Larkollen

Fin enebolig med alt på en flate - Dobbeltgarasje - Sentralt og sjønært i Larkollen - Båtplass kan kjøpes

Rørvikveien 105 , 1560 Larkollen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Tone Selfors Ekeland
Tone Selfors Ekeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

66%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 114 m²
Bruksareal 114 m²
Bruttoareal 175 m²
Tomt 927 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1980
Gårdsnummer 133
Bruksnummer 221
Energimerking F
FINN.no 274044112
Sist endret 30.09.2022 08:05
Prisantydning 6 200 000,-
Totalpris 6 369 022,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 169 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 369 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Rørvikveien 105 - en innholdsrik og pen enebolig med alt på ett plan. Bilen parkeres enkelt i den doble garasjen eller på tomten. Boligen er beliggende i vakre Larkollen som bl.a. er populært for sine flotte strender og Evje golfbane. Kort vei til skole og barnehage og flotte rekreasjonsområder for den turglade. Med bilen tar det ca. 17 min til Rygge storsenter og Høyden handelsområde med et stort utvalg av forretninger. 
På eiendommen er det bygd en utvendig bod og ny terrasse som ikke er søkt/godkjent ved befaringstidspunktet grunnet nylig ferdigstillelse.

Eneboligen inneholder entré, gang, stue/spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom, 3 soverom og garderobe.

En gjennomgående lys bolig med romslige rom hvor man kan slippe kreativiteten løs ved innredning. Ildsted i stuen holder rommet varmt i vinterhalvåret samt. er det montert luft til luft varmepumpe fra 2015. Videre har stuen god plass til tv-krok og dekket langbord.
Pent kjøkken med profilerte fronter og integrerte hvitevarer som komfyr, mikro og platetopp.

Boligen har totalt 3 soverom hvor hovedsoverom har god plass til dobbeltseng og frittstående garderobeskap. Soverom 2 og 3 er perfekt til barne- eller gjesterom.

Svært koselig opparbeidet tomt med god boltringsplass og flere soner for møblering. Her kan man nyte solen til alle døgnets tider og invitere til hyggelig selskap sommerstid. Nyt sjøglimt fra uteplassen ved inngangspartiet.
Innkjørsel er belagt med sten og videre opp til inngangsparti og hage.

Om ønskelig kan båtplass nr 21 i Bryggebakken på ca 3 meter kjøpes separat.

Flott enebolig i vakre omgivelser. Velkommen!

Innhold

Enebolig på ett plan som inneholder:
Entré, gang, stue/spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom, 3 soverom, garderobe.

Innvendige overflater:
Gulv med parkett.
Vegger med malt trekledning.
Himling i malt trekledning.

Utstyr

200L varmtvannsbereder fra år 2009.
Luft til luft varmepumpe fra år 2015.
SPA/utvendig boblebadekar er fra år 2015.
Sikringsskap med automatsikringer.
Røykvarsler og slukkeapparat.
Utvendige persienner på vinduer i stue.
Elektrisk markise på 2 soverom.
Ytterdør med sikkerhetslås.

Entré

Lys entré med plass til oppheng av yttertøy. I direkte tilknytning til entré finner du et toalettrom på høyre side - praktisk på dager man tilbringer ute.
Til venstre er det inngang til vaskerom som også har inngang til garderobe for enkel oppbevaring av yttertøy samt tilgang til kjøkken.

Stue

Stor stue med god plass til tv-krok og dekket langbord i spisestuen som naturlig plasserer seg ved kjøkken. Stort ildsted i stuen holder atmosfæren varm i vinterhalvåret samt er det montert luft til luft varmepumpe. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse.

Kjøkken

Pent kjøkken fra 2013 med profilerte fronter, laminert benkeplate og nedfelt benkebeslag med to oppvaskkummer i rustfritt stål. Det er hvite fliser over kjøkkenbenk, samt lys og stikkontakter under overskap og på vegg. Det er montert komfyrvakt. Videre utstyrt med integrert komfyr og microbølgeovn i høyskap og nedfelt induksjonstopp med ventilator over. Kjøle- og fryseskap er frittstående. Det er rikelig med arbeidsplass hvor både store og små kokker kan bidra.

TG2:
- Vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Bad

Flislagt bad fra byggeår med stedvis oppgardering. Tiltak utført i 2011 med "flis på flis" og dusjkabinett fra 2009. Dusjkabinett har skyvedør i glass og veggmontert hånddusj. Videre er badet innredet med profilerte/glatte fronter, helservant, speil med overlys og sideskap samt høyskap. Badet har  gulvmontert toalett og håndkletørker. Det er varme i gulv.

TG2:
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.
- Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Fornying av slukmansjett/ klemring kan være aktuelt. Til opplysning er det smørt membran på vegger før fliser, utført på egeninnsats.
- Lokalfall er mindre enn anbefalt, men grunnet bruk av dusjkabinett med dusjvegger er fall vurdert som tilstrekkelig. Forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett med dusjvegger. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 8mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Sluk og avløpsrør bør fornyes. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Toalettrom

Praktisk beliggende toalettrom i tilknytning til entré. Rommet er pent innredet med servant med ett greps armatur, speil med overlys og gulvmontert toalett.

TG2:
- Vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Vaskerom

Boligen har et eget vaskerom som rommer plass til vaskemaskin og tørketrommel. Det er montert en utslagsvask i rommet.
På vaskerommet finner du også varmtannsberederen og rommet har gulvvarme.

TG2:
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.
- Gulvoverflatens materiale er aldringspreget. Oppgradering kan være aktuelt.
- Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Sluk bør fornyes.
- Det er motfall til sluket på ca. 10mm og er ikke tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikkerhet. Det er 3 døråpninger til rommet og tiltak anbefales.
- Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Sluk og avløpsrør bør fornyes.

Terrasse

Boligen har flere hyggelige uteplasser rundt boligen. En vestvendt terrasse på 23 kvm med utgang fra stuen og en nordvendt overbygget terrasse på 14 kvm. På terrassen fra stuen er det montert en elektrisk markise.
Eiendommen har gode solforhold og sjøglimt fra terrassen ved innganspartiet kan nytes.

Soverom

Boligen har totalt 3 soverom med god størrelse. Hovedsoverom har integrert garderobeskap og god plass til dobbeltseng og annet ønsket møblement. Soverom 2 med rikelig plass og soverom 3 er noe mindre. Perfekte barne- eller gjesterom.

Beliggenhet

Larkollen er kjent for sitt brede utvalg av badestrender og kalles gjerne Norges riviera nettopp på grunn av sine flotte strender, svaberg og turveier. Et typisk sommersted som nær dobles i innbyggertall i løpet av noen hektiske sommermåneder.  I umiddelbar nærhet kan du velge blant noe av det vakreste Oslofjorden har å by på.

Dersom man ønsker å unne seg det lille ekstra, ligger ett av Norges desidert beste hoteller, Støtvig hotel i gangavstand fra boligen. Her kan man nyte alt fra flott restaurant og spaavdeling til kino og bowlinghall. Tvers over gaten for Støtvig hotel finner man Losen, som er et svært populært serverings -og møtested med hyppige konserter og arrangementer.

En fantastisk tradisjon er Larkolluka som arrangeres hver sommer til stor glede for ung og gammel. Denne uken er fullstappet med aktiviteter og konserter. Krabbefiske-konkurranse, olabilløp, Standup-show, Mesternes Mester, Quiz m.m. Larkolluka er årets store høydepunkt både for fastboende, campinggjester og hyttefolk.

Er du interessert i Windsurfing, finner du også et av Norges mest populære områder for denne vannsporten en liten sykkeltur unna.
For den golfinteresserte ligger flotte Evje Golfpark kun få minutters kjøring unna. Evje Golfpark er en 18 hulls mesterskapsbane av høy kvalitet med treningsområder for pitching, chipping og putting. Nyt en runde golf i et vakkert naturlandskap!

Hvis det er tennis som frister er Larkollen tennisklubb kort vei unna, som mange hevder har en av Norges fineste grusbaner.
Det har i nesten hundre år vært tennisbaner i Larkollen, i tilknytning til hotellene og pensjonatene. Det nåværende anlegget sto ferdig i 1976, samme år som Larkollen Tennisklubb ble stiftet

Med bil tar det ca. 20 minutter til Moss, Sarpsborg og Fredrikstad, 10 minutter til Halmstad. Til Sverige er det kun 45 min unna med bil.
Det er ca. 15. minutter med bil til Høyda handelsområde med alt av servicetilbud.

Forsikring

If

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Bad lfm. gang
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.
- Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Fornying av slukmansjett/ klemring kan være aktuelt. Til opplysning er det smørt membran på vegger før fliser, utført på egeninnsats.
- Lokalfall er mindre enn anbefalt, men grunnet bruk av dusjkabinett med dusjvegger er fall vurdert som tilstrekkelig. Forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett med dusjvegger. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 8mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Sluk og avløpsrør bør fornyes. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.
Vaskerom lfm. entré/kjøkken
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.
- Gulvoverflatens materiale er aldringspreget. Oppgradering kan være aktuelt.
- Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Sluk bør fornyes.
- Det er motfall til sluket på ca. 10mm og er ikke tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikkerhet. Det er 3 døråpninger til rommet og tiltak anbefales.
- Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Sluk og avløpsrør bør fornyes.
Kjøkken
- Vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Toalettrom
- Vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Loft - uinnredet
- TG2 er vurdert ut i fra alder. Bygningsdelen er fra byggeåret og vedlikehold kan være aktuelt frem i tid. Loftsluke er uisolert og kan føre til kondens/ damp på kaldtloft.
Konstruksjonen viser ikke tegn til å være negativt påvirket.
Etasjeskiller
- Det er mindre skjevheter i kjøkken. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 14mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den
sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
Tekniske anlegg/VVS anlegg
- TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Konstruksjon
- TG2 er vurdert ut i fra alder. Bygningsdelen er fra byggeåret og vedlikehold/oppgradering kan være aktuelt frem i tid.
Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Yttertak
- Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og
tilstand som krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Takrenner, nedløp og beslag viser symptomer på slitasje og elde. Restlevetiden er usikker.
Terrasse
- Bygningsdelen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Betyr at økt vedlikehold er en del av planleggingen.
Drenering
- Det er usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
Stikkledninger
- Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tiltak anbefales.
Frittstående byggverk
- Garasje. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Lekk varmtvannstank.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Rørlegger i Bravida byttet varmtvannstank i vaskerom og monterte Porsgrund dusjkabinett i baderom. Eier smurte flytende membran og la nye fliser på gulv og vegger på badet. Ny innredning montert samtidig.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Moss VVS. Hovedkran, regulator og vannmåler ble flyttet fra krypkjeller opp i vaskerommet. Utekran ble flyttet fra vestsiden til nordsiden
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Setningsskader på garasjen fra tiden før bolig ble kjøpt i år 2008. Tidligere eier jekket opp garasjen og den har vært stabil etter år 2008
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Bygd utebod og terrasse.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Kindberg elektriske. Nye kurser og nye automatsikringer i elskapet.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Hafslund.
19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
- Utebod og terrasse er ikke tegnet inn og levert kommunen for oppdatering. Nabo har signert for byggetillatelse.
22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
- Ny bod og ny terrasse er ikke søkt godkjent da den nettopp er ferdig.
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Lave verdier.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Ved salget vil det foreligge tilstandsvurdering.

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 114 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom, 3 soverom, garderobe.

Dobbel garasje:
Bruksareal: 49 m².

Utvendig bod:
Bruksareal: 8 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 927 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fra vei er det adkomst til innkjørsel, gårdsplass og inngangspartiet. Tomten ligger i et svakt skrånende terreng og har adkomst fra Rørvikveien. Eiendommen ligger i et etablert hytte- og boligområde med trehusbebyggelse fra varierende årstall. Tomten er delvis inngjerdet og opparbeidet med belegningsstein på innkjørsel og gårdsplass. Busker, hekkplanter, frukttrær, plen og beplantning.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbel garasje eller på eiendommen.

Byggemåte

Se vedlagt takstrapport avholdt av Tommy Sverre i Anticimex AS, med rapportdato 21.09.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Enebolig oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Grunnmur er ringmur.
Yttervegger har liggende trekledning på fasaden.
Saltakkonstruksjon i tre.
Yttertaktekking er takstein.
Krypekjeller hadde fjellgrunn og grus.
Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftsluke i garderobe.
Skorsteinen er en elementpipe fra byggeår.
Vannrør i kobber og avløpsrør i plast fra byggeår.
Sikringsskap er plassert i garderobe. Automatsikringer med jordfeilbryter fra år 2013. Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 50 AMP.
Trevinduer/ sprossevinduer. Vinduer/ terrassedør i 3- lags glass fra byggeåret.
Drenering fra byggeåret.
Årstall på stikkledninger er fra byggeåret.

Garasje 1980:
Dobbelgarasje med 2 porter og belysning.  Støpt plate på mark. Ringmur av lecamur.
Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein. 2 vinduer og 1 dør.
Takhøyden er målt til 2, 33m.

Utvendig bod 2015:
Frittstående isolert bod i trekonstruksjon med strøm og belysning. Trebjelkelag mot grunn. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden.
Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er metallplater. Parkettgulv. Smartpanel på vegger. Folierte trefiberplater i himling. 1 vindu. 1 ytterdør.
Overbygget terrasse på ca. 14m2. Takhøyden er målt til ca. 2,62m til møne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.05.1981 for eiendommen.
Det ble nylig ferdigstilt en terrasse og utebod som ikke er tegnet inn og søkt om i kommunen.

Barnehage / skole i området

Støtvigenga barnehage, 1 km
Smedhusåsen barnehage, 9.7 km
Tittin familiebarnehage, 11.1 km

Larkollen skole, 1.2 km
Rygge ungdomsskole, 11.8 km
Hoppern ungdomsskole, 17.4 km
Malakoff videregående skole, 14.5 km
Kirkeparken videregående skole, 15.8 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. Kr. 14 065,61 pr. år

De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2.8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 783 481 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 820 530 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021

Reguleringsplaner
Id M151
Navn Rørvik
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 06.04.2006

Id M128
Navn Larkollveien - Hvitnesbukta
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 03.04.2003

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:'

1980/6381-4/87  Bestemmelse om gjerde  
27.08.1980 Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Rørvikveien 105, 1560, Larkollen, Gnr. 133 bnr. 221 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0273

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.