Drammen

Enebolig beliggende i landlige og naturskjønne omgivelser. 3 sov. 2 stuer. Flotte uteområder. Dobbeltgarasje

Klevjerveien 133 , 3039 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

100%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

55%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 139 m²
Bruksareal 140 m²
Tomt 2 386 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1916
Gårdsnummer 49
Bruksnummer 16
Energimerking D
FINN.no 294376345
Sist endret 10.03.2023 19:49
Prisantydning 4 190 000,-
Totalpris 4 308 769,-

Beregnet totalkostnad

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 308 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Standard

Innvendig er det parkett, laminat furugulv og flislagt gulv. Malt tapet, trepanel og malte mdf plater på vegger. Trepanel i taket. Innvendig har boligen malte glatte dører og furu fyllingsdører.
Boligen har mursteinspipe med vedovn m/parafinbrenner i 1. etasje og vedovn i 2. etasje.

Vaskerom
Flis på gulv med vannbåren varme. Tapet på vegg. Panel i himling. Sanitærutstyr bestående av skyllekar, opplegg til vaskemaskin, varmtvannsbereder og vannmåler. Ingen permanent ventilasjon i rommet.

Bad
Flis på vegger og trepanel på innvendig tak. Gulv er flislagt og har elektriske varmekabler. Plastsluk og membran med ukjent utførelse. Synlig banemembran i tilstøtende rom/kott. Søyle servant, toalett og dusjvegger/hjørne. Naturlig ventilering. Våtromsplater er synlige fra tilstøtende kott.

Bad
Flis på vegger panel på vegger og slemmet Leca. Malt panel på innvendig tak. Gulv er flislagt og har vannbåren gulvvarme. Plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og innmurt badekar. Naturlig ventilering. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i hulltakingen.

Kjøkken
Innredning med glatte fronter, flissatt benkeplate. Røropplegg til oppvaskmaskin. Flis på gulv. Malt tapet på vegg. Trepanel i himling. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Flis på gulv. Mdf bord på vegg. Malt trepanel på vegg. Servant med servantskap og toalett.

Terrasseplatting ved inngangsparti med areal ca 13 ². Terrasse med adkomst fra stue oppført i trekonstruksjon, rekkverk med stående bord. Areal ca 25 ². Utvendig trapp fra terrasse i trekonstruksjon.

Beliggenhet

Boligen er beliggende i landlige og rolige omgivelser med flotte tur- og rekreasjonsområdet i nærområdet. Gangavstand til flott golfanlegg på Skoger golfbane - som også har restaurant og uteservering i golfsesongen. Sande kommunale fritidsklubb, Skoger Idrettslag og Nordre Sande IL er aktive innen forskjellige idretter. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen, Konnerud og Sande sentrum, som betyr kort vei til mange ulike fritidsaktiviteter.

Enkel adkomst til E-18, ca. 12 minutters kjøring til Drammen sentrum og ca. 40 minutter til Oslo. Kort vei til bussholdeplass langs Klevjerveien, se ww.vkt.no for rutetider. Togforbindelse fra Sande og Drammen, ca. 10 min med tog fra Drammen stasjon til Asker og ca. 36 min med tog til Oslo se https://www.vy.no for avganger.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 10355232

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Utvendig > Taktekking
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt  på undertak. Undertak har synlige skader, råte.

-Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra  taknedløp ved grunnmur.

-Utvendig > Veggkonstruksjon
Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Bordkledning er noe tørrslitt.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.

-Utvendig > Vinduer - 2
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.

-Utvendig > Dører - 2
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2
Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Svikt i fundamenteringen.

-Innvendig > Overflater
Det er avvik: Det er avvik utover normal brusksslitasje i enkelte rom. Sprekk i flis. Dårlide fuger noen plasser, hulrom uneder flis.  løse flis, stedvi noe dårlig finish på vegger og gulv i overganger.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Gå til side
Det er avvik: Knirk og svikt i etasjeskiller.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - 2 - 3
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Knirk og mindre svikt i bjelkelaget.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - 2
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

-Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.

-Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er betydelig knirk i trapp. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

-Innvendig > Innvendige trapper - 2
Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er registrert knirk i trapp.

-Innvendig > Innvendige dører
Det er avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
Ufagmessig utførelse på vegger, materialer og utførelse skal ikke være på bad. Hull i panel i våtsone.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav
i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt  (har ikke motfall). Ufagmessig utførelse på flisarbeid. Stort sprang i flis ved fuger.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt  på membranløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det kan ikke konstateres synlig bruk av  membran/tettesjikt på våtrommet.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er avvik: Det er ingen synlig lufting/inspeksjons luke til rom under badekar. Sisterne på toalett må istandsettes. Dusjkabinett er ikke funksjonstestet, usikker på om det er funksjonabelt.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende.

-Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Det er registrert symptom på fuktskader.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er påvist svertesopp i silikonfuger. Det er påvist sprekk/avvik i elastisk fug. Det ble indikert fukt i dusjsone.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist avvik i fuger. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Sprekker i fuger.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
slukløsningen. Sluk må renses og undersøkes ytterligere.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er avvik: Dusjdør må monteres riktig.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad
Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende.
El vifte i himling fungerte ikke befaringsdagen.

-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Kjøkkeninnredning har generell stor slitasjegrad  (utover normal slitasjegrad ut ifra alder). Flis er lagt på et ustabilt underlag, noe mindre svikt. Sprekk i fug på benkeplate.

-Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Det er avvik: Det er registert avvik på avtrekksstyringen.

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Noen fliser har bom (hulrom under). Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i rør-system. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - 2
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

-Tomteforhold > Byggegrunn
Det er avvik: Alder gir TG 2.

-Tomteforhold > Drenering
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det må moteres klemlist og drenering må føres over terreng rundt hele boligen.

-Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

-Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 00.

-Våtrom > Generell > Vaskerom

-Tekniske installasjoner > Vannbåren varme
Det er påvist avvik i fordelingsskap. Det er ingen tydelig dren fra fordelinsskap som ledes til sluk. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Kostnadsestimat : Under 10 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
-Sprekker i fuger, bad i andre etasje.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-Nei.

 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-Ja, kun av faglært. Kontroll av septik, og tilhørende avløp, hvert annet år.
-Rfd

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
-Det er fare for mus vinterstid. Godt proft utstyr for bekjempelse er tilgjengelig i boligen.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
-Ja, men bekjempet en runde. I tillegg utstyr tilgjengelig, viss behov for ny bekjemping.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Nei.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Abicon elektro tok full sjekk av el anlegg etter lynnedslag 02.08.2017.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Ja, kun av faglært. Ny lakk på falmet tak, ingen tegn til rust før lakkering.
-Mastertak AS.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
-Kjeller innredet av tidligere eier.

Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
-Såvidt vi vet, innredning av kjelleren.

Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
-Bekk som går langs ytterdel av eiendommen, kan ved kraftig regn flomme over. Ingen fare for bygningsmasse ved evt flom.

Boligens areal

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 140 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, Gang/entre, Vaskerom, Bad, Kjellerstue.

1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, Wc, Gang, Kjellergang, Kjøkken, Spisestue, Stue.

2. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, Soverom, Soverom 2, Stue, Bad.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som Sekundærrom: Kott.

Kjeller: Ikke godkjent røming via vindu på gjesterommet. Det er foretatt bruksendring av kjeller, noe som ikke er byggemeldt/godkjent.
Takhøyde u etg 2,17 meter.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 386 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eiendommen har dobbelgarasje på ca. 46 m².

Byggemåte

Tekket med lakkerte stålplater. Taktekket er fra 90-tallet. Nylig lakkert. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Pipe er forblendet over tak med beslag mot taktekking. Det er montert stigetrinn til pipe. Yttervegger over grunnmur er av bindingsverk med etterisolerte yttervegger (år 2016). Utvendig stående kledning (fra 2016) . Saltak med undertak av bord. Loftslem med nedfellbar stige. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt tofløyet balkongdør i tre. Bygningen har enkel kjellerdør i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Læringsverkstedet Skoger (1-5 år) 4 min med bil 3.3 km.
Kjeldås barnehage (1-5 år) 4 min med bil 3.5 km.
Nedre Eik familiebarnehage (0-3 år) 7 min med bil 5.4 km.
Skole
Skoger skole (1-7 kl.) 5 min med bil 3.5 km.
Vestbygda skole (1-7 kl.) 8 min med bil 6.9 km.
Åskollen skole (1-7 kl.) 9 min med bil 6.9 km.
Galterud ungdomsskole (8-10 kl.) 10 min med bil 6.9 km.
Marienlyst ungdomsskole (8-10 kl.) 13 min med bil 9.3 km.
Drammen videregående skole 14 min med bil 11 km.
Heltberg vgs. Drammen 15 min med bil.

Oppvarming

Vannbåren varme i u etg og gang samt  stue i 1. etg. Elektrisk oppvarming og vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 748 pr. år Renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 078 178 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 097 075 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
LNFR for spredt boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015).
LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1913/900142-1/90  Bestemmelse om gjerde  
04.02.1913 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
 
1954/202299-1/90  Erklæring/avtale 03.09.1954 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann fra Røysjø via privat vannlag. Septikktank som tømmes hvert 2 år.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Klevjerveien 133, 3039, Drammen, Gnr. 49 bnr. 16 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0024

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.