Bodø sentrum

Tiltalende og delikat 3-romsleilighet i første etasje | Balkong | P-plass | Sentral beliggenhet

Bankgata 21 , 8005 Bodø

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Stine Marte Iversen Østgaard
Stine Marte Iversen Østgaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Tomt 1 072 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1948
Gårdsnummer 138
Bruksnummer 1187
FINN.no 303433303
Sist endret 06.09.2023 09:47
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 3 160 486,-
Fellesutgifter 10 202,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) 962 477,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 152 477,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 160 486,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Bankgata 21- en tiltalende og delikat 3-romsleilighet i første etasje. Leiligheten har en godt utnyttet planløsning og inneholder blant annet baderom med lun gulvvarme og 2 romslige soverom. Kjøkkenet ligger i en delvis åpen løsning med stuen, og fra rommet er det utgang til en sjarmerende vestvendt balkong. Det følger 1 fast parkeringsplass i bakgården, samt flere gjesteparkeringer som beboerne deler. I tillegg er det egen bod på 8 kvm, og felles sykkelparkeringsrom i kjeller.

Leiligheten er i umiddelbar nærhet til sentrumskjernen med sitt rike servicetilbud. Det er flere små, koselige parker i området, samt kort vei til Bodømarka med alle mulighetene som ligger der.

Velkommen til en trivelig visning!

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 1. etasje.
Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.
Leiligheten består av: Stue, kjøkken, bad, gang, entre og 2 soverom.
Utgang fra stue til balkong.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller oppmålt til ca. 8 kvm, et felles sykkelparkeringsrom i kjeller oppmålt til ca. 20 kvm og parkeringsmuligheter på
felles tomt.

Stue

Stuerommet er lyst og innbydene, med flere store vindusflater som gir rommet godt med dagslys. Rommet er natulig inndelt i soner, og har fint med plass til en sofagruppe og til et spisebord i kontakt med kjøkkenet. Det er smakfulle farger på veggene, noe som gjør det enkelt å tilføye sitt eget preg i form av møblement, kunst og dekor. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på i overkant av 5 kvm.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen løsning med stuen, og har en praktisk planløsning slik at det likevel føles noe adskilt. Det er oppgradert på ukjent tidspunkt, og fremstår svært tiltalende. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser, samt godt med arbeidsflate og skapplass. Det er i tillegg benkeplate av laminat, og benkeskapsbelysning og stikkontakter over.

Bad

Baderommet er vurdert oppgradert i 2009, og er av god størrelse på nærmere 5 kvm. Rommet er flislagt fra topp til tå, og har lun varme i gulvet. Innredningen har vegghengt servant med dører, dusjkabinett, gulvstående toalett og opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Leiligheten har to soverom på nærmere 11 kvm og 8 kvm. Hovedsoverommet har en stor garderobeløsning, og er malt i en moderne grønnfarge. Det andre soverommet fungerer ypperlig som barnerom, gjesterom og hjemmekontor.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt i Bodø, med kort vei til sentrumskjernen - alt fra et svært godt restaurant- og utelivstilbud til spaserturer langs moloen og havnepromenaden. Stormen konserthus og shopping i byen har aldri vært mer tilgjengelig. Her er det også flere små og koselige parker, og ønsker du lengre turer er det ikke langt til Bodømarka med alle mulighetene som ligger der.

Felleskostnader

10 202 pr. mnd.

Felleskostnadene er fordelt på følgende:
Renter Lån 2: 3 197kr
Drift/vedlikehold: 4 888kr
Avdrag lån 2: 1 530kr

Felleskostnadene inkluderer blant annet kabel-tv og internett, forsikring av bygg, drift/vedlikeholdskostnader og kommunale avgifter.

Andel fellesgjeld

962 477

Andel formue

76 611

Borettslag

Borettslag: Bankgata borettslag, Orgnr: 995373130

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret ser på muligheten til å få installert lader til Elbil på parkeringsplassen.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har sikringsordning via Klare Finans AS. Oppsigelsestiden på avtalen er 6 måneder, men må fremlegges generalforsamling for endelig avgjørelse.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16363838808, DNB Finans, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 3 terminer per år.
Rentesats per 21.04.2023: 4.04% pa.
Antall terminer til innfrielse: 85
Saldo per 21.04.2023: 9 239 762
Andel av saldo: 962 477
Første termin/første avdrag: 31.08.2021 ( siste termin 30.04.2051 )
1M Nibor + margin 1,1 %

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP588822

Regnskap

Årsregnskapet for 2022 viste et underskudd på kr. 989 714,-
Egenkapital pr. 31.12.2022 var kr. 328 228,-
Disponible midler pr. 31.12.2022 var kr. 507 124,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Bad
Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av at det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt og at bygningsdelen er vurdert til å være i slutten av sin forventede levetid. Alder på tettesjikt, sluk, skjulte vann- og avløpsrør kan ikke verifiseres og er av den grunn vurdert til å kan ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Klemring for sluk er knekt. Det er benyttet feil type skruer i sluket som ruster. Deksel til trykknapp for toalettet er skadet/knekt. Basert på ovennevnte forhold er restelevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom
Overflater himling
TG2 gis grunnet: Riss stedvis påvist i stue. Eksakt årsak er ukjent.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det er stedvis knirk i gulvet i entre, gang og stue. Eksakt årsak er ukjent. Til informasjon. Observasjonene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Spesielle observasjoner
TG2 gis grunnet: Avleiring av salt/kalkutslag på grunnmur/gulv mot grunn. Dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen.
 
Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger)
TG2 gis grunnet: Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at gjeldende vegg/grunnmur er av mur/betong. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, og det ble registrert forhøyede verdier. Det kan derfor ikke utelukkes at det er fukt/fuktoppsug i grunnmuren.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader (f.eks. automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales. Varmtvannsberederen kan ikke undersøkes på grunn av plasseringen (plassert i kjøkkenbenk. Tilstanden/type er ukjent, og en eventuell utskifting utløser større arbeider. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Elektriske anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Det vurderes at det med høy sannsynlighet er utført arbeider på det elektriske anlegget etter 1999, som ikke er dokumentert med samsvarserklæring. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning
TG2 gis grunnet: Det er ikke montert musesperre bak trekledning. Lufte- og dreneringsspalte bak trekledning er stedvis blokkert. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales. Det observeres skade på vindsperre, mellom mur og trekledning. Forholdet kan forårsake at det oppstår fuktproblematikk inni konstruksjonen. Tiltak må på regnes.

Utvendige trapper
Annet
TG2 gis grunnet: Trapp til kjeller mangler håndlist på veggen og kan medføre fallfare. Tiltak bør påregnes.

Drenering
Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur
TG2 gis grunnet: Stedvis lite terrengfall vekk fra grunnmuren. Forholdet kan øke fuktbelastningen på grunnmuren. Forholdet bør holdes under oppsikt.
 
Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark
TG2 gis grunnet: Se punkt "Spesielle observasjoner" under avsnitt om Rom under terreng.

Alder
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på at dreneringens alder er ukjent er av den grunn restlevetiden vurdert til å være usikker.

Ingen elementer er gitt tilstandsgrad 3.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppussing av bad 2010 ifølge styret.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ifølge styret ble dette gjort.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Snekkerbjørn Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bytting av rekkverk og platt på terrassen 2022.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, kommentar: Nei men dette ble tatt opp i styret sist og ble vedtatt at det kommer mulighet til å koble seg på.

Tilleggskommentarer:
Samtlige vinduer ble også byttet av snekkerbjørn 2022.

Boligens areal

1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, gang, entré og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 072 kvm, Eierform: Fellestomt

Andelsleilighet tilhørende Bankgata Borettslag beliggende i Zefyrhaugen, Bodø kommune. Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med grus, brostein, diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplass. Felles trappeoppgang med callinganlegg.

Garasje / Parkering

Det er 1 fast parkeringsplass i bakgården, samt flere gjesteparkeringer som beboerne deler. Styret ser på muligheten til å etablere el-billader i borettslaget.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1948. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av
trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget).
Yttertak er utvendig tekket med takstein. Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av
tre, og tre-lags glass. Elektrisk oppvarming. Mekanisk ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 24.05.1994 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Det finnes ikke godkjente byggetegninger. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Det er et bredt utvalg av barnehager og skoler i nærheten.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varme på baderomsgulvet.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering).

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 746 121 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 835 261 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2022-2034. Planid: KPA2022. Opplysninger fra Bodø kommune 21.04.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2010/117683-2/201  Registrering av borettslagsandel  
28.07.2010

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bodø kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 83 46 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bankgata 21, 8005, Bodø, Gnr. 138 bnr. 1187, andelsnr. 7 i Bankgata borettslag med orgnr. 995373130 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-23-0043

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.