Drammen

Bragernes - Meget lekker leilighet i ærverdige Fjeldheim Gård - 3 soverom - 2 bad - Uteområde - Carport

Fagerlia 22 , 3011 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lasse Thorsbye
Lasse Thorsbye Eiendomsmegler / Partner
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

40%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 113 m²
Bruksareal 117 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2019
Gårdsnummer 113
Bruksnummer 156
Energimerking D
FINN.no 280244909
Sist endret 24.01.2023 13:21
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 661 269,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 171 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 661 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

På ærverdige Fjellheim Gård selger vi nå en meget lekker leilighet over to etasjer. Leiligheten ligger i sidebygningen til hovedbygningen  og inneholder 3 soverom, 2 bad, stue/spisestue samt kjøkken.

Fjellheim gård er tegnet av den kjente arkitekten Emil Victor Langlet som blant annet har tegnet Stortingsbygningen, Drammen Teater og Drammen Børs.

Fjellheim gård tegnet og bygget i karakteristisk barokkstil med rikelig bruk av rundbuede åpninger - Den nye bebyggelsen er tegnet av arkitekt Børrestad og målet har vært å få til en ny bebyggelse som passer godt inn i den ærverdige gårdens uttrykk.

Fjeldheim gård består av 12 boliger som alle er innlemmet i et sameie som er inngjerdet med egen port i forbindelse med innkjøring.

Innkjøring og fellesarealermed parkmessig opparbeidelse

Standard

Bad 1 og 2:
Flislagt bad med varmekabler i gulv. Vegger har flis, og tak har malte flater.
Rommet har innredning med servant, veggmontert toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin på bad 1.
Det er balansert ventilasjon, ventil i tak og det er spalte under dør.
Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning levert  fra Drømmekjøkken med lyse eikefronter. Underskap og høyskap i lys eikefront.
Oppvaskbenk med nedfelt stålbeslag. Fullt integrerte hvitevarer fra Electrolux - Kjøl/frys, keramisk koketopp (induksjon), komfyr og oppvaskmaskin.

Øvrige rom:
En stavs eikeparkett i stue, soverom,entrè. Malte vegger i lys farge.

Beliggenhet

Attraktiv og sentral beliggenhet i pent bolig/villastrøk på Bragernes. Sentralt, men likevel stille og rolig i en hyggelig sidegate (blindvei)!
Solrikt.
Barnevennlig i rolig sidegate med kort gangavstand til skoler og til Kjappen/Løkkebergparken - lekeområde med kunstgressbane, sandvolleyballbane og fritidstilbud for barn og unge.
Kort gangavstand til marka med flott helårs turterreng (lysløype) og elveparken med bystrand og ypperlige
tur-/rekreasjonsområder langs elven.
Kun 10-15 minutter gange til sentrum med alle fasiliteter og jernbanestasjon.
Ca. 5 minutters gangavstand til Brakerøya jernbanestasjon.

Felleskostnader

Fellesutgifter
Felles driftsutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Månedlige driftsutgifter er stipulert til et snitt på kr 33,- pr kvm. per måned første driftsår, hvor man har lagt til grunn at renovasjon, kommunale avgifter, vedlikehold og forsikring på bygget, strøm på fellesarealer, vaktmestertjenester som snømåking og renhold er inkludert.

Selger vil engasjere forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjettet. Grunnabonnement til fiber/kabel-tv er også lagt inn i driftskostnadene.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte driftsutgifter, da dette er basert på erfaringstall (se driftsbudsjett). I tillegg kommer kapitalkostnader per måned.

Fordelingsnøkkel for fordeling av driftsutgifter er fordelt til 40% av kostnadene fordeles likt og 60% etter areal.

Sameie

Sameie: Møllebyen park brl, Orgnr: 941262120

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

-Vinduer utvendig - Det er påvist manglende vind/ regntetting rundt vinduskarmer. Det er åpent inn mot isolasjonen rundt karmene. Vindduk er ikke klemt mot vinduskarmer, og det er heller ikke fuget rundt karmer med egnet fugemasse. Dette kan medføre til fare for vanninntrenging i konstruksjonen, og trekk rundt karmene. Enkelte vinduer kan påregnes justering / vedlikehold og oppgradering med tiden.

-Utvendig dører- Ytterdør tar i karm.

-Overflater- Det er registrert oppsprekking i vegghjørner og overgang vegger/ tak. Det er sprekk i plateskjøt på vegg i trapperom.

-Etasjeskille/ gulv mot grunn- Det er målt ca 8-10 mm høydeforskjell på gulv i stue i første etasje over en lengde på ca 2 m. Det er målt ca 12 mm høydeforskjell på gulv i gang i andre etasje over en lengde på ca 2 m. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

-Radon- Eiendommen ligger i et område som er merket grått på radonkart fra NGU som betyr at det er usikker forekomst av radon.Bygning bygd etter TEK 10 skal prosjekteres og utføres med radonforebyggende tiltak slik at innstrømming av radon fra grunn begrenses.Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er foretatt radonmålinger, eller om bygget er utført med radonsperre.

-Innvendig trapper- Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.Det ble målt åpninger mellom opptrinn på 14cm.

-Innvendig dører- Det er påvist skader på enkelte dørblad. Dør til toalettrom første etasje tar i terskel.

- Bad 1- Det er påvist noen løse fliser og at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker i flisfuger og silikon.Total høydeforskjell fra topp slukrist til topp flis ved dør er 20mm, krav er 25mm. Det kan ikke konstateres synlig membran/tettesjikt i slukring på våtrommet.
Det er påvist at det ikke er oppkant med vanntett sjikt på minimum 15 mm over ferdig gulv mot døråpning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

-Bad 2- Det er påvist noen løse fliser og at noen fliser har bom (hulrom under).Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker i flisfuger og silikon. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker og enkelte steder mangler fugemasse.Total høydeforskjell fra topp slukrist til topp flis ved dør er 20mm, krav er 25mm. Det kan ikke konstateres synlig membran/tettesjikt i slukring på våtrommet.
Det er påvist at det ikke er oppkant med vanntett sjikt på minimum 15 mm over ferdig gulv mot døråpning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

-WC 1.etg-  Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

-Brannteknisk forhold- Boligen mangler brannslukkingsutstyr og røykvarslere ihht. forskriftskrav. Det vil settes opp røykvarslere og brannslukningsapperat før overtagelse.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-Mulighet for å installere el-bil lader.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 117 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Entrè/gang, trapperom, WC, stue/kjøkken

2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, 2 bad
Sekundærrrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som Sekundærrom: Bod

Det mangler godkjent rømingsvindu i andre etasje i boligen i henhold til krav i forskrifter.
Det må monteres minimum et rømningsvindu i rom for varig opphold i andre etasje for å tilfredstille brannkrav.
Det er krav om brannceller over flere etasjer eller som har mellometasje, må ha minst en utgang fra hver etasje.
I bygninger i risikoklasse 1,2,3 og 4 (bolig) kan utgangen fra andre etasjer enn inngsplanet være gjennom et rømningsvindu.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er beregnet av takstmann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Carport med plass til 1 bil.

Byggemåte

Sammenbygde boligbygg på 2 og 3 etasjer i boligsameie, bestående av selveierleiligheter. Konstruksjon av tre og mur på betongfundament.
Bygning ble første gang tatt i bruk i ca 1865, men er ombygd og tilbygd i flere omganger gjennom årene, nå sist i ca. 2018/  2019, og samtidig omgjort fra kontorbygg til leiligheter.
Eiendommen består av en boligbygg over 2 etasjer med selveier leiligheter. Boligen er fundamentert med betongfundament på stabile masser.
Yttervegger er av mur og trekonstruksjon,  forblendet med murfasade og trepanel.
Takkonstruksjon, tekket med skifer og blikkbeslag. Renner og nedløp av stål.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 04.03.2021 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Bragernes Strand Barnehage (1-6 år) 8 min gange
Løkkebergene Vels barnehage (3-5 år) 10 min gange
Brannposten barnehage (3-6 år) 10 min gange

Skoler:
Bragernes skole (1-7 kl.) 9 min gange
Heltberg barne- og ungdomsskl. (1-10 kl.) 23 min gange
Brandengen skole (1-7 kl.) 7 min bilkjøring
Marienlyst skole (8-10 kl.) 6 min bilkjøring
Børresen skole (8-10 kl.) 5 min bilkjøring
St. Hallvard videregående skole 6 min bilkjøring
Lier videregående skole 5 min bilkjøring

Oppvarming

Leiligheten  oppvarmes med elektriske varmekabel i alle gulv  m/termostat.
Badegulv og wc  med elektriske varmekabler m/termostat

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 1 854 pr. år Vann & avløp

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 614 783 pr. 04.11.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 813 217 pr. 04.11.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er registrert i:
Kulturminner - lokalt registrerte kulturminner i Drammenkommune

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1967/1766-1/90  Elektriske kraftlinjer 21.10.1967 
 Rettighetshaver: Drammen E-verk.
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1973/2352-1/90  Bestemmelse om gjerde  30.03.1973 
 Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Div. ledninger
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/3125-1/90  Erklæring/avtale 16.04.1984 
 Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Div. ledninger
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/707-1/90  Erklæring/avtale 17.01.1990 
 Ved en feil ble 197m2 fraskilt bnr. 24 jfr. dbnr.3038/84 og
tillagt bnr. 156. Arealet skal fraskilles fra bnr. 161.
Bnr. 156 har etter dette et areal på 7342m2.
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/8846-2/90  Best. om vann/kloakkledn. 21.09.1990 
 Bestemmelse om vann/kloakkledning
Drm oppmålingsvesen har rett til å ha p9olygonpunkt på
tomten.
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/15458-1/90  Erklæring/avtale 03.10.1994 
 Avtale om fravikelse av avstandsbestemmelse i plan- og
bygningslovens prg. 70 nr.2.Gjelder gnr. ll3, bnr. 156,
157 og 1019.Bnr. lol9 sammenføyd med d.e.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/20277-1/90  Best. om vann/kloakkledn.19.12.1994 
 Drammen kommune selger 225 m2 areal av gnr. 113 bnr. 161 som
skal være et tillegsareal til d.e.
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Best. om elektriske ledniner
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/17619-1/90  Erklæring/avtale 25.10.1996 
 Forpliktelse til ikke å bebygge eiendommen i en avstand av
10 meter fra grensen,mot gnr. 113 bnr. 1000 uten at det er
gitt samtykke til av gnr. 113 bnr. 1000 snr. 2.
Heftelsen gjelder for 2o år med best. om forlengelse.
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/21291-1/90  Erklæring/avtale 23.12.1996 
 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/21291-2/90  Erklæring/avtale 23.12.1996 
 rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:157 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:157 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:1000 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:1000 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:1000 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:1000 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:1000 Snr:5  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/20270-1/90  Rettighet  23.12.1998 
 Rettighetshaver:SØRENSEN STENER HOLDING AS  
Org.nr: 946868175
LEIEAVTALE
Leietid 5 år
Leieforholdet gjelder hele 2 etg. i hovedbygningen, 2 etg. i
tverrføy sidebygning + 2 garasjer.
Husleien for 1999 utgjør kr. 290.000,-
Bestemmelser om regulering av leien
Leieren har i den perioden leieforholdet er uoppsigelig,
rett til å overdra leieforholdet til en annen innen samme
bransje eller foreta frambortleie. Slik overdragelse eller
framleie kan bare skje til en som eierene kan godta.
Leiekontrakten gjelder frem til 31.12.03.
Bestemmelser om forlengelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3005-113/156
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 21 15 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Fagerlia 22, 3011, Drammen, Gnr. 113 bnr. 156 snr. 4 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-22-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.