HAMAR

Delikat og tiltalende 3-roms leilighet med god standard, 2 soverom, stor overbygget balkong og Mjøsutsikt!

Skisporet 368 , 2319 Hamar

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
John Morten Engø
John Morten Engø Faglig leder / Eiendomsmegler
Lill Cathrin Vaule Dagrød
Lill Cathrin Vaule Dagrød Eiendomsmeglerfullmektig / backoffice

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 96 m²
Bruksareal 100 m²
Tomt 3 992 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 7506
Energimerking C
FINN.no 260517046
Sist endret 09.11.2022 12:28
Prisantydning 5 950 000,-
Totalpris 5 958 012,-
Fellesutgifter 5 819,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 958 012,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leiligheten vi har for salg er en moderne, delikat og romslig 3-roms andelsleilighet fra 2016. Stuen er lekker med store vinduer og god plass til spisestue, mens kjøkkenet har en smart kjøkkenøy med 2 spiseplasser. Videre er det et stilrent, flislagt bad. Et praktisk gjestetoalett med gulvvarme og to soverom. Det er kvaliteter som balansert ventilasjon og vannbåren varme i leiligheten. Utenfor stuen ligger en solrik balkong på ca. 40 m² mot sørøst og fin utsikt mot Mjøsa. Det medfølger én nettingbod og garasjeplass i fellesanlegg i kjelleren.

Området er barnevennlig, rett ved dagligvare, busstopp og fine turveier i skogen. Hamar sentrum kan tilby en rekke servicefasiliteter, jernbane, godt utvalg av spisesteder og kulturtilbud! Hamar ligger ca 120 km nord for Oslo og ca 60 km sør for Lillehammer.

Innhold

Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder: Entré, WC, soverom, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom 2 og bod/ teknisk rom.

Standard

Boligen er fra 2016 og har normal standard og planløsning etter byggeåret.

Kjøkkenet har moderne innredning med slette fronter og benkeplate i heltre. Det er fliser på vegg mellom over- og underskap. Vask i rustfritt stål. 1-greps kjøkkenarmatur. Nedfelt induksjonstopp og integrert stekeovn. Plass for oppvaskmaskin og kjøleskap. Praktisk kjøkkenøy med skuffer og 2 spiseplasser. Lekkasjestopper og komfyrvakt er montert. Avtrekk via balansert anlegg.

Badet har fliser på vegg og gulv, elektriske varmekabler i gulvet. Malt slett himling.
Baderomsinnredning med slette fronter. Heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med integrert belysning. Opplegg for vaskemaskin. Badet er ellers innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med dører. Badet har avtrekk gjennom boligens luftbehandlingsanlegg. Tilluft via spalte under
dørblad.
Følgende punkter vedrørende bad har fått TG2:
- Våtrom, Fukt i tilliggende konstruksjoner, Bad/vaskerom: Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen.

WC-rommet har fliser på gulv og sokkel, panelplater på vegger og malt slett himling. Baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med integrert belysning. Sluk. Vegghengt toalett.

Innvendige overflater på gulv er hovedsakelig preget av: Parkett.
Innvendige overflater på vegger er hovedsakelig preget av: Malte glatte flater. Tapet. Panelplater.
Innvendige overflater på himlinger er hovedsakelig preget av: Malte glatte flater.

Tekniske installasjoner:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Besiktiget i rørskap. Innvendig hovedstoppekran er plassert i rørskap.
Synlige avløpsrør i: Plast.
Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften.
Vannbåren varme i radiatorer.
Fjernvarme.
Sikringsskap med automatsikringer/jordfeilautomater.
Hovedsakelig skjult ledningsnett.
Sprinkleranlegg. (fullsprinklet)
Røykvarslere.

Opplysningene i dette punktet er hentet fra tilstandsrapport, utført av Vegar Lundhaug, datert 28.05.2022. Tilstandsrapport følger vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Borettslaget ligger i et nyetablert og attraktivt boligområde på Voll/Lund i Hamar. Her har du kort avstand til barnehage, skole, nærbutikk og kjøpesenter. Meget gode friarealer i nærområdet både i Furuberget, Klukhagan. Det er i nærområdet en flott lekeplass, og beliggenheten er velegnet for barn og barnefamilien. Er du av den aktive typen, finner du lysløype i kort avstand fra leiligheten. God utsikt fra leiligheten og området.

Felleskostnader

5 819 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er kommunale avgifter, oppvarming, TV/internett, utvendig vedlikehold, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld er nedbetalt.
Inkl. i felleskostnader er kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, tv/ internett, forsikring bygg, oppvarming, gressklipping, snømåking, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg. Hvis man ønsker høyere hastighet på internett, må dette bestilles og betales av den enkelte andelseier.

De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 5.819,- Herav:
A Konto oppvarming 1.000,-
Felleskostnader: 4.719,-
Filter: 100,-

Totale felleskostnader utgjør pr. 11.08.2022 kr 5.819,- pr mnd.

Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. Dette innebærer at OBOS innenfor et avtalt beløp garanterer overfor borettslaget at alle felleskostnader blir betalt, og overtar ansvaret for inndriving av utestående fordringer. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Løpende kostnader

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, økt hastighet på internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel formue

34 192

Borettslag

Borettslag: Linåkeren borettslag, Orgnr: 916496222

Andelen er en del av Linåkeren Borettslag (916 496 222), et tilknyttet borettslag bestående av totalt 27
andeler/leiligheter. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler vedlagt salgsoppgaven, samt budsjett som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja.
Borettslaget har etablert en ordning med mulighet for individuell nedbetaling av borettslagets fellesgjeld. Individuelle nedbetalinger fra andelseierne er behandlet etter egenkapitalløsningen. Egenkapitalløsningen innebærer at individuelle nedbetalinger fra andelseiernes side inntektsføres i selskapet det året nedbetalingen finner sted og føres via balansen som egenkapital. Individuelle nedbetalinger fra andelseierne går direkte videre til borettslagets lånegiver via en klientkonto, og påvirker ikke borettslagets likviditet. Nedbetalingene gir andelseiere som har nedbetalt, reduksjon i rente- og avdragsdelen av fremtidige kostnader.

Andelseierne som har nedbetalt ekstraordinært, har fått sikkerhet ved inntrederrett i pantobligasjon som borettslagets långiver har tinglyst på eiendommen. Borettslagets beregnede forpliktelse overfor andelseiere som har nedbetalt, fremgår i regnskapet som egenkapital fra IN, under noten for annen egenkapital.
For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 0 pr. 11.08.2022. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 41.395,- pr. 31.12.2021. Borettslagets lån som utgjør totalt kr 28.648.842,- pr. 31.12.2021, er tatt opp i 2016. Renten på lånet utgjør 1.90 % pr 31.12.2021. Nedbetalingstid er satt til 35 år.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseierne anledning til å nedbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år med hovedforfall 28/2 og 30/8.
Se skriv fra forretningsfører for utfyllende info.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Forsikring

Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 22871592

Regnskap

Budsjett for 2021 er godkjent med et overskudd på 3.603.266,- i følge informasjon fra referat siste generalforsamling.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg, interessenter oppfordres å sette seg nøye inn i disse.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Se mer informasjon i borettslagets husordensregler §5 og skjema for søknad om dyrehold.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Avvik som kan kreve tiltak, TG2:
- Våtrom, Fukt i tilliggende konstruksjoner, Bad/vaskerom: Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen.
Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, TG2:
- Innvendig, Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor
en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport, datert 28.05.2022, utført av Vegar Lundhaug.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Bjørn Erik Tangen. Lagt nye fliser oppå de originale flisene i 2017, ih. opplysninger fra forrige eier.
- Pkt. 15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja, Easee, montert av autorisert elektrikerfirma.
- Pkt. 26. SPØRSMÅL FOR LEILIGHETER I SAMEIER/BORETTSLAG/BOLIGAKSJESELSKAP:
26. Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? Ja, Reklamasjonssaker borettslaget har fremmet til OBOS og byggefirma Moelven Byggmodul fra da bygget var nytt. Saken pågår og det siste skal utbedres nå.

Opplysninger er hentet fra selgers egenerklæringsskjema, datert 30.05.2022.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 100 kvm


2. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 96m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, WC, soverom, stue/kjøkken, bad/vaskerom og  soverom 2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 992 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles eiertomt for borettslaget på ca. 3.992 m2. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning av trær, bed og busker. Interne gangveger er belagt med belegningsstein. Parkeringsarealer og gårdsplass er asfaltert.

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Elbillader. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder eller langs tilstøtende gater.

Byggemåte

Boligblokk oppført i tre-, stål og betongkonstruksjoner. Trekonstruksjoner i etasjeskille. Yttervegger av utfyllende bindingsverk kledd med bordkledning og fasadeplater. Flat takkonstruksjon tekket med folie/papp. Heis og trapp utenfor svalganger. Parkeringskjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 24.05.2016 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

- Hamar Montessoriskole (1-7 kl.) 60 elever, 4 klasser 1.6 km
- Greveløkka skole (1-7 kl.) 163 elever, 7 klasser 1.7 km
- Solvang skole (1-7 kl.) 159 elever, 7 klasser 2 km
- Ajer ungdomsskole (8-10 kl.) 330 elever, 6 klasser 1.5 km
- Wang Ung Hamar (8-10 kl.) ca. 2 km
- Hamar katedralskole, 1300 elever 1.4 km
- Wang Toppidrett Hamar ca. 2 km
- Klukhagan barnehage (0-6 år), 64 barn 0.5 km
- Ajer gård- og familiebarnehage 3 min med bil
- Simenstua barnehage (0-6 år), 6 avdelinger 1.1 km

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.
Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vannbåren varme i radiatorer.
Fjernvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter faktureres borettslaget og er inkludert i fellesavgiftene.
Kommunale avgifter faktureres borettslaget og er inkludert i de månedelige felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 124 729 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 049 024 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger innenfor et område som reguleres av kommuneplaner, reguleringsplaner og kommunedelplaner. Se kommuneplanens arealdel 2018-2030, kommunedelplan for Stavsberg, kommuneplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen og detaljreguleringsplan for Vold og Lund Søndre.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Hamar kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 20 22 73 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtakelsestidspunkt i ditt budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Forkjøpsretten utlyses ved budaksept.

Adresse og matrikkel

Skisporet 368, 2319, Hamar, Gnr. 1 bnr. 7506, andelsnr. 11 i Linåkeren borettslag med orgnr. 916496222 i Hamar kommune

Oppdragsnummer

95-22-0029

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det kartutsnitt, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest, vedtekter og husordensregler mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Hamar sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.