Drammen

Strømsø/Rundtom - Nyoppusset og lekker leilighet - 2 soverom - parkering i gårdsplass - sentral beliggenhet!

Iver Holters gate 32 , 3041 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1951
Gårdsnummer 111
Bruksnummer 300
Energimerking G
FINN.no 304773505
Sist endret 29.05.2023 13:35
Prisantydning 3 750 000,-
Totalpris 3 852 769,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 102 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 852 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets første etasje, med adkomst via felles trappegang og består av: Entre, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Standard

Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med malt flate. Himlingsflater med malt flate. Profilerte innerdører.

Bad fra 2022 ifølge selger. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med skuffer.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassvegger.
Veggmontert dusjarmatur med hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekkvifte på vegg.

Kjøkkeninnredning fra 2022 ifølge selger med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Vegger med malt flate.
Stikkontakter på vegg over benkeplate. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, komfyr, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i
overskap. Lekkasjestopper under oppvaskkum og vaskemaskin.

Utgang fra stue til sydvendt overbygget terrasse på 6 m2. Terrassen er belagt med terrassebord og terrasegress. Utebelysning og stikkontakt.

Beliggenhet

Rundtom er et område i bydelen Strømsø/Danvik i Drammen. Det ligger på sørsiden av Drammenselva mellom Strømsø, Tangen og Danvik. Navnet har sin bakgrunn i at området i sin tid var en øy, og at man måtte seile "rundt om" denne øya for å komme til Tangen. Det eneste som minner om dette i dag, er et gammelt brorekkverk som er satt igjen. En av byens klassiske barneskoler, Brandengen skole, ligger her, samt bensinstasjon og andre utsalg som betjener lokalsamfunnet.

Via elveparken er det gangavstand til Drammen sentrum med jernbanestasjon samt alle fasiliteter og servicetilbud. Flere fritidstilbud i umiddelbar nærhet som Marienlyst med friluftsbad/ny svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg, skøytebane og Drammenshallen.

God bussforbindelse til sentrum. Få minutters gangavstand til bussholdeplass for ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg hver time, døgnet rundt.

Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag. Gangavstand til Drammen stasjon med tog og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen. Enkel adkomst til Bangeløkka og påkjøringsrampen til E18.

Sameie

Sameie: Holtet borettslag, Orgnr: 948631997

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Våtrom - bad
Overflater vegger: Det er stedvis riss/sprekker i veggfliser i dusjsonen. Skade bør utbedres.

Overflater gulv: Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger i dusjsonen, samt at elastisk fuge har stedvis manglende vedheft. Skade bør utbedres.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet vann- og avløpsrør under servant er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.

-Kjøkken
Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-Øvrige rom
Innerdører: Dørbladet til innerdør ved soverom 1 har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

-Tekniske anlegg
Hovedstoppekran: Stoppekran er plassert utenfor boenhet. Ikke hensiktsmessig mht lekkasjeproblematikk.

-Radon
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

-Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år, med følgende avvik som ikke er dokumentert rettet opp: Feil på kursoversikt. Kurs for komfyr går sammen med ny elbillader. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten. Det bør sette opp en egen kurs til elbillader og kursoverikt må oppdateres. Selger opplyser om at det har vært varmgang i en stikkontakt på soverom 2. Denne stikkontakten er skiftet med en ny stikk og funnet i orden.

-Drenering
Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Øvrige rom
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Det er ingen ventiler fra p-rom bortsett fra bad og kjøkken. Avtrekk må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

-Etasjeskiller
Skjevhetsmåling: Det er merkbare skjevheter i stuen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 23 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

-Brann
Brannslokkingsutstyr: Det er ikke brannslukkingsutstyr iht gjeldene forskrift i boligen. Brannslukkingsutstyr må anskaffes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
-Vært en lekkasje fra en gammel do som stod i kjeller. Fikset.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-Privat elbil lader.

TILLEGGSKOMMENTAR
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til
å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm


1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Leiligheten disponerer en utvendig bod på 4 m2 og en bod i kjeller på 11 m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

En parkeringsplass i felles gårdsplass.

Byggemåte

Firemannsbolig over to etasjer, samt loft og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur i ukjent konstruksjon. Etasjeskiller i
trekonstruksjon. Yttervegger i trekonstruksjon med stående utvendig trekledning. Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein. Leiligheten har
vinduer og terrassedør med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 2007. Entredør i tre med brannklasse B30, lydklasse 35dB og karmer/rammer
av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.04.1951 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Kobbervik Gård barnehage (1-5 år) 9 min gange 0.7 km.
Strømsø barnehage (1-5 år) 14 min gange 1.1 km.
Bikkjestykket barnehage (1-5 år) 15 min gange 1.2 km.

Skole
Brandengen skole (1-7 kl.) 3 min gange 0.3 km.
Fjell skole (1-7 kl.) 20 min gange 1.7 km.
Danvik skole (1-7 kl.) 24 min gange 1.9 km.
Marienlyst ungdomsskole (8-10 kl.) 17 min gange 1.3 km.
Drammen videregående skole 22 min gange 1.8 km.
Heltberg vgs. Drammen 7 min med bil.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 368 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Renovasjonsgebyret i 2022 var på 12 710,- fordelt på fire leiligheter.
Kommunale gebyrer på vann og avløp i 2022 var på 50 972,- fordelt på fire leiligheter. Det vil bli satt inn egen vannmåler til hver leilighet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 773 873 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 940 717 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført som et kulturminne - enkeltminner.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan Strømsø, gatebruk (22.6.2004)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1938/1248-2/90  Bestemmelse om bebyggelse 06.07.1938 
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 3005-111/300
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Iver Holters gate 32, 3041, Drammen, Gnr. 111 bnr. 300 snr. 1 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0059

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.