Buvåg Hamarøy

Enebolig over tre plan med renoveringsbehov i vakre omgivelser på Hamarøy | Turterreng | Oppussingsobjekt |

Bjørnvågveien 5 , 8294 Hamarøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Johne
Mats Johne Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

100%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

60%

er gift

14%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 104 m²
Bruksareal 135 m²
Tomt 1 848 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1949
Gårdsnummer 44
Bruksnummer 20
FINN.no 314721142
Sist endret 03.09.2023 12:42
Prisantydning 500 000,-
Totalpris 528 919,-

Beregnet totalkostnad

500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 500 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 28 919,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 528 919,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Bjørnvågveien 5 - Enebolig i vakre omgivelser selges som oppussingsobjekt på Hamarøy. Boligen på 3 etasjer bestående av 3 soverom, romslig stueområdet, kjøkken, bad og kjeller med plass for vaskerom og oppbevaring. Boligen har et renoveringsbehov, men har potensialet til å bli en fantastisk familiebolig. Huset ligger i et koselig nabolag på Buvåg i Hamarøy, her med flotte omgivelser av fjell og hav. Innenfor 15-minutters kjøring kommer man til både skoler, barnehage og dagligvarebutikk.

Hjertelig velkommen til visning!

Innhold

Enebolig over tre plan bestående av:

Kjeller: Opplegg for vaskemaskin og badstue
1. etasje: Stue, kjøkken, gang, vindfang og bad
2. etasje: 3 soverom og gang

Uthus på ca. 22 kvm med god plass for oppbevaring.

Kai som omtales i tilstandsrapport vil ikke være medfølgende salget.

Standard

Eiendommen er sørvendt og det er kort avstand til havet. Fiske og turterreng i området. Del av tomten rundt boligen er opparbeidet med plen.
Boligen er bygd i 1949 og er senere tilbygget mot nord med vindfang, bad og større kjøkken. For ca. 25 år siden ble området rundt boligen
gravd ut og det ble satt opp mur for utvidelse av boligen. Enkelte overflater innvendig er ny for en del år siden, og i 2016 ble det lagt ny bordkledning på vestvegg. Ellers er det meste i boligen av eldre årstall og fra byggeåret. Boligen har en del råteskader rundt om, slitte overflater og behov for vedlikehold og oppgraderinger. Noe oppgraderinger og vedlikehold av boligen må i tillegg påregnes med tanke på alder på boligen og på enkelte
bygningsdeler. Uthuset er av eldre ukjent alder og har behov for vedlikehold og oppgraderinger.

Eiendommen ligger på Buvåg i Hamarøy kommune og ligger i et område med spredt bebyggelse. Buvåg ligger ca. 11 km fra Oppeid som er
kommunesenteret i kommunen. På Oppeid finner man diverse butikker, skoler, barnehager, idrettshall, legekontor, sykehjem og kommunehus med diverse servicetjenester.

Stue

Boligen selges som et oppussingsobjekt, og gir muligheten for å etablere et drømmehjem. I stueområdet i dagens stand er det et luftig rom med mulighet for flere møbleringssoner. Fra stuen har du adkomst til kjøkken.

Kjøkken

Fra vindfang er det adkomst til stue og kjøkken. Kjøkken på høyre hånd, og her er det også plassert en ny vedovn for varme. Kjøkkeninnredning med malte slette fronter og laminat benkeplate. Heldekkende benkebeslag med oppvaskkum. Ventilator i overskap og plass for komfyr og kjøleskap. Innredningen antas å være ny på 1970-tallet.

Bad

Badet antas å være fra 70/80-tallet og har vinylbelegg på gulvet og malte plater på veggene. Flis på liten del av vegg ved badekar. Håndvask på vegg, toalett og badekar med mulighet for dusj. Stråleovn på vegg. Plater og fliser på vegg ved badekar er lagt nytt i senere tid, men ellers er det meste i badet fra når det ble etablert. I kjeller er det opplegg for vaskemaskin samt badstue.

Soverom

Boligen disponerer 3 soverom. Alle beliggende i boligens tredje etasje. Takstmann har vurdert vinduer på soverom til å være for små til å brukes som rømningsvei.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Buvåg i Hamarøy kommune og ligger i et område med spredt bebyggelse. Buvåg ligger ca. 11 km fra Oppeid som er kommunesenteret i kommunen. På Oppeid finner man diverse butikker, skoler, barnehager, idrettshall, legekontor, sykehjem og kommunehus med diverse servicetjenester. Eiendommen er sørvendt og det er kort avstand til havet. Fiske og turterreng i området.

Forsikring

Tryg

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Kai som omtales i tilstandsrapporten er IKKE medfølgende salget av boligen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Utvendig > Taktekking
TG3 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.

Utvendig > Veggkonstruksjon
TG3 gis grunnet: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen.

Utvendig > Vinduer
TG3 gis grunnet: Trevirket i vinduene har stedvis høyt fuktnivå. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.

Utvendig > Dører
TG3 gis grunnet: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Utvendige trapper
TG3 gis grunnet: Konstruksjonene har skjevheter. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
TG3 gis grunnet: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Innvendige trapper
TG3 gis grunnet: Det er liten frihøyde i trappeløp Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens
forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk.
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappene har noe slitte overflater og bruksslitasje.

Våtrom > Generell > Annet rom med sluk
TG3 gis grunnet: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Generell > Bad
TG3 gis grunnet: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
TG3 gis grunnet: Sikringsskap og sikringsboks med krussikringer og 1 automatsikring. For det meste åpent elektrisk anlegg. Deler av anlegget er oppgradert de siste 20-30 årene og arbeidene er opplyst utført av eier som egeninnsats. Dokumentasjon på anlegget er ikke fremvist, og det er ukjent om det er utført tilsyn av anlegget. Ved andre oppgraderinger i boligen må oppgraderinger av anlegget påregnes. Med bakgrunn i at eier har utført mye arbeid på anlegget som egeninnsats anbefales det en utvidet el-kontroll av godkjent kontrollør. Nærmere undersøkelser anbefales. Gjennomgang av anlegget av elektriker må påregnes for å få anlegget godkjent.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
TG3 gis grunnet: Røykvarslerne i boligen mangler/var demontert. 4 pulverapparater fra 2009 og 2016. Det må monteres røykvarslere, minst en i hver
etasje som kan høres i alle rom. Pulverapparater som er eldre enn 10 år må byttes.

Tomteforhold > Terrengforhold
TG3 gis grunnet: Terreng faller inn mot bygning.

Utvendig > Nedløp og beslag
TG2 gis grunnet: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
TG2 gis grunnet: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Konstruksjonene har skjevheter. Det er avvik: Deler av konstruksjonene er kledd inn og ble ikke undersøkt på befaringen.

Innvendig > Overflater
TG2 gis grunnet: Det er avvik: Stedvis noe slitte overflater og glipper og riss i skjøter og overflater rundt om.

Innvendig > Pipe og ildsted
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Det er avvik: Tidligere røykinnføring er ikke forsvarlig tettet.

Innvendig > Rom Under Terreng
TG2 gis grunnet: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetg i utsatte konstruksjoner. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.

Innvendig > Innvendige dører
TG2 gis grunnet: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er avvik: Noe slitte overflater og bruksmerker på enkelte dører.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
TG2 gis grunnet: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av  vannledninger. Det er irr på rør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tomteforhold > Drenering
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
TG2 gis grunnet: Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Det er avvik: Muren har en del sprekker, riss, ujevnheter i overflatene og det er åpninger mellom mur og fjell.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved bad/vaskerommet, feks sprekker, lekkasje, råte lukt eller soppskader?
Ja, kommentar: Lekkasje fra vannrør i kjeller.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/vaskerom
Ja, både faglært og egeninnsats. Ja, kun ufaglært/egeninnsats
Firma/beskriv: Ukjent.

3. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Nei, kommentar: Vet ikke hva som er gjort

7. Kjenner du til eiendommen har privat vannforsyning, septik, pumpekum, avløpskvern eller liknende?
Ja, kommentar: Septik nytank.

10. Kjenner du til om det er/har vært problemer med mur/pipe/ildsted, for eksempel dårlig trekker, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller liknende?
Ja, kommentar: Dårlig trekk?

11. Kjenner du til om det er/har vært sprekker i mur/skjeve gulv/setningsskader eller liknende?
Ja, kommentar: Skjeve gulv gang/bad.

12. Kjenner du til om det er feil/utettheter i terrasser/fasade/vinduer/garasje, og/eller er det synlige skader?
Ja, kommentar: kjøkken vindu

13. Kjenner du til om det er utført arbeid på terrasser/fasade/vinduer/garasje?
Ja, både av faglært og egeninnsats. Kommentar: Vet ikke firma.

15. Har det vært utført arbeid i forbindelse med drenering
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats

22. Er det foretatt radonmåling? Hvis ja, hva er verdiene?
Ja, kommentar: hhv47 og 75Bg/m3

23. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut/lagt gulv/kledd vegger på kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar: Gulv og vegg stue.
Hvis ja: Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene
Nei, kommentar: Vet ikke

24. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råte/mugg i deler av boligen og/eller andre bygninger på eiendommen?
Ja, kommentar: Mulig råteskader evt noen vinduer, bordkledning

26. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger/boligsalgsrapporter, arealmålinger, eller andre relevante målinger som for eksempel, lyd, fukt, bevegelse, støy, forurensning mv.?
Ja, kommentar: Tatt takst i 2016

27. Kjenner du til om det er utført arbeider på boligen som reparasjon/oppussing/bygging?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Kommentar:

36. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råte/mugg i deler av eiendommen
Ja, kommentar: Mulig noen vinduer/ noe bordkledning

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 135 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, gang, vindfang, bad

2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  3 soverom og gang

Kommentar
Deler av loft har skråhimling og høyde på vegg ved raft er ca. 1,65 m. Takhøyde i midten av loft er ca. 2,1 m. Takhøyde ved yttervegg i vindfang er ned mot 1,85 m, og ellers i etasjen er den ca. 2,2 m. Takhøyde i kjeller er ca. 1,9 - 2,0 m, men er lavere under enkelte gulvbjelker. Hele arealet i kjelleren er satt til S-rom selv om det er opplegg for vaskemaskin og plassert badstue i et av rommene.

Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja.
Kommentar: Deler av bygningen har takhøyde lavere enn 2,2 m og 1,9 m. Vinduer i soverom i loft er for små til bruk som rømningsvei.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Boligen har adkomst fra fylkesvei 7528 via ca. 100 m kommunal vei frem til eiendommen. Bnr 44 ligger liker ved havet helt nord på Buvåg og har adkomst fra fylkesvei 7528 via ca. 100 m privat vei frem til eiendommen. Adkomstvei for eiendommer øst for eiendommen går over eiendommen.

Tomt

Areal: 1 848 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten rundt boligen er flat og hellende mot sør. Del av tomten er opparbeidet med hage og plen. Området rundt del av boligen er gravd ut og det er satt opp mur for utvidelse av boligen. Området nord for boligen er opparbeidet og er i bruk som lagerplass for en del materialer og utstyr. Det antas at deler av materialene og utstyr står inn på naboeiendom, men det anbefales nærmere undersøkelser. Tomten med kaien har fjellgrunn og området er delvis oppfylt ut mot havet og kaien.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Boligen har enkelte oppgraderinger rundt om, men det meste i boligen er av eldre årstall og fra byggeåret. Med tanke på alder og utført vedlikehold må det forventes vedlikehold og oppgraderinger av boligen. Det må i tillegg kunne forventes avvik fra dagens standard og byggeforskrift på bygningsdeler mot slik boligen fremsto på befaringen. Punkter merket med TG3 må spesielt bemerkes. For hvert enkelt punkt/bygningsdel vises det til nærmere beskrivelser i rapporten. Der det ikke har vært mulig å kontrollere bygningsdelen anbefales det nærmere undersøkelser. Endret bruk av boligen kan over tid avdekke feil og mangler som ikke var mulig å avdekke ved visuell kontroll på befaringen. Enebolig - Byggeår: 1949

UTVENDIG
Taket er tekket med eternittplater og med stålplater. Tekkingen er av eldre årstall. Enkelte eternittplater har skader og tekkingen er slitt. Stålplatene er rustet i overflatene. Der platene har skader kan man se at de er lagt på lekter og det antas å være papp mellom lekter og taktro. Det ble ikke påvist eller er opplyst om lekkasjer, men med tanke på alder og tilstand må utskiftinger påregnes. Det antas at det er råteskader i lekter der takplatene har skader, men det anbefales nærmere undersøkelser. Takrenner i plast med nedløp til terreng på en side av taket. Takrenner mangler på hovedtak. Heldekkende pipebeslag. Løs takstige i stål på øvre del av tak. Snøfangere mangler. Pipehatt har skade i topp og beslag i bunn, samt mønekam ligger ikke tett mot taket. Ytterveggene er i laftet tømmer og i bindingsverk i konstruksjoner fra byggeåret.  Konstruksjonene er for det meste kledd inn og ble ikke nærmere undersøkt på befaringen, men i kjeller over vindu mot vest er det råteskader i tømmeret. Det ble ikke påvist fukt i samme område på befaringen, men det anbefales nærmere undersøkelser. Det kan ikke utelukkes at det er råteskader i innkledde konstruksjoner andre steder i
ytterveggene. Nærmere undersøkelser anbefales. Utvendig er veggene kledt med stående og liggende bordkledning. Kledning på vestvegg er lagt ny utenpå den gamle kledningen i 2016. Kledningen er slitt og har en del spredte råteskader. Lite eller ingen lufting i nedkant av kledning. Saltak med sperrekonstruksjon og konstruksjoner fra byggeåret. Mørkloft over del av bygningen har adkomst via trapp og luke i himling. På mørkloftet er det stedvis fuktskjolder i sperrene og i tro, men det ble ikke påvist fukt i konstruksjonene ved stikkmålinger på befaringen. Mørkloftet har ingen ventilering ut over vindu som kan åpnes. Utvendig kan man se at det er nedbøyning i del av takflaten på sørsiden av boligen. ukjent årsak, men det anbefales nærmere undersøkelser. Tak over tilbygg mot nord er kledd inn og ble ikke undersøkt på befaringen. Vinduer i tre med isolerglass og enkle glass. Vinduene er av ulik alder og er fra byggeåret, fra 1960/70-tallet og av nyere ukjent årstall. De fleste vinduene er svært slitte, oppsprukket i
trevirket og har høyt fuktnivå. Råteskader i trevirket i enkelte vinduer. Beslag/vannstokk mangler under deler av vinduene. Enkelte vinduer går tregt. Ytterdør i 1 etasjen og i kjeller i tre med beiset overflate. Dørene er av ukjent alder, er svært slitte i overflatene, har behov for vedlikehold og har noe mindre råteskader. Utskiftinger og vedlikehold må påregnes. Trapp foran inngang er i strekkmetall. Terrasse i tilknytning til denne i tre. Trapp og terrasse har noe skjevheter og terrasse har enkelte råteskader og behov for vedlikehold. Konstruksjoner med råteskader må byttes og skjevheter må rettes opp.

INNVENDIG
Overflatene i deler av boligen er slitte, det er enkelte områder med misfarginger og det er glipper i skjøter og hjørner rundt om. En del slitasje må ansees som normalt med tanke på alder og bruk, men oppgraderinger må allikevel påregnes. Overflater i enkelte rom må utbedres eller skiftes for å få TG1 eller TG0. Gulv i kjeller har for det meste grovstøpt betong og er ikke vurdert, men hvis kjelleren skal bruksendres og innredes må avretting av gulvene påregnes. Det er målt opp mot ca. 50 mm skjevheter over 2meter i gang i loft og i vindfang i 1 etasjen, samt skjevheter på ca. 50 mm gjennom hele rommet i del av loft. Eier har fremvist dokumentasjon på radonmåling utført i 2014.Målingene er utført i kjeller og var på 47 og 75 bg/m3. Teglpipe fra byggeåret med vedovn tilkoblet i kjøkken. Sotluke i kjeller. Vedovnen av nyere årstall. Ovnen var i bruk på  befaringen og ble ikke nærmere undersøkt. I Loft er tidligere røykinnføring murt igjen, men røret er ikke tatt bort. Eier opplyser videre at det tidvis er problemer med dårlig  trekk i pipen. Ukjent årsak, men det anbefales nærmere undersøkelser. I kjøkken og loft er det plassert skap helt mot pipen. Kjelleren er uinnredet og har gulv og vegger i betong. Noe merker av fukt i gulv og vegg mot nord og det ble påvist noe forhøyet fuktnivåer i samme område ved overflatesøk på befaringen. Det antas å ha sammenheng med drenering og utvendig fuktsikring i samme område. Nærmere undersøkelser anbefales. Kjelleren har ventilering via ventil i vegg og vinduer og dør som kan åpnes. Krypkjeller under tilbygget del av boligen mot nord. Krypkjelleren mangler adkomst og har ukjent konstruksjon. Ukjent ventilering. Adkomst til krypkjelleren må etableres. Nærmere undersøkelser anbefales. Trappene mellom etasjene er i tre, har malte og ubehandlede overflater og er fra byggeåret. Trapp til mørkloft og til kjeller har relativt bratt stigning og mangler rekkverk. Åpninger mellom trinn er større enn 10 cm. Trapp til kjeller har lav frihøyde. Rekkverk i trapp mellom 1 etasje og loft er lavere enn 90 cm og har åpninger større enn 10 cm. Håndløper mangler i alle trappene. Trappene har noe bruksslitasje. Innvendige dører i tre med fyllinger og slette finerte dører. Dørene er ubehandlede, har lakkerte og malte overflater. Dørene er av ulik alder og enkelte av dørene har noe slitte overflater, bruksmerker og enkelte dører går tregt og tar i karm.

VÅTROM
Badet antas å være fra 1970/80-tallet og dokumentasjon på arbeidene er ikke fremvist. Vinylbelegg på gulvet og malte plater på veggene. Flis på liten del av vegg ved badekar. Håndvask på vegg, toalett og badekar med mulighet for dusj. Stråleovn på vegg. Plater og fliser på vegg ved badekar er lagt nytt i senere tid, men ellers er det meste i badet fra når det ble etablert. Belegget er lagt uten oppbrett mot vegger og det er ikke etablert sluk i gulvet. Gulvet har skjevheter og heller mot yttervegg. Ukjent om det er etablert membran i vegger. Ventilering via vindu som kan åpnes. Med tanke på alder og manglende membran/tettesjikt må oppgraderinger påregnes, men når dette blir nødvendig er vanskelig å si noe om. Vaskerom/bod i kjeller med vegger og gulv i betong med for det meste malte overflater. Opplegg for vaskemaskin og skyllekar på vegg. Rommet er fra byggeåret men er i senere tid oppgradert med overbehandlede overflater. Membran/tettesjikt i gulv og våtsoner i vegger er ikke etablert.
Det er hull i gulvet over nedstøpt avløp/sluk av ukjent type. Rommet har ingen ventilering ut over dør som kan åpnes. Vaskerommet fungerer med dagens stand og forsiktig bruk, men med tanke på alder og manglende tettesjikt/membran i våtsoner i rommet må oppgraderinger påregnes.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med malte slette fronter og laminat benkeplate. Heldekkende benkebeslag med oppvaskkum. Ventilator i overskap og plass for komfyr og kjøleskap. Innredningen antas å være ny på 1970-tallet og har noe bruksslitasje, bruksmerker og mindre skader rundt om.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannrørene er i kobber og i plast/hageslange. Rørene er for det meste av eldre årstall og er for det meste lagt åpent. I kjeller er det benyttet hageslange på del av røropplegget og rørene har mangelfull innfesting. Stedvis noe irr på vannrør av kobber. Stoppekran ved inntak i kjeller. Oppgraderinger og utbedringer av røropplegget må påregnes. Avløpsrørene er i plast og det er opplyst at deler  av rørene var ny i 2011. Rør i bad og kjøkken er av eldre årstall. Stakeluke og lufteventil i kjeller. Boligen har ventilering via vinduer og dører som kan åpnes. Ventiler i yttervegger er ikke etablert. 300 l vv-bereder fra 2006 i kjeller. Berederen har ingen opplyste eller kjente feil. Vurdering ut fra alder. Sikringsskap og sikringsboks med krussikringer og 1 automatsikring. For det meste åpent elektrisk anlegg. Deler av anlegget er oppgradert de siste  20-30 årene og arbeidene er opplyst utført av eier som egeninnsats. Dokumentasjon på anlegget er ikke fremvist, og det er ukjent om det er utført tilsyn av anlegget.
Ved andre oppgraderinger i boligen må oppgraderinger av anlegget påregnes. Med bakgrunn i at eier har utført mye arbeid på anlegget som egeninnsats anbefales det en utvidet el-kontroll av godkjent kontrollør. Nærmere undersøkelser anbefales. Gjennomgang av anlegget av elektriker må påregnes for å få anlegget godkjent. Røykvarslerne i boligen mangler/var demontert. 4 pulverapparater fra 2009 og 2016. Det må monteres røykvarslere, minst en i hver etasje som kan høres i alle rom. Pulverapparater som er eldre enn 10 år må byttes. 

TOMTEFORHOLD
Boligen er bygget på fjellgrunn. 3 vegger rundt opprinnelig del av boligen er gravd frem og har ingen synlig drenering. Ukjent om det er etablert drenering på nordsiden av boligen. På befaringen ble det påvist noe forhøyet fuktnivå i del av gulv og vegger mot nord i kjelleren. Dette må trolig sees i sammenheng med tilstanden på dreneringen rundt muren. Eier opplyser at det er etablert drenering rundt ny mur, men type og tilstand er ukjent. Grunnmursplast rundt ny mur. Opprinnelig del av boligen er bygd på kjellermur av betong fundamentert på fjell. Muren har enkelte mindre sprekker, riss og ujevnheter i overflatene. Mellom mur og fjellet er det en del åpninger som må tettes. Mur for tilbygg er i Leca og betong. Muren ble satt opp for ca. 25 år siden og har en del skader og gjenstående arbeid. Deler av terrenget rundt boligen er gravd ut og fjellet i samme område heller mot muren og boligen. Regn og overflatevann renner ned under boligen i samme område. Terrenget rundt boligen bør endres slik at overflatevann ledes effektivt bort fra boligen. Vannledning inn og avløp ut av boligen er i plast. Overløp fra septik går til terreng/spredegrøft. Vannledningen er av ukjent alder. Avløp mellom tank og boligen er opplyst ny samtidig som septiktank ble byttet i 2011. Ukjent om overløp fra tank ble byttet samtidig. Om mulig må opplysninger om dette fremskaffes.
Eier opplyser at septiktank er i glassfiber og var ny i 2011.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger heller ingen byggetegninger for boligen iflg. kommunen. Boligen ble påbygd mot nord med vindfang, bad og større kjøkken. Dette foreligger det ingen dokumenter om.
 
Tilbygg er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet.

Oppvarming

Ny vedovn på kjøkken.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering).

Kommunale avgifter

Kr. 10 779,76 pr. år Fakturert beløp i 2022 og inkluderer: EIendomsskatt, feiing, slam og vann. Faktura fra Iris for renovasjon i 2023 utgjorde: 3 585,27

Fordeling av kommunale avgifter:
Eiendomsskatt: 1 408,00 kr
Feiing: 1 124,00 kr
Slam: 1 194,00 kr
Vann: 7 053,76 kr

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 338 910 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 287 856 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen med boligen ligger i er i kommuneplanen avsatt til LNF-område m/spredt boligbygging. For nærmere info henvises det til kommuneplanen til Hamarøy kommune.

Offentlige planer

Planid: 1849200901
Plannavn: Kommuneplanens areal del for Hamarøy

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2011/11133-2/200  Jordskifte  
06.01.2011 
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/335-1/75  Registrering av grunn  
27.01.1987 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1875 Gnr:44 Bnr:11

2020/253664-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Avløp via septiktank, med overløp til grøft e.l.

Tilbehør

Tilbehør som vil medfølge eiendommen:

- Badstue
- Treningsapparat i kjeller
- Gressklipper, redskaper og diverse

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 16 68 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Eiendommen selges uten utvask.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bjørnvågveien 5, 8294, Hamarøy, Gnr. 44 bnr. 20 i Hamarøy kommune

Oppdragsnummer

93-23-0082

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.