Sperrebotn

Fritidseiendom med fantastisk beliggenhet og strandlinje - Sol hele dagen - En sjelden mulighet du ikke vil gå glipp av!

Kjellabråten 20 , 1591 Sperrebotn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Christian Müller
Christian Müller Eiendomsmegler MNEF
Helene Ellefsen
Helene Ellefsen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

83%

har bolig på over 120 kvm

7%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 61 m²
Bruksareal 76 m²
Tomt 933 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1952
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 79
Energimerking G
FINN.no 265458468
Sist endret 22.11.2022 13:46
Prisantydning 4 750 000,-
Totalpris 4 870 122,-

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-)) -------------------------------------------------------- 120 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 870 122,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kjellabråten 20! En fantastisk fritidseiendom ved Vansjø med egen strandlinje og sol hele dagen.
Eiendommen kan friste med en stor og solrik eiet tomt, som er svært pent opparbeidet med plen og diverse beplantning.
Hytten er på ca. 76 kvm og inneholder gang, to soverom, bad, stue og kjøkken. Fra stuen er det utgang til en solrik terrasse med flott utsikt. I underetasjen har du utgang til en sommerstue som fint kan brukes på regnværsdager.
Stuen oppleves som lys og luftig med store vindusflater og flott utsikt. Åpen løsning mot kjøkkenet som skaper en sosial atmosfære. Anneks på tomten som fint kan brukes som et gjesterom om man får besøk.
Et flott sommersted for hele familien i rolige omgivelser, med kort vei til Moss sentrum og E6.
En sjelden mulighet du ikke vil gå glipp av!

Det foreligger ikke tegninger på hytten eller annekset i kommunens arkiv. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Innhold

Hytte over 2 plan som inneholder følgende:
1. etasje: Gang, soverom, bad, stue og kjøkken.
Kjeller: Soverom med adkomst til sommerstue.

Innvendige overflater:
Gulv: Tregulv, belegg, laminat og flis.
Vegger: Trepanel.
Himling: Panel.

Standard

Enkel standard med etterslep på oppgradering. Oppgraderingskostnader må påregnes.

Entré

Adkomst i 1. etasje. I entréen er det plass til å henge fra seg yttertøyet.

Stue

Stuen oppleves som lys og luftig med store vindusflater og 2 fløyet terrassedør. Det er god plass til sofagruppe og spisebord. Her kan hele familien nyte middagen med sjøutsikt fra spisebordet.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som skaper en sosial atmosfære. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminert benkeplate, et vitrineskap og frittstående hvitevarer.

Bad

Badet er innredet med toalett, dusj med forheng, servant med innredning og opplegg for vaskemaskin. Det er belegg på gulvet og malte plater og våtromstapet på vegger.

Terrasse

Terrassen har sydvestvendt orientering og svært gode solforhold. Fantastisk utsikt mot Vansjø - her kan man nyte sene sommerkvelder. Terrassen er på ca. 18 kvm og har god plass til ønsket utemøblement og grill.

Hage

Tomten har sydvestvendt orientering og fantastiske solforhold. Egen strandlinje. Brygge/molo er ikke inntegnet i matrikkel men tilhører eiendommen gjennom eiendomsrett i grense mot sjø. Pent opparbeidet med plen, trapp og støttemur av granittstein og diverse beplantning.
Her kan du nyte solen utendørs hele dagen med diverse utendørsaktiviteter til både lands og til vanns.

Uteareal

Under parkeringsplass er det stor romslig bod.

Soverom

Ett soverom i hver etasje. Soverommet i 1. etasje har plass til en enkeltseng. Soverommet i underetasjen kan også brukes som en TV-stue. Utgang til sommerstuen fra soverommet i underetasjen.
Soverommet i 1. etasje tilfredsstiller ikke dagens krav til romstørrelse for varig opphold.

Anneks

Anneks på tomten som fint kan brukes som et gjesterom om man får besøk.
Bygget har gjennomgående lav standard og etterslep på vedlikehold.
Ukjent byggeår.

Beliggenhet

Kjellabråten 20 ligger i vannkanten med naturskjønne omgivelser og umiddelbar tilgang til flotte turområder i skog og mark.  Vansjø innbyr også til båtliv, padling av kano og kajakk, samt fiske både sommer og vinter.  I Mossemarka er det mulighet for et aktivt friluftsliv med merkede turløyper/stier og lysløype.  For mer fartsfylte opplevelser er Middagsåsen slalåmbakke et godt alternativ, omtrent 5 minutter unna med bil. Velger du å ha båt på eiendommen kan Vansjø tilby en samlet strandlinje på ca. 250 km og et areal på 36,9 km2, så her finnes rikelig med muligheter for spennende turer.

Forsikring

Frende Polisenummer: 595676

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert symptom på sopp/råte.
- Innvendig > Krypkjeller: Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr. Det er påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp.
- Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med skrusikringer og to kurser med automatsikringer.
- Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
- Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Konstruksjonene har skjevheter. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
- Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
- Utvendig > Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er avvik: Skadet dørhåndtak på ytterdøren.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkhøyde på 86 cm.
- Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. En del slitasje i tregulvene. Oppsvellet laminat på kjøkkenet.
- Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. I henhold til Direktoratet for Strålevern og
Atomsikkerhet skal en radonmåling utføres som en langtidsmåling, det vil si med en måleperiode på minst to måneder, innenfor vinterhalvåret. Med vinterhalvåret menes perioden fra midten av oktober til midten av april. Måleperioden må gjerne være lengre enn to måneder, da en lengre måling vil gi et sikrere resultat.
- Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Flere riss i pipen. Riss i innvendig brannvegg.
- Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler rekkverk på nederste del av trappen. Bratt trapp med lav høyde opp til taket.
- Innvendig > Innvendige dører: Det er avvik: Slitasje på dørbladene.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
-Tomteforhold > Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
- Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 7. Generelt litt å bemerke på hele hytta.
- 9. Anticimex fjernet vepsebol i 2021.
- 12. Nytt tak over soverom og bad for 2-3 år siden. Nytt tak og gulv på veranda over sommerstue for 5 år siden.
- 27. Felles pumpehus for kloakk lokalisert på eiendommen. Strøm avregnes "andelslag".

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 76 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom.
Sekundærrom: 15 m². Sommerstue.

1. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, bad, stue, kjøkken.

Anneks:
Bruksareal: 10 m².
Primærrom: 9 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 933 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten har sydvestvendt orientering og fantastiske solforhold. Egen strandlinje. Brygge/molo er ikke inntegnet i matrikkel men tilhører eiendommen gjennom eiendomsrett i grense mot sjø. Pent opparbeidet med plen, trapp og støttemur av granittstein og diverse beplantning.
Her kan du nyte solen utendørs hele dagen med diverse utendørsaktiviteter til både lands og vanns.

Garasje / Parkering

Flere biloppstillingsplasser på tomten.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Kim-André Opalka Pettersen i Pettersen Taksering, med rapportdato 12.07.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Utvendig:
Taket er tekket med eldre betongstein.
Over tilbygget er det papp som er ca. 2-3 år gammel.
Taket er besiktiget fra bakken.
Plastrenner og nedløp.
Kopebordbeslag.
Yttervegger av reisverk med utvendig stående trekledning.
Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon.
Undertak av rupanel.
Isolert i undergurten.
Takkonstruksjonen er kun inspisert fra luke i gavlveggen.
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
Lakkert ytterdør.
2 fløyet terrassedør i stuen og kjeller.

Fra stuen er det utgang til en terrasse på ca. 18 m2.
Terrassen danner taket til sommerstuen.
Ny papp og plastfliser for ca. 5-6 år siden.
Utvendig trapp i granittstein.

Innvendig:
Gulvene er med tregulv, belegg, laminat og fliser i kjeller.
Veggene er med trepanel.
Himlinger med panel.
Etasjeskiller er av trebjelkelag.
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Boligen har utvendig mursteins pipe.
Vedovn i 1 etg.
Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv.
Fritidsboligen har lakkert tretrapp.
Innvendige finerdører.

Tomteforhold:
Det er ukjent byggegrunn.
Iflg. eier er det drenert rundt hytta.
Grunnmur av antatt betong.
Støttemur ned mot Vansjø er oppført med granittstein.
Plen og grus mot veggen.
Bygningen har utvendig offentlig vann og avløp via private stikkledninger.
Felles pumpehus for kloakk lokalisert på eiendommen.
Strøm avregnes "andelslag".

Fritidsboligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder på 200 liter, plassert i bod med utvendig adkomst.
Sikringsskap med skrusikringer og to kurser med automatsikringer.

Det foreligger ikke tegninger på verken hytten eller annekset. Soverommet i 1. etasje tilfredsstiller ikke dagens krav til romstørrelse for varig opphold.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Augerød barnehage, 1,4 km
Sperrebond familiebarnehage, 4 min med bil
NLM - Våk barnehage (0-5 år), 3,2 km

Skoler:
Våk skole (1-7 kl.), 3,8 km
Kirkebygden barne- og ungdomsskole (1-10 kl.), 7,9 km
Malakoff videregående skole, 8,2 km
Kirkeparken videregående skole, 8,5 km

Adgang til utleie

I henhold til tinglyste servitutter kan hytta bare leies ut i inntil 4 uker pr. kalenderår.

Oppvarming

Vedovn i 1. etasje. Stråleovn på bad.
Pipe kan ikke brukes før den er utbedret forskriftsmessig.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter

Kr. 14 607 pr. år I tillegg kommer renovasjonskostnad fra Movar med kr. 3.146,- pr år (fritidsrenovasjon fellesbeholder helårs, ref www.Movar.no)

Eiendomsskatt

Det er i Våler (Viken) kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 191 606 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Uregulert område avsatt til fritids bolig. Eiendommen ligger i hensynsone mot Vansjø. Kommuneplanens arealdel 2011-2022

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

1997/5402-2/87 Best. om vann/kloakkledn.  
11.07.1997 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3018-27/79
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/5402-3/87 Bestemmelse om vannledning  
11.07.1997 
Rettighetshaver:Knr:0137 Gnr:27 Bnr:5 Fnr:3 F 
Overført fra: 3018-27/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/5402-4/87 Bestemmelse om vannledning  
11.07.1997 
Rettighetshaver:Knr:3018 Gnr:27 Bnr:5 Fnr:4 F  
Overført fra: 3018-27/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/5402-5/87 Bestemmelse om vannledning  
11.07.1997
Rettighetshaver:Knr:3018 Gnr:27 Bnr:5 Fnr:13 F 
Overført fra: 3018-27/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/5402-6/87 Bestemmelse om vannledning  
11.07.1997 
Rettighetshaver:Knr:3018 Gnr:27 Bnr:31  
Overført fra: 3018-27/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/5402-7/87 Bestemmelse om kloakkledning  
11.07.1997 
Rettighetshaver:Knr:0137 Gnr:27 Bnr:5 Fnr:3 F  
Overført fra: 3018-27/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/5402-8/87 Bestemmelse om kloakkledning  
11.07.1997 
Rettighetshaver:Knr:3018 Gnr:27 Bnr:5 Fnr:4 F  
Overført fra: 3018-27/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/5402-9/87 Bestemmelse om kloakkledning  
11.07.1997 
Rettighetshaver:Knr:3018 Gnr:27 Bnr:5 Fnr:13 F  
Overført fra: 3018-27/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/5402-10/87 Bestemmelse om kloakkledning  
11.07.1997 
Rettighetshaver:Knr:3018 Gnr:27 Bnr:31  
Overført fra: 3018-27/5
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2000247-3/200 Bestemmelse om gjerde  
17.01.2020 21:00 
Opprinnelig tinglyst 11.03.1987 i dokumentnummer 2151
- Inngjerding av areal omkring bebyggelsen er ikke tillatt.

2020/2000247-4/200 Erklæring/avtale  
17.01.2020 21:00 
Bestemmelser vedrørende fargevalg på bebyggelsen
Opprinnelig tinglyst 11.03.1987 i dokumentnummer 2151
- Fargene skal være rolige og stå i liten kontrast til naturen omkring.

2020/2000247-5/200 Forbud mot næringsvirksomhet  
17.01.2020 21:00 
Opprinnelig tinglyst 11.03.1987 i dokumentnummer 2151
- Har ikke adgang til å drive forretningsmessig virksomhet på tomten. Hytta kan bare leies ut i inntil 4 uker pr. kalenderår.

2020/2000247-6/200 Bestemmelse om bebyggelse  
17.01.2020 21:00
Opprinnelig tinglyst 11.03.1987 i dokumentnummer 2151
- Ved utparsellering av tomter i nabolaget skal det sikres en avstand på minst 50 meter fra nærværende hytte til andre bygg. For bebyggelse innen 200 meter fra nærværende hytte gjelder følgende: ingen inngjerding av areal omkring bebyggelsen, fargene skal være rolige og stå i liten kontrast til naturen omkring, det er ikke adgang til å drive forretningsmessig virksomhet på tomten, samt hytta kan bare leies ut i inntil 4 uker pr. kalenderår.
Eier kan ikke gjøre innsigelser mot nye fellesanlegg i området, så som veger, parkeringsplasser, kraftledninger, tømmeplasser for avfall m.v., forutsatt at anleggene ikke legges på en utilbørlig og unødig sjenerende måte.

Rettigheter i eiendom:

2020/2000381-1/200 Bestemmelse om veg  
17.01.2020 21:00 
Rettighetshaver:Knr:3018 Gnr:27 Bnr:79  
Kan ikke endres uten samtykke fra avgiver av rettigheten

2020/2000381-2/200 Bestemmelse om brygge/flytebrygge  
17.01.2020 21:00 
Rettighetshaver:Knr:3018 Gnr:27 Bnr:79  
Kan ikke endres uten samtykke fra avgiver av rettigheten
 
Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Privat kloakk- vannledning på bunn av Vansjø fra pumpestasjon ved gamle Rødsbru og fram til Røeds hyttefelt. (4) hytteeiere dekker med lik andel fremtidig utgifter til reparasjon, strøm og vedlikehold av felles ledningsnett og fellesanlegg. Privat vei med tinglyst adkomstrett. Rettighetshaver plikter å delta i vedlikehold av vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
 
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 96 09 47 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldt/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kjellabråten 20, 1591, Sperrebotn, Gnr. 27 bnr. 79 i Våler (Viken) kommune

Oppdragsnummer

92-22-0228

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.