Drammen

Bragernes sentrum - lys og pen 3-roms leilighet med balkong, heis og parkering.

Thams gate 10B , 3016 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Nina Widerøe
Nina Widerøe Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over 5 mill

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

45%

av boligene er nyere enn 20 år

42%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 83 m²
Bruksareal 88 m²
Tomt 1 157 m² / Fellestomt
Etasje 3
Byggeår 2010
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 195
Energimerking C
FINN.no 294327932
Sist endret 10.03.2023 15:08
Prisantydning 6 250 000,-
Totalpris 6 258 009,-
Fellesutgifter 6 393,-

Beregnet totalkostnad

6 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 258 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten består av entré, gang, flislagt bad m/varmekabler, servant, wc, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom med skyvedørsgarderober, bod. Utgang fra stue til sydvendt overbygget balkong på ca 9 m2. Lagringsrom i 1.etg. samt parkering for 1 bil i felles garasjeanlegg.

Standard

Gulvflater belagt med parkett. Malte veggflater. Himlingsflater med malte flater. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe plassert på soverom.

Bad fra byggeår. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malt flate og downlights. Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende servant
med ett-greps armatur. Speil, overlys og stkkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett på gulv i hjørnet med skyvedører. Dusjbatteri tilkoblet
hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i himling.

Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter. Laminerte benkeplater. Nedfelt oppvaskkum med ettgreps kran. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med
frysedel, komfyr i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap.

Utgang fra stue til sørvendt overbygget balkong på ca 9 m2. Gulvoverflate belagt med fliser med rekkverk av metall. Rekkverkshøyde er målt til 102 cm.
Utebelysning og stikkontakt.

Beliggenhet

Særdeles attraktiv beliggenhet på Bragernes med gangavstand til alt. Kun minutters gange til Bragernes Torg, og inngangen til Bragernesåsen er rett ved boligen. Her finner man flotte turmål som Åspaviljongen, Spiralen, Kloptjern, Stronghytta, Landfalltjern og Tverken. Supre turstier eller lysløyper. Tre kvartal nedenfor finner man Torget Vest med matbutikk, apotek, frisør,  vinmonopol,  diverse klesbutikker og restauranter/kafeer.

Boligen tilhører Bragernes barneskole og Børresen Ungdomsskole. Mange barnehager i nærområdet. Meget kort vei til sykehuset.

Felleskostnader

6 393 pr. mnd. Grunnkostnad, TV og internett, A konto varmt og kaldt vann, fjernvarme, driftskostnader, vedlikehold, renovasjon og snørydding.

Borettslag

Borettslag: Rømersvei Borettslag, Orgnr: 996453189

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hentet fra Styrets årsmelding 2021 for Rømersvei Borettslag:

Saker som er ferdig eller under arbeid:
Etter et travelt år med flere store og mindre prosjekter, er det ingen nye store saker under arbeide nå. Styret ønsker å ha bedre økonomisk spillerom etterat det som ble ferdigstilt i 2021 har krevd store økonomiske ressurser, og i desember tok strøm- og fjernvarmefakturaene resten. Det er imidlertid ikke brukt noe av vedlikeholdsfondet.

På den lille plassen ved garasjenedkjøringen ble det pyntet på gjerdet med dekorplater, nye benker ble satt opp og store urner med blomster er etablert.

Synkehullet som etablerte seg på plenen ble tatt hånd om og området satt i stand igjen. Det ble en kostbar affære som involverte både maskiner, filming i gamle rør og anleggsgartner. Solid innsats fra menige styremedlemmer fikk fullført prosjektet, til tross for mye dårlig vær.

Vedlikehold som er gjennomført siste 5 årene:
Styret har en 10 års rullerende vedlikeholdsplan som et styrende dokument for fast og forebyggende vedlikehold. Mye av dette har 5 og 10 års intervall, anbefalt av fagfolk. Det dreier seg eksempelvis om gulvet i garasjen, 5-årssjekk av el-anlegg, 10 års sjekk av el i leilighetene og VVS.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.
Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Dette er en ordning
hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler
felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11510992 8, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 20.02.2023: 2.40% pa.
Antall terminer til innfrielse: 27.6624
Saldo per 20.02.2023: 7 655 530
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.12.2012 ( siste termin 30.09.2036 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 2 324 000
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 1 420 122
Flytende rente
IN-lån flytende rente

Laget har avtale om IN samt IN lån.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86418190

Regnskap

Regnskapet for 2021 viser et overskudd på kr. 2 274 146,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Utdrag fra husordensreglene:

6. Montering av antenner, markiser og lignende skal ikke finne sted uten styrets godkjenning. Det samme gjelder planting av busker og trær. Blomsterkasser monteres på innsiden av balkongrekkverket.
a. Utvendige persienner skal kun kjøpes/utføres av leverandør godkjent av styret.

9. Engangs- og kullgrill er ikke tillatt på balkonger eller takterrassen. Gass- og elektrisk grill er tillatt men det skal vises hensyn til andre beboere og omgivelser. Dette gjelder også dersom privat grill brukes på takterrassen.

Husdyrhold

Husordensreglene punkt 10:
10. Dyrehold er tillatt i borettslaget når dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboere. Dersom det fremsettes berettigede klager over at dyreholdet sjenerer naboer med lukt, bråk etc. eller på annen måte er til vesentlig ulempe, kan styret forlange dyret fjernet dersom ikke en minnelig
ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Ved hundehold gjelder følgende regler utover dette:
• Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
• Ekskrementer som hunden måtte etterlate på trapper, veier, plener, i bed og lignende skal umiddelbart fjernes.
• Hundeeiere skal ta tilstrekkelig hensyn til at andre kan oppfatte hunden som skremmende, uavhengig av hundens lynne og eiers kontroll.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad
Ventilasjon: Avtrekksventil i himling har samlet støv og kan redusere avtrekkseffekt. Rengjøring bør påregnes.

Sanitærutstyr / innredning: Dolokket til toalett er sprukket. Tiltak bør påregnes. Elastiske fuger rundt toalett har manglende vedheft. Nye fuger bør etableres.

Overflater vegger: Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft i overgang gulv/vegg/dørterskel. Fuger bør fornyes. Det er stedvis registrert hull etter tidligere innfestninger i vegg. Tiltak må påregnes. Det er stedvis registrert avskallinger på fliser.

Overflater gulv: Gulvoverflaten under dusjkabinett er ikke undersøkt tilstrekkelig grunnet plassering av dusjkabinett. Observert skitt/smuss under kabinett. Gulvoverflaten under dusjkabinett bør rengjøres. Det er stedvis registrert riss/sprekk i flisfuger. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig grunnet manglende rengjøring av sluk og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Tiltak må påregnes. Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er ukjent om hvorvidt hullene er tilfredsstillende tettet. Hullene bør tettes med egnet tettemasse. (det er montert dusjkabinett).

Fallforhold (gulv): Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 19 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

Annet: Det er registrert svelling på bunn av karmlist på bad. Tiltak bør påregnes. Downlights på badet fungerte ikke på befaringsdagen. Ytterligere undersøkelser anbefales.

-Kjøkken
Overflater gulv: Det er registrert stedvis knirk i gulvet. Det er stedvis observert hakk/riper og rester etter lim i gulvet. Det er stedvis sprekker mellom gulvbord.

Innredning: Det er stedvis observert svelling på kjøkkenfronter og riper på benkeplate. Elastiske fuger mangler stedvis vedheft langs benkeplate og vegg. Nye fuger bør etableres.

-Øvrige rom
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ventilasjonsspalte under dørblad/terskel er ikke tiltstrekkelig på soverom og bod. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Anbefaler etablering av større spalte under dørblad/terskel.

Overflater vegger: Vegger bærer preg av slitasje. Det er blant annet observert sprekk/riss over vindu i stue, ved ytterdør og i innvendige hjørner på soverom samt skjolder. Det er registrert sprekk/deformasjon i vegg på bod, skjolder/riper.

Overflater himling: Det er observert avskalling i himling på soverom 1 etter tidligere innfestning.

Innerdører: Innerdører bærer preg av slitasje.

Annet: Det er manglende tetting rundt ventilasjonsrør på bod. Taklister er ikke etablert. Deler av rør fra sikringsskap er synlig oppunder ventilasjonsrør og er ikke tettet igjen med plate. Det er observert noe svelling i vindusforing i stue. Det er foretatt fuktsøk med egnet instrument (protimeter mms2) er utført uten at det ble registrert forhøyede verdier. Kunde opplyser om at det har stått et kjøleskap på boden hvor vannskaden er observert som kan ha dryppet. (informasjon)

-Tekniske anlegg:  Varmesentral (eksempelvis fyrkjele, varmepumpe, fjernvarme, pelletsanlegg, gasskjel etc.): Det er registrert mangelfull tetting av rørgjennomføringer fra radiatorer i gulv. Tiltak bør påregnes. Toppdeksel til radiator på soverom 2 er bøyd/skadet. Tiltak bør påregnes Det er ikke kjent at det er foretatt service på det tekniske anlegget, og følgelig er det ukjent tilstand. Krever oppfølging av fagperson med dokumentert inspeksjon.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varerør i bunnen av fordelerskapet er ikke avsluttet over terskelhøyden, det vil si kanten på åpningen i skapet. Dette kan medføre at eventuelt lekkasjevann ledes inn i varerør dersom lekkasje i skapet skulle oppstå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke fullverdig kursoversikt for rør-i-rør-system, anbefales etablert. Det vurderes til at fordelerskap på vegg mot bod er for fjernvarme. Hadde ikke tilgang til fordelerskap grunnet manglende nøkkel på befaringstidspunktet, noe som medfører at det ikke er mulig og verifisere om utførelsen er korrekt, eller om det foreligger feil eller mangler.

-Radon
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

-Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det er registrert en løs stikkontakt på bad. Gjennomføring av elektrisk ledning fra lampe under overskap på kjøkkenet vurderes til ikke å være fagmessig utført. Anbefaler kontroll av elfagkyndig kontrollør. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

-Dører og vinduer
Dører: Dørbladet til balkongdør har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Øvrige rom
Overflater gulv: TG3 er satt på grunn av vannskade på gulv i bod. Det kan ikke utelukkes at det kan være lekkasje fra fordelerskap for fjernvarme eller skjulte/bakenforliggende skader. Tiltak må påregnes. Det er foretatt fuktsøk med egnet instrument (protimeter MMS2) uten at det ble registrert forhøyede verdier. Andre rom er det registrert stedvis knirk, hakk/sår/lim rester og det er stedvis sprekker mellom gulvbord. Tiltak bør påregnes.
Gulvlister er stedvis ikke tilstrekkelig festet. (Sjablongmessig prisoverslag gjelder for gulv i bod) Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
-Feil på avleser fra kommune.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? -Vet ikke.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? -Vet ikke.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
-Vet ikke.

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
-Vet ikke.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
-Vet ikke.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
-Vet ikke.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? -Vet ikke.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
-Vet ikke.

TILLEGGSKOMMENTAR
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til
å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 88 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, to soverom og kjøkken med åpen stueløsning.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca 6 m2 og en biloppstillingsplass i parkeringskjeller.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 157 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

En biloppstillingsplass i parkeringskjeller.

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt kjeller. Bygningen har grunnmur, etasjeskillere av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger utvendig kledd med
teglstein og liggende kledning. Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkehull og
brannklasse B30 og lydklasse 40db fra byggeår. Alubekledd balkongdør med sidefelt fra byggeår og vinduer med to og tre-lags glass og
karmer/rammer av tre fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.09.2013 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Lilleløkka barnehage (0-6 år) 8 min gange 0.6 km.
Parktunet barnehage (0-5 år) 9 min gange 0.7 km.
Brannposten barnehage (3-6 år) 9 min gange 0.8 km.
Skole
Bragernes skole (1-7 kl.) 16 min gange 1.4 km.
Danvik skole (1-7 kl.) 23 min gange 1.8 km.
Akademiet realfagsskole Drammen (1-10 kl.) 5 min gange 2.1 km.
Børresen ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min gange 1 km.
Marienlyst ungdomsskole (8-10 kl.) 25 min gange 2 km.
Drammen videregående skole 18 min gange 1.4 km.
Akademiet Ypsilon vgs 5 min med bil 2.1 km.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme som fordeles via radiatorer. På badet er det varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 190 643 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 524 442 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bybebyggelse) Kommuneplan (5.10.2015)
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan sentrum (30.5.2006)

Gjeldende regulering:
3005 060254-3 REGULERINGSPLAN FOR KVARTALET ALBUMS GATE - THAMS GATE (27.10.1998) Annet kombinert formål (Boliger/næring)

Offentlige planer

Vi ønsker å informere om at det vil bli bygget et nytt boligprosjekt foran Thams gate 10B. Boligprosjektet Thams gate 4 blir solgt av Privatmegleren som på sine hjemmesider opplyser om forventet ferdigstillelse 4. kvartal 2024. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1876/990035-1/90  Bestemmelse om bebyggelse 23.11.1876 
1897/900040-1/90  Erklæring/avtale 14.06.1897 
rettighetshaver:Knr:0602 Gnr:114 Bnr:196  
rettighetshaver:Knr:0602 Gnr:114 Bnr:196 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0602 Gnr:114 Bnr:196 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0602 Gnr:114 Bnr:196 Snr:3  

Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0602-114/1003
 
1898/900092-1/90  Erklæring/avtale 03.03.1898 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0602-114/809

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 61 60 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten vil bli utlyst etter salg.

Adresse og matrikkel

Thams gate 10B, 3016, Drammen, Gnr. 114 bnr. 195, andelsnr. 15 i Rømersvei Borettslag med orgnr. 996453189 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0020

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.