Bodø

Rønvik - Stor og svært innbydende utsiktsleilighet - God standard - Parkering i garasje

Øvre Lagård terrasse 26 , 8012 Bodø

BE OM SALGSSUM
Tobias Bronder
Tobias Bronder Daglig leder / Fagansvarlig
Benjamin Kristiansen
Benjamin Kristiansen Medhjelper

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 132 m²
Bruksareal 161 m²
Tomt 11 450 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1988
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 409
Energimerking E
FINN.no 239341221
Sist endret 26.11.2021 15:28
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 661 492
Fellesutgifter 3 535,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 152 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 161 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 661 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Øvre Lagård terrasse ligger i Nedre Rønvik og er kjent for å ha byens flotteste utsikt. Fra leiligheten er det nydelig utsikt fra Børvasstindene i sør til Hjertøya i nord. Hele Bodø Sentrum, indre havn, Rønvika samt fjellformasjonene rundt Bodø kan beskues fra boligen. Terrassen vender mot sør/vest og har meget gode solforhold. Det er kort vei til alt av fasiliteter, og sentrum er innenfor gang-/sykkelavstand. Marka og rå natur i umiddelbar nærhet.
Fra bakkant av huset kan man enkelt ta seg direkte opp i et populært turområde der stier leder opp til Pallfjellet og Pallvatnet. Sommer og høst kan man søke bærmarka her eller bare slå seg ned på benken ved vannet for å nyte stillheten og utsikten. Vinterstid legger det seg ofte skøyteis på vannet som barna i nabolaget har stor glede av. Fra dette området er det også mulig å ta seg videre helt opp til Keiservarden i tillegg til resten av Bodømarkas enorme turområder.
Boligen er endeseksjon og fører med seg fordelen av å ha det største hagearealet av enhetene i sameiet. I denne hagen står det bl.a. et epletre der det årlig har blitt høstet mellom 30-40 epler. Hagen og området rundt huset har et større potensiale. Bak huset kan man eksempelvis etablere en større platt der solen titter frem på morgenkvisten. Nærmeste nabo har i dette området etablert pallekarmer og har hatt suksess med diverse grønnsaker og salater.

Innhold

Leiligheten har god planløsning fordelt på to plan. Arealet er fordelt på følgende måte:
1.Etasje:
Vindfang, gang m/trapp, 3 soverom, bad, walk-in og wc-rom.
2.Etasje:
Kontor, kjøkken og stue

Standard

Leiligheten er betydelig oppgradert og det er gjort løpende vedlikehold. For øvrig er sameiet veldrevet og fellesareal tas godt vare på.
TG2:
4.1 - Vinduer
Enkelte eldre vinduer er utgått forventet levetid, utskiftning av resterende vinduer må påregnes.

Entré

Flott entré med praktisk bygget garderobeløsning.

Stue

Stuen er romslig med god plass til møblering, her har du store vindusflater rettet mot utsikten.

Kjøkken

Kjøkken fra 2012 med slette hvite fronter, godt utbygget med benker, overskap og høyskap. Det er Corian benkeplate med underlimt vask og nedfelt induksjonstopp. Integrert komfyr, mikro, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Bad

Flislagt bad med varme i gulvet og malte plater i himling. Badet har god plass til vaskemaskin og tørketrommel, det er også montert dusjvegger. I tilknytning til badet er det eget toalettrom
TG2:
1.1.1 - Bad 1.etg - Overflater
Fuger mellom fliser i dusjsone er delvis helt borte, gir større slitasje på andre bygningsdeler. Bom i flis ved sluk i
dusjsone.
1.1.2 - Bad 1.etg - Membran tettesjikt og sluk
TG2 gis da forventet levetid er nært utgått, kan ikke gis noen garantier for videre tetthet på bygningsdelen.

Balkong

Fra balkongen har du nydelig utsikt over Bodø by med innseilingen og ikke minst Børvastindan i sør. Balkongen fikk i 2021 nytt dekke og bytte av glass i rekkverket. Her er alt klart for deg slik at du kan trekke deg tilbake å nyte gode solforhold og fantastisk utsikt.

Uteareal

Boligen er endeseksjon og fører med seg fordelen av å ha det største hagearealet av enhetene i sameiet. I denne hagen står det bl.a. et epletre der det årlig har blitt høstet mellom 30-40 epler. Hagen og området rundt huset har et større potensiale. Bak huset kan man eksempelvis etablere en større platt der solen titter frem på morgenkvisten. Nærmeste nabo har i dette området etablert pallekarmer og har hatt suksess med diverse grønnsaker og salater.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Øvre Rønvik, i overkant av 2 kilometer fra Bodø sentrum. Du har for så vidt også både Nordlandssykehuset og Stormyra ca 2,5 kilometer fra boligen så her bor du absolutt sentralt, men samtidig godt tilbaketrukket og i et veletablert og rolig nabolag. Fra den store terrassen har du nydelig utsikt over Bodøhalvøya og videre ut i havgapet. Du ser alt fra Børvasstindene i sør til Hjartøya mot nordvest. Solforholdene blir selvfølgelig tilsvarende gode.
Du kan kle på deg turskoene i yttergangen og gå rett ut i marka. Like over Øvre Lagård Terrasse finner du Pollfjellet og Pallvatnet, videre har du Linken og Rønvikfjellet. Deretter går stien mot Keiservarden og etter det er det bare fantasien som setter begrensinger. I mottsatt retning, ned mot havet, er det ikke langt til familievennlige Kvalvikstranda som er populært både utgangspunkt både for bading og kajakkpadling.
Dagligvarehandlingen gjør du enklest på Joker Rønvik (søndagsåpent), Rema 1000 Rønvik eller Kiwi Rønvika. Alle ligger innenfor en radius på ca 500 meter med Joker Rønvik kun 200 meter fra leiligheten.
Utover det har finner du både Rapida og Feel24 på Leira i tillegg til Pizzabakeren og handelspark med blant annet bensinstasjon og annen detalj- og faghandel.

Felleskostnader

3 535. Felleskostnader er fordelt på følgende måte: Drift/vedlikehold: 3 535,- (går ned til 2 738,- fra 01.01.2022) inkluderer renovasjon, forsikring av ytre bygg, drift/vedlikehold, felles strøm, forretningsførsel, div honorarer, kabel-TV og internett.

Sameie

Sameie: Sameiet Lagården Terrasse,

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP588725

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 161 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang m/trapp, 3 soverom, bad, walk-in og wc-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Kontor, kjøkken og stue
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Følg kartlinken i nettannonsen for nøyaktig veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 11 450 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Privat parkeringsplass i øvre lagard garasjeanlegg med elektrisk portåpner. 3 plasser for gjesteparkering i øvre lagård terasse samt 16 plasser i garasjen i nedre lagård terrasse.

Byggemåte

Boligen er oppført mot skrått fjell, støpt betongplate mot grunn og store deler av vegger 1.etg oppført med betong. Bindingsverk øvrig av tre, saltak med ark oppført av sperrekonstruksjoner. Vegger kledd med stående trepanel og vinduer er delvis utskiftet med tiden.
For mer informasjon om byggemåte se vedlagt eierskifterapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 14.01.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Oppvarming

Varmekabler på bad, vindfang og gang 1.etg, vedovn stue 2.etg. For øvrig elektrisk

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 435 pr. år Kommunale avgifter er fordelt på fire terminer per år, og inkluderer følgende: Eiendomsskatt :6362,- Vann : 3745,- Avløp : 3879,- Feiing : 449,-

Eiendomsskatt

Det er i Bodø kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 106 760 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 984 335 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1988/103048-2/74  Seksjonering  
 28.04.1988 
opprettet seksjoner:
snr: 39
formål: Bolig
sameiebrøk: 130/5276
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 41 SEKSJONER
 
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bodø kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Eiendommen har god tilknytning til nærområdet med kort vei til skoler, barnehage, nærbutikk og store tur- og friluftsområder i umiddelbar nærhet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tobias.bronder@partners.no eller SMS: 95 16 68 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Øvre Lagård terrasse 26, 8012, Bodø, Gnr. 32 bnr. 409 snr. 39 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-21-0054

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.