Støver

Lys, innbydende og delikat 3-roms selveierleilighet | Bad oppgradert i 2023 | Garasje | Solrik balkong

Innerdammen 65A , 8030 Bodø

VISNINGER

23. mars torsdag kl. 17:00-17:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Stine Marte Iversen Østgaard
Stine Marte Iversen Østgaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

30%

har bolig på over 120 kvm

78%

av boligene er nyere enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 44 m²
Bruksareal 44 m²
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2006
Gårdsnummer 30
Bruksnummer 159
Energimerking D
FINN.no 295234933
Sist endret 20.03.2023 09:35
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 868 769,-
Fellesutgifter 1 258,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 868 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Innerdammen 65A - en lys, innbydende og delikat 3-roms selveierleilighet i byggets 2. etasje. Boligen har gjennomgående planløsning med åpen stue- og kjøkkenløsning på nærmere 20 kvm mot solrike sør, og to soverom med utsyn over et fredelig grøntareal mot nord. Leiligheten har moderne og delikate farge- og materialvalg i alle rom, en trivelig balkong med utgang fra stuen, egen garasjeplass og oppstillingsplass til bil, og stor medfølgende bod i kjelleretasjen.

Leiligheten ligger fint til i et rolig og familievennlig område på Støver. I nærheten er det et bredt utvalg av turmuligheter med Hunstadtoppen og flere lysløyper.

Utvalgte kvaliteter
- Garasjeplass
- Solrik balkong
- Bad oppgradert i 2023
- Bod i underetasjen på hele 8 kvm
- Parkeringsmuligheter på felles tomt

Velkommen til en trivelig visning!

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 1. etasje.
Adkomst til leiligheten via felles utvendig trapp.
Leiligheten består av: Stue/kjøkken, bad, entre og 2 soverom.

Utgang fra stue til balkong.
Leiligheten disponerer en bod i underetasje oppmålt til ca. 8 kvm, en biloppstillingsplass i felles integrert garasje og parkeringsmuligheter på felles
tomt.

Entré

Leiligheten har en felles utvendig trappeoppgang og et overbyd inngangsparti. Vel inne gir entréen deg et innbydende og godt førsteinntrykk av leiligheten. Det er god plass til jakker og sko, samt en garderobeløsning. Gulvet er utstyrt med varmekabler.

Stue

Stuen er svært lys med flere store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Stue og kjøkken ligger i en åpen løsning, og sammen danner de et koselig allrom på nærmere 20 kvm. Det er nøytrale og varme farger på veggene, noe som gjør det enkelt å tilføye sitt eget preg i form av møblement, kunst og dekor. Fra rommet er det utgang til en solrik balkong på i overkant av 5 kvm. Her er det god plass til utemøbler, og balkongen i etasjen over sørger for at du får tak over deg.

Kjøkken

Kjøkkenet fremstår moderne og stilrent med en hvit innredning. Det har en god planløsning som sørger for godt med benke- og skapplass. Benkeplaten er av laminat, og det er i tillegg benkeskapsbelysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Mellom kjøkkenbenk og overskap er det fliser. Videre er kjøkkenet innredet med frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. I rommet er det fint med plass til et spisebord med nærhet til kjøkkenet.

Bad

Baderommet har vegghengt servantinnredning med dører, og speil med overlys og stikkontakt. Det er utstyrt med dusjkabinett med dusjarmatur, gulvstående toalett og opplegg for vaskemaskin. Gulvet og veggene er flislagte, og i tillegg er det behagelig gulvvarme. Dusjkabinett og servantinnredningen ble byttet ut i mars 2023.

Soverom

Leiligheten inneholder to soverom, hvor begge er på nærmere 6 kvm. Det er fint med plass til dobbeltseng og en garderobeløsning. Begge rommene har moderne farger på veggene, og vindu som gir rommet godt med dagslys.

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til på Støver. Det er et rolig og familievennlig område med gangavstand til både barnehage og barneskole. Mørkvedmarka barnehage og barneskole ligger rundt 14 minutters gange unna. Til Hundstand ungdomsskole og Bodin vgs. er det rundt 6 minutter med bil fra leiligheten. Det er gode bussforbindelser, noe som gjør det enkelt å komme seg til skole eller sentrum.

Dagligvarehandelen kan du ta på Coop Extra kun 3 minutters gange fra leiligheten. Til Hunstadsenteret er det 3 minutter med bil, hvor du finner blant annet apotek, matbutikk, vinmonopolet og kafé. I nærheten er det et bredt utvalg av turmuligheter med Hunstadtoppen og flere lysløyper.

Felleskostnader

1 258 pr. mnd.
Felleskostnadene dekker forsikring, IRIS og Telenor.

Styreleder har gitt tilbakemelding på at felleskostnadene kan ha en mindre økning for å dekke opp for økte kostnader for renovasjon og forsikring.

Sameie

Sameie: Ikke aktivt,

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det planlegges en del malingsgsarbeider i inneværende år. Dette gjelder utvendig borkledning/balkong- og trapperekkverk.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Protector forsikring Polisenummer: 1439500-4.1

Regnskap

Sameiet har en bufferkonto på kr. 29 614,-. Sameiet har også p.t. ca. 100.000 kr stående på høyrentekonto. Dette iflg. styreleder.

Vedtekter / husordensregler

Sameiet har ingen vedtekter/ husordensregler.

Husdyrhold

Det er ingen forbud mot dyrehold.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Bad
Helhetsvurdering
TG2 er valgt på hele våtrommet på grunn av at bygningsdelen er vurdert til å være i slutten av sin forventede levetid. Tettesjikt er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det rår en viss usikkerhet om hvordan ventilasjonen/avtrekket til baderommet er oppkoblet. Avtrekkseffekten ble testet ved hjelp av et papir, og effekten vurderes til å ikke være tilstrekkelig. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Kjøkken

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Enkelte løse fliser registrert over benkeplate samt stevis riss/sprekker i flisfuger. Eksakt årsak er ukjent

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale.

Øvrige rom
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget i stue. Forholdet er av estetisk karakter. Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale i stue og begge soverom. Det er stedvis knirk i gulvet i stue, begge soverom og entre. Eksakt årsak er ukjent. Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser i entre. Eksakt årsak er ikke kjent. Forholdet indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne og være svekket mot ytre påvirkninger. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)

Spesielle observasjoner
TG2 gis grunnet: Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn (dette vurderes å være et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med
dreneringen).
 
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Se punkt "Spesielle observasjoner".

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Riss stedvis påvist. Eksakt årsak er ukjent.
Se punkt "Spesielle observasjoner".

Etasjeskiller- 1.etasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 18 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Radon:
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Det registreres et defekt lysarmatur i kjøkken.
Det registreres stedvis løse stikkontakter. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Brann
Rømningsveier
TG3 gis grunnet: Vinduer på begge soverom: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu.

Yttervegger inkl, fasader og konstruksjoner
Fasader inkl. kledning
TG2 gis grunnet: Bygningens ytterkledning/fasade har stedvis slitt overflatebehandling. Forebyggende tiltak bør påregnes.
Dør og vindusomramminger har stedvis slitt overflatebehandling. Forebyggende tiltak bør påregnes. Lufte- og dreneringsspalte bak trekledning er stedvis blokkert. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales.

Balkonger, terrasser, veranda etc

Terrasser/inntrukket balkong over innvendig rom
TG2 gis grunnet: Balkongen/konstruksjonen krever ventilasjon mellom sjiktene (tekking og underliggende konstruksjon). Det kan ikke verifiseres at dette er etablert. TG2 er satt for å belyse risiko. Ytterligere undersøkelser anbefales. Over deler av underetasjen utgjør overliggende balkong takkonstruksjonen. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Bygningsdelen er fuktutsatt.
Balkong har synlige symptomer på slitasje/elde. Forebyggende tiltak bør påregnes.

Annet
TG3 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Drenering
Fuktmerker/- symptomer i kjeller /underetg. inkl. eventuell krypkjeller og plate på mark.
TG2 gis grunnet: Se punkt "Spesielle observasjoner" under avsnitt om Rom under terreng.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært/ egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja, kommentar: Rapportert ved kjøp av leiligheten at det har vært fukt i lettvegg inn til boden i garasjen.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: GK ventilasjon
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet avtrekksvifte i garasjen i 2022.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Haneseth
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet sikringsskap i 2018.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Kommentar:  Nei, men nabo som deler garasje har ladeanlegg for el-bil i garasjen på sin del.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, kommentar: Boligsalgsrapport fra når jeg kjøpte boligen i 2018 av forrige eier.

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja, kommentar: På grunn av økte utgifter i forbindelse med renovasjon er det nevnt at felleskostnadene kanskje må justeres opp litt i forhold til det.

Tilleggskommentar:
Ved innflytning i 2018 ble alle tak og gulvlister malt. Også vinduskarmer. På veggene ble det lagt dekk-tapet/slettvegg-tapet over strietapet i stue. Soverommene ble malt i 2020. Dørkarm og taklister på bad malt i 2023. Nytt dusjkabinett og badservant satt inn i 2023. Ny ytterdør er kjøpt inn og planlegges skiftet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad, entré og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Selveierleilighet tilhørende sameiet Innerdammen 63/65, beliggende i Bertnes, Bodø kommune. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalt,
trapper, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Egen inngang. Integrert garasje.

Garasje / Parkering

Garasjeplass og parkeringsmuligheter på felles tomt. Selger opplyser om at det er oppstillingsplass til hver bil inne i garasjen, men at hun og nabo har egen ordning med at de tar en uke hver i garasjen for å få bedre plass. I tillegg er det oppstillingsplass utenfor garasjen og gjesteparkering

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2006. Grunnmur av betong og leca. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn, med boder
og integrert garasje i nederste etasje. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av
trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med overbygg. Vinduer og
balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 10.05.2013 for eiendommen. Det er godkjente byggetegninger som stemmer med dagens bruk. Dokumentene følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Mørkvedmarka barnehage og barneskole ligger rundt 14 minutters gange unna. Til Hundstand ungdomsskole og Bodin vgs. er det rundt 6 minutter med bil fra leiligheten.

Adgang til utleie

Leiligheten er én boenhet og kan fritt leies ut.

Oppvarming

Gulvvarme på bad og entré . Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 6 391 pr. år

Kommunale avgifter er fordelt på fire terminer per år, og inkluderer følgende:

Eiendomsskatt: 2 486,-
Vann: 1 903,72,-
Avløp: 2 001,64,-

Renovasjon er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 705 002 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 538 006 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

STØVER ØST OG VEST, reg.plan. Planid: 2512. Opplysninger fra Bodø kommune 24.01.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/995718-1/200  Seksjonering  
18.11.2013 
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 43/416

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bodø kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 83 46 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Innerdammen 65A, 8030, Bodø, Gnr. 30 bnr. 159 snr. 4 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-23-0002

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.