Saltstraumen

Saltstraumen - Sjarmerende enebolig i flotte naturområder - Kort vei til dagligvare og Saltstraumens flotte fasiliteter

Saltstraumveien 799 , 8056 Saltstraumen

VISNINGER

19. oktober tirsdag kl. 17:15-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Benjamin Kristiansen
Benjamin Kristiansen Medhjelper
Tobias Bronder
Tobias Bronder Daglig leder / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 103 m²
Bruksareal 152 m²
Tomt 1 265 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1962
Gårdsnummer 75
Bruksnummer 32
Energimerking G
FINN.no 235035361
Sist endret 12.10.2021 12:19
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 2 935 242

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 85 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 935 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling ønsker deg velkommen til en flott og sjarmerende enebolig like i nærheten av turistperlen Saltstraumen. Her får du en romslig og fin tomt, godt med parkeringsplass og gode muligheter for å sette opp trampoline og andre lekeapparater.
-Flott natur like utenfor døren
-Godt med parkeringsplass
-Kun 5 minutter til Saltstraumen
Boligen har bruksareal på 152 kvm og inneholder blandt annet 3 romslige soverom, stor stue og flott oppgradert kjøkken.
Velkommen på visning!

Innhold

1. Etasje:
Entre, bad, gang m/trapp, stue og kjøkken
Loft:
3 soverom og gang m/trapp og bod
Kjeller:
Uinredet kjeller

Standard

Boligen holder normalt god standard. Det er gjort løpende vedlikehold, blandt annet nytt tak i 2018, nye vinduer og verandadør i 2017 og 2018.
Kjøkkeninnredning fra HTH med fronter i finert slett utførelse, godt utbygget med benker og takhøye overskap - noen glassdører. Fliser montert under overskap. Benkeplate med nedfelt servant, waterguar etablert under vask. Avtrekk fra komfyrplass og plass for oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr.
Bad med fliser på gulv, plater med belegg på vegger og panelbord i himling. Det er servant med 1- greps blandebatteri, avløpsrør av plast, gulvmontert toalett og dusjgarnityr i dusjkabinett

Entré

Flott entre med god plass til å henge ifra seg klær.

Kjøkken

Kjøkken innredgning fra HTH i slett utførelse. Godt med benkeplass og plass til sittegruppe.

Uteareal

Hagen er pent opparbeidet på tilnærmet flat tomt, det er frodig med bærbusker og frukttrær. Her kan man nyte naturen gjennom alle årstider. Det er også godt med plass for ballspill og trampoline.

Soverom

Boligen har 3 romslige soverom med god plass til senger og garderobeløsninger.

Beliggenhet

Boligen ligger i Gøya, bare 5 minutter unna sentrum av Saltstraumen og den flotte malstrømmen. Her finner du også Coop Prix som også er en søndagsåpen butikk med godt utvalg av varer. I nærområdet har du også kjempegode fiskemuligheter, flott natur og mange fine turstier å velge i. Det er bussforbindelse fra busstopp like ved, skolebussen stopper også her.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 152 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 45 m².
1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, gang m/trapp, stue og kjøkken
2. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom og gang m/trapp
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Følg kartlink i nettannonse for nøyaktig veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 265 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er tilnærmet flatt opparbeidet med gruset adkomst, plen og trær.

Garasje / Parkering

Godt med parkeringsplass på egen tomt, opparbeidet med grus.

Byggemåte

Boligen er oppført på ukjent men antatt solid byggegrunn, støpt plate mot grunn med betongvegger i kjeller. Bindingsverk av trekonstruksjoner, antatt isolert ihht. datidens byggeskikk. Saltak av trekonstruksjoner tekket med stålplater, tilbygg med pulttak tekket med stål/alu plater. 3-lags isolerglass av PVC materialer.
For mer informasjon om byggemåte se vedlagt boligsalgsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Oppvarming

Varmepumpe luft til luft som primærvarmekilde. Elektrisk oppvarming via varmekabler på bad, for øvrig panelovner.
Vedovn i stue 1.etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 159 pr. år Kommunale avgifter er fordelt på fire terminer per år, og inkluderer følgende: Eiendomsskatt : 2162,- Vann: 2927,- Slam: 1241,- Feiing: 449,- Renovasjon per år kr 3380,- fordelt på to terminer per år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 613 574 pr. 31.12.20 12:00 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 208 865 pr. 31.12.20 12:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til LNFR. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1962/201427-1/74 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDN
08.06.1962
Vegvesenets betingelser vedtatt
1962/201443-1/74 BESTEMMELSE OM VEG
09.06.1962
Vegvesenets betingelser vedtatt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann i henhold til informasjon fra Bodø kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er montert privat septikanlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tobias.bronder@partners.no eller SMS: 95 16 68 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Følgende punkter er vurdert til tilstandsgrad 3 i boligsalgsrapporten:
1.4 - Drenering
 Forhøyde fuktverdier i kjeller samt synlig fuktighet i kjeller antas kommer fra manglende eller sviktende
drenering. Drenering må utbedres for å hindre skader på kjeller konstruksjonen.
 8.1 - Frittbærende dekker
 TG3 gis for uforsvarlig trapp ned til kjeller, denne må utbedres før den tas i bruk da det er fare for
fallskader etc. ved bruk.
 9.1.1 - Uinredet kjeller - Overflater
 Kjeller er synlig fuktig på vegger og gulv, utbedring av kjeller må regnes.
 9.1.2 - Uinredet kjeller - Konstruksjon
 Synlig fuktig, registert noe saltutslag enkelte steder.
 9.1.3 - Uinredet kjeller - Fuktmåling
 Synlig fuktig konstruksjon.
 10.1.1 - Bad 1.etg - Overflater
 Løse fliser ved toalett, feil på fall badegulv og skader fra tidligere lekkasje på plater. Sett i sammenheng
med ukjent alder og utførelse på badet må renovering påregnes.
 10.1.2 - Bad 1.etg - Membran tettesjikt og sluk
 Eldre bad antas være ca 40 år, membranen/tettesjikt har utgått sin forventede levetid.
 15.1 - Garasje, uthus, etc.
 Taktekking er ikke tett, vann trenger inn ifølge eiere. Utbedring må påregnes.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Saltstraumveien 799, 8056, Saltstraumen, Gnr. 75 bnr. 32 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-21-0042

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.