Sulitjelma

Sulis - Velholdt og påkostet fritidseiendom ved Tjallanes/Kjelvatnet - Båt og scooter medfølger

Tjálanisjávrre 5 , 8230 Sulitjelma

BE OM SALGSSUM
Benjamin Kristiansen
Benjamin Kristiansen Medhjelper
Tobias Bronder
Tobias Bronder Daglig leder / Fagansvarlig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 59 m²
Bruksareal 61 m²
Tomt 998 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1980
Gårdsnummer 119
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 233581814
Sist endret 15.10.2021 18:15
Prisantydning 1 650 000
Totalpris 1 705 242

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 55 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 705 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling ønsker deg velkommen til visning på denne flotte hytteeiendommen på Tjallanes (Tjálanisjávrre) like ovenfor Kjelvatnet i Sulis. Eiendommen er svært velholdt og selges klar til bruk med innbo løsøre så vel som scooter og båt med henger.
Hytta er løpende renovert med blant annet nytt tak (2011), ny bordkledning og nye vinduer (2017) samt tilbygg i 2017 med nytt bad og badstue. Kjøkkenet ble også byttet i 2017 og hytten er nylig malt både innvendig og utvendig.
Hytta selges på rot med blant annet scooter, 2 båter (ene med motor og henger)
Mobilstyrt dieselovn (ring hytta varm)
2 soverom + soveplasser på hems for de minste (totalt 9 soveplasser slik den er innredet nå)
Utebod og vedbod
Denne eiendommen bør absolutt sees og oppleves!

Innhold

Hytta har areal fordelt på følgende måte:
P-rom = Entré, baderom, badstue, 2 soverom og kjøkken/stue.
S-rom = Bod
I tillegg er det 2 uthus/boder. Ene er tidligere utedo samt vedbod, brukes i dag til lagring. Den andre brukes som redskapsbod. Her er også aggregat plassert som brukes som backup til solcelleanlegget.
Vest for hytten følger det med et lite naust ved vannet. Dette er i dårlig forfatning og renovering av denne må påregnes.

Utstyr

Hytten selges på rot. Innbo og løsøre som er på hytten på visningstidspunktet medfølger handelen (med unntak av personlige eiendeler). Her er alt du trenger for å bruke hytta.
I tillegg medfølger:
Snøscooter (SkiDoo 500 GTX SS 2006 modell)
Brennan sluffe og slede
Båt (Bever 460, 2003 modell) med Suzuki 10 hk 4 takter (2004 modell)
Båt (Theri 385 2004 modell.
Wallas ovn (dieseldrevet ovn med 130 liters utvendig tank og "ring hytta varm" funksjon)

Standard

Hele eiendommen bærer preg av godt vedlikehold, løpende modernisering samt tilbygg som gjør hytta enda mer funksjonell. Både innvendig og utvendig får du umiddelbart inntrykk av gjennomtenkte løsninger, gode fargevalg og  en svært innbydende eiendom.
Stuen er romslig med god plass til sittegruppe samt spisebord. Selger har satt inn ekstra vindu på nordveggen for å gi enda mere naturlig lys inn i rommet. I tillegg til Wallas ovnen er det selvsagt også vedfyrt ovn i stuen.
Kjøkkeninnredning fra 2017. Godt med skapplass og benkeplate med nedfelt oppvaskkum med blandebatteri tilkoblet vannpumpe. Gasskomfyr fint tilpasset innredningen. Utvendig gasskasse med plass for 2 stk gassflasker og automatisk omkobler.
På både kjøkken og stue er det god takhøyde, over soverommene er det bygd hemsrom med adkomst via stige.
Begge soverommene er innredet med senger (familiekøyeseng på det ene og køyeseng samt enkeltseng på det andre). På hemsen er det plass til 3 madrasser på gulvet.
I tilbygget fra 2017 finner du baderom med dusj og toalett (snurretoalett) og servant i innredning. Innenfor badet er det fin badstue med vedfyrt ovn.
Solcelle system med nye batterier og styringsenhet.
For mer detaljert beskrivelse av standard se vedlagt takstrapport.

Beliggenhet

Eiendommen har en fantastisk beliggenhet rett ved Tjallanesvannet like over Kjelvatnet i Sulis. Her har du en fritidseiendom i attraktive og svært idylliske omgivelser hele året. Om sommeren parkerer du bilen i nærheten av egen båt ved Kjelvatnet og etter 10 minutters tur legger du til på andre siden av vannet og tar beina fatt de siste 700 meterne før du er på hytta. Om vinteren parkerer du bilen på den store parkeringsplassen ved Kjelvatnet og når isen er trygg bruker du snøscooter som står parkert like ved. Da kjører du langs merket løype over vannet og helt frem til hytta. Det går også scooterløype ned til fjellandsbyen og alpinanlegget samt inn til Sverige.
Du finner flotte jakt- og fiskeområder like utenfor ytterdøra og er du glad i tur og friluftsliv skal du lete lenge etter noe bedre alternativ enn dette. Enten om du tar med hele familien på korte turer med kakao i sekken eller lengre og mere ekstreme turer er hytta et perfekt utgangspunkt - både sommer og vinter.
Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Prix i Sulis (ca 7,5 km fra parkeringsplassen ved Kjelvatnet).
Avstand til Fauske sentrum ca 45 km.
Avstand til Bodø sentrum ca 99 km.

Forsikring

Codan Polisenummer: 752029507

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 61 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, baderom, badstue, 2 soverom og kjøkken/stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Følg kartlinken i nettannonsen for nøyaktig veiskrivelse fra din posisjon.
Om sommeren parkerer du bilen i nærheten av egen båt ved Kjelvatnet og etter 10 minutters tur legger du til på andre siden av vannet og tar beina fatt de siste 700 meterne før du er på hytta. Om vinteren parkerer du bilen på den store parkeringsplassen ved Kjelvatnet og når isen er trygg bruker du snøscooter som står parkert like ved. Da kjører du langs merket løype over vannet og helt frem til hytta.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 998 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2033, Festeavgift: 1000, Forlenges etter gjeldende vilkår med Statskog SF
Tomten er i stor grad naturtomt.

Garasje / Parkering

Parkering på Kjelvatnet parkering, eller ved båtutsettet på sommertid.

Byggemåte

Grunnforhold og fundament:
Søyler mot grunn av tre og betong. Enkelte tre søyler med helling mot terreng, dette trolig grunnet større mengder snø. Søyler må holdes under oppsyn, ved større bevegelser i søyler bør på det etableres nye av betong eller lignende. Oppført over fjell og morenemasser.
Yttervegger:
Bindingsverk av trekonstruksjoner, antatt isolert ihht. datidens byggeskikk. Ny kledning på hele hytten lagt i 2017.
Takkonstruksjon:
Saltak av trekonstruksjoner, tekket med papp-shingel. Tak tekke nytt fra 2011.
Vinduer:
2-lags isolerglass med trekarm, vinduer skiftet i 2017.
For mer info om byggemåte se vedlagt takstrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Det foreligger godkjente tegninger både for hytten og tilbygget og alle byggene er ført inn i matrikkelen til kommunen.

Oppvarming

Vedfyrt ovn i stuen samt Wallas diesel ovn. Sistnevnte er koblet opp med simkort og kan styres via telefon slik at du kommer frem til god og varm hytte selv midt på vinteren. 130 liters utvendig tank tilkoblet Wallas-ovnen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 992 pr. år Inkluderer eiendomsskatt (kr 1 792,-) og branntilsyn/feiing (kr 200,-)

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 100 735 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritid. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst via båt/sti om sommeren og scooter om vinteren (scooterløyve omsøkes av kjøper)

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt som er på eiendommen på visningstidspunktet medfølger (med unntak av private eiendeler)
I tillegg medfølger:
Scooteren (SkiDoo 500 GTX SS) m/ Brennan sluffe og slede.
Båt nr 1 : Bever 460 ( 2003 mod )  m/ Suzuki 10 hk 4 takter (2004 mod)
Båt nr 2: Theri 385 2004
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tobias.bronder@partners.no eller SMS: 95 16 68 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tjálanisjávrre 5, 8230, Sulitjelma, Gnr. 119 bnr. 1 Fnr. 66 i Fauske kommune

Oppdragsnummer

93-21-0022

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.