Vang på hedmarken

Enebolig på stor og solrik tomt, lys og romslig stue + full kjeller i utkanten av Hamar! Dobbelgarasje.

Dælidvegen 62 , 2324 Vang på hedmarken

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
John Morten Engø
John Morten Engø Faglig leder / Eiendomsmegler
Lill Cathrin Vaule Dagrød
Lill Cathrin Vaule Dagrød Eiendomsmeglerfullmektig / backoffice

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

67%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

16%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 190 m²
Bruksareal 229 m²
Tomt 1 499 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1973
Gårdsnummer 75
Bruksnummer 8
Energimerking G
FINN.no 268858374
Sist endret 20.10.2022 10:56
Prisantydning 3 500 000,-
Totalpris 3 601 522,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 601 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dælidvegen 62! En enebolig fra 1973 med alt du trenger på ett plan pluss full kjeller. I kjelleren er det bla. kjellerstue, eldre vaskerom, wc og kjølerom. På boligens hovedplan finner du en lys og romslig stue med utgang til veranda, retro kjøkken, eldre bad og 3 soverom. Her må det påregnes modernisering/oppussing da standard hovedsaklig er fra byggeår. Pent opparbeidet, romslig og solrik tomt. Dobbelgarasje fra 1974.

Rolig og skjermet beliggenhet i utkanten av Hamar! Ca. 7 km fra Hamar sentrum, nærmere bestemt Grubhol ved Ridabu/Vangli. Her har du turområder i umiddelbar nærhet og kort veg til skole og barnehage. I Hamar sentrum finner du alle fasilliteter og sercicetilbud, jernbane, gode resturanter og et rikt kulturliv!

Innhold

Boligen er over ett plan pluss kjeller og inneholder:
1.etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
Kjeller: Trapperom og gangareal, kjellerstue, vaskerom, wc, teknisk rom, 2 boder, kjølerom og rom til oljetank.

Dobbelgarasje.

Standard

Enebolig fra 1973 med alminnelig standard, hovedsaklig fra byggeår. Boligens overflater har alminnelig bruks- og aldersslitasje og modernisering må påregnes.

Kjøkkeninnredning med laminerte over og underskap, type Nordia/ tilsvarende fra byggeåret. Glatte fronter, laminerte benkeplater. Delvis integrert komfyr og kjøleskap. Frittstående komfyr. Innredningen er hel og fungerer slik den skal selv om den er i fra byggeåret. ikke opplegg til oppvaskmaskin.
Kjøkkenventilator.

Badet er i fra byggeåret og har våtromsplater på vegger og himlingsplater på innvendig tak. Det er fliser montert på baderomsplater i brystning ved
badekaret. Gulvoverflater på våtrom er vinylbelegg. Badet har innredning med nedfelt servant, innfeldt speilhylle, toalett og badekar. Avtrekk i himling. Det er ikke luftespalte i døren. Rommet varmes opp av radiator. Badet har plastsluk, synlig vinylbelegg som tettesjikt . Belegg i klem i slukets klemring. Sluket er plassert under underskap til håndvask. Direkte avløp fra badekaret til avløpsrør i gulv. Det dusjes ned i badekaret.
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det er tatt hull for hulltaking i kjellernedgangen, vegg i vegg med våtsonen på badet.
Følgende punkter vedrørende bad er gitt TG2 i tilstandsrapport:
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er avvik: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Utett mellom radiatorrør og gulvbelegg. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Ventilasjon: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat : Under 10 000.

Vaskerom er tidstypisk fra byggeåret. Rommet har stålkum og opplegg for vaskemaskin. Malte murvegger og malt trepanel i taket. Vaskerommet har plastsluk. ikke noen form for tettesjikt utover malt betong. Betong som er malt er fuktbestandig og tåler normal bruk av ett vaskerom. Det tåler ikke bruk som bad med dusjing på overflater. Det er spalte i veggen fra fyrrommet og veggventiler. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk
mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Våtsonen ligger mot yttervegg i betong. Det er normalt fuktmønster i veggen grunnet eldre drenering.
Følgende punkter vedrørende vaskerom er gitt TG2 i tilstandsrapport:
- Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Wc rom med gulvmontert wc. Veggventil.
Følgende punkter vedrørende wc-rom er gitt TG2 i tilstandsrapport:
- Overflater og konstruksjoner: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS
3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Kostnadsestimat : Under 10 000.

Kjølerom, delevegger mot kjellergang og på sidene, direkte mot yttervegg.
Følgende punkter vedrørende kjølerom er gitt TG2 i tilstandsrapport:
- Overflater og konstruksjon: Det er avvik: Ikke bygget som rom i rommet men har ikke antydninger til fukt i treverket.
Aggregatet mangler gass. Kostnadsestimat : Under 10 000.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulvbelegg, laminat og parkett på gulv.
Malte plater, tapet, trepanel, malt panel, strie og Trysil/ Jømna panel på vegger.
Malte plater, malt panel og trepanel i himling.
Kjellerstue er innredet med teppe på gulv og panel på vegg.

Tekniske installasjoner:
- Boligens innvendig vannrør er i kobber. Fra byggeåret.
- Innvendige avløpsrør er i plast. Fra byggeåret.
- Boligen har naturlig ventilasjon. Veggventiler. Luftespalter i vinduer.
- Boligen har sentralfyr. Eier melder at sentralfyren ble skiftet i ca 2000 og at det i ca 2020 ble satt på "hode" som gjør at fyren kan
fyres med biofyringsolje. Sentralfyr driver varmt vann til radiatorer som er i fra byggeåret. Fyrkjele produserer også varmt tappevann/ forbruksvann.
Fyr går kun på olje (ikke på strøm) men det er strømkurs til varmekolbe.
- El anlegget er i fra byggeåret. Det er utført noe utvidelse og fornyelse av anlegget i brukstiden. Det er satt inn nytt innhold i el. skap i
brukstiden. Eier melder at det ble gjennomført kontroll fra el. tilsynet for under 5 år siden men har ikke dokumentasjon. Antall strømgivende
kurser er 8, det foreligger kursfortegnelse.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport, utført av Vidar Nerem, datert 27.05.2022.

Beliggenhet

Rolig og skjermet beliggenhet i utkanten av Hamar! Ca. 7 km fra Hamar sentrum, nærmere bestemt Grubhol ved Ridabu/Vangli. Her har du turområder i umiddelbar nærhet. I Hamar sentrum finner du alle fasilliteter og sercicetilbud. Deriblant et yrende kulturliv, gode matopplevelser, samt at både bredde- og toppidretten har gode aktører og et stort publikum.

Løpende kostnader

Utover modernisering og eventuell oppussing må det påregnes faste løpende kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88891394

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad  2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig - balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.
- Innvendig, innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav
til rekkverk i trapper.
- Våtrom - sluk, membran og tettesjikt, bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er avvik:
Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Utett mellom radiatorrør og gulvbelegg. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Våtrom, ventilasjon - bad: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Våtrom, ventilasjon - vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Spesialrom, overflater og konstruksjon - kjølerom. Det er avvik: Ikke bygget som rom i rommet, men har ikke antydninger til fukt i treverket. Aggregatet mangler gass. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Spesialrom, overflater og konstruksjon - wc: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS
3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Tekniske installasjoner - varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Gjelder rør og radiatorer. Forventet brukstid på sentralfyranlegg er ca. 50 år.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig, takkonstruksjon/loft. Det et er avvik: Takkonstruksjonen er fra byggeåret og har oppnådd høy alder. Det er begrenset kontrollmulighet.
- Tekniske installasjoner, vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner, avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tomteforhold, drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Tomteforhold, utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport bolig, utført av Vidar Nerem, datert 27.05.2022.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Ny singel på tak.
- Pkt. 13. Kjenner du til om det er/ har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Oljefyringsservice. 2årlig kontroll.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Nei.
- Pkt. 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/ eller andre installasjoner (f.eks oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, det ble utført av kraftselskapet for 4-5 år siden.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Opplysninger hentet fra selgers egenerklæringsskjema, datert 27.05.2022.

Boligens areal

Primærrom: 190 kvm, Bruksareal: 229 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og gangareal, kjellerstue, vaskerom og wc.

1. etasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, bad, soverom, soverom 2 og soverom 3.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 499 kvm, Eierform: Eiet tomt
Gruset adkomstveg og gårdsplass. Hagen er opparbeidet med grasplen og noe prydvekster. Boligen ligger på en høyde i terrenget.

Garasje / Parkering

Dobbelgarasje. Øvrig parkering i gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på støpt såle, kjellervegger av betong og kjellergulv av betong. Det er påsatt Siporex/ porebetong på
innsiden av grunnmur i kjeller. Dreneringen er i fra byggeåret. Yttervegger oppført i bindingsverkskonstruksjon av treverk, antatt
med isolasjon- og tykkelse etter regler og skikk for byggeåret. Yttervegger er kledd med stående trepanel. Trepanel er skiftet på
tre sider ved behov. Inngangsside er ikke skiftet. Boligen har malte trevinduer med isolerglass med varierende alder. Ett fast-karm vindu på
stue fra byggeåret, ett skiftet. Fem blyglassvinduer fra tidlig 1990 tall. Kjellervinduer fra byggeåret. Ett soveromsvindu fra 2006. Glassrute på bad fra
2012, øvrige glassruter fra bla 2008 og ukjent. Ytterdør er elementdør, overflater i tre, med sylinderlås og dørvrider, fra byggeåret. Verandadører i malt treverk med isolerglass, fra 2010 og 2009. Saltak. Kaldt loft. Taket er oppført i trekonstruksjoner. Undertak av rupanel. Etasjeskille på loft er etterisolert med mineralull. Loftet er inspisert fra loftsluke i endevegg mot garasjen, stående på stige, ferdsel inne på loftet er ikke tilrådelig uten å legge ut plater/ andre materialer på bjelkelaget. Bolighuset er tekket med asfaltshingel. Lagt ny på den gamle i ca 2012. Taktekkingen er besiktiget i fra bakkenivå.
Takrenner, nedløp og beslag i metall. Fra byggeåret. Det er åpen verandaplatting ved inngangen. Tregulv og rekkverk.
Det er luftebalkong utenfor hovedsoverommet. Tregulv og rekkverk. Åpen veranda med utgang i fra stue, tregulv og rekkverk.

Garasje fra 1974 er fundamentert med plate på mark. Yttervegger av uisolert lett bindingsverk påsatt utvendig trepanel. Taket er konstruert med plassbyggede takstoler. Taket er tekket med eternittplater. El.strøm, lys og 2 vippeporter.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport bolig, utført av Vidar Nerem, datert 27.05.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 30.03.1973 for eiendommen.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

For spørsmål vedrørende barnehage/skolekrets, kontakt Hamar kommune.

- Lunden skole (1-7 kl.) 186 elever, 13 klasser, 2 km.
- Ener ungdomsskole (8-10 kl.) 319 elever, 18 klasser, 5.5 km.
- Børstad ungdomsskole (8-10 kl.) 291 elever, 11 klasser, 8 km.
- Ajer ungdomsskole (8-10 kl.) 330 elever, 6 klasser, 9.7 km.
- Jønsberg landbruksskole 219 elever, 6 klasser, 10.3 km.
- Hamar katedralskole 1300 elever, 10.5 km.

- Vangli barnehage ba 38 barn, 2 avdelinger, 1.7 km.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har sentralfyr og vedovner. Eier melder at sentralfyren ble skiftet i ca 2000 og at det i ca
2020 ble satt på "hode" som gjør at fyren kan fyres med biofyringsolje. Sentralfyr driver
varmt vann til radiatorer som er i fra byggeåret. Fyrkjele produserer også varmt tappevann/ forbruksvann. Fyr går kun på olje
(ikke på strøm) men det er strømkurs til varmekolbe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 000 pr. år Inkl. vann og avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr.5.663,-). Det er montert vannmåler i boligen og de kommunale avgiftene vil variere etter forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Hamar kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 584 422 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 103 920 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område avsatt til LNF-område i kommuneplanen (landbruk, natur, fritid). Eiendommen ligger i støysone i fra RV 25,
som er planlagt utvidet. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Hamar kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Tilknyttet offentlig vei via felles privat adkomstareal. Det bør påregnes utgifter til felles drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 20 22 73 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst oppgi ønsket tidspunkt for overtagelse i ditt budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Dælidvegen 62, 2324, Vang på hedmarken, Gnr. 75 bnr. 8 i Hamar kommune

Oppdragsnummer

95-22-0013

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Hamar sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.