Bodø

Sentrum/Østbyen - Svært innbydende selveier-/toppleilighet - 2 parkeringsplasser - God planløsning

Kongens gate 53 , 8006 Bodø

VISNINGER

29. november mandag kl. 18:30-19:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Tobias Bronder
Tobias Bronder Daglig leder / Fagansvarlig
Benjamin Kristiansen
Benjamin Kristiansen Medhjelper

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

36%

har bolig på over 120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 56 m²
Tomt 335 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1964
Gårdsnummer 138
Bruksnummer 2031
Energimerking G
FINN.no 239335729
Sist endret 23.11.2021 14:39
Prisantydning 3 320 000
Totalpris 3 411 992
Fellesutgifter 600,-

Beregnet totalkostnad

3 320 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 320 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 411 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling ønsker deg velkommen til visning i Kongens Gate 53. Her har du en flott leilighet pusset opp i tidløse farger med arealeffektiv planløsning.
Sentrumsnær selveierleilighet pusset opp i tidløse farger. Leiligheten holder god standard og har praktisk planløsning med blandt annet romslig stue, og flott kjøkken med utgang til overbygget balkong. Leiligheten disponerer 2 parkeringsplasser og har godt med bodplass i kjelleren.
•2 Parkeringsplasser
•Sentrumsnært
•God vedlikeholdt
Velkommen på visning!

Innhold

Leiligheten har god planløsning fordelt på to plan. Arealet er fordelt på følgende måte:
3. Etasje:
Gang, stue, kjøkken, bad. soverom og rom innredet til soverom (innredning av soverom 2 er ikke byggemeldt).
Kjeller:
I kjeller er det eget bodareal på ca 9 kvm. I tillegg er det flere fellesboder samt wc-rom og badstue i kjeller.

Standard

Leiligheten holder gjennomgående normalt god standard og fremstår som godt vedlikeholdt. Gjennomført stil med tidløse farger på vegger i kombinasjon med pen 1-stavs laminatgulv som ble lagt i 2019. Alle gulv i leiligheten forutenom bad har samme laminat.
Kjøkkeninnredning med fronter i finert slett utførelse, normalt utbygget med benker og overskap - noen glassdører. Malt panel underoverskap. Benkeplate med nedfelt servant og platetopp, waterguard etablert under vask. Integrert komfyr og plass for oppvaskmaskin. Avtrekk fra komfyrplass.
Bad med fliser på gulv med varmekabler, fliser på vegger og malt slett himling. Servant i innredning, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel,dusjkabinett og vegghengt wc. Drensåpning under toalett for bortledning av lekkasjevann. Sluk under dusjkabinett. Rør i rør opplegg for vannledninger. Bad fra ca 2012

Beliggenhet

Eiendommen ligger flott til litt utenfor selve bykjernen og i umiddelbar nærhet til Rensåsen med flotte friarealer og parkanlegg. Det er kort vei til Nordlandssykehuset, butikker, kiosk, restauranter og for øvrig alt hva Bodø sentrum kan by på. Beliggenheten kombinerer nærheten til sentrum med alle fasiliteter samtidig som byens største bypark praktisk talt ligger rett over gata. Eiendommen ligger innenfor bomringen slik at du kommer deg mellom Stormyra og sentrum uten å passere bomring.

Felleskostnader

600 pr. mnd.

Sameie

Sameie: SAMEIET KONGENSGATE 53,

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 56 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, bad. soverom og rom innredet til soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Følg kartlinken i nettannonsen for nøyaktig veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 335 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering på fellestomt. Eier opplyser at leiligheten disponerer 2-parkeringsplasser på tomten.

Byggemåte

Grunnforhold og fundament:Støpt dekke mot grunn, kjellervegger trolig av plasstøpt betong. Drenering med knotteplast.
Yttervegger:
Bindingsverk av trekonstruksjoner, antatt isolert ihht. datidens byggeskikk. Kledd med liggende og stående kledning.
Takkonstruksjon:
Saltak av trekonstruksjoner med takopplett, tekket med stålplater.
Vinduer og ytterdører:
2-lags isolerglass med trekarm fra 1989, vinduer fremstår noe slitt og vindu soverom er ikke mulig åpne. Utskiftning av stuevindu må
påregnes, øvrige vinduer anbefales utskiftet med tiden grunnet alder.
Balkonger, verandaer, terrasser, etc:
Utgang fra kjøkken til ca 7m² overbygd balkong. Imp.bord som dekke og rekkverk av trekonstruksjoner.
Etasjeskillere:
Trebjelkelag i etasjeskiller, foreligger ingen dokumentasjon angående brannskiller etc,

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 24.04.2003 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 9000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 9000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 710 pr. år Kommunale avgifter er fordelt på fire terminer per år, og inkluderer følgende: Eiendomsskatt :1826,- Vann : 2558,- Avløp : 2410,- Renovasjon per år kr 3916,- fordelt på to terminer per år.

Eiendomsskatt

Det er i Bodø kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 593 051 pr. 31.12.20 09:19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 134 983 pr. 31.12.20 09:19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2003/16153-1/74  Resek/deling av seksjon  
 28.11.2003 
oppdelt seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/2
seksjonsameieandeler:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 60/260

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bodø kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tobias.bronder@partners.no eller SMS: 95 16 68 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kongens gate 53, 8006, Bodø, Gnr. 138 bnr. 2031 snr. 3 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-21-0053

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.