Stokmarknes

Lys, innbydende og romslig 2-romsleilighet med sentral beliggenhet | Kjøkken fra 2021 | Strøm inkl. felleskost.

Rådhusgata 2 , 8450 Stokmarknes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Stine Marte Iversen Østgaard
Stine Marte Iversen Østgaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

43%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

40%

har bolig mellom 60-120 kvm

15%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 58 m²
Bruksareal 58 m²
Tomt 240 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1950
Gårdsnummer 65
Bruksnummer 165
FINN.no 299275258
Sist endret 31.05.2023 13:34
Prisantydning 1 100 000,-
Totalpris 1 531 752,-
Fellesutgifter 6 491,-

Beregnet totalkostnad

1 100 000,- (Prisantydning) 423 743,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 523 743,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 531 752,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Rådhusgata 2- en lys, innbydende og trivelig 2-roms andelsleilighet med naturskjønn beliggenhet. Leiligheten ligger i byggets andre etasje og inneholder, stue, kjøkken, bad, soverom og entré. I kjelleretasjen er det felles vaskerom, og egen bod. Leiligheten disponerer også fast parkeringsplass på felles tomt.

Leiligheten ligger sentralt i Stokmarknes, med umiddelbar nærhet til sentrumsfasilitetene. Området byr også på særdeles vakker natur, og rikelig med turmuligheter.

Utvalgte kvaliteter

• Kjøkkeninnredning fra 2021
• Strøm inkl. i felleskostnadene
• Rikelig med turmuligheter
• Sentral beliggenhet
• Nærhet til skole

Velkommen til en trivelig visning!

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 2. etasje.
Adkomst til leiligheten via felles trappegang.

Leiligheten består av: Stue, kjøkken, entre, bad og soverom.
Leiligheten disponerer en bod i kjeller oppmålt til ca. 3 kvm og et felles vaskerom samt parkeringsmuligheter på felles tomt.

Stue

Stuen fremstår lys og romslig med vindusflater fra to himmelretninger, noe som gir rommet godt med dagslys. Det er fint med plass til flere møbeleringssoner, med et større spisebord i kontakt med kjøkkenet og sofagruppe i andre enden.

Kjøkken

Kjøkkenet er moderne og tidløst, med en innredning fra 2019. Kjøkkeninnredningen har hvite glatte fronter, og benkeplate av laminat. Det er godt med benke- og skapplass, samt benkeskapsbelysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Videre er rommet utstyrt med integrert stekeovn og platetopp, og frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. For sikkerhet er det installert automatisk vannstopper med fuktsensor. Kjøkkenet har inngang fra både entréen og stuen, noe gir rommet en luftigere følelse.

Bad

Baderommet er på nærmere 5 kvm, og har blitt oppgradert på ukjent tidspunkt. Det er utstyrt med dusjkabinett, vegghengt servantinnredning med dører og gulvstående toalett. Over servant er det et vegghengt møblement med lys, og i tillegg er det plass til et ytterliggere møblement for større oppbevaringsmuligheter. I kjeller finner du et felles vaskerom.

Soverom

Soverommet er av god størrelse på 12 kvm. Det er fint med plass til dobbeltseng, garderobeløsning og ytterligere møblement. Veggene har en nøytral hvitfarge, noe som gjør det enkelt å tilføye ditt eget preg på rommet.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt i Stokmarknes, med umiddelbar nærhet til sentrumsfasilitetene. Området byr også på særdeles vakker natur, og rikelig med turmuligheter. Det er flere barnehager og skoler i nærhet til leiligheten, samt dagligvarebutikk kun et steinkast unna.

Felleskostnader

6 491 pr. mnd.

Felleskostnader: 6 359,-
Bredbånd: 132;-

Felleskostnadene inkluderer internett, strøm (felles måler for alle leilighetene), bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, styrehonorar, forretningsførsel, revisjonshonorar og kommunale avgifter.

Rentenivå kan påvirke felleskostnadenes størrelse.

Andel fellesgjeld

423 743

Andel formue

10 531

Borettslag

Borettslag: Rådhusgata 2 borettslag, Orgnr: 991356533

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har ikke IN-ordning (individuell nedbetaling).

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 45201846963, Sparebanken Narvik
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 11.04.2023: 4.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 19
Saldo per 11.04.2023: 74 509
Andel av saldo: 13 263
( siste termin 31.10.2024 )
Flytende rente
Avdrag og renter er beregnet i månedlige felleskostnader

Lånenummer: 45201428975, Sparebanken Narvik
Serielån, 12 terminer per år.
Rentesats per 11.04.2023: 4.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 223
Saldo per 11.04.2023: 2 305 900
Andel av saldo: 410 480
( siste termin 31.10.2041 )
Flytende rente
Avdrag og renter er beregnet i månedlige felleskostnader

Forsikring

If Polisenummer: SP0003270794

Regnskap

Årsregnskapet for 2021 viste et overskudd på kr. 183 697,-.
Egenkapital pr. 31.12.2021 var på kr. 785 365,-.
Disponible midler pr. 31.12.2021 var på kr. 88 607,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Bad
Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Baderomspanel har høy slitasjegrad og er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet metallist i underkant av platene. Det observeres åpninger mellom baderomspanel i skjøtene. Gulvbelegg har høy slitasjegrad og det observeres stedvis skader på belegget. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Innredning har skader/høy slitasjegrad. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er
mindre enn hva som ideelt anbefales. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Annet
TG2 gis grunnet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet, noe som påvirker brannsikkerheten. Tiltak anbefales.

Øvrige rom
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Riss stedvis påvist i stue og soverom. Eksakt årsak er ukjent.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise riper og skader/hakk i gulvets overflatemateriale i stue og soverom. Forholdet er av estetisk karakter.
Det registreres stedvise gliper i gulvets overflatemateriale på soverom.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder. Tegn til lekkasje registreres på rørkobling til varmtvannsbereder. Tiltak må påregnes.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Hovedstoppekran
TG2 gis grunnet: Innvendig stoppekran er ikke tilgjengelig/ikke påvist. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid. Det er ikke mulig å verifisere om avløpssystemet er luftet over tak eller ikke.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Elektriske anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Det mangler deksel til koblingsboks i entre. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Brann
Rømningsveier
TG2 gis grunnet: Vindu på soverom: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader inkl. kledning
TG2 gis grunnet: Det observeres stedvis rust på enkelte skruer og enkelte skruer er løse. Det observeres stedvis rust på beslag til fasaden.
Det mangler dekk/side beslag til vindu i stue. Forholdet kan øke risikoen for at vann trekker inn i konstruksjonen. Tiltak må på regnes. Lufte- og dreneringsspalte bak trekledning er blokkert. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales. Knekt fasadeplate/plate på mur observert ved hjørne.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Vindu i stue er malingsslitt på utside og innside. Forebyggende tiltak bør påregnes. Låse/lukke mekanisme for vindu i stue er løs/defekt.

Yttertak
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Yttertaket er ikke inspisert pga. sikkerhetsmessige forhold/manglende tilkomst. Vurderingen er derfor kun basert på informasjon om yttertakets alder. TG2 er valgt for å belyse at yttertaket (med tilhørende komponenter) kan ha en alder som tyder på at det bør gjennomføres undersøkelser av taket når forholdene ligger til rette, og at behov for tiltak i fremtiden bør påregnes. Restlevetiden er usikker.

Grunnmur, fundamenter
Annet
TG2 gis grunnet: Det er ukjent når de utvendige platene til muren er montert. Platene kan inneholde asbest. Asbest i materialer som er uskadd medfører ikke nødvendigvis noen helserisiko, men hvis platene blir eller er skadet, eller skal fjernes er det risiko for spredning av asbestfibre i luften, noe som medfører at egne saneringsfirmaer må benyttes.

Drenering
Alder
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Forstøtningsmurer
TG2 gis grunnet: Enkelte forstøtningsmurer mangler rekkverk og kan medføre fallfare. Tiltak må påregnes. Forstøtningsmurer er ikke tilstekkelig undersøkt grunnet snø/is forhold. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Ingen elementer er gitt tilstandsgrad 3.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Det er ingen kommentarer fra selger.

Boligens areal

2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, entré, bad og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 240 kvm, Eierform: Fellestomt

Andelsleilighet tilhørende Rådhusgata 2 Borettslag beliggende i Stokmarknes Sentrum, Hadsel kommune. Felles tomt for Borettslaget opparbeidet
med asfalt og biloppstillingsplass. Felles trappeoppgang.

Garasje / Parkering

Fast parkeringsplass på felles tomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1950. Grunnmur av betong med sparestein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn.
Yttervegger av betong/mur og trekonstruksjoner (ukjent oppbygging). Fasaden er kledd med fasadeplater av metall og liggende trekledning.
Etasjeskillere av betong. Mansardtak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Leiligheten har entrédør med
brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft
kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det følger godkjente byggetegninger, men det er noe avvik fra dette, da entréen tidligere var både entré og kott. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Det er flere barnehager og skoler i nærhet til leiligheten.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Strøm er inkludert i felleskostnader.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering)

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 427 444 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 624 286 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig/ forretning/ kontor. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

NY brannstasjon på Stokmarknes, plan id: 1866_SM37. Opplysninger fra Hadsel kommune 14.04.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter/ heftelser som følger denne andelen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Hadsel kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 83 46 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget har forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Rådhusgata 2, 8450, Stokmarknes, Gnr. 65 bnr. 165, andelsnr. 1 i Rådhusgata 2 borettslag med orgnr. 991356533 i Hadsel kommune

Oppdragsnummer

93-23-0034

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.