Valnes

En idyllisk hytte beliggende på Steinsøya utenfor Valnes | Familievennlig | Vakker natur | Solcellepaneler

Steinsøya 90 , 8056 Saltstraumen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Johne
Mats Johne Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 63 m²
Bruksareal 63 m²
Tomt 3 357 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1977
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 7
FINN.no 316862171
Sist endret 31.08.2023 12:49
Prisantydning 1 350 000,-
Totalpris 1 397 669,-

Beregnet totalkostnad

1 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 33 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 350 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 47 669,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 397 669,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Steinsøya 90 - En idyllisk hytte beliggende på Steinsøya utenfor Valnes. Hytten på rundt 63 kvm inneholder bl.a. åpen kjøkken/stue løsning, 2 soverom, bad og frittstående utedo. Denne flotte fritidsboligen ligger i vakre omgivelser, med fjell og hav i direkte nærhet. Hytten byr på fantastiske somre i vakker Bodø-natur, samt Fjellvika like ved. På eiendommen er det to redskapsboder/rom i uthus oppmålt til ca. 8 kvm og 12 kvm, samt balkong i forbindelse med inngangsparti på ca. 28 kvm. Her med masse plass å boltre seg på, og muligheten til å nyte livet på hytta.

Utvalgte kvaliteter:
  • Vakker natur
  • Innholdsrik
  • Familievennlig
  • Solcellepaneler
  • Inventar medfølger

Er du klar til å oppfylle hyttedrømmen?
Hjertelig velkommen på visning.

Innhold

Hytte på ett plan bestående av:
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom, gang, vindfang og bod.

Balkong i forbindelse med inngangsparti.
Eiendommen inneholder i tillegg: to redskapsboder/rom i uthus oppmålt til ca. 8 m2 og 12 m2 og frittstående utedo.

Stue

Hyttens stue er et åpent og romslig allrom i praktisk åpen løsning med kjøkken. I stuen er det peisovn som gir en lun og behagelig varme og atmosfære. Gulv er belagt med heltre, og vegg- og himlingsflater i veggplater og panel. Stuen har flere store vindusflater som gir meget godt med lysinnslipp. En meget hjemmekoselig stue, som gir en god hyttefølelse.

Kjøkken

Kjøkken ligger i åpen løsning med kjøkken, og har plass for spisestue med nærhet til kjøkken. Kjøkken nyter godt av lun varme fra peisovn mellom stue og kjøkken, samt godt med dagslys fra vindusflater. Innredningen er fra ukjent årstall, med oppgraderinger utført i 2018 ifølge huseier. Innredningen er med glatte fronter, benkeplate av laminat, nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur og benkeskapsbelysning. Kjøkken benytter seg av frittstående gassdrevet komfyr og kjøleskap med fryser.

Bad

Baderom fra ukjent årstall med enkelte oppgraderinger utført på ukjent tidspunkt. På baderommet er det vegghengt servantinnredning, med ovenpåliggende servant med to-greps armatur, speil med overlys, dusjkabinett (koblet til vanndunk) og frittstående utedo. Gulvflate belagt med gulvbelegg, panel på vegger og i himling.

Balkong

Sørvestvendt balkong i forbindelse med inngangsparti på hele ca. 28 m2, her er det godt med boltreplass for både sittegrupper, grill og koselige stunder med familie eller venner. Balkongen har utebelysning, og balkongen er i trekonstruksjoner.

Soverom

Hytten har 2 soverom der hovedsoverommet er det mest romslige av den. Her er det plass for både dobbeltseng, nattbord og garderobeløsning. Soverom nummer to har køyeseng. Soverommene ligger ved siden av hverandre, og passer perfekt for en familie.

Beliggenhet

Hytten ligger på Steinsøya utenfor Valnes, i Bodø Kommune. Hytten ligger på sørsiden av øya med adkomst med båt. Eiendommen ligger i flott omgivelser av fjell og sjø, med utsikt til dette får du like nedenfor hytten. Adkomst til øya via Valnes båthavn, hvor det også er mulig å parkere bil. Bare en 45-minutters kjøretur fra Bodø kan du leve hyttelivet uten stress og mas fra hverdagen.

Forsikring

DnB

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom - Bad
Ventilasjon: TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk.: TG2 gis grunnet: Det registreres en list som er spikret gjennom gulvbelegget under dusjkabinett.
Forholdet medfører at det er utettheter/hull i våtrommets tettesjikt. Tiltak bør
påregnes.

Kjøkken
Ventilasjon: TG2 gis grunnet: Ikke tilfredsstillende avtrekk. Det ikke er montert kjøkkenventilator. Tiltak bør påregnes.
Overflater gulv: TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale.

Øvrige rom
Overflater gulv: TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise riper i gulvets overflatemateriale i stue og vindfang. Forholdet er av estetisk karakter.
Det er stedvis knirk i gulvet i stue, gang og soverom. Eksakt årsak er ukjent.

Krypekjeller
Utvendig inspeksjon: TG2 gis grunnet: Terrenget rundt krypekjelleren har stedvis fall mot grunnmur. Grunnmuren rundt krypekjelleren har ingen utvendig fuktsperre. Ovennevnte forhold kan øke fuktbelastningen i krypekjelleren ytterligere.
Innvendig inspeksjon: TG2 gis grunnet: Deler av krypekjeller/areal under hytte har redusert tilkomstmulighet/lav høyde, og er ikke undersøkt. Det gjøres oppmerksom på at krypekjelleren/arealet kan være utsatt for skader eller feil utførelse som ikke ble registrert grunnet begrenset tilkomst. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand på hele  bygningsdelen. Erfaringsmessig er krypkjellere en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. For å danne seg et bilde av tilstanden, bør det gjøres ytterligere undersøkelser.

Loft - uinnredet / råloft
Overflater gulv: TG2 gis grunnet: Synlige fuktmerker på gulvplater er registrert. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, uten at det ble registrert forhøyede verdier. Eksakt årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Annet: TG2 gis grunnet: Spor etter gnagere er observert. Gnagere kan føre til skader på bygningen. Omfanget
er uvvist. Tiltak og ytterligere undersøkelser bør påregnes.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Ildsteder inne i boligen: TG2 gis grunnet: Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer. Ytterligere undersøkelser av fagkyndig person anbefales.

Etasjeskiller - 1. Etasje
Skjevhetsmåling: TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue/kjøkken, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: TG2 gis grunnet: Det er ikke fremlagt dokumentasjon/produktbeskrivelse på boligens elektriske anlegg. Ytterligere undersøkelser bør påregnes.

Brann
Brannslokkingsutstyr: TG2 gis grunnet: Finner ikke årstall på brannslukningsapparat. Ifølge huseier er apparatet nærmere 10 år gammelt. Utskifting eller kontroll av eksisterende apparat må påregnes.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning: TG2 gis grunnet: Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Forholdet kan gi forkortet levetid på nedre del av ytterkledningen. Forholdet bør holdes under oppsikt. Det er ikke montert musesperre bak trekledning. Tiltak bør påregnes. Ingen dryppkant/skråskjæring i underkant av kledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Dører og vinduer
Vinduer: TG2 gis grunnet: Vinduer er malingsslitt på utside. Forebyggende tiltak bør påregnes. Vannbord/beslag under enkelte vinduer har ikke tilstrekkelig fall. Dette fører til at vann blir værende på vannbordet/beslaget, og kan føre til fuktoppsug i vinduskarmen. Åpningsvinduer i stue er fastmalte og er ikke åpnet på mange år (ifølge huseier).

Yttertak - Hovedtak
Helhetsvurdering: TG2 gis grunnet: Symptomer på slitasje og elde er registrert. Vurderingene av yttertaket er gjort fra bakkeplan med den begrensning dette innebærer. Snøfangerutstyr er ikke etablert. Det registreres at pipen er lavere enn anbefalt høyde over tak. Det er ikke montert spillblikk og undertak. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn og vedlikehold.

Balkonger, terrasser, veranda etc - Balkong og trapp
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): TG2 gis grunnet: Balkong med tilhørende rekkverk og trapp har synlige symptomer på slitasje/elde. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Rekkverket har vertikale åpninger større enn 10 cm. Avvik fra dagens forskrift. Rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring. Det observeres sprekker og riss på enkelte søyler/pilarer. Forholdet kan tyde på setningsskader eller forringelse av betongen. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Drenering
Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: TG2 gis grunnet: Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmuren. Forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Tiltak og ytterligere undersøkelser anbefales. Grunnmuren har ingen utvendig fuktsperre. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Frittstående byggverk
Frittstående byggverk: TG2 gis grunnet: Synlige fuktmerker på innvendig himling/bord er registrert. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, uten at det ble registrert forhøyede verdier. Eksakt årsak er ukjent. Takpapp har stedvis synlig spiker/innfestning på fuktutsatte steder. Forholdet er ikke ideelt med tanke på lekkasjesikkerhet. Tiltak bør påregnes. Anneks er montert direkte på støpt plate. Bjelkelag ligger av den grunn fuktutsatt og tilstanden er ukjent, grunnet manglende inspeksjonsmulighet. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ingen spesielle kommentarer fra egenerklæringsskjema. Dokument ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom. gang og vindfang

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Adkomst til hytte med båt. Selger har selv båtplass på Valnes båthavn som kan være mulig å leie frem til man kan kjøpe en på egenhånd. Her er det også mulig å parkere bil.

Tomt

Areal: 3 357 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fritidsbolig (hytte) beliggende i Valnes, Bodø kommune. Tomt opparbeidet med diverse beplantninger, plenareal, frittstående utedo, uthus og
anneks.

Garasje / Parkering

Parkering i forbindelse med båtplass på Valnes båthavn. (medfølger ikke eiendommen)

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1977, bygget ut i 1987 (ifølge huseier). Grunnmur og pilarer/søyler av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er
oppført med krypkjeller (åpen løsning). Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av
trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass, tre-lags glass
og ett-lags glass. Vinduer i forskjellig utførelse, fra forskjellige årstall. Peisovn i stue og kjøkken. Naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente byggetegninger til hytten datert 22.03.1974.

Oppvarming

Peisovn i stue og kjøkken. Naturlig ventilasjon.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering).

Energiforbruk

Det elektriske anlegget består av et 12 voltsanlegg drevet av solcellepaneler fra ca. 2019 og ukjent årstall. 2 batteri fra 2019 på ukjent størrelse plassert i bod. Ifølge huseier er det montert en stikkontakt på kjøkkenet som leverer 230 volt, ved bruk av et bensinaggregat plassert i uthus.

Kommunale avgifter

Kr. 1 414 pr. år Inkluderer: Eiendomsskatt for 2022 Minstegebyr for renovasjon: 3370,26

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 110 722 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen Steinsøya 90 er underlagt regler om konsesjon, som medfører at egenerklæring om konsesjonsfrihet må utstedes. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn skjemaet til kommunen snarest mulig etter budaksept, dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Konf. megler.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/11070-2/74  Bestemmelse om veg  
21.09.2005 
rettighetshaver:Knr:1804 Gnr:101 Bnr:7  
Bestemmelse om båt/bryggeplass

1974/104644-2/74  Forkjøpsrett  
30.09.1974 
Overført fra: 1804-101/4
Gjelder denne registerenheten med flere
Denne er tidligere tinglyst på eiendommen og vil bli slettet i forbindelse med hjemmelsovergang.

Vei/vann/avløp

Boligen har innlagt sommervann fra en bekk ved hytten (vannet må stenges og tappes før frost og vinter).
Eiendommen har en frittstående utedo.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

- Alt av innvendig inventar (bortsett fra skap i stue og kommode på kjøkken)

Annet tilbehør er mulig å kjøpe med ved forbehold i bud. Dette gjelder:

- Atv med henger
- Stor weber grill
- Båt med båtvogn
- Flåte for å frakte større ting over til øya

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 83 46 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten tinglyst på eiendommen er foreldet og vil bli slettet i forbindelse med hjemmelsovergang.

Adresse og matrikkel

Steinsøya 90, 8056, Saltstraumen, Gnr. 101 bnr. 7 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-23-0085

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.