• Ilevollen 17

  • 7018 Trondheim
Prisantydning
1 390 000,-
Fellesgjeld
240 660,-
Totalpris
1 638 470,-
Ligningsverdi
312 461,-
Fellesutgifter
3 694,- (Fellesutgifter inkluderer: Felleskostnad driftsdel: 2.211,- Felleskostnad avdrag: 442,- Felleskostnad renter: 609,- Kabel-TV/Internett: 393,- + evt. kr. 39,- per mnd i miljøgebyr for papirfaktura)
Beregnet totalkostnad
1 390 000,- (Prisantydning)
240 660,- (Andel av fellesgjeld)


1 630 660,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


7 810,- (Omkostninger totalt)


1 638 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
23m²
Bruksareal
23m²
Tomt
752m² (fellestomt)
Etasje
2.
Byggeår
1965
Gårdsnummer
423
Bruksnummer
98
Energimerking
F
Finn-kode
169257175
Sist endret
  • Visninger

  • Ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for privatvisning.

Eiendomsmegler MNEFDaglig lederPartner

Torben Olden

+47 934 77 177

Eiendomsmeglerfullmektig

Elisabeth Sandvik

90 14 49 97
  • Nabolagsprofil

23%

er gift

45%

har høyskoleutdanning

39%

har inntekt over 300.000

58%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Boligrapport
Salgsoppgave Ilevollen 17

Beskrivelse

Olden & Partners v/ Torben Olden presenterer en lys og koselig leilighet med attraktiv beliggenhet i Ila. Herfra er det gangavstand til butikker, restauranter, offentlig kommunikasjon og til sentrum for øvrig.

Leiligheten ligger i 2. etasje og består av gang, stue/kjøkken og bad. I gangen er det garderobeskap for oppbevaring av sko og yttertøy. Bad har dusjkabinett med skyvedører, servant og toalett. Stue og kjøkken i åpen løsning, hvor kjøkken har innredning med glatte fronter samt nedfelt oppvaskkum, integrert stekeovn og platetopp.

Oppvarming av leiligheten er inkludert i de månedlige felleskostnadene og er basert på elektrisk varme samt fjernvarme til radiator på stue.

Det er heis i bygget, og beboerne har tilgang til felles takterrasse og felles vaskerom i kjeller. Leiligheten disponerer også en bod i kjeller på ca. 5 kvm.

Innhold

2. etasje: Gang, stue/kjøkken og bad.

Leiligheten disponerer også en bod i kjelleretasjen på ca. 5 kvm.

Felles takterrasse for beboerne.

Standard

Bad:

Bad med gulvbelegg og malt strie på vegger. Malt, glatt himling. Ukjent alder på badet, men anslår at det er rehabilitert på midten av 90-tallet. Dusjkabinett med skyvedører, blandebatteri fra Oras. Servant med ett-greps armatur fra Oras. Speilskap med integrert belysning og stikkontakt. Gulvmontert toalett fra Porsgrund. Oppvarming basert på veggmontert panelovn. Ventil i himling tilkoblet avtrekkskanal basert på naturlig avtrekk.

Kjøkken:

Kjøkken med åpen løsning mot stue. Innredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra Oras. Integrert stekeovn og og platetopp med to kokeplater. Gulvbelegg, malte glatte flater på vegger og i himling. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast.

Øvrige rom:

Gang og stue. Gulvbelegg, malte glatte flater på vegger og i himling.

For ytterligere opplysninger, se takstrapport vedlagt i salgsoppgave.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktivt beliggenhet i populære Ila, ca. 1,5 km fra Trondheim sentrum. Nærområdet har fasiliteter som blant annet dagligvarebutikk, café, kiosk, restaurant, treningssenter og post i butikk. Fra leiligheten er det gangavstand til sentrum som kan by på et rikelig utvalg av servicefasiliteter, restauranter og utesteder.

Området oppleves som trygt og rolig, og har både både sjøen og flere parker i nærheten. Ilaparken og Skansenparken med blant annet lekeplasser, sitteplasser, ballplass og griller ligger innenfor kort avstand. Bymarka med flotte turstier både sommer og vinter ligger heller ikke langt fra leiligheten.

Nærområdet har et godt utvalg av offentlig kommunikasjon lett tilgjengelig, med bussholdeplass like utenfor leiligheten hvor bussen kjører inn til sentrum på ca. 5 minutter. For ytterligere alternativ og avganger er det flere holdeplasser i nærheten. Skansen stasjon med nord- og sørgående togtrafikk ligger ca. 1,2 km unna. Det er også gangavstand til Trondheim sentralstasjon for tog og buss og gangbru derfra over til Trondheim Hurtigbåtterminal.

Tomt

Areal: 752 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 7 parkeringsplasser for utleie som tildeles etter ansiennitet.

Etter info fra TOBB er det per 29/01-20 5 stk av disse som er ledige.

Leie per mnd er p.t. kr. 300,- og ved tildeling av parkeringsplass vil omkostninger til TOBB komme på kr. 563,-.

Barnehage / skole i området

Skoler i området:

- Ila skole: ca. 0,4 km

- Nidelven skole: ca. 1,5 km

- Sverresborg skole: ca. 1,7 km

- Thora Storm avd. Adolf Øien: ca. 1,3 km

Barnehager i området:

- Ila barnehage: ca. 0 km.

- Iladalen barnehage: ca. 0,3 km

Felleskostnader

3 694 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer:

Felleskostnad driftsdel: 2.211,-

Felleskostnad avdrag: 442,-

Felleskostnad renter: 609,-

Kabel-TV/Internett: 393,-

+ evt. kr. 39,- per mnd i miljøgebyr for papirfaktura

Borettslag

Borettslaget Ilevollen 17 (org.nr.: (org.nr.: 994 933 213) ble stiftet 10.12.2009, og består av 20 andeler.

Forretningsfører er TOBB Eiendomsforvaltning AS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har utvidet lånet i forbindelse med merkostnader for rehabilitering av rør. Evt. økning av felleskostnader er i følge TOBB foreløpig ukjent.

Styret har hatt en runde i forhold til problemer med varmtvann på hele huset som frøs når det ble kaldt. Dette skal i følge styreleder være fikset, og det samme når det gjelder vedlikehold av rør.

Det er av noen beboere bemerket undertrykk i leilighetene/overtrykk i korridorene, som gjør at noen sliter med å få igjen døren til leiligheten på grunn av trykk. I følge styreleder kan det tenkes av det er enkelte som sperrer igjen avtrekkene som naturlig skal stå over stuevinduene. Dette skal styret etter hvert ta en runde på, for å få et anbud på befaring av ventilasjonsfirma som kan se hvordan borettslaget har det, og om det går an å justere dette.

Borettslaget har god økonomi, og i utgangspunktet rom får å gjøre slike ting innenfor den økonomien som foreligger i dag. Styret håper derfor på at de slipper å øke innbetalingen noe mer enn det som normalt går opp årlig.

I følge styreleder var det noen problemer med radiatorene i fjor, da de har gitt ut varme også på varme sommerdager slik at strøm har gått rett ut. TOBB har nevnt at de ønsker å øke felleskostnadene med ca. 500 kr pga dette, men i følge styreleder har de valgt å avvente med denne justeringen i håp med å få ordnet opp i dette.

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer forkjøpsrett, og den er forhåndsprøvd. TOBB bekrefter at de har mottatt 1 melding om interesse for bruk av forkjøpsrett.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er tilknyttet sikringsordning, mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader. Forsikring i Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS.

Borettslaget har ikke IN-ordning per i dag. Det ble på ordinær generalforsamling 06.05.2019 tatt opp spørsmål om IN-ordning, og kun vedtatt at styret får en fullmakt til å etablere IN-ordning om det skulle vise seg å være hensiktsmessig for borettslaget. Styret har ikke kontaktet TOBB angående inngåelse av kontrakt, og har per i dag ikke planer om å gjøre det.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 90517277532, Handelsbanken

Annuitetslån, 2 terminer per år.

Rentesats per 10.01.2020: 2.75% pa.

Antall terminer til innfrielse: 58

Saldo per 10.01.2020: 5 535 714

Andel av saldo: 240 660

Første termin/første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 31.12.2048 )

Flytende rente

Andel fellesgjeld

240 660

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 609,- per mnd.

Avdrag fellesgjeld

Kr. 442,- per mnd.

Forsikring

If Skadeforsikring Nuf

Polisenummer: SP616132

Regnskap

Regnskap for 2018:

Sum driftsinntekter: kr. 1.009.726,-

Sum driftskostnader: kr. - 884.599,-

Årsresultat: kr. - 24.349,-

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Det er i utgangspunktet ikke tillatt med dyrehold i borettslaget. Det er i følge styreleder planlagt å ta en vurdering på dette under kommende årsmøte, men det vil mest sannsynlig ikke bli tillatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1965

Byggeår

1965

Byggemåte

Lavblokk i tre etasjer pluss kjeller fra 1965.

Bygget består av betongelementer kledd utvendig med teglstein. Støpt dekke som fundament, etasjeskillere i betong. Flatt tak som sannsynligvis er tekket med papp. På taket er det takterrasse med bruksrett for alle beboere.

Vinduer med karmer av tre, og to-lags isolerglass. Oppvarming basert på elektrisk varme og fjernvarme til radiator på stue. Varmtvann hentes også fra fjernvarme.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for: "Ilevollen 17, ferdigattest - bruksendring av bod i sokkeletasje til leilighet", datert 09.02.2006. Gjelder bruksendring av bodareal i sokkel til en to-roms leilighet.

Det foreligger ferdigattest for: "Ilevollen 15, 15B og 17, søknad om tillatelse til tiltak for påbygg, tilbygg og rehabilitering/fasadeendringer, datert 04.11.2005." Gjelder ombygging og utvidelse av eksisterende sykehjem.

Det foreligger godkjent fasadeendring og takterasse fra Trondheim Kommune datert 13.02.2018.

Boligens areal

Primærrom: 23 kvm, Bruksareal: 23 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 23 m².

Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Gang, stue/kjøkken og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. For mer informasjon, se borettslagets vedtekter vedlagt i salgsoppgave.

Oppvarming

Oppvarming basert på elektrisk varme og fjernvarme til radiator på stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 312 461 pr. 31.12.18 12:00

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 041 535 pr. 31.12.18 12:00

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra sentrum, følg Sandgata og ta til høyre til Kongens gate. Følg vegen og ta så første avkjørsel i påfølgende rundkjøring. Ta deretter til venstre, og boligen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisning.

Regulering

Eiendommen ligger ikke i et regulert område og har ingen detaljregulering, men er i kommuneplanens arealdel avsatt til bybebyggelse/sentrumsformål - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det gjøres oppmerksom på at det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen:

- PlanID 5001 r20190001, plannavn: Planprogram for fornying av Kongensgt og Ilevollen.

Gjelder fornying av kollektivtrasèen i Ilevollen og Kongens gate.

Det fremkommer i skriv fra Trondheim kommune v/Byplankontoret at: "I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsles det om igangsettelse av arbeid med detaljreguleringsplan med konsekvensvurdering for eiendom gnr/bnr. 402/370 med flere i Trondheim kommune. Hensikten med planarbeidet er å skaffe formelt grunnlag for å fornye kollektivtraséen i tråd med 0-vekstmålet og føringer som er gitt i Bymiljøavtalen. Planområdet strekker seg fra Kongens gate i krysset med St. Olavsgate via Ilavollen til rundkjøringen i Ila."

Endringer kan forekomme. For eventuelle spørsmål og oppdatert status, ta kontakt med Trondheim kommune på tlf: 72 54 00 00. Informasjon om planarbeidet og kopi av planprogram finnes også på: https://miljopakken.no/prosjekter/kongens-gate

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:

1968/3662-2/107 Erklæring/avtale

Tinglyst: 27.03.1968

Best. i makeskisteskjøte mellom Trondheim kommune og Ilen Menighets Aldershjem vedk. diverse parseller, om at makeskiftet skjer vederlagsfritt på betingelse av at kommunen dersom det blir nødvendig av hensyn til reguleringen, får rett til å erverve tilbake ubebygget grunn av Ilevollen 15 og 17 uten vederlag m.v.

Grunndata:

1961/1408-2/107 Opprettelse av matrikkelenheten

Tinglyst: 10.03.1961

Opprettelse - Fradelt fra en adresse

2018/62911-1/200 Omnummerering ved kommuneendring

Tinglyst: 01.01.2018

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet, ofte via private stikkanlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: torben@oldenpartners.no eller SMS: 93 47 71 77 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt meglerprovisjon kr. 40.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.140,-, tilrettelegging. kr. 11.900,- og markedspakke kr. 18.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.