Drammen

Åssiden - Romslig halvpart av vertikaldelt tomannsbolig m/ utleiedel - Fantastiske uteområder - Garasje!

Bergliveien 49 , 3023 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

40%

har bolig på over 120 kvm

91%

av boligene er eldre enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 129 m²
Bruksareal 129 m²
Tomt 320 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1965
Gårdsnummer 116
Bruksnummer 5
Energimerking G
FINN.no 313660411
Sist endret 18.09.2023 16:14
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 131 169,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 141 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 131 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En svært innholdsrik halvpart av en vertikaldelt tommansbolig med eiet tomt og stor hage. Eiendommen består av 3.etasjer. Hovedelen består av 2 soverom (hvorav det ene ikke er godkjent for varig opphold) stue, bad, kjøkken og en fantastisk hage med flere plattinger og uteplasser. Toppetasjen består av 2 soverom, bad og en åpen løsning mellom stue og kjøkken. Leiligheten har vært leid ut for 8500,-  per mnd. Her er det opp til deg om du ønsker å leie ut eller enkelt integrere etasjen i ditt eget boareal!

Bergliveien 49 har en skjermet og stille beliggehet i en rolig sidegate, høy hekk sørger for minimalt med innsyn hvor du kan skape din helt egene oase

Innhold

Tomansbolig over 3.etasjer bestående av:
Underetasje med gang, bad og to soverom.
1.etasje med Entré, kjøkken og stue.
2.etasje med gang, kjøkken, bad og to soverom.

Standard

UNDERETASJE:

Underetasjen er delvis under terrengnivå og har utlektede kjellervegger. Gulvflatene er dekket med laminat, mens veggflatene består av synlig betong/murkonstruksjon og panel. Himlingsplater og profilerte innerdører bidrar til interiøret.
Det ene soverommet i underetasjen er ikke godkjent for varig opphold.

Badet i underetasjen ble oppgradert i 2011. Det har flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingen har en malt overflate med downlights. Badet er utstyrt med et vegghengt servantskap som har skuffer, og en ovenpåliggende dobbelservant med ett-greps armatur. Det er også et speil og en stikkontakt på veggen over servanten. Dusjen på gulvet har en veggmontert hånddusj, og det er også et vegghengt toalett med innebygget sisterne. Videre er det tilrettelagt for vaskemaskin og tørketrommel, og en avtrekksventil er plassert på veggen.

1.ETASJE:

Gulvflatene i første etasje er dekket med laminat, og veggflatene har panel og tapet/strie. Himlingsflatene består av himlingsplater og malte flater. Innvendige dører er slette.

Kjøkkeninnredningen i første etasje ble satt opp rundt 2018. Den har profilerte fronter og laminerte benkeplater. Det er en nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran, og det er fliser mellom kjøkkenbenken og overskapene. Under overskapene er det benkeskapsbelysning og stikkontakter. Integrerte hvitevarer inkluderer oppvaskmaskin og komfyr i benken, samt en nedfelt platetopp. Det er også et frittstående kjøleskap med frysedel og en ventilator montert i overskapet.

Det er to utganger fra første etasje. Fra entréen er det utgang til en nordvendt terrasse på omtrent 4,5 m². Terrassen har terrassebord og et rekkverk av tre, med en høyde på 91 cm. Videre er det utgang fra stuen til en sydvendt terrasse på ca. 14 m². Denne terrassen har også terrassebord og et rekkverk i tre med en høyde på 90 cm.

I hagen mot sydøst finnes det også en frittliggende platting på omtrent 24 m², som er belagt med terrassebord.

2.ETASJE:

I andre etasje er gulvflatene dekket med laminat, og veggflatene har tapet/strie. Himlingsflatene har malte flater, og det er profilerte innerdører. På soverommet og kjøkkenet er det garderobeskap.

Badet i andre etasje har ukjent årstall for oppussing. Det har gulvbelegg på gulvet og våtromstapet på veggene. Himlingen har tak-ess plater. Badet er utstyrt med en vegghengt servant som har to-greps armatur, et speil, overlys og en stikkontakt på veggen over servanten. Det er også et dusjkabinett i hjørnet med skyvedører, som er tilkoblet en veggmontert hånddusj. Videre er det et gulvstående toalett, og det er tilrettelagt for vaskemaskin og tørketrommel, med en avtrekksventil plassert i himlingen.

Kjøkkeninnredningen i andre etasje er fra omtrent 2009. Den har profilerte fronter og laminerte benkeplater. Det er en nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran, og det er fliser mellom kjøkkenbenken og overskapene. Frittstående hvitevarer inkluderer et kjøleskap med frysedel, komfyr og oppvaskmaskin i benken. Det er også en ventilator montert i overskapet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og familievennlig boligområde, med gangavstand til barneskole , idrettsanlegg, dagligvarebutikk og andre fasiliteter. Beliggenheten er i en liten gate med lite trafikk, noe som gir en rolig og avslappende atmosfære.

Nærområdet byr på flotte turmuligheter i Drammensmarka, uansett om det er sommer eller vinter. En lysløype strekker seg fra Bråtan (Kastanjesletta) til Landfallhytta og Spiraltoppen, perfekt for de som liker å gå turer eller gå på ski. I tillegg er det praktisk avstand til bykjernen, hvor du finner et bredt utvalg av servicetilbud som restauranter, kafeer, kjøpesentre, treningsstudio, kino, teater og mye mer. Elveparken er et nytt flott tilskudd til området, og her kan du nyte turer langs elven og bademuligheter. Landfalltjern er også en annen mulighet for bading. For de som er interessert i vintersport, ligger Drammen Skisenter en kort vei unna, med en 4-seters ekspressheis og mulighet for downhill sykling om sommeren. For mer informasjon om skisenteret, kan du besøke www.drammen-skisenter.no.

Det er enkelt å komme seg rundt med offentlig transport. Det er kort gangavstand til bussholdeplassen, og det er gode bussforbindelser til ulike destinasjoner. For ekspressbussene som går til Oslo og Kongsberg, kan du sjekke www.timeekspressen.no. Det er også mulig å ta toget fra Gulskogen jernbanestasjon, og det tar omtrent 15 minutter å komme seg til Asker og rundt 40 minutter til Oslo. For flyreiser, kan du ta Flytoget fra Drammen stasjon, som tar omtrent en time til Gardermoen. Rutetider finner du på www.flytoget.no.

Forsikring

Jernbanepersonalets Polisenummer: 1848707

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Våtrom - Bad underetasje.
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte mellom dørterskel og terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilfredsstillende, med bakgrunn i fuktskjolder i himling. Det bør etableres tilfredsstillende ventilasjon.

Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Sluket i dusjsonen er feilmontert og det er ikke mulig å ta opp vannlåsen. Dette er uheldig med tanke på jevnlig rensing av sluk. Tiltak bør påregnes.

Overflater vegger: Det er stedvis registrert riss/sprekker i flisfuger, samt manglende-riss/sprekk i elastisk fugemasse rundt innebygget toalettkasse og under dørterskel. Tiltak bør påregnes. Stedvis observert hull etter tidligere innfestninger på vegger, samt avskalling og riss i veggfliser. Under servanten er det et hull i veggen på ca. 10*15 cm grunnet rørgjennomføring. Dette er uheldig med tanke på brudd i membran/tettsjikt. Tiltak bør
påregnes. (se bilde). Deler av vegger er ikke ferdigstilt på badet inne i nisje (delvis synlig konstruksjon). Tiltak bør påregnes. (se bilde).

Overflater himling: Det er stedvis observert fuktmerker/skjolder i himlingen inne i dusjsonen og utenfor. Kan skylles kondens. Ytterligere undersøkelser vedrørende kondensproblematikk bør påregnes.

Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
Det er stedvis registrert misfarging/svertesopp i elastisk fugemasse i overgang gulv og vegg. Rengjøring/fornying av elastisk fugemasse bør påregnes.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført på gulv under servant og på vegg ved innebygget toalettkasse. Det ble ikke utført fuktmåling i dusjsonen
grunnet tidligere dusjing/vannsøl. Det ble ikke registrert forhøyede verdier på befaringstidspunktet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan være oppstått. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. TG2 er satt for å belyse risiko da tilstanden inne i veggen er ukjent.

Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 9 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 9 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht. lekkasjesikkerhet. Det er stedvis registrert flatt fallforhold på gulv. Fare for vannansamling ved en
eventuell lekkasje.

-Kjøkken - 1.etasje.
Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør under servant. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Tiltak bør påregnes.

Overflater gulv: Det er stedvis registrert knirk i gulvet. Krever oppfølging ved videre negativ utvikling.

-Kjøkken - 2.etasje.
Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Vannrør: Det er observert rust/korresjon på vannkobling under kjøkkenservant. Ytterligere undersøkelser anbefales, samt holdes under jevnlig etteryn.

Overflater vegger: Det er stedvis registrert løs tapet/strie, samt hakk på veggoverflatene. Tiltak bør påregnes.

Overflater himling: Det er stedvis observert avskalling og mindre hull i himlingen. Tiltak bør påregnes.

Overflater gulv: Det er stedvis registrert knirk i gulvet, samt stedvis avskalling på gulvbord. Krever oppfølging ved videre negativ utvikling.

Innredning: Benkeplater mangler stedvis dekksider, samt noe svelleskade og hakk i kjøkkeninnredning. Tiltak bør påregnes.

-Øvrige rom - 1.etasje.
Overflater vegger: Tapet/strie har stedvis løsnet fra vegg, samt deformeret/krøllet i innvendig hjørner. Tiltak bør påregnes.

Overflater gulv: Det er stedvis registrert knirk i gulvet, samt noe svelling i noen gulvbord ved balkongdøren. Tiltak bør påregnes og oppfølging ved videre negativ utvikling vedrørende knirk i gulvet.

Innerdører: Enkelte innerdører har merker etter hakk/avskalling. Innerdører bør skiftes ut/utbedres.

-Øvrige rom - 2.etasje.
Helhetsvurdering: Innvendig flater bærer preg av overflateslitasje som følgende: Stedvis løs tapet/strie, samt krøllet/deformasjoner i innvendige hjørner. Stedvis observert hakk/avskalling i himlingsflater, samt fuktmerker/skade i himling ved skorstein. Dette kan være etter tidligere lekkasjer før taket ble fornyet i 2015 opplyst av selger. Det ble utført fuktmåling med pigg i tre på de aktuelle stedene uten at det ble registrert forhøyede
verdier. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det registreres stedvis knirk i gulvet, samt noe ufagmessig utførelse vedrørende gulvlegging rundt døråpninger. Innerdører bærer preg av slitasje som hakk/avskalling og utbedring/utskiftning bør påregnes. Dørbladet til innerdør ned til 1.etasje har
kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. Fornying/oppgradering bør påregnes.

-Rom under terreng (underetasje).
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Det er ikke etablert veggventil eller luftespalter i vinduer i soverom 2 og i gang underetasje. Tilfredstillende ventilasjon bør etableres.

Spesielle observasjoner: Insekter/edderkopper som trives i fuktig miljø er påvist. Tiltak for å stoppe fukt bør påregnes. Risiko for skader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes dersom behov. (se bilde)

Overflater vegger: Det er stedvis observert avskalling, samt salt/kalkutslag på synlig betong/murkonstruksjon mot vest langs gulv. Dette kan skyldes manglende fuktsperre mot grunn som gjør at det blir et kapillærsug opp fra grunn. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Overflater gulv: Det registreres stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging ved videre negativ utvikling.

Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg i soverom 2. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 74,9 %, temperatur 17 grader C og duggpunkt 12,6 grader C. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes.

Innerdører: Enkelte innerdører har merker etter hakk og avflassing. Utskiftning/reparasjon bør påregnes.

-Loft.
Inspeksjonsmulighet: kaldtloftet ble ikke undersøkt på befaringstidspunktet grunnet sikkerhetsmessige årsaker. Det er risiko for skjulte skader. Ytterligere undersøkelser anbefales, samt oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Det anbefales og etablere bedre tilkomstmulighet til kaldtloftet via loftsluke med nedfellbar stige.

-Innvendige trapper.
Innvendige trapper: Underetasje-1.etasje: TG2 er satt iht. NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent. Krever oppfølging ved videre negativ utvikling. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter.
Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m.

1.etasje-2-etasje: Det er stedvis knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent. Krever oppfølging ved videre negativ utvikling. Inntrinn er stedvis mindre enn 0,25 meter. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

-Tekniske anlegg.
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Deler av vannrør i boligen har en alder som kan tilsi at anbefalt brukstid er passert.
Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Vannrørene er ikke plugget mot varerør ved fordelerstamme. Varerørene bør plugges for å forhindre skade ved en eventuell lekkasje. Tiltak bør påregnes.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Deler av avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid
er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

-P-rom.
Dagslysflate: Soverom i underetasjen avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys grunnet etablering av terrasse som skygger for vinduet.

-Radon
Radon: Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

-Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med plugg. Fare for varmgang.
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik og at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen, samt manglende samsvarserklæringer bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.

-Yttervegger inkl. fasader og kostruksjon.
Fasader ink. kledning: Deler av utvendige flater har etterslep på vedlikehold. Det er stedvis observert blemmer i malingen, sprekker og avskalling i ytterkledning. Tiltak bør påregnes. Det kan ikke verifiseres at det er montert musesperre/sikring bak trekledning. Musesperre bør etableres for å hindre krypdyr tilgang. Det vurderes til at det ikke er etablert luftespalte bak trekledningen fra etasjeskiller i 2.etasje. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Lufting bør etableres. Det er stedvis observert råteskade i forkantbord på takoverbygget ved inngangspartiet, samt på vindskibord på hovedtaket. Råteskader bør utbedres. Ytterkledningen fra etasjeskilleren i 2.etasje er montert horisontalt og ikke loddrett.
Konsekvens kan være økt fuktbelastning på panelet og forårsake råteskade over tid. Tiltak anbefales (se bilde).

-Dører og vinduer.
Vinduer: Beslag på vannbord mangler stedvis. Fare for fukt i konstruksjon, samt økt fuktbelasting på vinduer noe som kan forårsake råteskader over tid. Vindusbrettbeslag anbefales etablert med en avstand til vindu på ca 8 mm. Tiltak anbefales.

-Yttertak.
Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er stedvis observert manglende vedheft mellom takkpapp og fotbeslag (se bilde), samt stedvis mosegroing. Tiltak bør påregnes.

Takgjennomføringer: Det er stedvis observert manglende vedheft i tettningsmasse i overgang fotbeslag og yttertaktekkingen ved takgjennomføringer. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at utbedringstiltak kan iverksettes ved behov.

Skorsteiner over tak: Skorsteinen inne i takhatten har slitte fuger. Tiltak anbefales.

Inspeksjonsmulighet: Taket er ikke inspisert tilstrekkelig grunnet sikkerhetsmessige årsaker. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Detaljer inn mot tilstøtende konstruksjoner: Tettedetaljer i overgang tak/vegg har mangelfull utførelse. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at utbedringstiltak kan iverksettes dersom behov (se bilde).

Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Stigetrinn er ikke etablert. Tiltak anbefales.

-Balkonger, terrasser, veranda etc.
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Terrassebord har stedvis algegroing. Overflatebehandling bør påregnes. Drager til terrassen er festet rett på ytterkledningen, samt at terrassebord ligger for tett mot ytterkledning. Konsekvens kan være økt fuktbelastning på konstruksjonen og på ytterkledningen. Tiltak anbefales.

-Terrasser / platting på terreng (Sydvendt terrasse).
Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer): Det er observert en søyle som står nære terrenget, noe som er uheldig med tanke på økt fuktpåkjenning. Tiltak anbefales. Tettedetaljer mellom platting og vegg er ikke hensiktsmessig utført med tanke på for liten avstand mellom yttervegg og terrasse. Konsekvens kan være økt fuktbelastning på konstruksjonen, samt på yttervegg/kledning. Tiltak anbefales.

-Terrasser /platting på terreng (Vestvednt markterrasse).
Platting: Konstruksjonen til plattingen har merkbare nedbøyninger ved belastning. Tiltak bør påregnes. Stedvis algegroing og overflateslitasje på terrassebord. Overflatebehandling bør påregnes.

-Terrasser / platting på terreng.
Platting: Terrassebord har stedvis algegroing og overflateslitasje. Overflatebehandling bør påregnes. Det registreres noe svikt i konstruksjonen ved belastning. Tiltak bør påregnes.

-Utvendige trapper.
Helhetsvurdering: Tretrapper har større lysåpninger en 10 cm, samt ikke ikke etablert rekkverk og stedvis sprekker i trappetrinn. Trapper har behov overflatebehandling/utbedring. Trapp i betong/murkonstruksjon fra parkeringsplass ned mot boligen: Et trappetrinn er løsnet fra konstruksjonen. (se bilde). Tiltak bør påregnes.

-Grunnmur, fundamenter.
Grunnmur: Det er stedvis observert riss/sprekker i grunnmur, samt avskalling. Eksakt årsak er ikke kjent og det er ikke kjent om forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Oppfølging ved gjevnlig ettersyn anbefales.

-Drenering.
Fuktmåling i lukkede konstruksjoner: Se punkt: Rom under terreng "avsnitt" konstruksjoner.

Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark: Det er observert salt/kalkutslag på vegg inne i underetasjen ref: rom under terreng. Kan skylles etter tidligere fuktinnsig før ny drenering ble tatt i 2019 opplyst av selger. Tiltak for å stoppe fuktinnsig må påregnes. Risiko for skader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang.

-Stikkledninger og tanker.
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Det vurderes til at utvendige vann- og avløpsrør har en alder som kan tilsi at anbefalt brukstid er passert. Tiltak anbefales.

-Frittstående byggverk.
Helhetsvurdering: Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Selger opplyser om at taket lekker flere steder, samt store deler med pussavskalling på yttervegger. Vindskier er stedvis råteskadet, mosegroing på tak og løse beslag/avflassing. Tiltak bør påregnes.


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Våtrom - Bad underetasje.
Vannrør: Tettedetaljer ved rørgjennomføring av vannrør og avløpsrør bak vaskemaskin, samt under servanten og inne i nisjen er usikker. Fare for fuktskader ved en eventuell vannlekkasje. Tiltak bør påregnes. Innstallasjonen vedrørende vann/kran til vaskemaskin er delvis løs fra veggen, samt
registrert drypplekkasje fra kobling til vaskemaskin. Tiltak må påregnes. (Sjablongmessig prisoverslag gjelder for drypplekkasje vedrørende kobling til vaskemaskin, samt montering av kran). Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Badet bærer preg av ufagmessig utførelse. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Fornying av slukmansjett og klemring bør
påregnes. Veggfestede installasjoner med hulltaking i våtsonen øker risiko for fukt i konstruksjonen. TG2 er satt for å belyse risiko. Det er ikke tilstrekkelig tettet med membran på gulv og vegg. Det er et hull i veggen under servanten på ca. 10*15 cm, samt ikke ferdig stilt vegger inne i nisje (synlig konstruksjon. Tilstrekkelig membran må etableres. (Sjablongmessig prisoverslag gjelder for lokale utbedringer). Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

-Våtrom - Bad 2.etasje.
Helhetsvurdering: TG3 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg, samt andre innstallasjoner. Det er i tillegg stedvis registrert blant annet brudd på våtromstapet som har glidd fra hverandre i skjøtene, samt løsnet fra vegger. Det er stedvis skjolder/merker i himling, samt riss/sprekk i overgang taklist og himling. Manglende elastisk fugemasse rundt toalett, samt observert misfarging/svertesopp. Det ble registrert drypplekkasje fra armaturet til servanten på badet. Lekkasjen må utbedres. Utilfredsstillende gjennomføringer av avløp og vannrør i vegger. Stedvis flatt fallforhold på gulvet og kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk, samt ingen lufte spalte mellom dørblad og terskel. Dusjkabinnet har sprekker i veggen og derfor ikke vannsikker. Det foreligger ingen informasjon om våtrommet generelt, men det vurderes til at det har blitt etablert gulvbelegg og sluk i nyere tid. Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot nabo/fellesareal. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført på gulv under servant og ved toalett, samt på veggen under og over servant. Det ble ikke registrert forhøyede verdier på befaringstidspunktet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan være oppstått. Tilstanden inne i veggen er ukjent. Fuktmåling med pigg i tre ble gjennomført fra kjøkkenet sitt side grunnet at det var en åpning i veggen (ikke mot våtsone). Det ble ikke registrert forhøyede verdier på befaringstidspunktet. (se bilde).
Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes innen rimelighetens tid.
(Sjablongmessig prisoverslag gjelder for nytt bad).
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

-Ildsteder / skorsteiner innvendig.
Skorsteiner inne i boligen: Det er ikke etablert ubrennbar plate under sotluke i underetasjen. Ubrennbar plate må etableres. Innkledd teglsteinspipe i 2.etasje. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
-Firmanavn: Fossum bygg og Åssiden rør.
- Fossum bygg bygde badet i 2011. Åssiden rør har byttet blandebatterier og montert baderomsinnredning i 2023.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-Firmanavn: Fossum bygg.
-Fossum bygg bygde badet I 2011, inkludert membran og sluk.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-Jeg har fått videresendt tilbud på bad og faktura fra forrige eier.

Er arbeidet byggemeldt?
-Arbeidet ble utført av godkjent firma og bør derfor være byggemeldt siden det ble bygget før 2012. Dette er en anntagelse og jeg har ikke sett byggemelding på dette badet.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
-Det var en lekkasje på røret som fører vann til huset fra veien. Dette ble reparert av kommunen.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-Firmanavn: Fossum bygg og Åssiden rør.
-Fossum bygg la rør i rør og oppgraderte rørsystemet i store deler av huset mens de bygde bad i 2011. Åssiden rør byttet blandebatterier og tilpasset rør under vasken i 2023. Åssiden rør koblet til ny vask og avløp, samt utvendig blandebatteri i 2018 på nytt kjøkken.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-Man har fått beskjed om at man burde gjøre noe med pipen hvis man skal bruke den mye fremover, men at det ikke er noe problem ved lite fyring. Det er ikke gitt fyringsforbud eller pålegg om utbedringer.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-Taket på garasjen lekker mye og må repareres eller byttes.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Forrige eier byttet fasade på husets annen etasje, fra asbestplater til plank. Jeg byttet hustaket i 2014. Ca 1/3 av planketaket ble byttet, og det ble lagt ny takpapp og shingel. Jeg har byttet kledning under garagen i 2023. Jeg har og forsøkt å stoppe lekkasje på garasjetaket, men dette fungerte ikke og må utbedres.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
-Firmanavn: Gjerberg elektro.
-Gjerberg elektro har montert ladepunkt på forsiden av garasjen. De har oppgradert sikringsskapet og mengden kurs i første etasje. De la ny kurs når kjøkkenet ble fornyet i 2018.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-Denne dokumentasjonen skal være sendt inn fra Gjerberg elektro.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Gjerberg har kontrollert det elektriske systemet under sitt arbeid.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-Det er trekt ledning fra hus til garasje. Montert på garasjens nordside, ved siden av garasjeport av Gjerberg elektro.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
-Ja.

Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
-Ja. Rommene er godkjent til varig opphold. Øverste etasje ble brukt til utleie.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22.
-Det har blitt godkjent bruksendring til soverom i kjeller på nord siden av huset i 2023. Kjelleren er innredet og badet der er fornyet i 2011.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Soverom og tegninger av huset innvendige, inkludert kjeller ble godkjent av byggesak i 2023.

Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
- Ferdigattest er sendt inn til behandler i byggesak Drammen kommune.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
-Vi har foretatt radonmåling med ett elektrisk apparat ment for hjemmebruk (ikke profesjonelt). Apparatet viste noe høy måling på garderoberom/oppholdsrom (ikke godkjent soverom) i kjellerens sydøstlige hjørne. Det var ikke konsekvent høye målinger, og målingene var innen for standarden om man luftet eller ikke hadde døren til rommet lukket.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
-Det er tinglyst avtale om at det er greit at det bygges nærmere enn fire meter med Bergliveien 47 og Åslyveien 25. Det er tinglyst at Bergliveien 47 kan bygge veranda nærmere enn fire meter. Det er og tinglyst at det er greit at plattingen/verandaen tilhørende Bergliveien 49, på husets sørside går over på eiendommen på 47, siden det ser ut til at det er tilfellet på situasjonskartet.

TILLEGGSKOMMENTAR
Sluket på badet i kjeller er feilinnstalert.

Boligens areal

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 129 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og to soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken og stue.

2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, bad og to soverom.

I tillegg disponerer boligen en garasje på ca. 14 kvm med etablert el-billader på garasjevegg.
Selger opplyser om at terrassen mot syd går noe over tomtegrensen mot nabo.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 320 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av
trekonstruksjoner med liggende og stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med papp. Ytterdør med to-lags glass
med karmer/rammer i tre fra ukjent årstall. Balkongdør med to-lags glass med karmer/rammer i tre fra 2010 og vinduer med to-lags glass med
karmer/rammer i tre fra 2007-2010 og 2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Ferdigattest vedr. bruksendring er til behandling hos kommuen. Sendt: 21.07.2023

Barnehage / skole i området

Barnehage
Åssiden barnehage (0-6 år) 12 min gange 0.9 km.
Bacheparken barnehage (0-6 år) 14 min gange 1.1 km.
Øren Andelsbarnehage (0-6 år) 14 min gange 1.1 km.

Skole
Åssiden skole (1-7 kl.) 12 min gange 0.9 km.
Øren skole (1-7 kl.) 14 min gange 1.1 km.
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 19 min gange 1.5 km.
Børresen ungdomsskole (8-10 kl.) 4 min med bil 2.4 km.
Akademiet Ypsilon vgs 17 min gange 1.4 km.
Åssiden videregående skole 4 min med bil 2.3 km.

Adgang til utleie

Ja. Toppetasjen har vært leid ut for 8500,- per mnd + strøm.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 899 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 059 853 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 815 470 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Gjeldende regulering:
3005 060213-8 REGULERING AV ÅSSIDEN BYDEL (15.10.1953) Boliger
3005 060213-8 REGULERING AV ÅSSIDEN BYDEL (15.10.1953) Kjørevei

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1965/935-1/90  Bestemmelse om bebyggelse 10.06.1965 
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
 
1976/5079-1/90  Bestemmelse om vannledn. 26.08.1976 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bergliveien 49, 3023, Drammen, Gnr. 116 bnr. 5 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0012

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.