. I stuen er det god plass til sittegrupper og spisebord. Delvis åpen løsning mot kjøkkenet. Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. To soverom med plass til seng og garderobe.
Oppvarming med vannbåren varme som er inkludert i felleskostnadene.

På Fleischer Brygge kan du bo et steinkast unna sjøen, samtidig som du har gangavstand til alt av byens fasiliteter.

Innhold

Leilighet beliggende i 3. etasje som inneholder følgende:
P-rom: Vindfang, to soverom, bad, stue med åpen kjøkkenløsning.
S-rom: Bod, innglasset balkong.

Innvendige overflater:
Gulv: Flis på bad. Forøvrig parkett.
Vegger: Flis på bad. Forøvrig tapet.
Himling: Malte flater.

Entré

Adkomst til leiligheten via heis og overbygget svalgang, her kan du gå tørrskodd fra garasjen. Innenfor døren blir du møtt av en entré med plass til å henge fra seg yttertøyet. Plass til ytterligere oppbevaring i innvendig bod.

Stue

Stuen oppleves som stor og lettmøblert. Det er god plass til flere sittegrupper og spisebord. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong.

Kjøkken

Hyggelig kjøkken med godt av skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning av profilerte fronter, laminert benkeplate og helstøpt servant med 2 kummer. Kjøkkenet ligger i en delvis åpen løsning mot stuen.

Bad

Flislagt bad innredet med dusjhjørne, servant med innredning og vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.
TG2:
Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.
Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innbygget sisterne.

Balkong

Innglasset balkong på ca. 18 kvm med gode solforhold og sjøgløtt. Her er det god plass til utemøblement og grill. Balkongen er glasset inn og kan fint brukes på regnværsdager, så vel som fine sommerdager. Glassfeltene kan åpnes og det er strømuttak og utelys på balkongen.

Soverom

Leiligheten har 2 soverom. Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng. Soverom 2 egner seg godt som gjesterom eller kontor.

Beliggenhet

Fleischer Brygge 133 ligger med sjøen som nærmeste nabo, sentralt i Moss sentrum. Her vil du kunne nyte kveldene, mens solen går ned over Mossesundet, du vil føle på roen, samtidig som du bor midt i smørøyet.

Du vil bo kun få minutters gange fra en av Moss` fineste strender - Sjøbadet.

Butikker, kaféer, restauranter og øvrig kultur og handelsliv i Moss sentrum ligger et steinkast unna.

Med en kort spasertur over kanalbruen, kommer du til Jeløy, hvor det finnes uttallige turmuligheter i skog og mark. Her ligger også Alby med sitt galleri F15, samt Røed gård og andre severdigheter.

Leiligheten er perfekt for pendlere med sin sentral beliggenhet med kort vei til jernbanestasjonen, bussstasjon og ferge.

Felleskostnader

4 733 pr. mnd.
Fellesutgifter inkluderer komm.avg (utenom eiendomsskatt)., kabel-TV & internett, vaktmester, vannbåren gulvvarme, renhold av fellesarealer, bygningsforsikring, regnskapsførsel & revisjon, renter og avdrag på lån samt generelt felles vedlikehold.

Andel fellesgjeld

24 224

Andel formue

21 057

Sameie

Boligsameiet Fleischer Brygge.
Sameiet er fordelt på 80 seksjoner.
Styrets formann er Bjørn Brobak.
Forretningsfører er Regnskapssentralen AS.

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I forbindelse med reetablering av kjøling for 5 frontleiligheter skal kostnadene dekkes som felleskostnad i sameiet. Kostnaden fordeles på alle sameiere etter noenhetens areal.
Leiligheter på størrelsen 89,5 kvm skal betale kr. 5.638,-. Beløpet deles opp i to regninger med forfall 1. mai og 15. juni.

Sameiet tok opp et lån 21.12.2019 på kr. 2.400.000,- for dekning av kostnader i prosjekt porttelefon. Dette prosjektet er avsluttet og ferdiginstallert.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Fellesgjeld / lånevilkår

Låneopptak på kr. 2.400.000,- den 21.12.2019
Effektiv rente 5,84%, løpetid 5 år
Første avdrag januar 2020
Saldo på lånet pr. april 2022 er kr. 1.426.795,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 83154390

Vedtekter / husordensregler

Styret skal godkjenne nye sameiere, ref. sameiets vedtekter §2-3.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Det tillates en katt eller hund pr. husstand.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Utvendig - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Utvendig - Balkonger, terrasser, og rom under balkonger: Flisene har bom (hulrom under) eller er løse.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn:
- Våtrom - Overflater gulv - Bad/vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.
- Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad/vaskerom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Setningsskade på balkong.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Limt på 4 fliser på balkong. Mars 2022.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Tilstandsrapport ifm. salg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 108 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, to soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 5 326 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet med grønne lunger, diverse beplantning og asfalterte stikkveier.

Garasje / Parkering

Det tilhører en garasjeplass i felles parkeringskjeller.
Sameiet har gjesteparkering.

Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Stian Pettersen i Norsk Eiendomstakst, med rapportdato 19.05.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Bygget har flatt kompakttak av konstruksjon.
Det er antatt innvendig nedløp på tak.
Bygget har utfyllende bindingsverksvegger som er isolert med mineralull, kledd med plater og forblending av tegl.
Brannskillere er av betongvegger.
Bygget har flatt tak av prefabrikkerte konstruksjoner av antatt tre.
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør av tre.
Innvendig har leiligheten malte formpressede innedørere med profil. En dør har glassfelt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Brukstillatelsen gjelder 4 stk. boligblokker, datert 04.07.2002.
Det er utstedt ferdigattest for flytebrygge til sameiet, datert 28.05.2003.

Barnehage / skole i området

Barnehage:
Kråka FUS kulturbarnehage (0-6 år), 0,3 km
Glassverket barnehage, 0,6 km
Skarmyra barnehage (0-5 år), 1,2 km

Skoler:
Bytårnet skole (1-10 kl.), 1 km
CIS (Childrens International School) (1-7 kl.), 14 min gange
Torderød skole (1-10 kl.), 1,2 km
Reier skole (1-7 kl.), 1,8 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 1,9 km
Kirkeparken videregående skole, 0,6 km
Malakoff videregående skole, 1,6 km

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Kommunale avgifter

Kr. 9 878 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
Resterende av kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

De kommunale avgiftene faktureres med 6 terminer pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 860 640 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 098 305 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delareal: 5.326 kvm, Formål: Boligbebyggelse, nåværende
Delareal: 576 kvm, Angitt hensyn: Friluftsliv
Delareal: 822 kvm, ligger i Rød støysone
Delareal: 1.504 kvm, ligger i Gul støysone
Delareal: 5.326 kvm, Avvikssone støy

Id: 363
Navn: Sentrumsplan Moss
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.06.2015
Delareal: 54 kvm, Bevaring kulturmiljø

Kommunedelplaner:
Id: 363
Navn: Sentrumsplan Moss
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.06.2015
Delareal: 54 kvm, Angitt hensyn: Bevaring kulturmiljø
Delareal: 68 kvm, Arealbruk: Vei, nåværende
Delareal: 4.933 kvm, Boligbebyggelse, nåværende
Delareal: 325 kvm, Arealbruk: Park, nåværende

Reguleringsplaner:
Id: 261
Navn: Sundbryggene
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 18.06.1998
Delareal: 348 kvm, Formål: Gangvei
Delareal: 4.925, Formål: Boliger
Delareal: 54 kvm, Formål: Gatetun

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

2000/5946-2/87 Erklæring/avtale  
04.07.2000 
Bestemmelse om adkomstrett
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-2/2841
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ellefsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 55 10 60 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Boligen blir ikke ytterligere rengjort før overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fleischer brygge 133, 1531, Moss, Gnr. 2 bnr. 2841 snr. 16 orgnr. 984695357 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0178

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.