Hamar

HAMAR/ SMEBY - Strømsvegen 17, innholdsrik enebolig med bla. 5 soverom, stort kjøkken og dobbelgarasje. Egen utleiedel!

Strømsvegen 17 , 2318 Hamar

VISNINGER

16. august tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lill Cathrin Vaule Dagrød
Lill Cathrin Vaule Dagrød Eiendomsmeglerfullmektig / backoffice
John Morten Engø
John Morten Engø Faglig leder / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 242 m²
Bruksareal 271 m²
Tomt 1 020 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1968
Gårdsnummer 20
Bruksnummer 252
Energimerking F
FINN.no 259768326
Sist endret 05.08.2022 14:33
Prisantydning 7 200 000,-
Totalpris 7 396 022,-

Beregnet totalkostnad

7 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 180 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 200 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 196 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 396 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Strømsvegen 17 er en fin og innholdsrik enebolig med dobbelgarasje. Boligen er opprinnelig oppført i 1968, men ble ombygget i 2004 og 2016. Boligen har kjeller og hovedetasje, under deler av huset er det ikke kjeller. I hovedetasjen finner du gang/entré, kjøkken, stue/spisestue, bad og 3 soverom. Fra stuen er det utgang til overbygget veranda. Boligens utleiedel ligger også på boligens hovedplan og innehar bad med opplegg for vaskemaskin, kjøkken/stue i åpen løsning samt ett soverom. Videre ned i kjelleren finner du vaskerom, WC, kjellerstue og 2 soverom. Garasjen har 2 biloppstillingsplasser samt bod. Eiendommen er fint beliggende på Smeby, med fine turmuligheter i umiddelbar nærhet, samtidig som det er gangavstand til både barnehage og skole.
Det er kort avstand til bussholdeplasser i flere retninger og kort avstand til nærmeste dagligvarebutikk.
Hamar har jernbane og et bredt tilbud av kultur, shopping og spisesteder. Byen ligger ca 120 km nord for Oslo og ca 60 km sør for Lillehammer.

Innhold

Enebolig med ett hovedplan samt kjeller.
1.etasje: Entré/ gang, kjøkken, stue, bad, 3 soverom, trapperom kjeller og bod.
Utleiedel/ hybel 1.etasje: Entré/ gang, Bad/vaskerom, soverom og stue/kjøkken.
Kjeller: Trapperom , 2 soverom, kjellerstue, vaskerom, WC og 2 boder.

Dobbelgarasje med 2 biloppstillingsplasser og bod.

Standard

Enebolig opprinnelig oppført i 1968, ombygget i 2004 og 2016. Boligen har kjeller og hovedetasje, med kjeller under deler av huset. Boligen har normal god standard og planløsning.

Kjøkkenet har hvit, klassisk, kjøkkeninnredning med laminerte over- og underskap, profilerte fronter. Laminerte
benkeplater. Type Drømmekjøkkenet, satt inn ny i 2008. Integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr, micro og oppvaskmaskin fra Miele, integrert kjølehjørne fra Røroshetta. Kjøkkenøy med underskap montert etter ombygging i 2011. kjøkkenventilator med avtrekk ut på yttervegg.

Badet har innredning med 2 nedfelte servanter, overskap, sideskap, veggmontert toalett, dusjkabinett og badekar.
Badet er fra 2008 og har flis på vegger og gulv, malt mdf på innvendig tak. Elektriske varmekabler i gulv.
Våtrommet har elektrisk avtrekksvifte. Det er ikke luftespalte i døren.
Følgende punkter vedrørende hovedbadet har fått TG 2:
- Overflater, gulv. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Sluk, memrab og tettesjikt. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er avvik: Det foreligger ikke dokumentasjon på utførelse av membran og erklæring fra utførende fagmann. Det tas derfor ett generelt forbehold ang. membran/ tetting av overflater. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- Ventilasjon: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Kostnadsestimat : Under 10 000.

Vaskerommet er tidstypisk vaskerom i fra byggeåret. Det er flislagt gulv, malte murvegger og malte veggplater mot gang. Det er malt trepanel i himling. Det er utslagsvask i rustfritt stål, blandebatteri og opplegg for vaskemaskin. Avløp med rør ned i gulv. Innredning satt inn de senere år, sideskap, benk, underskap/ hyller og veggskap.
Sluk på gulvet, lokalt fall, Sluket er soil/ støpejern fra byggeåret. Antatt ingen membran under fliser.
Følgende punkter vedrørende vaskerom har fått TG3:
- Generell, vaskerom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Følgende punkter vedrørende vaskerom har fått TG2:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.

WC-rom innredet med gulvmontert wc og håndvask med underskap. Det er ikke spalte for innluft i døren. Ikke avtrekk.
Følgende punkter vedrørende WC-rom har fått TG2:
- Overflater og konstruksjon: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Kjøkken i utleiedel har enkel, tidløs kjøkkeninnredning med laminerte over og underskap. Laminerte benkeplater. Kjøkkenet ble satt inn nytt i 2016. Integrert platetopp og komfyr. Frittstående kjøleskap/ fryser. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad i utleiedel har innredning med nedfelt servant, overskap med speilfronter, veggmontert
toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Badet ble etablert i 2016 og har våtromsplater på vegger, vinylbelegg på gulv og himlingsplater på innvendig tak. Det er ikke metallskinner i nedkant på plater i dusjsone. Elektriske varmekabler i gulv. Badet har plastsluk med synlig vinylbelegg som tettesjikt.
Våtrommet har elektrisk avtrekksvifte i innvendig tak. Luft kommer inn fra spalte i døren.
Følgende punkter vedrørende bad/vaskerom i hybeldel har fått TG2:
- Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Drenering fra rørsentral er synlig men ikke i fra vegghengt wc. Kostnadsestimat : Under 10 000.
Følgende punkter vedrørende bad/vaskerom i hybel har fått TG2 som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Overflater vegger og himling. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er ikke metallskinner i underkant på
våtromsplater.
- Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Sluk, membran og tettesjikt: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Tilbygg/ Modernisering:
- 1986 - Påbygg/ tilbygg. Etter tegninger hadde boligen flatt tak. Det antas at boligen ble påsatt valmet tak i 1986-1988 med overbygget carport og boder i nordende og veranda i sørende.
- 2004 - Ombygging, tidligere bod og carport til soverom
- 2016 Ombygging, det ble etablert hybel der det tidligere var veranda.

Informasjon er hentet fra tilstandsrapport, datert 24.05.2022, utført av Vidar Nerem.

Beliggenhet

Eiendommen er fint beliggende på Smeby, med gode turmuligheter i umiddelbar nærhet, samtidig som det er gangavstand til både barnehage og skole. Det er flere dagligvarebutikker i kort avstand.

Hamar har jernbane og et bredt tilbud av kultur, shopping og spisesteder. Byen ligger ca 120 km nord for Oslo og ca 60 km sør for Lillehammer. Det er kort avstand til bussholdeplasser i flere retninger.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 26823548

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Store eller alvorlige avvik TG3:
- Våtrom, generell, vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å fåle normal bruk etter dagens krav.

Avvik som kan kreve tiltak TG2:
- Utvendig, nedløp og beslag: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er oppbrukt. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Utvendig, takkonstruksjon/ loft: Det er avvik: Takkonstruksjonen er fra byggeåret og har oppnådd høy alder. Det er begrenset kontrollmulighet.
- Innvendig, innvendige trapper : Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Våtrom, overflater gulv, bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme
vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom: sluk, membran og tettesjikt, bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er avvik: Det foreligger ikke dokumentasjon på utførelse av membran og erklæring fra utførende fagmann. Det tas derfor ett generelt forbehold ang. membran/ tetting
av overflater. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Våtrom, sanitærutstyr og innredning, bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Våtrom, ventilasjon, bad: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Våtrom, fukt i tilliggende konstruksjoner, vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.
- Våtrom, sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Drenering fra rørsentral er synlig men ikke i fra vegghengt wc. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Spesialrom, overflater og konstruksjon, WC: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Tomteforhold, grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Fundamenter på ombyggede arealer er ikke kjent. Kjellervegger er kledd og det er vanskelig å avdekke evt. sprekker.

Følgende punkter har fått TG 2 som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig, taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på undertak.
-Våtrom, overflater vegger og himling, bad/vaskerom: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er ikke metallskinner i underkant på våtromsplater.
- Våtrom, overflater gulv, bad/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre
enn 25 mm.
- Våtrom: Sluk, membran og tettesjikt, bad/vaskerom: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".
- Tekniske installasjoner, vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Gjelder eldre vannrør.
- Tekniske installasjoner, avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Gjelder soil/ støpejern i fra byggeåret som stikker opp av kjellergulvet og som ligger i kjellergulv samt sluk i kjeller.

Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport, utført av Vidar Nerem, datert 24.05.2022.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn KB Elektro, Comfort Hamar Rørleggerbedrift AS, Frode Solberg (TH Johansen og sønner)
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Elektriker arbeid - KB Elektro v/Terje Tangen i 2008. Rørlegger arbeid. - Comfort Hamar Rørleggerbedrift As v/Stig Holmen i 2008. Generelt arbeid (støp av gulv, flislegging og membran osv) er utført av Frode Solberg hos TH Johansen og sønner i 2008.
2.1 Ble tettesjikt/ membran/ sluk oppgradert/ fornyet? Ja, Frode Solberg hos TH Johansen og Sønner AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Generelt arbeid (støp av gulv, flislegging og membran osv) i 2008.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidet? Nei.
- Pkt. 5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Ja, Drenert i 2010. Noe salt utslag på gulv i bod i kjeller.
- Pkt. 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært/ egeninnsats. Firmanavn: Geir Andersen AS. Frode Solberg tømrer/ snekker. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Geir Andersen AS satte opp garasje i 2004. Tømrer/snekker Frode Solberg har fjernet gammel panel og isolasjon og lagt ny panel og isolasjon i 2013, satte samtidig inn skyvedør ved terrasse.
- Pkt. 13 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Steinar Løvbak AS. KB elektro AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: KB elektro AS, nytt sikringsskap i 2014. Steinar Løvbak AS, satt ned ny glassfibertank i 2010.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja.
- Pkt. 14 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja.
- Pkt. 15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja, satt opp ladeanlegg for Tesla i garasjen i 2018.
- Pkt. 17 Kjenner du til om det er nedgravd oljetank på eiendommen? Ja.
17.1 Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser? Ja.
- Pkt. 20 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Ja, hybelleilighet med egen inngang godkjent i kommunen i 2016.

Opplysninger hentet fra selgers egenerklæringsskjema, vedlagt salgsoppgave.

Boligens areal

Primærrom: 242 kvm, Bruksareal: 271 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trapperom, soverom, soverom 2, kjellerstue, vaskerom og WC.

1. etasje:
Bruksareal: 147 m².
Primærrom: 145 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, kjøkken, stue, bad, soverom, soverom 2, soverom 3 og trapperom kjeller.

1.etasje - utleiedel/ hybell:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré/gang, bad/vaskerom, soverom og stue/kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 020 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet og har adkomst, gårdsplass samt gangveger med belegningsstein.Tomten er justert de senere år. Noe prydvekster og gressplen.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje eller i gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig fra 1968. Det er ukjent byggegrunn. De fleste kjellervegger er kledd innvendig i kjeller og det
er påsatt grunnmursplater utvendig over terreng og evt sprekker i grunnmuren er vanskelig å avdekke. Dreneringen er i fra 2010. Boligen er fundamentert på støpt såle, kjellervegger av betong og kjellergulv av betong. Tilbygget hybel er ombygget veranda. Det er påsatt grunnmursplater. Ombygget carport er nå soverom og bod til høyre for gang. Bindingsverkskonstruksjon av treverk, antatt med isolasjon- og tykkelse etter regler og skikk for byggeåret.  Bolighuset har tekking av metallplater. jfr. takst av 13.03.2001 ( Kjeverud) er takplatene lagt på i 1988. Takrenner, nedløp og beslag i metall, antatt fra 1988. Fundamentene på hver kortende er ikke avdekket, eier vet ikke hva slags fundament det er. Det bør gjøres ytterligere undersøkelser. Eiendommen ligger i svakt skrånende terreng. Boligen er tilknyttet offentlige vann og avløpsanlegg via private stikkledninger. Skiftet i 2010. Vannledning i plast. Avløpsrør i plast. Valmet tak. Taket er oppført i trekonstruksjoner. Boligen har malte trevinduer med isolerglass i fra 2016, 2013 og enkelte eldre. Vinduer er skiftet i brukstiden. Ytterdører er elementdører med sylinderlås og dørvrider, skiftet i 2004, 2016. Verandadør i malt treverk med isolerglass. Heve og skyvedør, satt i ny i ca 2013. Overbygget veranda med utgang i fra stue. Treplatting ved inngangen til hybel.

- Det er nedgravd oljetank i glassfiber. installert i 2010. Tanken er opplyst å være tom og ikke i bruk. Eier opplyser at tanken er trykktestet og kontrollert ihht krav.

Tekniske installasjoner:
- Boligens innvendige vannrør er kobber og plast ( rør i rør). Det er nytt røropplegg til og fra kjøkken og bad i 2008 og til hybelens bad og kjøkken i 2016. Det er rørsentral i hybel bak vaskemaskinen, drenering inn på badet. Det er enkelte eldre kobberrør i boligen.
- Boligens innvendige avløpsrør er i soil/støpejern ( eldre). Avløp fra kjøkken, bad og hybel ble skiftet i 2008. Det er koblet til soil/ støpejernsrør like over kjellergulvet der disse ligger i kjellergulvet ( bunnledninger fra byggeåret).
- Boligen har naturlig ventilasjon. Veggventiler.
- Varmtvannsbereder på ca 300 liter fra Høiax, satt inn ny i 2010. Denne forsyner også hybel med varmt vann. Plassert i vaskerom i kjeller som har sluk.
- El-anlegget er i fra byggeåret. Innhold i el-skapet ble fornyet i brukstiden. Det er utført noe utvidelse og fornyelse av anlegget i brukstiden. Antall strømgivende kurser er 15, det foreligger kursfortegnelse. Anlegget i hybel antas å være nyinstallert i 2016. El. skapet i vegg på soverommet. Det er 8 kurser.

Garasjen er fundamentert med plate på mark. Yttervegger av uisolert lett bindingsverk påsatt utvendig trepanel.
Taket er konstruert med fabrikkproduserte takstoler. Forenklet undertak. Taket er tekket med metallplater. Bred aluport, elektrisk garasjeåpner med fjernkontroll.

Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven, utført av Vidar Nerem, datert 06.05.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ferdigattest på innkledning av terrasse, datert 20.05.2019.

Barnehage / skole i området

Ta kontakt med Hamar kommune vedrørende barnehage/ skolekrets.
Solvang skole (1-7 kl.) 159 elever, 7 klasser 0.5 km
Rollsløkken skole (1-7 kl.) 314 elever, 14 klasser 1.6 km
Greveløkka skole (1-7 kl.) 163 elever, 7 klasser 2.3 km
Børstad ungdomsskole (8-10 kl.) 291 elever, 11 klasser 1.2 km
Ajer ungdomsskole (8-10 kl.) 330 elever, 6 klasser 2.2 km
Hamar katedralskole 1300 elever 3 km
Wang Toppidrett Hamar 7

Adgang til utleie

Boligen har godkjent hybel/utleiedel på hovedplan. Hybelen er i dag utleid for 7500,- i måneden, samt at det settes av 500,- til strøm a konto hvor oppgjør tas en gang per år.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Det er montert egen strømmåler til hybelen.

Kommunale avgifter

Kr. 42 096,73 pr. år Eiendomsskatt utgjør 13 374,- og er inkludert i de kommunale avgiftene. Kommunen opplyser at beløpet er en prognose for kommunale avgifter for eiendommen inneværende år. Eiendomsskatt er unntatt mva. Andre beløp er inkl. mva.

Eiendomsskatt

Det er i Hamar kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Eiendomsskattetaksten opplyses å være 5 091 000,- og utgjør 13 374,- pr år eks. mva. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 272 889 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 582 400 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse jfr. reguleringsplan for Hauglijordet - Kjeldstadlijordet datert 11.01.1972. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Rettigheter iflg. skjøte. Datert 10.07.1967, dokumentnr. 3163-2. Bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om vann/kloakkledning.

Elektrikse kraftlinjer. Datert 25.01.2007, dokumentnr. 2293-1. Elektriske kraftlinjer.
Rettighetshaver: Eidsiva Nett AS 981 963 849
66kv luftlinje fra 26.10.1957 Børstad-Kåtorp reduseres med 6m bredde.
Gjelder denne registerenheten med flere.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til engo@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 92 20 22 73 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket tidspunkt for overtagelse i ditt budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Strømsvegen 17, 2318, Hamar, Gnr. 20 bnr. 252 i Hamar kommune

Oppdragsnummer

95-22-0008

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det kartutsnitt, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Hamar sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.