Sauraveien 78

SAURA - Enebolig i landlige & naturskjønne omgivelser - Mulighet for utleie - Flott utsikt

Sauraveien 78, 8485 DVERBERG
Beskrivelse
Sauraveien 78 - Romslig og innholdsrik enebolig beliggende på Saura i landlige og naturskjønne omgivelser.

Eiendommen byr også på en flott utsikt mot hav, fjell og vakker natur.

Det er fine turmuligheter i området, og kort vei til sjøen. Ca. 20 km til Andenes som er kommunesenteret med diverse servicetilbud og flyplass. Det er ca. 5 km til Dverberg hvor du finner butikk, kiosk og pub.

Boligen går over 2 plan og inneholder hele 8 soverom, 2 stuer og 3 bad, rikelig med plass for en stor familie. 

Kan denne være av interesse? Velkommen til hyggelig visning.
Nøkkelinfo
Prisantydning
1 400 000,-
Omkostninger
68 840,-
Totalpris inkl. omkostninger
1 468 840,-
Totalpris ekskl. omkostninger
1 400 000,-
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Fast eiendom
Byggeår
1964
Soverom
8
Bad
2
Antall rom
12
Bruksareal
214m2
Internt bruksareal
214m2
Terrasse-/balkongareal
53m2
GUA (gulvareal)
214m2
Tomtetype
Eiet
Tomteareal
750m2
Etasje
2
FINN-kode
352018137
Presentert av
Lisbeth Mastberg
Eiendomsmegler
+4790053770
lisbeth.mastberg@partners.no
Ole T. Albrigtsen
Daglig leder
+4741020292
ole.albrigtsen@partners.no
Informasjon
Om boligen
Arealer

Totalt bruksareal: 214 m²

  • BRA-i: 214 m²



I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 53,0 m²


BRA-i: Internt bruksareal. BRA-e: Eksternt bruksareal. Dersom dette arealet befinner seg i sameie, borettslag, aksjesalg e.l. vil normalt sett disse arealene ikke være eid av boligen, de er kun disponert på salgstidspunktet. Arealet kan f. eks. omrokeres av styret i ettertid. BRA-b: Innglasset balkong. GUA: Gulvareal. ALH: Areal med lav himlingshøyde.


Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealene. Arealene er oppmålt av bygningssakkyndig og ikke kontrollert/oppmålt av eiendomsmegler. Arealene er oppgitt iht NS 3940 Areal- og volumberegninger av bygninger.

Beskrivelse

Sauraveien 78 - Romslig og innholdsrik enebolig beliggende på Saura i landlige og naturskjønne omgivelser.


Eiendommen byr også på en flott utsikt mot hav, fjell og vakker natur.


Det er fine turmuligheter i området, og kort vei til sjøen. Ca. 20 km til Andenes som er kommunesenteret med diverse servicetilbud og flyplass. Det er ca. 5 km til Dverberg hvor du finner butikk, kiosk og pub.


Boligen går over 2 plan og inneholder hele 8 soverom, 2 stuer og 3 bad, rikelig med plass for en stor familie.


Kan denne være av interesse? Velkommen til hyggelig visning.

Beliggenhet

Eiendommen har landlig beliggenhet på Saura. Ca 20 km til Andenes som er kommunesenteret med diverse servicetilbud og flyplass. Det er fine turmuligheter i området, og enkel adkomst til eiendommen via offentlig vei. Det er ca 5 km til Dverberg hvor du finner butikk, kiosk og pub.


Innhold

BRA-i: 119 m²: 1. etasje: Entré, hall m/trapp, bad , 5 Soverom, stue/kjøkken, bad/vaskerom, entré 2, peisstue, vaskerom, teknisk rom og 2 boder.

 BRA-i: 85 m²: 2. etasje: Trappegang, stue, kjøkken, bad, toalettrom og 3 Soverom.

Standard

Overflater på gulv er vesentlig utført med laminat, belegg og teppegulv.

Vegger med malte plater, malt tapet, strie og stedvis brystningspanel.

Himling med malt papp/plater, malte himlingsplater og panel.


UTLEIEDEL:

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter og laminat benkeplate. Overskap og underskap. Komfyr og kjøleskap. Kjøkkenventilator med avtrekk ut i yttervegg.


Bad/vaskerom:

Vegger er utført med baderomspanel (eldre type). Malte himlingsplater i innvendig tak. Vinyl våtromsbelegg på gulv. Vannbåren gulvvarme. Synlig tettesjikt med vinyl våtromsbelegg på gulv og eldre baderomspanel på vegger. Plastsluk. Våtrommet er utstyrt med baderomsinnredning med nedfelt servant, toalett, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Våtrommet er ventilert med elektrisk styrt vifte.


HOVEDDEL:

Kjøkken

Eldre kjøkkeninnredning er utført med malte slette fronter og benkeplate i laminat og heltre. Overskap, underskap og høyskap. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/fryseskap. Kjøkkenventilator med avtrekk ut i yttervegg.


Bad 1. etasje: Vegger er utført med flis. Malte himlingsplater i innvendig tak. Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Våtrommet har ukjent tettesjikt/membran. Baderomsinnredning med heldekkende servant, toalett, dusjvegger og innmurt badekar. Plastsluk. Mekanisk avtrekk med elektrisk styrt veggvifte.


Bad 2. etasje: Vegger er utført med baderomspanel. Malte himlingsplater i innvendig tak. Vinyl våtromsbelegg på gulv. Ingen varmekilde. Synlig tettesjikt med vinyl våtromsbelegg på gulv og eldre baderomspanel på vegger. Sluk fra byggeår, ukjent type. Servant og dusjkabinett. Mekanisk avtrekk med elektrisk styrt veggvifte.


Vaskerom

Vaskerommet er utført med vinylbelegg på gulv (ikke våtromsutførelse). Vegger er utført med malt mur/puss og malte plater. Malte panel i innvendig tak. Rommet er utstyrt med skyllekar og opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet har ikke sluk.


Toalettrom i 2. etasje er utført med tapet på vegger og vinylbelegg på gulv, utstyrt med toalett. Naturlig ventilasjon med takventil.


TEKNISKE INSTALLASJONER

Innvendige kobberrør fra byggeår. Avløpsrør er utført i plast og eldre støpjernsrør. Boligen har naturlig ventilasjon (veggventiler og spalteventiler i vinduer). Boligen har varmesentral med varmepumpe luft/vann og vannbåren varme med radiatorer i hoveddel og vannbåren gulvvarme i "utleiedel". Varmtvannsbereder er integrert i varmesentral. Normal el-installasjon i henhold til byggeår, stedvis fornyet i ettertid, bl.a. oppgradert til automatsikringer i sikringsskap. Boligen har brannslukningsutstyr og røykvarsler.


TOMTEFORHOLD

Eiendommen er beliggende i relativt flatt terreng. Byggegrunn er ikke kjent. Boligens dreneringssystem er mest sannsynlig fra opprinnelig byggeår. Boligen har murt grunnmur (betongstein). Fundamenter er ikke mulig å kontrollere, men er mest sannsynlig i tidsmessig utførelse iht. byggeår. Forstøtningsmur ved hovedinngang er utført med tørrstablet betongstein. Boligens vannforsyning er tilkoblet kommunalt ledningsnett via privat stikkledning i plast. Privat avløpsanlegg med septikkum og utvendig stikkledning med ukjent materiale. Utvendige rørledninger er mest sannsynlig fra byggeår. Septiktank av ukjent type og alder. Mest sannsynlig fra opprinnelig byggeår.


PIPE OG ILDSTED

Teglsteinspipe fra byggeår. Innmurt peisinnsats i 1. etasje.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig vei

Parkering

Parkering på gårdsplass.

Diverse

Eiendommen overtas slik den fremstår på visning med løsøre og innbo. 

Det vil ikke bli vasket ut ved overtagelse.

Selgers egenerklæringsskjema

Egenerklæringen fra selger som vedlegg i salgsoppgave.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport

 OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT


Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.


Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:


TG 3:STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK


Utvendig > Taktekking

Yttertaket på hoveddel er tekket med eternittplater. Utvendig er taket kun besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: • Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen.• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekke og undertaket er fra byggeår (ca. 1964), forventet brukstid er passert. Det er påvist svekkelser og skader både på taktekke og undertaket. Beslag og vindski preges generelt av elde og slitasje samt korrosjon og stedvis råte. Konsekvens/tiltak• Andre tiltak: Det bør påregnes behov for skifte av komplett yttertak i nær fremtid. Tidspunkt for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om, men takets reduserte tilstand medfører økt risiko for skade. Yttertaket er kun inspisert fra utsiden grunnet manglende tilkomst til kryploft på befaringstidspunktet (loftsluke ikke mulig å åpne). Nærmere undersøkelse anbefales på det sterkeste. Taktekke (eternitt) har mest sannsynlig innhold av asbest. Generelt vil alt arbeid som berøre asbestholdige materialer kreve omfattende tiltak i henhold til gjeldende regelverk. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000



Utvendig > Nedløp og beslag

Takrenner og nedløp i plast. Heldekkende pipebeslag i stål. Vurdering av avvik: • Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier • Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. • Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. • Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. • Takrenner/nedløp har store lekkasjer. Konsekvens/tiltak • Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. • Nye renner og nedløp må monteres • Stigetrinn for feier må monteres. • Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000



Utvendig > Vinduer - 2

Malte trevinduer med 2-lags glass fra 80-tallet. Årstall: 1983. Vurdering av avvik: • Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Enkelte vinduer har omfattende preg av slitasje og stedvis anløp til råteskade. Konsekvens/tiltak

• Vinduer med råteskader må erstattes med nye.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Utvendig > Dører - 2

Malt altandør i tre i 2. etasje. Vurdering av avvik: • Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Konsekvens/tiltak

• Døren(e) står foran utskiftning.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000




Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn

Etasjeskille er utført som standard trebjelkelag fra byggeår. Betonggulv på grunn i 1. etasje. Vurdering av avvik:

• Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.• Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert stedvis betydelig gulvknirk, bl.a. i stue i 2. etasje. Stikkprøvekontroll er utført i stue og gang i 2. etasje samt hall og stue/kjøkken i 1. etasje. Konsekvens/tiltak

• For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Utbedring av gulvknirk vil sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, bør slike tiltak vurderes. Kostnadsestimat hensyntar kun avretting av gulvoverflate. Evt. følgekostnader på tilstøtende konstruksjoner er iht. retningslinjer ikke hensyntatt. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000


Innvendig > Pipe og ildsted

Teglsteinspipe fra byggeår. Innmurt peisinnsats i 1. etasje. Vurdering av avvik: • Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist sprekker i fuger foran peisinnsats. Konsekvens/tiltak • Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Fuger ved peisinnsats må utbedres.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Generell

Vaskerom fra 1977 iht. tidligere salgsoppgave. Teknisk forskrift før 1997 er lagt til grunn. Ingen dokumentasjon på utførelse foreligger. Vaskerommet er utført med vinylbelegg på gulv (ikke våtromsutførelse). Vegger er utført med malt mur/puss og malte plater. Malt panel i innvendig tak. Rommet er utstyrt med skyllekar og opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet har ikke sluk i gulvet og gulvbelegget har svekkelser og utettheter. Vegg har ikke våtromsutførelse i våtsone ved skyllekar. Ved en eventuell ukontrollert hendelse, med utstrømming av vann ut i rommet, er det stor risiko for følgeskader i tilstøtende rom og konstruksjone

Vurdering av avvik: • Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak

• Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000


Våtrom > 2. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt

Synlig tettesjikt med vinyl våtromsbelegg på gulv og eldre baderomspanel på vegger. Sluk fra byggeår, ukjent type.

Vurdering av avvik: • Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. • Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk er ikke inspisert grunnet stedlige forhold. Nærmere undersøkelse og rengjøring er nødvendig. Konsekvens/tiltak • Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. • Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. • Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning. Ved en ukontrollert hendelse/lekkasje inne på våtrommet er det stor risiko for skade på tilstøtende konstruksjoner. Kostnadsestimat omfatter full renovering av våtrommet.

Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000



Våtrom > 2. etasje > Bad > Ventilasjon

Mekanisk avtrekk med elektrisk styrt veggvifte. Vurdering av avvik: • Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. • Avtrekksvifte er defekt. Konsekvens/tiltak • Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. • Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv

Flislagt gulv med elektriske varmekabler. 1. ETASJE > BAD Vurdering av avvik:

• Det er påvist sprekker i fliser. • Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. • Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. • Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist avvik/sprekker i elastisk fuge i dusjsone. Konsekvens/tiltak • Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. • Fliser må skiftes. • Installering av tett dusjkabinett anbefales. Elastisk fuge i dusjsone bør skiftes ut. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt

Våtrommet har ukjent tettesjikt/membran. Plastsluk. 1. ETASJE > BAD Vurdering av avvik:

• Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen  • Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Konsekvens/tiltak • Våtrommet står foran full oppgradering. Kostnadsestimat omfatter totalrenovering av våtrommet.

Kostnadsestimat: Over 300 000



Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt

Synlig tettesjikt med vinyl våtromsbelegg på gulv og eldre baderomspanel på vegger. Plastsluk. Vurdering av avvik: • Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er ikke tilfredsstillende avrenning i sluk i dusjnisje. Konsekvens/tiltak • Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning.

Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000


Tekniske installasjoner > Avløpsrør

Avløpsrør i plast og eldre støpjernsrør. Vurdering av avvik: • Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp. • Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Sluk i dusj i "utleiedel" er tilnærmet tett. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. • Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Tett sluk må utbedres. Kostnadsestimat omfatter kun utbedring av defekter, ikke utskifting av avløpsanlegg.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Tekniske installasjoner > Vannbåren varme

Boligen har vannbåren varme med radiatorer. Vannbåren gulvvarme i "utleiedel". Vurdering av avvik:

• Det er påvist tegn på lekkasjer rundt rørkoblinger.

• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.

• Reguleringsventiler på anlegget lar seg ikke bruke. Det er påvist drypplekkasje på reguleringsventil til vannbåren varme. Akuatorer er demontert. Konsekvens/tiltak • Anlegget bør etterses av fagmann.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

Normal el-installasjon i henhold til byggeår, stedvis fornyet i ettertid, bl.a. oppgradert til automatsikringer i sikringsskap.


1.Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei


Spørsmål til eier

2.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 1963 Det er ikke utført arbeid på det elektriske anlegget siden eier overtok eiendommen i 2019.

3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent Eier er ikke kjent med evt. tidligere forhold.

4.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent Eier er ikke kjent med evt. tidligere forhold.

5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Ukjent Eier er ikke kjent med evt. tidligere forhold.

6.Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Nei Eier kjenner ikke til problem med sikringer.

7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei Eier er ikke kjent med evt. tidligere forhold.

8.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei

9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja

Inntak og sikringsskap

10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Ja

11.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja

12.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Det elektriske anlegget er kun vurdert ut fra opplysninger fra selger samt en enkel visuell besiktigelse. Eier har lite kjennskap til el-anlegget, og opplysninger fra eier er derfor svært begrenset. Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av at det er registrert synlige og alvorlige avvik eller skader på anlegget, bl.a. utettheter i sikringsskap samt løse og usikrede stikkontakter. Fullverdig kontroll av el-anlegget krever spesiell kompetanse og autorisasjon. På generelt grunnlag anbefales det derfor en gjennomgang utført av en autorisert el.fagmann. Generell kommentar Kostnadsestimat omfatter kun utvidet el-kontroll samt utbedring av påviste avvik. Kostnad for oppgradering eller utbedring av evt. feil og mangler utover dette er ikke hensyntatt i kostnadsestimatet.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning. Boligen har brannslukningsapparat og stedvis røykvarsler. Husbrannslange er montert i kjøkkenbenk i "utleiedel".


1.Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei

2. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja Røykvarsler mangler stedvis, bl.a. i tilknytning til soverom og tekniske rom i 1. etasje.

3. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja

4.Er det skader på røykvarslere? Ja Røykvarslere er av eldre dato. Enkelte røykvarslere fungerer ikke eller er demontert. Generelt bør det installeres nye røykvarslere i hele boligen iht. gjeldende krav.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Tomteforhold > Forstøtningsmurer

Forstøtningsmur ved hovedinngang er utført med tørrstablet betongstein. Vurdering av avvik:

• Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Deler av støttemuren har sviktet. Konsekvens/tiltak • Påviste skader må utbedres

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000



TG 2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Taktekking - 2

Tak over inngangsparti er tekket med steinbestrødde stålpanner. Alder er ikke kjent. Tak over tilleggsdel (takterrasse) er tekket med papp. Alder ca. 25 år. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. • Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Konsekvens/tiltak • Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. • Lokal utbedring må utføres


Utvendig > Veggkonstruksjon

Yttervegger i 2. etasje er utført i bindingsverkskonstruksjon med utførelse fra byggeår. Yttervegger er i ettertid kledd utvendig med liggende bordkledning og stedvis tilleggsisolert i ettertid iht. tidligere salgsoppgave.. Yttervegger i 1. etasje er utført i murte konstruksjoner (betongstein) med innvendig isolering og kledning i innredede rom. Utvendige fasader er kledd med Steni grunnmurplater og stålplater. Vurdering av avvik: • Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. • Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. • Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Stedvis manglende klemming av vindsperre i nedkant. Fasadekledning på grunnmur går setdvis helt ned mot terreng og mangler tilfredsstillende lufting. Konsekvens/tiltak • Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. • Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng og bordkledning. Bordkledning har behov for snarlig vedlikehold/overflatebehandling.


Utvendig > Vinduer

Malte trevinduer med 2-lags glass fra 1980-1990 tallet. Malte trevinduer med 2-lag glass og utvendig aluminiumsbekledning fra ca. 2015. Vurdering av avvik: • Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.

• Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer fra 1980-1990 tallet har passert halvparten av forventet brukstid. Avvik rundt innsettingsdetaljer gjelder generelt manglende åpning/klaring mellom utvendig kledning og vindusbeslag. Enkelte vinduer mangler beslag i overkant. Uheldig utførelse av vinduer i fasader med utvendig tilleggsisolering. Konsekvens/tiltak • Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. • Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Generelt vedlikehold må påregnes både utvendig og innvendig. Vinduer med manglende beslag og avvik rundt innsettingsdetaljer har økt risiko før lekkasje og fuktskade/råte i trevirket. Vinduer med utvendig utforing har høy risiko for lekkasje og skade i vegg og vindu.


Utvendig > Dører

Ytterdører i teak el.l. Malt balkongdør med utvendig alu-kledning i 2. etasje. Vurdering av avvik:

• Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

• Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Ytterdører preges generelt av slitasje. Hovedinngangsdør mangler terskelbeslag. Mangelfull utførelse av terskelbeslag på bi-inngangsdør og balkongdør. Konsekvens/tiltak • Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. • Det må foretas lokal utbedring.


Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger

Takterrasse med utgang fra stue i 2. etasje. Utført i betong- og trekonstruksjon med papptekke.

Vurdering av avvik: • Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. • Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Konsekvens/tiltak

• Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. • Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Takkonstruksjon (takterrasse) over innredede rom er erfaringsmessig en risikokonstruksjon. Taket er tilnærmet flatt, og setter store krav til taktekkets kvalitet og utførelse. Konstruksjoner med damptett taktekke forutsetter tilfredsstillende lufting for at konstruksjonen skal fungerer. Manglende utlufting øker risiko for kondens med påfølgende fukt- og råteskade. Jevnlig tilsyn og vedlikehold anbefales generelt.


Utvendig > Utvendige trapper

Trinnfri adkomst ved hovedinngang er utført med betongplate på mark. Nedsenket inngangsparti ved inngang til "utleiedel". Utvendig terrengtrapp ved støttemur er utført med betongblokker. Vurdering av avvik: • Betongtrapp har mindre sprekker/skader Konsekvens/tiltak • Påviste skader må utbedres.


Innvendig > Overflater

Gulv er vesentlig utført med laminat, belegg og teppegulv. Vegger med malte plater, malt tapet, strier og stedvis brystningspanel. lnnvendige tak med malt papp/plater, malte himlingsplater og panel.

Vurdering av avvik: • Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflater gis generelt TG 2 på bakgrunn av alder, bruksslitasje og utidsmessighet. Det er påvist fuktmerker/skade i innvendige takplater i 1. etasje (under takterrasse). Skaden er mest sannsynlig fra tidligere lekkasje (1996), men dette er ikke bekreftet. Nærmere undersøkelse anbefales. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Det er generelt behov for oppgradering/fornying av innvendige overflater.


Innvendig > Radon

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik:

• Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Konsekvens/tiltak • Det bør gjennomføres radonmålinger.


Innvendig > Innvendige trapper

Innvendig malt tretrapp mellom etasjer.

Vurdering av avvik: • Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. • Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak • Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. • Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.


Innvendig > Innvendige dører

Innvendige dører fra de ulike byggeår, bl.a. finerdører, furu fyllingsdører og noen formpressede dører.

Vurdering av avvik: • Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. • Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak • Enkelte dører må justeres.• Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører må påregnes skiftet ut.


Innvendig > Andre innvendige forhold

Det er påvist sølvkre i boligen Vurdering av avvik:• Det er avvik: Det er påvist sølvkre på bad i 1. etasje. Omfanget er ikke avklart. Konsekvens/tiltak: • Tiltak: Nærmere undersøkelse anbefales.


Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater vegger og himling

Vegger er utført med baderomspanel. Malte himlingsplater i innvendig tak. Vurdering av avvik: • Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Baderomspanel mangler forsegling/fuge i skjøter og overgang ved sokkellist. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Der er ikke behov for umiddelbare utbedringstiltak forutsatt at det benyttes tett dusjkabinett.



Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater Gulv

Vinyl våtromsbelegg på gulv. Ingen varmekilde. Vurdering av avvik: • Det er påvist avvik i fuger. Gulvbelegget er ikke tett i hjørner, sveis er mangelfull. Konsekvens/tiltak • Overflater må utbedres eller skiftes.


Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling

Vegger er utført med flis. Malte himlingsplater i innvendig tak. Vurdering av avvik: • Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Konsekvens/tiltak • Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.


Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning

Baderomsinnredning med heldekkende servant, toalett, dusjvegger og innmurt badekar.

Vurdering av avvik: • Det er påvist skader på innredning. • Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. • Det er manglende tilkomst og ventilering under innmurt badekar. Konsekvens/tiltak • Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Våtrommet fungere inntil videre med de svekkelser og skader som er påvist. Ved renovering av badet er det naturlig at innredning og sanitærutstyr skiftes ut


Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon

Mekanisk avtrekk. Vurdering av avvik: • Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak • Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.


Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling

Vegger er utført med baderomspanel (eldre type). Malte himlingsplater i innvendig tak.

Vurdering av avvik: • Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. • Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Sokkellist mangler i våtsone. Konsekvens/tiltak • Badet/våtsonen står foran en full oppgradering.


Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv

Vinyl våtromsbelegg på gulv. Vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: • Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. • Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. • Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

• Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Konsekvens/tiltak • Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. • Installering av tett dusjkabinett anbefales. • Overflater må utbedres eller skiftes. • Det må foretas utbedring av fallforhold


Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon

Våtrommet er ventilert med elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: • Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak • Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l


Kjøkken > 1. etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning

Kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter og laminat benkeplate. Overskap og underskap. komfyr og kjøleskap. Årstall: 1996. Vurdering av avvik: Kilde: Tidligere salgsoppgaver • Det er påvist at overflater har noe skader. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak


Spesialrom > 2. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon

Toalettrom i 2. etasje er utført med tapet på vegger og vinylbelegg på gulv, utstyrt med toalett.

Vurdering av avvik • Det er påvist riss/sprekker/skader på toalett • Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.• Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.


Tekniske installasjoner > Vannledninger

Innvendige kobberrør fra byggeår.

Vurdering av avvik :• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. • I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.• Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.


Tekniske installasjoner > Ventilasjon

Boligen har naturlig ventilasjon (veggventiler og spalteventiler i vinduer).

Vurdering av avvik: • Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Konsekvens/tiltak • Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.


Tekniske installasjoner > Varmesentral

Varmepumpe luft/vann fra 2016 iht. tidligere salgsoppgave. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.


Tomteforhold > Drenering

Boligens dreneringssystem er mest sannsynlig fra byggeår. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. • Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Utvendig fuktsikring (vortepapp) mangler tilfredsstillende avslutning ved terreng (kantlist). Risiko for inntrengning av overflatevann. Stedvis innvendig saltutslag på mur/betongoverflater er indikasjon på begrenset effekt. Konsekvens/tiltak • Det bør gjøres lokale tiltak. • Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig fuktsikring må utbedres.


Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

Boligen er utført med murt grunnmur (betongstein), utvendig pusset/slemmet. Fundamenter er ikke mulig å kontrollere, men er mest sannsynlig i t idsmessig utførelse iht. byggeår. Vurdering av avvik: • Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.


Tomteforhold > Terrengforhold

Eiendommen er beliggende i relativt flatt terreng. Vurdering av avvik: • Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Konsekvens/tiltak • Det bør foretas terrengjusteringer.


Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Boligens vannforsyning er tilkoblet kommunalt ledningsnett via privat stikkledning i plast. Privat avløpsanlegg med septikkum og utvendig stikkledning med ukjent materiale. Utvendig vann- og avløpsanlegg var ikke mulig å kontrollere, opplysninger er basert på tidligere salgsoppgave. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Utvendige rørledninger er mest sannsynlig fra opprinnelig byggeår. Type rør/materiale er ikke kjent, men erfaringsmessig, ut fra alder, er avløpsrør mest sannsynlig av betong eller glaserte keramikkrør. Konsekvens/tiltak • Avløpsanlegget må sjekkes. Anlegget fungerer nå, men kombinasjon av alder og materiale på utvendige avløpsrør tilsier at skader plutselig oppstå og det må påregnes fremtidig behov for utskifting med påfølgende kostnader. Ytterligere kontroll og kartlegging av tilstand på avløpsanlegget anbefales generelt.


Tomteforhold > Septiktank

Septiktank av ukjent type som mest sannsynlig er fra byggeår. Dette er ikke bekreftet. Septiktank var ikke mulig å identifisere ved befaring og er derfor ikke kontrollert. Nærmere undersøkelse anbefales. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag.


TG 2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

Utvendig > Balkong 2. etasje

Overbygd balkong med utførelse i trekonstruksjon med tredekke i finér. Vurdering av avvik: • Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkongdekke har omfattende slitasje og svekkelser. Konsekvens/tiltak • Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Balkongdekke bør skiftes i nær fremtid. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad


Kjøkken > 2. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning

Eldre kjøkkeninnredning er utført med malte slette fronter og benkeplate i laminat og heltre. Overskap, underskap og høgskap. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/fryseskap. Vurdering av avvik: • Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men på bakgrunn av alder og bruksslitasje bør det forventes behov for utskifting innen rimelig tid. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad



Tg IU KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft

Saltakkonstruksjon i tre, med utførelse i henhold til byggeår. Vurdering av avvik: • Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Takkonstruksjonen/kryploftet er ikke kontrollert fra innsiden på grunn av manglende tilkomst. Loftsluke var ikke mulig å åpne ved befaring. Konsekvens/tiltak • Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Etablering av tilkomst til kryploft anbefales. Takkonstruksjon er generelt å regne som risikokonstruksjon og bør inspiseres jevnlig. Det er viktig at takkonstruksjoner er tilstrekkelig ventilert med god luftsirkulasjon.


Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom

Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner (vegger og gulv i mur og betong).


Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere opplysninger.

Byggemåte

Saltakkonstruksjon i tre på hoveddel, med utførelse i henhold til byggeår. Yttertaket er tekket med eternittplater. Takrenner og nedløp i plast. Heldekkende pipebeslag i stål. Yttervegger i 2. etasje er utført i bindingsverkskonstruksjon med utførelse fra byggeår. Utvendig liggende bordkledning, stedvis utlektet og tilleggsisolert.

Yttervegger i 1. etasje er utført i murte konstruksjoner (betongstein) med innvendig isolering og kledning i innredede rom.

Utvendig er grunnmur kledd med Steni grunnmurplater og stålplater.

Malte trevinduer med 2-lags glass fra 80-90 tallet. Stedvis nyere vinduer trevinduer med alu bekledning.

Eldre ytterdører i teak el.l. Malte balkongdører i tre i 2. etasje, hvor den ene er av nyere dato med utvendig alu-bekledning.

Takterrasse over "utleiedel", er utført i betong- og trekonstruksjon med papptekke. Trinnfri adkomst ved hovedinngang er utført med betongplate på mark. Nedsenket inngangsparti ved inngang til "utleiedel"


I 1994 ble boligen tilbygget med leilighet ( godkjent). Boligen registrert i offentlige register som enebolig.


Mottatte tegninger stemmer ikke helt med slik eiendommen fremstår i dag.

1. etasje: Hall og stue er omgjort til 2 soverom, samt deler av stuen og hall er omgjort til gang.

2. etasje. Megler har ikke mottatt tegninger av denne etasjen, og det er uklart hva som er byggegodkjent.

Tomt

Denne tomten er eiet.

750,00 kvm.

Tomten er opparbeidet med plen, busker og trær. Deler av eiendommen er å betegne som naturtomt. Innkjørsel og gårdsplass med grusdekke.


Det er registrert feil tomtegrenser av kommunen. Det fremkommer av skylddeling tinglyst på eiendommen at riktig tomteareal er 750 kvm. Skylddeling ligger vedlagt prospektet


Opplysninger mottatt fra Andøy kommune: . Eiendomsgrensene i matrikkelen er fiktive, skylddelingsforretning er derfor også vedlagt sammen med matrikkelbrev.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest for boligen i Andøy kommunes arkiv. Ferdigattest garasje datert 01.09.2006

Adgang til utleie

Mulighet for utleie i underetasjen 

Oppvarming / energiforbruk

Vannbåren varme - luft/vann varmepumpe med radiatoranlegg i u.etg og 1.etg. Vannbåren gulvvarme i leilighet. Varmekabler på bad i u.etg. Peis i kjellerstue.


Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenter må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G (laveste nivå).

Økonomi
Beregnet totalpris

Prisantydning kr 1 400 000,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

35 000,00,- (Dokumentavgift)

17 550,00,- (Tryg Boligkjøperpakke Hus (over 230 kvm BRA))

15 050,00,- (Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA))

240,00,- (Pantattest kjøper)

500,00,- (Tingl.gebyr pantedokument)

500,00,- (Tingl.gebyr skjøte)

_______________________________________________________

1 468 840,- Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld

_______________________________________________________

Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.


Kommunale avgifter

Kommunale avgifter kr 13 184,- pr år.

Herav:

Gebyr vann bolig per år inkl. mva. kr 6834,-

Brannsyn/feiing mva. fritt per år kr 711,-

Eiendomsskatt per år kr 5639,-


Septik/slamtømming og renovasjon kommer i tillegg til kommunale avgifter, Renovasjon faktureres etter beholder størrelse.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, renovasjon, septik/slamtømming,  forsikring og strøm etter forbruk.

Eiendomsskatt

Dersom kommunen har innført eiendomsskatt så baseres denne på markedsverdien minus bunnfradrag multiplisert med den promillesats som til enhver tid gjelder for den enkelte kommune (p.t 2-7 promille). Spørsmål om eiendomsskatt rettes til kommunen.

Formuesverdi

Primær formuesverdi kr. 503 502,00.

Sekundær formuesverdi kr. 1 913 307,00.

Gjeldende for ligningsåret 2022.

Offentlige forhold
Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Regulering

Regulert til boligbebyggelse i henhold til kommunekart.


Vei, vann og avløp

Eiendommen grenser til offentlig vei, som den har grei adkomst fra. Offentlig vann og privat kloakk til septik.

Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr.


Dnr. 900055 og 900056, tgl. 02.06.1896 - Registrering av grunn

Registrering av grunn. Eiendommen er utskilt fra flere bruksnummer.

*Skyldelingsforretning hvor bnr 11, 12 og 18 er fraskilt fra bnr. 1. Holdt 07.02.1895


Dnr. 900008 og 900009 tgl. 08.06.1901 - Registrering av grunn

Registrering av grunn

*Skyldelingsforretning hvor bnr. 19 er fraskilt. Holdt 22.10.1900


Dnr. 900120, tgl. 16.08.1920 - Registrering av grunn

EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER

* Skyldelingsforretning hvor bnr 38 er fraskilt fra bnr. 1, 11 og 12. Holdt 25.06.1920


Dnr. 900118, tgl. 15.08.1922 - Registrering av grunn

Registrering av grunn

* Skyldelingsforretning hvor bnr 44 er utskilt. Holdt 12.06.1922


Dnr. 900353 og 900109, tgl. 17.07.1930 - Erklæring/avtale/rett til utskilt tomt

BESTEMMELSER OM RETT TIL Å FÅ UTSKILT TOMT RETTIGHETSHAVER: DEN EV LUTHERSKE FRIMENIGHETS HUS

Bestemmelse om benyttelse og registrering av grunn

*Erklæring hvor Nikolai Andreassen m.fl erkjenner å ha gitt fri tomt til Den Lutherske frimenighets hus på bnr. 11 og 12, datert 17.01.1917. Gjerde rundt tomten må holdes i forsvarlig stand


Dnr. 900098, tgl. 17.07.1930 - Registrering av grunn

Registrering av grunn

*Skyldelingsforretning hvor bnr 54 er utskilt. Holdt 18.06.1930


Dnr. 900285, tgl. 22.06.1933 - Registrering av grunn

Registrering av grunn

* Skyldelingsforretning hvor bnr. 57 er utskilt. Holdt 18.01.1933


Dnr. 900412, tgl. 19.10.1933 - Registrering av grunn

Registrering av grunn

* Skyldelingsforretning hvor bnr. 62 er utskilt. Holdt 18.01.1933


Dnr. 900251, tgl. 22.08.1935 - Registrering av grunn

Registrering av grunn

Skyldelingsforretning hvor bnr. 64 er fraskilt bnr. 1. 06.07.1935

De tinglyste avtalene frem til 1943 er noe uleselig.


Dnr. 103, tgl. 24.01.1944 - Erklæring/avtale

RETTIGHET TIL SKOGTEIG. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Gavebrev fra Sverre Andreassen til sin bror Ludvig Andreassen en skogsteig som ligger under d.e. verdi kr. 300,- datert 12.12.1943


Dnr. 67, tgl. 21.01.1946 - Registrering av grunn

Registrering av grunn

Skyldelingsforretning hvor bnr. 77 er utskilt. Holdt 10.11.1945


Dnr. 1418. tgl.01.06.1949- Registrering av grunn

EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER

* Skyldelingsforretning hvor bnr. 80 er utskilt. Holdt 21.05.1949


Dnr. 904825, tgl. 20.09.1952 - Elektriske kraftlinjer

Rettighetshaver VESTERÅLENS KRAFTLAG.

*Dokumentet finnes ikke i Statens kartverks arkiv


Dnr. 904826, tgl. 20.09.1952 - Elektriske kraftlinjer

Rettighetshaver VESTERÅLENS KRAFTLAG.

* Dokumentet finnes ikke i Statens kartverks arkiv


Dnr. 464. tgl. 02.02.1954- Registrering av grunn

Registrering av grunn

01. juni 1949


Dnr. 4496, tgl. 16.11.1954 - Erklæring/avtale

RETTIGHETER IFLG. SKYLDDELING. Bestemmelse om gjerde GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Inngjerding med vedlikehold besørges på østre side av kjøper. Og på søndre side av selgeren.


Dnr. 956, tgl. 06.04.0955- Registrering av grunn

Registrering av grunn

*Skylddelingsforretning


Dnr. 3546, tgl. 09.09.1963 - Erklæring/avtale

RETTIGHETER IFLG. SKYLDDELING. Bestemmelse om veg GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Skylddeling i medhold av jordskifteloven § 97 over et areal som skal fraskilles gnr. 29, bnr. 1, 11, 12 og 52


Dnr. 126, tgl. 11.01.1966 - Jordskifte

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Saken gjaldt jordskifte av en del av innmarka og en del av utmarka til gnr. 29, Liland i Sortland herred.


Dnr. 1201, tgl. 02.04.1966 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om vannrett GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Grunneierne gir deltakerne i vannverket Storhåg under gnr. 29 i Sortland rett til å ta vann av Leirbogelva, og rett til å bygge nødvendige demninger og overgang med vannledning samt reparasjon av disse. Med mer.


Dnr. 338, tgl. 29.01.1969- Registrering av grunn

Registrering av grunn.

*Kart-og oppmålings-samt skylddelingsforretning.


Dnr. 711, tgl. 12.02.1972 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om vannrett GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Undertegnende grunneiere av gnr. 29, Liland i Sortland gir herved Maurnes og Liland vannverk A/L rett til uten vederlag å benytte Lilandsvannet til vannkilde for vannverket. Med mer


Dnr. 715, tgl. 12.02.1972 -Leieavtale/ Erklæring/avtale

Bestemmelse om vannrett GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Undertegnende gir herved Maurnes og Liland vannverk A/L rett til uten vederlag fri grund til nedleging av vannledning og fremtidige reparasjoner. Verdi av avstått grund settes til kr 20,00,- for hver.


Dnr. 5634, tgl. 15.10.1973 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om naustplass Vegvesenets betingelser vedtatt.

*Avtale mellom vegsjefen i Nordland på vegne av staten v7 samferdselsdepartementet og Sverre Andreassen eier av gn. 29, bnr. 11 i Sortland kommune. Vedrørende flytting av naust


Dnr. 6014, tgl. 31.08.1979 - Jordskifte

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 4148, tgl. 14.06.1984 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om kloakkledning

*Eier av gr. 29, bnr. 11 i Sortland gir Den Evangeliske Lutherske frikirke Sortland rett til å legge sin kloakk over eiendommen, som vist på kart. Med mer


Dnr. 4149, tgl. 14.06.1984 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om vannledning

* Eier av gr. 29, bnr. 11 i Sortland gir Den Evangeliske Lutherske frikirke Sortland rett til å legge vannledning over eiendommen, som vist på kart. Med mer.


Dnr. 2994, tgl. 24.04.1985- Registrering av grunn

Registrering av grunn

*Målebrev. Parsellen skal nyttes til boligtomt.


Dnr. 7864, tgl. 28.10.1985- Registrering av grunn

Registrering av grunn

*Midlertidig forretning, med kart over parsellen.


Dnr. 2591, tgl. 24.03.1986- Registrering av grunn

Registrering av grunn

* Målebrev. Parsellen skal nyttes til boligtomt.


Dnr.985, tgl.13.02.1987- Registrering av grunn

Registrering av grunn

* Målebrev. Parsellen skal nyttes til kirkebygg.


Dnr. 6011, tgl. 27.09.1989 – Erklæring/avtale

Bestemmelse om bebyggelse

*Eier av gnr. 29, bnr.11 i Sortland, ha av vegsjefen i Nordland fått tilsagn om dispensasjon i henhold til veglovens § 30 kfr § 29 for oppføring av bolig.


Dnr. 7235, tgl. 16.11.1989 – Registrering av grunn

Registrering av grunn

* Midlertidig forretning med kartutsnitt


Dnr. 7923, tgl. 13.12.1989 - Rettigheter iflg. Skjøte

Bestemmelse om veg GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Gnr. 29, bnr 11 og 50 har bruksrett til vei som går over gnr. 29, bnr.266


Dnr. 3119, tgl. 25.05.1990- Registrering av grunn

Registrering av grunn

* Målebrev. Parsellen skal nyttes til boligtomt


Dnr. 3120, tgl. 25.05.1990- Registrering av grunn

Registrering av grunn

*Parsellen skal nyttes til boligtomt.


Dnr. 1613, tgl. 17.03.1992 - Grensejustering

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Målebrev. Kartforretning med grensejustering.


Dnr. 2527, tgl. 29.04.1992 - Målebrev

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Målebrev. Kart og delingsforretning over parsell gnr. 29, bnr. 11 og 266. parsellen skal benyttes til vegformål.


Dnr. 2116, tgl. 24.04.1995 - Målebrev

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Målebrev. Kart - og delingsforretning over grunn avstått til vegformål


Dnr. 1625, tgl. 11.04.2000 - Målebrev

Veggrunn som kun er reg. i GAB gnr. 47/1 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Målebrev. Kart og delingsforretning over grunn til vegformål.


Dnr. 1838, tgl. 27.04.2000 – Bestemmelse om kloakkledning. Bestemmelse om veg

Bestemmelse om veg.

*eier av gnr. 29, bnr. 11 gir eier av gnr. 29, bnr. 315 sortland, rett til å legge sin adkomst over min eiendom som vist på vedlagt kart. Adkomsten skal også benyttes ved event. Videre utbygging av området. Med mer.


De tinglyste avtalene utgjør mye dokumenter og er derfor ikke medtatt i salgsoppgaven, men kan oversendes elektronisk ved forespørsel.


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.




Velforening


Diverse
Løsøre og tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

(spesifiser særlig om hvitevarer, lamper, fastmonterte hyller.)


Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Overtagelse

Overtagelse skjer etter nærmere avtale og avtales normalt senest i forbindelse med budaksept. Vennligst oppgi ønsket overtagelsesdato i bud.

Om salgsoppgaven

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til bygningssakkyndig, eiendomsmegler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, og til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave med vedlegg før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Kjøpsvilkår
Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.


Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler Lisbeth Mastberg per e-post lisbeth.mastberg@partners.no eller sms: +47 90 05 37 70. Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.


For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført. For seksjon/andel/akjse-bolig vil forretningsfører normalt kreve ekstra eierskiftegebyr dersom de har mottatt eierskiftemelding og det i ettertid skal legges til/endre kjøper. Eierskiftemelding sendes normalt fra megler til forretningsfører samme dag som budaskept.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.


Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.


Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.


Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Eiendomsmegler sin standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.


Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.


Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova)

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven følger egenerklæring selger, tilstandsrapport, kommunale opplysninger (f. eks reguleringskart med bestemmelser), informsajon fra forretningsfører (gjelder kun sameie, borettslag og aksjelag), energiattest mm. Alle interessenter forutsettes å ha satt seg inn i salgsoppgave med vedlegg før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.


Det gjøres oppmerksom på at Møysalen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Om oppdraget
Eier

Eier er BULLDOZER MASKINLAG EIENDOM AS.

Adresse, matrikkel og oppdragsnummer

Eiendommens adresse er Sauraveien 78.

Matrikkel tilhørende eiendommen: gnr. 28, bnr. 67 i Andøy.


Vårt oppdragsnummer er 75240156.

Megler og meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Fastpris 42 500 inkl. mva


Grunnbok, servitutter, sletting av pant, digital signering, depotgebyr, utleggsgebyr faktura etc.: 3 590,00

Markedspakke Premium kr 13 900,- inneholder: Finn.no - Norges største annonseportal, Partners.no - Vårt eget nettsted, Finn - Digital og målrettet annonsering direkte mot potensielle kjøpere (Facebook, Schibsted sine sider, VG, Aftenposten osv.lokalaviser som blv, vol osv.), Partners boligsøk - boligkjøperdatabase, Digitale salgsoppgaver, Utstilling i vindu, Til salgs skilt, Annet nødvendig salgsmateriell: 13 900,00

Oppgjør: 4 990,00

Pris per visning utover fellesvisning : 1 500,00

Befaring, produksjon av salgsannonse, salgsoppgave, bistå fotograf, takstmann osv.: 8 900,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.


Meglers vederlag er avtalt til ,


Ansvarlig megler er Lisbeth Mastberg / +47 90 05 37 70/ lisbeth.mastberg@partners.no.

Månedlig utleieestimat
6 000,- pr mnd*
28 Kr/m2
Estimert prisintervall
Lavt
5 000,-
Høyt
7 000,-
Nøyaktighet

* Ved hjelp av historiske data, info om området og markedet generelt kan vi estimerer hva du kan få ved utleie av dette objektet. Husk at dette kun er en statistisk beregning, &Partners kan ikke garantere for at de faktiske leieinntektene er reelle.

Nabolagsprofil
44%
Er gift
22%
Er barnefamilier
20%
Har høyskoleutdanning
35%
Har inntekt over 300.000
100%
Eier sin egen bolig
18%
Eier hytte
61%
Har bolig på over 120 kvm
100%
Bor i enebolig
Les mer om nabolaget
Boligvisninger

Bestill komplett salgsoppgave

La oss ta jobben for deg

Går du med planer om å selge - ta kontakt med en av våre meglere for en uforpliktende prat.

Bestill verdivurdering