Øvre Rønvik

En påkostet, smakfull familiebolig med ettertraktet beliggenhet ved Saltvern skole - 3 roms utleie - 408 kvm BRA

Reinslettveien 63 , 8009 Bodø

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Tobias Bronder
Tobias Bronder Daglig leder / Fagansvarlig
Stine Marte Iversen Østgaard
Stine Marte Iversen Østgaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

44%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 385 m²
Bruksareal 408 m²
Tomt 687 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1955
Gårdsnummer 31
Bruksnummer 470
Energimerking D
FINN.no 296120620
Sist endret 02.06.2023 10:40
Prisantydning 9 950 000,-
Totalpris 10 214 769,-

Beregnet totalkostnad

9 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 248 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 950 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 264 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 214 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Reinslettveien 63 - en smakfull og innholdsrik familiebolig over fire plan. Huset har hatt flere oppgradering gjennom de siste årene, og fremstår svært velholdt og ivaretatt. I andre etasje er det en romslig utleiedel på 77 kvm.

Eneboligen har en ettertraktet og barnevennlig beliggenhet, med umiddelbar nærhet til Saltvern skole i Øvre Rønvik. Det er rikelig med turmuligheter rundt boligen, og til både City Nord og Sentrum er det rundt 20 minutters gangavstand.

Utvalgte kvaliteter

• Varmepumpe og peisovn
• Stort vaskerom i kjeller
• Utleiedel i andre etasje
• Bad i hver etasje
• Romslig terrasse
• Garasje på 36 kvm

Velkommen til en trivelig visning!

Innhold

Enebolig over 4 etasjer bestående av:

Kjeller: 2 tv-stuer, 2 ganger, 3 soverom, kjellerstue, bad, vaskerom og bod
1. etasje: 3 ganger, 2 soverom, spisestue, stue, kjøkken, 2 bad og walk-in
2. etasje: 2 ganger, kjøkken, 2 soverom, stue og bad
Loftsetasje: Gang, bad, kjøkken, og 2 boder

Utgang fra stue til terrasse.
Garasje på 36 kvm.

Entré

Entréen gir deg et varmt og innbydende førsteinntrykk av boligen. Det er en stor skyvedørsgarderobe, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. I tillegg er det fint med plass til jakker og sko i entréen, samt rom for et ytterligere møblement. I gulvet er det behagelig gulvvarme.

Stue

Hovedstuen er romslig, med vindusflater fra to himmelretninger, noe som gir rommet rikelig med naturlig lysinnslipp. Stuerommet er av god størrelse og har plass til flere sittegrupper, samt et større spisebord i kontakt med kjøkkenet. Peisovn og varmepumpe sørger for lun oppvarming. Fra rommet er det utgang til en stor terrasse, en flott forlengelse av stuen på sommerstid.

I kjelleretasjen er det tre kjellerstuer av god størrelse, med god plass til sofagruppe og ytterligere møblement. Rommene kan brukes fleksibelt, blant annet blir det ene rommet i dag brukt som et biljardrom.

Stue 2

I andre etasje er det en romslig utleiedel på 77 kvm. Leiligheten fremstår som lys og delikat, med egen inngang og trappeoppgang på innsiden av huset. Stuen har naturlige møbleringssoner, med rom for et større spisebord i kontakt med kjøkkenet. Kjøkkenet har enkelte oppgraderinger etter byggeår som er utført på ukjent tidspunkt. Det er innredet med glatte fronter og benkeplate av laminat, og er utstyrt med frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ved vinduet er det fint med plass til et lite spisebord.

Badet står fra byggeår med enkelte oppgraderinger utført i 2015. Det har en hvit innredning med dusjkabinett, gulvstående toalett og servant med dører. Videre inneholder leiligheten to soverom av god størrelse. Fra gangen er det utgang til en balkong på i overkant av 5 kvm.

Kjøkken

Hovedkjøkkenet har en JKE kjøkkeninnredning fra 2015, og fremstår moderne og stilrent. Det er innredet med hvite glatte fronter, og benkeplate av laminat. Integrert stekeovn og platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin følger med, samt rikelig med arbeidsflate og skapplass. Vinduet i rommet sørger for naturlig innslipp av dagslys, og under vinduet er det plass til flere barstoler.

Bad

Huset har hele fem bad, hvor det er én i her etasje samt to i føreste etasje. Hovedbadet i 1. etasje ble oppgradert i 2018. Det er svært delikat og romslig med 2 ovenpåliggende servanter med ett-greps armatur. Rommet har dusjhjørne og vegghengt toalett, samt flislagt gulv med gulvvarme. 

Det andre badet er fra byggeår med enkelte oppgraderinger fra 2015. Badet har en enkel hvit innredning med dusjkabinett, gulvstående toalett og  vegghengt servant med dører. På veggene er det en behagelig farge på veggene. 

Badet i kjeller er av god størrelse og ble oppgradert i 2018. Det fremstår særdeles delikat med flislagte gulv og vegger, samt varmekabler i gulvet. Rommet har en moderne, vegghengt servantinnredning med store skuffer. Over servant er det speil med overlys og stikkontakt. Videre er det vegghengt toalett og badekar med vegghengt badekararmatur.

Innenfor badet i kjeller er det et stort vaskerom med god plass til å henge opp klær. Det har opplegg for vaskemaskin og 2 varmtvannsberedere plassert i hjørnet. Langs den ene veggen er det gulvstående innredning med benkeplate av laminat, og nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Gulvet er flislagt og har varmekabler.

Loftsbadet har dusjkabinett, gulvstående toalett og servantinnredning med dører. Oppussing må påregnes.

Soverom

Hoveddelen har totalt fem soverom, hvor det er 2 i første etasje og 3 i kjelleren. I første etasje et det et walk- inn innenfor det ene soverommet, noe som gir deg rikelig med garderobeplass. Alle soverommene er av god størrelse og har plass til dobbeltseng, garderobeløsning og ytterligere møblement. Rommene fungere ypperlig som gjesterom, hjemmekontor eller ekstra oppholdsrom.

Beliggenhet

Eneboligen har en ettertraktet og barnevennlig beliggenhet, med umiddelbar nærhet til Saltvern skole i Øvre Rønvik. Det er 2 minutters gangavstand til Saltvern barnehage. Saltvern skole (1.-10. klasse) ligger 200 meter unna, og  Bodø videregående finner du 7 minutter med bil unna. Dagligvarehandelen kan du ta på Coop Mega Rønvikveien, kun 5 minutters gangavstand unna. Det finnes også søndagsåpen joker-butikk 300 meter fra boligen. Det er rikelig med turmuligheter rundt boligen, og til både City Nord og Sentrum er det rundt 20 minutters gangavstand.

Forsikring

Frende Polisenummer: 704577

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Bad- kjeller

Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes.

Sanitærutstyr /innredning
TG2 gis grunnet: Elastisk fugemasse har stedvis manglende vedheft mellom innredning og vegg.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendige, men forholdet bør holdes under oppsikt. Stedvise sprekker/riss i flisfuger. Fliser med sprekker kan løsne. Årsak er ukjent. Det observeres saltutslag på gulv i flisfuger. Eksakt årsak er ukjent.

Bad- 1.etasje hoved

Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes.

Sanitærutstyr / innredning
TG2 gis grunnet: Lekkasje mellom dusjslange og dusjhode er observert. Eksakt årsak er ukjent.

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Åpning rundt avløpsrør inni baderomsinnredning.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt.

Fallforhold (gulv)
TG2 gis grunnet: Lokalfall i dusjsone er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høyde- forskjell på 5 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk på gulvflater utenfor dusjsonen. Ved en eventuell lekkasje fra toalett eller sanitærutstyr utenfor dusjsonen, vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader. 3cm oppkant i dør.

Bad- 1.etasje

Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
TG2 gis grunnet: Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommets vegger. Konsekvens er at baderommet har økt risiko for fuktskader i konstruksjoner som utsettes for fuktbelastning. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Fallforhold (gulv)
TG2 gis grunnet: Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er målt fall fra terskel til dusjkabinett på 0 mm. Fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje.

Bad- 2. etasje

Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk
TG2 gis grunnet:  Klemring i sluk er feilmontert (det er benyttet skruer som ruster). Forholdet øker risikoen for lekkasje/utettheter i sluket. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Fallforhold (gulv)
TG2 gis grunnet: Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk på gulvflater utenfor dusjsonen. Ved en eventuell lekkasje fra toalett eller sanitærutstyr utenfor dusjsonen, vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader.

Bad- Loft
Helhetsvurdering
TG2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Ingen, eller lite ventilasjon. Tiltak bør påregnes. Det registreres stedvise skader i gulvets overflatemateriale. Rommet oppfyller ikke de krav som gjelder for våtrom. Det er ingen sluk i rommet. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Vaskerom- kjeller

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Fallforhold (gulv)
TG2 gis grunnet: Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høyde- forskjell på 5 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

Avløpsrør (inkl. sluk)
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Det registreres redusert avrenningshastighet i avløp til servant. Eksakt årsak er ukjent.

Kjøkken- 1.etasje

Vannrør
TG2 gis grunnet: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale er slitt i enkelte skjøter. Forholdet er av estetisk karakter.

Annet
TG2 gis grunnet:  Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet, noe som påvirker brannsikkerheten. Tiltak anbefales

Kjøkken- 2.etasje

Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ukjent om ventilatoren gir tilstrekkelig avtrekk. Ved funksjonstest registreres liten effekt. Lys i ventilator er defekt. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent.

Innredning
TG2 gis grunnet: Benkeplate har noen stedvis riper og hakk. Forholdet er av estetisk karakter. Det registreres stedvis manglende vedheft på fuge ved benkeplate.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Kjøkken- loft

Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ukjent om ventilatoren gir tilstrekkelig avtrekk. Ved funksjonstest registreres liten effekt. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom

Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM)
TG2 gis grunnet: Det registreres dugg i nedre del av vinduer på i 2. etasje, noe som kan tyde på at ventilasjonen i denne delen av boligen/leiligheten ikke er tilstrekkelig.

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Stedvise riss og skader på tapet i leilighet 2. Etg.

Overflater himling
TG2 gis grunnet: Sprekk i himling i 2. etasje. Eksakt årsak er ukjent.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader i skjøter i entre i leilighet 2. Etasje. Ukjent eksakt årsak. Det er stedvis knirk i gulvet i entre 1. etasje. Eksakt årsak er ukjent.

Annet
TG2 gis grunnet: Deler av 1. etasjen har skråtak som i praksis er en lukket konstruksjon, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Det registreres skråriss på vegg i tv-stue og soverom, som kan tyde på setninger i grunnen. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser i gang. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt.

Konstruksjoner (tilfaregulv, himling og vegger)
TG2 gis grunnet: Kjelleren har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det observeres dampspresse og svartpapp i veggen.

Loft- innredet

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Veggflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise skader i gulvets overflatemateriale på loftsstue. Det er stedvis knirk i gulvet på soverom og gang. Eksakt årsak er ukjent. Det registreres at gulvbord har stedvis manglende understøttelse ved rørgjennomføringer i gang.

Konstruksjonsoppbyggning
TG2 gis grunnet: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på
skader. Deler av loftet er bruksendret, og har ikke lenger den opprinnelige råloftfunksjonen. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Det er ikke montert dampsperre mellom kald og varm side.

Innerdører
TG2 gis grunnet: Dørbladet på soverom kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

Ildsteder/ skorsteiner innvendig
Skorsteiner inne i boligen
TG2 gis grunnet: Skorstein har ikke fire frie sider. Det skal være mulig å påse at skorsteinens ytterflater er uten sprekkdannelser med tanke på spredning av branngasser. Tiltak og ytterligere undersøkelser bør påregnes.

Innvendige trapper- kjeller
TG2 gis grunnet: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Innvendige trapper- kjeller 2
TG2 gis grunnet: Trappen er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappens håndløper er lavere enn 0,8 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Innvendige trapper - 2.etasje- loft
TG2 gis grunnet: Trappen er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Trappens håndløper er lavere enn 0,8 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller - kjeller
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i gang, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 31 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller- 2.etasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 11 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller- loft
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i gang, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker. Trykkstøt (rørslag) i vannrør registreres stedvis i boligen. På sikt kan gjentatte trykkstøt av en viss intensitet gi nedsatt levetid for rør og rørdeler. Tiltak anbefales.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Brann

Rømningsveier
TG2 gis grunnet: Vindu på soverom i 2. etasje og soverom i kjeller: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu.

Brannskiller
TG2 gis grunnet: Utførelsen av brannskiller (mellom brannceller) er ikke dokumentert. Brannskillet/utførelsen er skjult, og vurderingene er derfor kun basert på det som er synlig. Brannskillet er ifølge eier på nabo sin side av veggen. Det anbefales derfor å gjennomføre en utvidet brannteknisk kontroll av en kvalifisert fagkyndig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Konstruksjon
TG2 gis grunnet: Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Forholdet kan gi forkortet levetid på nedre del av ytterkledningen. Forholdet bør holdes under oppsikt. Det er ikke montert musesperre bak hjørnebord/i ytterhjørner.

Yttertak
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Yttertaket er ikke inspisert pga. snø-/isforhold. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur
TG2 gis grunnet: Skråriss/vertikalriss observert på grunnmur. Risset er med høy sannsynlighet oppstått for lenge siden, men for å bekrefte eller avkrefte om det fortsatt er utvikling bør forholdet holdes under oppsikt. Avskalling av maling/murpuss observeres stedvis på grunnmuren. Eksakt årsak er ukjent.

Drenering
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Ingen elementer er gitt tilstandsgrad 3.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært
Firmanavn: Firma som lå på Stormyra (tidligere Esso Firkanten), nå konkurs.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bad i 2.etg, og lite bad (bak kjøkken) i 1.etg ble renovert. Hovedbad 1.etg utført på dugnad av faglært. Bad i kjeller utført på dugnad av faglært, koblet av Oras.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, firmanavn: Dugnad
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovering av bad 2015

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Nei, kommentar: Gjort på dugnad.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Oras
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Koblet rør, koblet til vann i kraner, dusj

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kommentar:  Utbygg 1 etg., skiftet tak i ca. 2015 pga liten lekkasje. Tak på loft lekkasje ved luftgjennomføring, nytt tak 2021.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Tak og fasaderenovering as (tak i utbygg) Polarbygg as (øverste taket)
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt tak på utbygg 2015, det ble lagt sveiset takshingel (?) med 30 års garanti. Nytt tak på
hovedbygg 2021, det ble lagt takstein og tilhørende materiell.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Steinar Andersen Elektriktriske as
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Diverse utført etter rapport/kontroll av Nordlandsnett ca. 2014. Oppgradert noe i leilighet 2.etg.
Varmekabler kjeller + garasjeinstallasjon ca. 2018-2019.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Nei, kommentar:  Steinar Andersen elektriske sluttfører samsvarserklæring 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Nordlandsnett ca. 2014

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Nei, kommentar: Er lagt opp egen kurs for montering av lader i/utenfor garasje.

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja, kommentar:  Egeninnsats på innvendige flater i kjeller, samt hovedsoverom 1.etg 20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja, kommentar: 1 av 2 soverom er meldt. Det andre soverommet tilfredsstiller krav til rømning, men er ikke byggmeldt.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar:  Loft er godkjent som bod, og er ulovlig innredet. Gammel kjeller er blitt innredet

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja, kommentar: Ferdigmelding garasje er under innsending til kommunen.

Tilleggskommentar:
Vi mener at vi har gjort rede for det som er gjort, hvis uklarheter tas dette under tilstandsrapport med takstmann 6/3-23.

Boligens areal

Primærrom: 385 kvm, Bruksareal: 408 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 144 m².
Primærrom: 143 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 tv-stuer, 2 ganger, 3 soverom, kjellerstue, bad og vaskerom

1. etasje:
Bruksareal: 152 m².
Primærrom: 152 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 ganger, 2 soverom, spisestue, stue, kjøkken, 2 bad og walk-in

2. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 ganger, kjøkken, 2 soverom, stue og bad

Loft
Bruksareal: 35 m²
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og kjøkken

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 687 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig (med utleieleilighet i 2. etasje) beliggende i Myrvold, Bodø kommune. Tomt opparbeidet med grus, diverse beplantninger og plenareal.
Frittstående garasje.

Garasje / Parkering

Garasje på 36 kvm. Det er parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1955. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av
trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget).
Yttertak er utvendig tekket med takstein og shingel. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags
glass. Varmepumpe samt peisovn i stue. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 05.04.1955 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger godkjente byggetegninger for eiendommen, men det gjøres oppmerksom på at det er noe avvik fra dagens bruk. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Det er 2 minutters gangavstand til Saltvern barnehage. Saltvern skole (1.-10. klasse) ligger 200 meter unna, og  Bodø videregående finner du 7 minutter med bil unna.

Adgang til utleie

Boligen har flere boenheter. Eiendommen kan fritt leies ut delvis og i sin helhet.

Oppvarming

Varmepumpe og peisovn i stue. Gulvvarme i vaskerom, bad kjeller, bad 1.etasje hoved, og entré. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 47 974 pr. år

De kommunale avgiftene er fordelt på fire terminer og inkluderer følgende:

Avløp kr. 12 482,32,-
Eiendomsskatt kr. 16 136,-
Feiing kr. 448,76,-
Vann kr. 11 653,44,-

Renovasjon per år kr 7 253,38,- fordelt på to terminer per år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 3 357 437 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 11 129 130 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2022-2034, planid: KPA2022. Opplysninger fra Bodø kommune 20.02.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1953/201120-1/74  Registrering av grunn  
27.05.1953 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1804 Gnr:31 Bnr:15
 
2013/769974-1/200  Registrering av grunn  
12.09.2013 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:1804 Gnr:31 Bnr:1683

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bodø kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 16 68 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Reinslettveien 63, 8009, Bodø, Gnr. 31 bnr. 470 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-23-0023

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.