Soløyvannet / Soløya

Eksklusivt landsted med rå beliggenhet - Grenser mot vannet - Dobbelgarasje - Gjestehytte og naust

Soløyvannsveien 902 , 8025 Bodø

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Tobias Bronder
Tobias Bronder Daglig leder / Fagansvarlig
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 93 m²
Bruksareal 97 m²
Tomt 2 251 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 49
Bruksnummer 27
FINN.no 310701826
Sist endret 27.09.2023 14:29
Prisantydning 6 750 000,-
Totalpris 6 930 019,-

Beregnet totalkostnad

6 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 168 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 750 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 180 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 930 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Soløyvannsveien 902, en herlig eiendom som kombinerer luksus og komfort - Her får du virkelig muligheten til å koble av og nyte den spektakulære naturen rundt deg.

Eiendommen har en stor tomt som strekker seg helt ned til svabergene og vannkanten og inneholder bolighus med grunnflate på over 100 kvm, dobbelgarasje, innredet anneks med naust i underetasjen og egen flytebrygge. Hele tomten er særdeles pent opparbeidet med terrasser, plen og ikke minst rikelig med biloppstillingsplasser.

Eiendommen har eksklusiv standard og må beskrives som et paradis for deg som søker førsteklasses opplevelser i vakre omgivelser!

Innhold

Enebolig over 2 etasjer bestående av:
1. etasje: Entre, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og teknisk rom.
Hems (med ekstra soverplasser)
Utgang fra stue til terrasse.
Utvendig bod oppmålt til ca 3 kvm.
Biloppstillingsplasser i garasje med uttak for lading av elbil og parkeringsmuligheter på felles tomt.
Frittstående gjestehytte med 2 soveplasser med naust i underetasje.

Standard

Dette må sies å være en sjelden mulighet - Her får du en eiendom på Soløy oppført i 2013 som holder svært god standard gjennom det hele. I vedlagt tilstandsrapport er det hele 81% TG1 og ingen TG3, det vil si at eiendommen i tillegg til å holde god standard på interiør og utstyr, også er i meget god teknisk stand.

Fra det øyeblikket du ankommer, vil du raskt la deg imponere av den gode atmosfæren og de vakre omgivelsene. Eiendommen er nøye utformet med tanke på god og praktisk planløsning så vel som plassering på tomten, uteområder og beplantning.

Entré

Fra parkeringsplassen i innkjørselen er det enkel adkomst (kun ett trinn opp på platten) til inngangspartiet. Adkomst til uteboden ligger like ved inngangsdøra til entréen. Inne i boligen møtes du av en hyggelig gang med flislagt gulv og god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Stue

Stuen er lun og koselig. Med generøs takhøyde, store vindusflater mot vannet og en stilfull peis mitt i rommet har du alt en stue i en sånne her eiendom skal inneholde. Fra stuen er det utgang til terrasse med flere soner, videre adkomst til hagen og så klart gangveien ned til annekset, naustet og vannet.

Kjøkken

Kjøkkenet er bygd for deg som er glad i lage mat. Her er en svært godt utbygd innredning i klassisk utførelse, kjøkkenøy, benkeplate i heltre, hvitevarer av høy kvalitet (Gaggenau multiovn, 80 cm frittstående gasskomfyr, oppvaskmaskin og stort kjølehjørne, vegghengt ventilator med gassvakt) og stor oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap, fuktsensor til automatisk vannstoppventil under vasken og selvsagt rør-i-rør system.

Her er så klart god plass til spisebord, store vindusflater og egen peisovn på kjøkkenet.

Bad

Luksuriøst bad med tidløse fliser på vegger og gulv, stor innredning tilpasset rommets bredde, stort dusjkabinett, gulvmontert wc, elektrisk håndkletørker og opplegg for vaskemaskin. Selvsagt varme i gulv og mekanisk avtrekk.

Beliggenhet

Mer spektakulær beliggenhet langs Soløyvannet skal du lete lenge etter. Eiendommen har et tomteareal på over 2,2 mål som strekker seg ned til vannet. Her kan du gå barbeint på egne svaberg, bade i vannet, sole deg på en av flere terrasser og du kan dra ut på fisketur med båten som ligger fortøyd på egen flytebrygge. Om været ikke tillater det har du godt med plass innendørs enten i boligen eller i annekset. Sistnevnte er innredet med boligstandard i 2. etasje og her kan man enkelt både dekke på langbord eller overnatte, alt etter behov.

Området rundt byr på et eldorado av naturopplevelser - sommer som vinter. Nå på sommeren er det uante turmuligheter, enten om vi tar med familien på en kort tur like opp i marka eller om du vil på en lengre utflukt inn i storslått natur og majestetiske fjelltopper, både Steigtind, 793 moh og Skautua, 626 moh er begge en fin dagstur unna.

Vinterstid tråkkes det skispor rundt hele Soløyvannet og du trenger ikke gå langt for å treffe lysløypen. Er du glad i litt mere fart finner du Skarmoen alpinanlegg kun noen hundre meter fra eiendommen. Anlegget er godt utbygd senere år og har blitt en populær bakke blant byens befolkning. Isfiske er en annen aktivitet du kan gjøre vinterstid, da tar du med deg utstyret og går rett ut på isen fra eiendommen (pass på at isen er trygg).

Her ligger altså alt til rette for nydelige dager - hele året. Uansett hvilken aktivitet du velger, vil du bli overveldet av den uberørte skjønnheten og stillheten som omgir deg.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 86085616

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom - Bad:
Ventilasjon
Membran, tettesjikt og overgang til sluk
Fallforhold (gulv)
Øvrige rom:
Overflater gulv
Annet
Loft - innredet:
Konstruksjonsoppbygging
Innvendige trapper
Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Yttertak:
Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
Beslag, renner, nedløp og snøfangere 13
Drenering:
Helhetsvurdering
Frittstående byggverk - Anneks/naust:
Helhetsvurdering
Frittstående byggverk - Garasje:
Helhetsvurdering

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 97 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
Loftsetasje har gulvflate på ca 33 m2. Grunnet skråtak har loftsetasjen et måleverdig areal på 0 m².
Boligen disponerer en utvendig bod oppmålt til ca 3 m2. Boden ligger utenfor hoveddelen og er derfor utelatt fra arealoppmåling.

Frittstående anneks med naust i underetasjen har areal:
Underetasje:
Bruksareal: 25 m².

1. etasje:
Bruksareal: 29m².
Primærareal: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Allrom

Frittstående garasje er målt opp til bruksareal på 39 m².
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 05.05.2023 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Via privat vei tilknyttet Fylkesvei. Følg kartlink i nettannonse for nøyaktig veibeskrivelse.

Tomt

Areal: 2 251 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomt opparbeidet med grus, diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplass. Frittstående garasje og anneks/naust.
Tomten er fordelt på to bruksnummer (27 og 35), samlet sett gir dette deg en meget romslig tomt med enkel adkomst fra hovedveien (veirett over naboeiendom) og direkte tilgang til vannet langs egen strandlinje. Her er rikelig plass til parkering og mellom bolighuset og vannet er det en pent opparbeidet hage og grøntareal - helt usjenert fra omgivelsene.

Garasje / Parkering

Garasje på 39 kvm. med innlagt strøm, el-billader og godt med oppbevaringsplass.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2013. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue og kjøkken. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 12.11.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Oppvarming

Gulvvarme i alle primærrom. Peisovn i stue og på kjøkken.
For øvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 188 pr. år Kommuale avgifter til Bodø kommune fordeles på 4 terminer per år og inkluderer følgende: Eiendomsskatt: Kr. 4 158,- Slam: Kr. 1 130,-

Eiendomsskatt

Det er i Bodø kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 030 451 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritid. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat sepktik med kommunal tømming. Privat vanntilførsel.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 16 68 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Soløyvannsveien 902, 8025, Bodø, Gnr. 49 bnr. 27 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-23-0019

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.