Åmot

ÅMOT - Velholdt og praktisk 3-roms leilighet -Flislagt bad m/varmekabler - Usjenert beliggenhet m/ flott elveutsikt!

Strandgata 28A , 3340 Åmot

VISNINGER

30. mars torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lasse Thorsbye
Lasse Thorsbye Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

34%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 68 m²
Bruksareal 71 m²
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2010
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 23
Energimerking B
FINN.no 279809966
Sist endret 22.03.2023 22:45
Prisantydning 2 350 000,-
Totalpris 2 417 769,-
Fellesutgifter 500,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 67 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 417 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her får du en selveierleilighet fra 2010 i byggets 1 etasje med bla. flislagt bad m/ varmekabler, 2 soverom, og markterrasse på hele 28 kvm.

Her bor du i rolige og landlige omgivelser samtidig som du bare er en fem minutters kjøretur unna Åmot Sentrum med alle servicetilbud, og 300 meter unna nærmeste barnehage.

Leiligheten ligger usjenert til med flott elveutsikt mot Storelva.

Innhold

Leilighet ligger i byggets 1.etasje, og inneholder entrè/gang, 2 soverom, flislagt bad m/ varmekabler, teknisk rom og stue/kjøkken.

I tillegg disponerer boligen en sportsbod med tilgang fra utsiden på ca. 4m2 samt platting på ca.6m2 og markterrasse på ca. 28m2.

Standard

Bad:
Bad fra byggeår. Flislagte vegger. Flislagt gulv med varme. Himling av malte slette flater. Profilert innerdør. Vegghengt servantskap med profilerte
skapdører og skuffer med slette fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant.
Dusjkabinett i hjørne. Dusjbatteri tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Synlige avløpsrør av korrugerte flexirør og plast.
Avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk i himling.
Kjøkken:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ettgreps kran. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeplatebelysning og stikkontakt under overskap. Avsatt plass til komfyr og oppvaskmaskin i
benk. Plass til frittstående kjøleskap. Ventilator i overskap. Vannrør med rør-i-rør og korrugerte flexirør. Avløpsrør av plast.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med parkett og laminat, fliser på teknisk rom og i entre. Vegger med malt tapet. Himling av malte slette flater. Profilerte innerdører.
Garderobeskap på soverom.
Teknisk rom:
Det bemerkes av teknisk rom har sluk men er ikke vurdert eller bygget som et våtrom. Det er sluk i rommet men det vurderes at det ikke er benyttet
tilstrekkelig tettesjikt på gulv og vegger. Rommet tilfredsstiller derfor ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet.

Beliggenhet

Strandgata 28A ligger usjenert til i landlige omgivelser, samtidig som du er en 5 minutters kjøretur fra Åmot sentrum og alle servicetilbud. Fra eiendommen har du umiddelbar nærhet til barnehage. ca. 2 km til nærmeste barneskole, og 3 km til nærmeste ungdomsskole.
I gangavstand fra boligen har du flott turterreng sommerstid som vinterstid, I tillegg ligger Blaafarveverket kun en 2 minutters biltur fra eiendommen - hvor det er aktiviterer både for store og små.

Felleskostnader

500 pr. mnd. Snøybrøyting og bygningsforsikring

Sameie

Sameie: Glimt borettslag, Orgnr: 981526066

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og seksjonering følger som vedlegg. Det gjøres oppmerksom på at det står i vedtektene at fellesutgiftene dekker kommunale gebyrer (vann,avløp,renovasjon). Dette er IKKE tilfellet, og dette dekkes av hver enkelt seksjon. Se kommunale avgifter.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Bad:
-Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende med bakgrunn i redusert avtrekkfra himlingsmontert vifte. Ventilasjon bør utbedres.
-Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
-Elastiske flisfuger har manglende vedheft i hjørne bak dusjkabinett. Fuger bør fornyes.
-Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å komme til sluk for inspeksjon.Dusjkabinett må demonteres dersom sluket skal inspiseres. TG2 settes for å belyse risiko.
-Det er ikke mulig å måle lokalfall mot vegger rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Gulv ut mot rommet er tilnærmet flatt og fall er vurdert som utilstrekkelig med tanke på lekkasjesikring. Forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 1mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Øvrige rom:
-Ventilasjon i soverommene med spalteventil i vindu vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
-Gulv i teknisk rom er tilnærmet flatt og nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 1mm. I tillegg har gulvet stedvis motfall. Det er sluk i rommet men det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på gulv og vegger. Dette er ikke være tilfredsstillende med tanke på eventuell lekkasje fra fordelerskap,vannrør og varmtvannsbereder.Det anbefales at det installeres automatisk lekkasjestoper i rommet.

Teknisk anlegg, VVS anlegg:
-Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom med begrenset lekkasjesikkerhet. Rommet har ikke automatisk vannstoppventil. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg:
-Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang.På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.

Terrasser/platting på terreng:
-Gulv på platting og markterrasse og kantbjelke på markterrasse er stedvis slitt og har behov for vedlikehold/overflatebehandling.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

-Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Heksesot i taket

-Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Byttet rekkverk på terrasse

-Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Svar: Det var søkt om garasje for en tid tilbake og godkjent.

-Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Svar: Det kan forekomme økning av fellesgjeld, men det er ikke avklart.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 71 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/gang, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
Sekundærrrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som Sekundærrom: Teknisk rom

I tillegg disponerer boligen en sportsbod med tilgang fra utsiden på ca. 4m2 samt platting på ca.6m2 og markterrasse på ca. 28m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er beregnet av takstmann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i felles oppkjørsel.

Byggemåte

4-manns bolig over 2 etasjer. Boligen er oppført på ringmur med støpt plate, yttervegger av trekonstruksjon kledd med liggende kledning av tre.
Balkonger mot sørvest av trekonstruksjon med rekkverk med liggende spiler i tre samt levegg med liggende trekledning.
Balkonger og utvendige trapper mot nordøst samt rekkverk med stående spiler av stål. Sportsboder med tilgang fra utsiden.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 08.02.10 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Læringsverkstedet Åmot barnehage (0-6 år) 3 min gange (0.3 km)
Nordbråten barnehage (0-5 år) 3 min bilkjøring (2.2 km)
Bårudåsen barnehage (0-6 år) 5 min bilkjøring (2.4 km)

Skoler:
Buskerud skole (1-7 kl.) 3 min bilkjøring (2.2 km)
Enger skole (1-7 kl.) 5 min bilkjøring (2 km)
Søndre Modum ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min bilkjøring (3.3 km)
Buskerud videregående skole 6 min bilkjøring (3.2 km)
Eiker videregående skole 21 min bilkjørng (17 km)

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet samt luft-til-luft varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 038 pr. år Vann, avløp,renovasjon og feiing

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 617 311 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 222 320 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Boligen som er regisrert i SEFRAK-registeret på eiendommen er fjernet.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Modum kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 21 15 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Strandgata 28A, 3340, Åmot, Gnr. 57 bnr. 23 snr. 1 i Modum kommune

Oppdragsnummer

11-22-0138

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.