Rønvik

Stor og velholdt enebolig med attraktiv beliggenhet - Garasje og carport - Solrik hage

Torsbakken 8 , 8012 Bodø

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Tobias Bronder
Tobias Bronder Daglig leder / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 200 m²
Bruksareal 237 m²
Tomt 763 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1982
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 462
FINN.no 316547826
Sist endret 07.09.2023 15:44
Prisantydning 7 700 000,-
Totalpris 7 911 419,-

Beregnet totalkostnad

7 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 192 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 700 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 211 419,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 911 419,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling Bodø ønsker deg velkommen til Torsbakken 8

Svært innholdsrik enebolig over 2 plan med stor og solrik hage og en meget fin beliggenhet i et veletablert boligfelt. Fra eiendommen er det trygg skolevei til Rønvik skole, kort vei til barnehage samt dagligvarebutikk og du har Bodømarka tett på ene veien og kort vei til sentrum motsatt vei. Området er stille og rolig med lite trafikk og oppleves som perfekt sted for barnefamilier.

Eiendommen ligger på hjørnetomt og det er etablert en stor innkjørsel fra Lunevollen i tillegg til adkomst fra Torsbakken. Boligen er inneholder blant annet 2 stuer, 4 soverom, 1 kontor, 2 bad, vaskerom og rikelig med oppbevaring- og bodplass. Garasje og carport/overbygd inngangsparti og rikelig med parkeringsareal.

Innhold

Enebolig over 2 etasjer (samt kaldtloft) bestående av:
Kjeller: Kjellerstue, gang, bad, 2 soverom og 3 boder
1. etasje: Entre, vaskerom, bad, 2 ganger, stue, kjøkken, kontor, 2 soverom, WC, teknisk rom og 2 boder
Utgang fra stue og soverom til balkong.
Boligen disponerer en utvendig redskapsbod oppmålt til ca. 10 kvm.

Entré

Boligen har et fint, overbygd inngangsparti. Det er praktisk lagd slik at det også kan brukes til carport. Vel inne gir entréen et godt førsteinntrykk av boligen. Det er fint med plass til jakker og sko, samt en ekstra garderobeløsning.

Stue

Stuen er romslig og lys. Det er flere vindusflater som gir rommet godt med dagslys. Stuen er naturlig inndelt i soner med spisestuen i kontakt med kjøkkenet. Rommet varmes opp via vedfyring og varmepumpe. Fra stuen er det utgang til en stor, solrik terrasse.

Stue 2

I kjelleretasjen er det en ytterligere stue. Her er det plass til å innrede med blant annet sofagruppe eller hjemmekontor. I rommet er det vedfyring.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen er fra 2001. Rommet har en praktisk løsning med god arbeidsflate og rikelig med skapplass. Det er benkeplate av laminat. Mellom kjøkkenbenk og overskap er det delikate fliser. Det er også benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet har videre frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. I rommet er det fint med plass til et spisebord.

Bad

Badet i første etasje har flislagt gulv med varme. Rommet ble delvis oppgradert i 2001. Det har en gulvstående servantinnredning med skuffer og dører, og dobbel servant. Over servant er det speil med stikkontakter. Videre er rommet utstyrt med gulvstående toalett og dusjnisje med glassdører.

Badet i kjeller har også flislagt gulv med varme, og er vurdert til å være delvis oppgradert i 2013. Rommet har en hvit servantinnredning med dører, speil med overlys og stikkontakt over servant. Det er også dusjkabinett og  gulvstående toalett.

Toalettrommet ligger i 1.etasje og har en enkel innredning med servant, gulvstående toalett og speil med lys.

Det er et eget vaskerom i 1.etasje med vegghengt utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsberederen er plassert i hjørne i naborom.

Uteareal

Boligen har et flott uteområde med terrasse og hage. Terrassen er av god størrelse med plass til flere utemøbler. Det er utgang fra stue og soverom. og har i tillegg trapp ned til hagen. Hagen er pent opparbeidet og har gode solforhold. Det er også en frittstående redskapsbod for ekstra lagringsplass.

Soverom

Boligen har fire soverom, to i hver etasje. Rommene er av god størrelse med plass til dobbeltseng, garderobeløsning og ytterligere møblement. Et av rommene i første etasje har utgang til terrassen.

Beliggenhet

Området er stille og rolig med lite trafikk og oppleves som perfekt sted for barnefamilier. Fra eiendommen er det trygg skolevei til Rønvik skole, kort vei til barnehage samt dagligvarebutikk, og du har Bodømarka tett på ene veien og kort vei til sentrum motsatt vei.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 8374986

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom- bad- kjeller
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes. Avtrekkseffekten ble testet ved hjelp av et papir, og effekten vurderes til å ikke være tilstrekkelig. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk. TG2 gis grunnet: Eksakt alder på membran er ikke kjent. Membran er likevel vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent.

Fallforhold (gulv)
TG2 gis grunnet: Gulvet er flatt/ingen fall på gulvflater. Forholdet kan føre til vannansamlinger rundt sluket, i tillegg til at fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje.
Avløpsrør (ink. sluk)  TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Våtrom-bad-1.etasje
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når
døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet.

Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det
TG2 gis grunnet: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann som skulle forekomme
utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser.
Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt.

 Membran, tettesjikt og overgang til sluk
TG2 gis grunnet: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent. Klemring i sluk er feilmontert (det er benyttet skruer som ruster). Forholdet øker risikoen for lekkasje/utettheter i sluket. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Våtrom- vaskerom
Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Gulvet er flatt/ingen fall på gulvflater. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert.
Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Toalettrom
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det er stedvis knirk i gulvet i hele første etasje. Eksakt årsak er ukjent.

Annet
TG2 gis grunnet: Deler av etasjen har skråtak som i praksis er en lukket konstruksjon, og det er ikke
kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
TG2 gis grunnet: Kjelleren har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. (Relativ fuktighet ble målt til 85,3 prosent, ved 12,8 celsius)

Innerdører
TG2 gis grunnet: Dørbladet mellom ganger og til bod kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader (f.eks. automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales.
 
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker. Trykkstøt (rørslag) i vannrør registreres stedvis i boligen. På sikt kan gjentatte trykkstøt av en viss intensitet gi nedsatt levetid for rør og rørdeler. Tiltak anbefales.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt (konsekvens er fare for varmgang). Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Brann
Rømningsveier
TG3 gis grunnet: Vinduer i kjeller: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Enkelte vinduer i kjeller bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskeliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Balkonger, terrasser, veranda etc
Annet
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift

Frittstående byggverk- Garasje
Helhetsvurdering
Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Kan gi forkortet levetid på ytterkledningen. Stedvise riss/sprekker i grunnmur er observert på innsiden. Kan tyde på setningsskader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

Frittstående byggeverk- Redskapsbod
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Symptomer på slitasje, elde og mosevekster registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Avløpsrør sklidd ut av muffe

10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja, kommentar: I soverom nede og i kjellerstua

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kommentar: Skiftet tak

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Utvidet altan

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: EletrikkerenA/S
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet alle sikringer og alle punkter sjekket

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)? Ja, kommentar: Eletrikkeren A/S

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar: Kjelleren

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja, kommentar: Tror det

Boligens areal

Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 237 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, gang, bad og 2 soverom

1. etasje:
Bruksareal: 125 m².
Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, vaskerom, bad, 2 ganger, stue, kjøkken, kontor, 2 soverom og wc.

Garasje:
Bruksareal: 23 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 763 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig beliggende i Lagården, Bodø kommune. Tomt opparbeidet med belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplass. Frittstående garasje. Frittstående redskapsbod.

Garasje / Parkering

Garasje på 23 kvm, carport og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1982. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med glassfelter. Vinduer i forskjellig utførelse, fra forskjellige årstall. Varmepumpe samt peisovn i stue og peisovn i kjellerstue. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Garasje
Frittstående garasje. Bygning i betongkonstruksjoner og trekonstruksjoner med takstoler i trekonstruksjoner. Innsiden er oppmålt til ca. 23 kvm. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner (besiktiget fra bakkenivå).
Yttertak er utvendig tekket med metallplater. I følge huseier har konstruksjonen isolerte vegger og tak.
Takstolene er stedvis bygget opp med plater noe som gir oppbevaringsmuligheter i øvre del av konstruksjonen.

Redskapsbod
Frittstående redskapsbod. Bygning i trekonstruksjoner. Innsiden er oppmålt til ca. 10 kvm. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner (besiktiget fra bakkenivå). Yttertak er utvendig tekket med takpapp. Konstruksjonen er uisolert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 04.01.1982 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger godkjente byggetegninger for 1.etasje og garasje datert 21.03.2001. Det foreligger godkjente byggetegninger av redskapsbod datert 06.05.2003. Dokumentene følger vedlagt.

Det foreligger ikke byggetegninger av kjelleretasjen. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Det er kort vei til Rønvik skole (1.-10.klasse). Til Nerenga og Rønvik barnehage er det under 1 km. Bankgata ungdomsskole og Bodø vgs. ligger rundt 5 minutter unna med bil.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet og kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Vedfyring i stue og kjellerstue. Varmepumpe i stue. Gulvvarme på begge bad. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering).

Kommunale avgifter

Kr. 26 878,68 pr. år

De kommunale avgiftene inkluderer følgende:
Avløp: 7 061,24,-
Eiendomsskatt: 8 822,-
Feiing: 448,76,-
Vann: 6 585,60,-
Renovasjon: 3 961,08,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 581 110 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 691 994 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2022-2034. Planid: KPA2022
Opplysninger fra Bodø kommune 22.06.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/102225-1/74  Registrering av grunn  
08.05.1978 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1804 Gnr:32 Bnr:15

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bodø kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 16 68 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Torsbakken 8, 8012, Bodø, Gnr. 32 bnr. 462 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-23-0076

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.