Drammen

Øren - Drammen - Innholdsrik boligeiendom m/utviklingsmuligheter. 2 garasjer. Sentralt bel. m/gode solforhold

Rosenkrantzgata 98 , 3023 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 131 m²
Bruksareal 199 m²
Tomt 464 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1923
Gårdsnummer 115
Bruksnummer 588
Energimerking G
FINN.no 283220973
Sist endret 24.01.2023 11:35
Prisantydning 5 690 000,-
Totalpris 5 846 269,-

Beregnet totalkostnad

5 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 156 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 846 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Rozenkrantzgata 98 er en innholdsrik  og velholdt vertikaldelt tomannsbolig, inndelt i to leiligheter. Boligen har utviklingsmuligheter, spesielt i loftsetasjen og kan således passe både barnefamilier eller utleie. Eiendommen ligger sentralt og fint på Øren/Bragernes med kort vei til populære Øren barneskole, barnehager, idrettsbane og butikker. Det er ca 20 minutters gange til sentrum og Bragernes torg hvor man finner alle nødvendige servicetilbud. 20 minutters gange over til Gulskogen med områdets fineste kjøpesenter og jernbanestasjon.

Høydepunkt:
•Nytt elektrisk anlegg fra 2012 med automatsikringer og med separate sikringsskap
•Montert Velux takvindu på loft
•Stor og solrik terrasseplatting
•Ypperlig utleiebolig
•Gode utviklingsmuligheter

Innhold

Kjeller: Gang, vaskerom, kjellerstue, 2 bad og
2 boder.

1.etg: Inngangsparti/trappegang. 2 soverom,
stue med åpen løsning mot kjøkkenet, bad/
WC.

2.etg: Gang, soverom, stue med åpen løsning
mot kjøkken, bad/WC.

3.etg.: 2 disponible rom - disse er ikke godkjent ombygget

Standard

KJELLER:
Gulvet er av betong, stedvis tekket med fliser og teppefliser. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Kjeller inneholder vaskekjeller, to bad og bod/lagringsrom.

Flislagt bad 1 i kjeller av eldre dato. Gulv er tekket med fliser. Vegger består av fliser og mur malt/behandlet. Innvendig tak er av malte flater. Rommet inneholder wc, badekar med dusj og enkel servant.

Flislagt bad 2 i kjeller av eldre dato. Gulv er tekket med fliser. Vegger består av fliser. Innvendig tak er av malte flater. Rommet inneholder innredning med servant, dusjhjørne.

Vaskekjeller av eldre dato. Gulvet er flislagt, ingen tettesjikt / membran.
Vegger er av mur, malt /behandlet. Rommet inneholder røropplegg til vaskemaskin, to stk utslagskummer med kran. Varmtvannsberedere til hver etasje. Mekanisk avtrekk på rom.

1.ETASJE:
Innvendig er det gulv av laminat. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Flislagt bad i 1.etasje. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Det er mekanisk avtrekk.
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Kitchenboards over benkeplate. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

2.ETASJE:
Gulv består av parkett, gulvbelegg på kjøkken. Vegger består av malte flater/tapet, stedvis mdf panelplater. Innvendig tak består av trepanel, malt / behandlet. Flislagt bad i trappegang 2. etasje. Veggene har fliser. Taket er malt. Varmelampe på vegg. Gulvet er flislagt. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Det er mekanisk avtrekk. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre. Fliser over benkeplate. Det er røropplegg til oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

LOFT:
Loftsetasje har gulvbelegg, trepanel og malte flater på vegger og innvendig tak.

Beliggenhet

Huset er en del av Øren Haveby som bestod av 40 hus med i alt 77 leiligheter hvor noen senere ble gjort om til eneboliger. Hagebyen ble tegnet av byarkitekt Alf Bugge og oppført i 1922- 1924. Formålet var å gi arbeiderklassen egne hjem. Øren Haveby er et veletablert og barnevennlig boligområde vis a vis Øren Barneskole, barnehage, idrettsanlegg, dagligvarebutikk m.m.

Kort gangavstand til flotte turmuligheter i Drammensmarka, sommer som vinter. Lysløype går fra Bråtan (Kastanjesletta) til Landfallhytta og Spiraltoppen. Praktisk avstand til bykjernen med "alle" servicetilbud som restauranter, kafeer, kjøpesentre, treningsstudio, kino, teater etc. Den nye flotte Elveparken med tur- og bademuligheter. Bademuligheter også på Landfalltjern. Kort vei til Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. For mer info se www.drammen-skisenter.no.

Kort gangavstand til bussholdeplass med meget gunstig busskommunikasjon, se www.brakar.no. Ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg døgnet rundt fra stoppeplass i Rosenkrantzgaten, se www.timeekspressen.no. Cay 15 min. med tog til Asker. ca. 40 min. med tog til Oslo fra Gulskogen jernbanestasjon. Flytog fra Drammen Stasjon tar ca. én time til Gardermoen, se www.flytoget.no for rutetider.

Forsikring

Ly Forsikring ASA Polisenummer: 263720.7

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Utvendig > Vinduer:
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
Det ble ved fuktmåling målt forhøyede fuktverdier i karm på eldre trevindu på lite soverom 1.etasje.
Eldre vinduer fra 94-95 har en generell høy slitasjegrad med slitte tettelister og noe værslitt treverk. Registrert innvendig kondensering på enkelte vinduer, som tilsier dårlig/begrenset isolert glass / generell ventilasjon.
Registrert løse sprosser på stuevindu 2.etasje.
Kjøkkenvindu 2. etasje er vanskelig å lukke.
Eldre takvindu på loft bør byttes med ref til alder og tilstand. Svært høy slitasjegrad, og usikker tetting fra utside.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Varierende rekkverkshøyder fra 75 cm - 87 cm. Dagens forskriftskrav er 1 m. Stedvis for store åpninger i rekkverk. Dagens krav tilsier maks 10 cm åpning. Målt ca 17 cm mellom rekkverk og kant som skiller terrassene. Mangler rekkverk i i bakkant på terrasse. Krav til rekkverk ved mer enn 0,5 m høyde ned til terreng. Det ble målt ca 70 cm.

-Innvendig > Overflater 1. etasje:
Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Tilstandsgrad settes ut fra en helhetsvurdering ut fra overflateavvik, slitasje og alder på overflater. Registrert skader på laminatgulv foran kjøkken. Stevise overflateavvik / sprekker i overflater.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Registrert retningsavvik i samtlige rom av varierende grad. Normalt med ref. til alder.
1.etg.
Registrert 30 mm høydeforskjell i stue som utløser.
TG:3. Det er ikke registrert eller tegn til setning i boligen. Registrert svanker / forhøyning og ujevnheter på gulv.
2.etg.
Registrert 38mm høydeforskjell i stue som utløser
TG:3. Det er ikke registrert eller tegn til setning i boligen.

-Våtrom > Generell > Vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

-Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

-Våtrom > Generell > Bad 2:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Høy slitasjegrad på kjøkkeninnredning. Oppsvellet/fuktskadet innredning, Fuktskadet gulv foran kjøkken.

-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist råte/fuktskader i overflater. Benkeplate har omfattende fuktskader ved kjøkkenkum som utløser TG3.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Se. pkt rom under terreng. Det er ikke registrert en helhetlig drenering rundt hele bygningskroppen. En tilfredsstillende drenering må være helhetlig og være avsluttet over terreng. Drenering har en estimert teknisk levetid på 40 år med ref. til Byggforsk / levetidstabeller. Omfatter drensledning, avledning av vann fra byggninget og evt bytte kapillærbrytende sjikt på grunnmur (drensplast).

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Taktekking med betongtakstein har en estimert teknisk levetid på 30-50 år. Omfatter stein, sløyfer/lekter og underlagsbelegg. Forutsatt nødvendig tilsyn og vedlikehold. Mosen kan gjøre skade, men av ulik art på de forskjellige taksteinsortene. Mosen bidrar til å holde på fuktigheten, og kan derfor øke faren for frostsprengning.

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Taknedløp er ved et punkt teipet ved overgang til rør for bortledning av overvann. Usikker løsning med
tanke på om det er tilstrekkelig tett. Bør kontrolleres nærmere, evt utbedres. Beslag på tak/vegg har en estimert teknisk levetid på 25 år med ref. til Byggforsk / levetidstabeller.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader.  Pussen beskytter underlaget mot mekaniske og klimatiske påkjenninger. Sprekker i fasade øker risiko for vanninntrenging.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Undertaket er misfarget. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Stedvis registrert fuktskjolder i undertak / rupanel.
Tak med kaldt, ikke luftet loftsrom må ha undertak som er dampåpent og lufttett i tillegg til å ha god regntetthet. Ref. Byggforsk. Det er uvist hva slags underlagsbelegg som er benyttet.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: TG 2 gis på bakgrunn av en generell slitasjegrad på dører fra byggeår med slitte tettelister og noe værslitt treverk.

-Utvendig > Utvendige trapper:
Det er avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Benyttet treverk/lekt som toppbord på rekkverk. Dette er stedvis råttent / værslitt. Trapp opp til inngangsparti har åpninger i rekkverk større enn 10 cm.

-Innvendig > Overflater:
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Tilstandsgrad settes ut fra en helhetsvurdering ut fra overflateavvik, slitasje og alder på overflater. Registrert slitt parkettgulv, avflasset maling på vegger i trappegang. Overflater på loft av eldre dato.

-Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad.

-Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Det ble registrert saltutslag og fuktighet i kjeller. Kapillært fuktoppsug fra byggegrunn er påregnelig der det ikke er etablert fuktsperre. Fuktoppsug er derfor naturlig i eldre kjellerrom.

-Innvendig > Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Registrert skjevheter på enkelte eldre dører, slik at de ikke lukkes skikkelig. Registrert en del bruksmerker / overflateavvik på innvendige dører.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er påvist sprekker i fliser.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Registrert/estimert høydeforskjell på ca 10 mm fra slukrist - gulv ved terskel. Krav. min 25 mm. Sluk under dusjkabinett.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. NS3600 krever dokumentasjon på tettesjikt. Tilstandsgrad settes etter gjeldende retningslinjer. Inspisert via bilde under dusjkabinett.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er påvist skader på innredning. Registrert knekt hylle. Dørskap på innredning har noe rustdannelse, og lukkes/åpnes noe tregt. Stedvis noe oppsvellet og fuktskjolder på innredning.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er påvist avvik i fuger. Det er påvist sprekker i fliser. Stedvis registrert oppsprukket mykfuger, og noe lett svertesoppdannelse i mykfuger. Karmlist har oppsprukket maling, slitasje. Sprekk i vegg flis ved innkassing rør, opp mot tak.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Registrert høydeforskjell på ca 10 mm fra slukrist - gulv ved terskel. Krav. min 25 mm.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. NS3600 krever dokumentasjon på tettesjikt. Tilstandsgrad settes etter gjeldende retningslinjer.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er påvist skader på innredning. Noe fuktskadet innredning. Behandling / belegg sluppet på enkelte skuffer og skap.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

-Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Det mangler tilluft.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er avvik: Forventet brukstid gjelder eldre vannrør av jern/kobber i kjeller. Det er ikke tettesjikt/membran på overflater i vaskekjeller. I våtrom med sluk og tettesjikt (vanntett membran) på gulv og vegg kan fordeleren monteres synlig i rommet uten bruk av fordelerskap. Ref. Byggebransjens våtromsnorm.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Varmtvannsbereder i rustfritt stål har en estimert teknisk levetid på 20 år med ref. til Byggforsk / levetidstabeller.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Åpent el-anlegg. Sikringsskap i trappegang, består av automatsikringer.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er registrert løs puss på muroverflater. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det ble stedvis registrert fuktutslag i kjeller ved befaring, samt saltutslag, forvitret maling/murpuss, og merker etter fukt. Stedvis noe sprekker, riss, og løs/forvitret puss. Bolig med ref til byggeår er ikke fuktsikret mot grunn og dette kan medføre kapilæreffekt fra grunn og opp i grunnmur ved mye nedbør. Fuktsikring mot grunnen under gulv i kjeller anses som lite hensiktsmessig vurdert opp mot kostnaden vedrørende et slikt tiltak. Kjelleren er å anse som en råkjeller, og det må hensyntas ved lagring og oppbevaring i kjeller.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Det er med bakgrunn i byggets plassering stedvis noe stor fuktbelastning mot deler av grunnmur.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Deler av loft og kjeller er innredet.

-Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Kjeller og loft er ikke godkjent til varlig oppholdsrom.

-Tilleggskommentar: selger har ikke bebodd eiendommen, og har derfor ikke inngående kjennskap til boligen.

Boligens areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 199 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom , Bad , Bad 2.
Sekundærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Gang , Disponibelt rom 1, Disponibelt rom 2, Disponibelt rom 3.

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, Stue, Kjøkken, Soverom, Soverom 2, Bad.

2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom , Stue , Kjøkken , Bad, Soverom.

Loft:
Bruksareal: 26 m².
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Stue , Stue 2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 464 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fint anlagt med en stor og  hyggelig gressplen på baksiden av  bebyggelsen. Her har man også lagt en flott  terrasse/plen over garasjene. På fremsiden av  huset er tomten anlagt med romslig innkjørsel  og gårdsplass som er gruset. Det er anlagt en ny og flott forstøtningsmur på
fremsiden av huset og ned mot fortauet/  gaten

Garasje / Parkering

Rikelig parkering på tomten og i de to store
garasjene.

Byggemåte

Boligen er fundamentert med betongsåle på grunn. Grunnmur av betong / tegl. Ref til alder - byggemåte, ikke fuktsikret og isolert mot grunn.
Veggene har murkonstruksjon av tegl. Fasade/kledning har pussede murfasader. Saltakkonstruksjon fra byggeår bestående av taksperrer. Konstruksjonen er innvendig luftet. Besiktiget fra luke i knevegg. Vinduer av varierende tilstand og alder. Eldre kjellervinduer. Består hovedsakelig av eldre trevinduer med to lags glass fra 94 -95. Bygningen har eldre hovedytterdør av ukjent alder. Det er bygget terrasse / platting med imp/behandlet terrasebord på garasjetak, delt av i to deler. Rekkverk av treverk og stål. Synlig membran/duk på garasjetak under terrassebord.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Øren Andelsbarnehage (0-5 år) 3 min gange 0.2 km.
Ekornheia barnehage (0-5 år) 6 min gange 0.5 km.
Drammen montessoribarnehage (0-6 år) 7 min gange 0.6 km.

Skole
Øren skole (1-7 kl.) 6 min gange 0.5 km.
Rødskog skole (1-7 kl.) 17 min gange 1.4 km.
Åssiden skole (1-7 kl.) 19 min gange 1.5 km.
Gulskogen skole (1-10 kl.) 4 min med bil 2.1 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 15 min gange 1.2 km.
Akademiet Ypsilon vgs 7 min gange 0.6 km.
Åssiden videregående skole 4 min med bil 2.9 km.

Adgang til utleie

Eiendommen er i dag delt inn i 2 enheter. I kommunale registre er den også registrert med dette antallet, se vedlegg i salgsoppgaven. Dog kan ikke kommunen eller selger fremskaffe dokumentasjon på at dagens inndeling og bruk er godkjent. Selgeren tar derfor ikke ansvar for eventuell mangelfull godkjenning. Og tar ikke ansvaret for videre bruk/utleie av enhetene. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Peisovn i hver stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 23 894 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 411 193 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 080 296 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen har vernestatus C, verneverdi i miljø.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015).

Gjeldende regulering:

3005 06025-7 REGULERING AV LANDFALDØEN FRA HOTVETALLEN TIL KJØSTERUDSGATE OG ØRENGATEN FRA LANDFALLØEN TIL ROSENKRANTZGATA. (11.5.1937) Boliger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Rosenkrantzgata 98, 3023, Drammen, Gnr. 115 bnr. 588 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-22-0128

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.