Drammen

BRAGERNES - Lys hjørneleilighet med balkong - Mulighet for parkeringsplass - Svært sentral beliggenhet!

Konggata 53B , 3019 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

47%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris over 5 mill

37%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 42 m²
Bruksareal 42 m²
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1936
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 656
Energimerking G
FINN.no 306678591
Sist endret 15.09.2023 20:33
Prisantydning 1 590 000,-
Totalpris 2 273 705,-
Fellesutgifter 9 362,-

Beregnet totalkostnad

1 590 000,- (Prisantydning) 674 296,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 264 296,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 409,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 273 705,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og luftig 2- roms andelsleilighet med svært god intern beliggenhet i bygget, bra planløsning og balkong med fantastisk utsikt.

Kort gangavstand til sentrum med alle servicetilbud og butikker, samt Drammen Stasjon med togforbindelse til Oslo. Kort gangavstand(7 min) til Rema 1000 i Vinjes gate.

Du kan ikke bo mer sentralt men samtidig tilbaketrukket enn her. Innenfor 1 kilometer fra døra har du gågater og torv med shopping,caféer og kultur. Og du kan gå eller sykle til omtrent alt. Mer urbant blir det ikke.

Innhold

Leilighet i 4 etg. med adkomst via felles trapperom eller heis.
Leiligheten består av entre, bad, gang, kjøkken, stue og et soverom.

Utstyr

Dørcalling via app.

Standard

Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med malt tapet. Himling med slette malte flater og downlights og malt betong. Profilerte innerdører.
Garderobeskap på soverom.

Bad opplyst å være fra ombygningsår. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med slett malt flate og downlights. Vegghengt servantskap
og overskap med slette fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i
hjørne med dusjvegger og skyvedør med gulvprofil. Dusjbatteri tilkoblet vegghengt hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin.
Mekanisk avtrekk i himling.

Kjøkken med åpen løsning mot stue. kjøkkeninnredning opplyst å være fra ombygningsår med slette fronter. Benkeplate av laminat. Nedfellt
oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Benkeplatebelysning og stikkontakt under overskap. Nisje for
stekeovn. Ventilator i overskap. Frittstående kjøleskap.

Utgang fra gang til sørvendt delvis overbygget balkong på ca. 2 kvm. Gulvoverflate belagt med terrassefliser av kompositt/treverk. Rekkverk av
fasadeplater, stålprofiler og murte overflater. Utebelysning.

Beliggenhet

Konggata 53 B er sentralt beliggende på Bragernes. Kort gangavstand til sentrum med alle servicetilbud og butikker, samt Drammen Stasjon med togforbindelse til Oslo. Kort gangavstand(7 min) til Rema 1000 i Vinjes gate.

PRIVATLIV
Nettopp fordi du bor så tett på byen, på folkeliv og røre, er det viktig å kunne trekke seg tilbake og nyte det stikk motsatte: Stillhet, ro og selvvalgt ensomhet. Eller tosomhet. I leiligheten.

BYLIV
Du kan ikke bo mer sentralt men samtidig tilbaketrukket enn her. Innenfor 1 kilometer fra døra har du gågater og torv med shopping, caféer og kultur. Og du kan gå eller sykle til omtrent alt. Mer urbant blir det ikke.

NATTELIV
Nattelivet er rett i nærheten. Her ligger restaurantene, barene og caféene så tett på at du nesten ikke behøver å ta på deg yttertøyet engang. Det eneste du går glipp av er taxikøen, for du har bare en liten kilometer hjem til sengen.

KULTURLIV
Du må ikke bo i sentrum for å ha glede av byens kulturliv. Men det hjelper. Kino i gangavstand.
Teatret ligger enda nærmere. Konsertscener både her og der. Klart det er enklere å bruke byen når alt er bare en spasertur unna.

Bussforbindelse i  Konggata og Rosenkrantzgata med hyppige avganger. Kort vei til Drammenselva med elveparken og flotte gangveier langs elva. Hamborgstrømskogen ligger like ved. Herfra har man et nettverk av flotte turmuligheter både sommer og vinter innover mot Spiralen og Landfallhytta. Lysløypa begynner rett bak Drammen Sykehus som ligger få minutter unna leiligheten.

 Fra leiligheten er det også nærhet til Drammen Skisenter med flotte alpinbakker om vinteren og downhill sykkelløyper om sommeren.

Felleskostnader

9 362 pr. mnd. Felleskostander, lån og TV/bredbånd.

Andel fellesgjeld

674 296

Borettslag

Borettslag: Frikvarteret Borettslag, Orgnr: 989323989

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hentet fra årsrapport for 2022:
-Det har vært en gjennomgang av brannvernet i blokka, noe som blant annet førte til en oppgradering av lede- og markeringslys.
-Problem med skadedyr. For å få bukt med dette har vi inngått vi en avtale med Anticimex om å sikre bygningsmassen mot skadedyr.
Slik styret ser det, er vi nå i ferd med å få bukt skadedyrproblemet. Men dette er en kontinuerlig prosess som fortløpende må følges opp og tiltak iverksettes.
-Nye postkasser er implementert i henhold til innhentede anbud.
-Styret har en løpende vurdering vedrørende eventuelt å bytte heisen. Dette vil bli en kostnad som til dagens priser er kalkulert til 1,7 mill. kroner.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettsalaget har ikke IN-ordning. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
* HUS101-11499413
Type A, restsaldo 27.335.910,-, restløpetid 12 år 10 md, term pr. år 12, type rente Flyt, rente 2,95%
* HUS102-11499414
Type A, restsaldo 15.140.785,-, restløpetid 13 år 4 md, term pr. år 12, type rente Flyt, rente 2,95%

Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6650833

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husordensreglene sier: Grilling på terrassene eller på borettslagets område er ikke tillatt.

Husdyrhold

Husordensreglene sier:
Dyrehold er tillat når dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Dersom det fremsettes berettiget klage over at dyreholdet sjenerer naboer med lukt, bråk etc., kan styret forlange at dyret fjernes hvis det ikke oppnås en minnelig ordning med klageren.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad
Sanitærutstyr / innredning: Elastisik fug langs gulv ved gulvprofil til dusj har stedvis manglende vedheft. Fuge bør skiftes ut.

Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som kan indikere redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger og elastisik fug. Fuger bør rengjøres/fornyes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.

Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 2 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredstillende mht lekkasjesikkerhet. Lokalfall i dusjonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 3 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

-Kjøkken
Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-Øvrige rom
Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-Tekniske anlegg
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Fordelerstammer for vannrør med rør-i-rør er plassert i himling uten mulighet for
sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Økt risiko ved lekkasje. Avrenningsmulighet bør etableres. Det er ikke kursoversikt for vannrør med rør-i-rør, anbefales etablert.

-Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Tilstandsgrad settes med bakgrunn i manglende samsvarserklæring på anlegget. Det er ikke påvist feil eller andre mangler ved denne inspeksjonen. Det gjøres oppmerksom på at vurderingen er gjort av en ufaglært fagmann, og må sees i den
sammenheng. Det er ikke kursoversikt i sikringsskapet. Kursoversikt anbefales etablert.

-Dører og vinduer
Vinduer: Vindu mot sør bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning. Utbedring/utskiftning/vedlikehold anbefales. Selher informerer at vinduer er borettslagets ansvar. Forholdet er ikke videre undersøkt i denne rapporten.

Dører: Entredør har sprekk på innvendig side. Vedlikehold/utskifting anbefales. Selger opplyser at entredør er borettslagets ansvar, forholdet er ikke videre undersøkt i denne rapporten.

-Balkonger, terrasser, veranda etc
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Rekkverket har stedvis horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales. Terassefliser fremstår som slitt og solfalmet. Vedlikehold/ utskifting anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
-Jeg byttet ut 1 helt ny doseter ved hjelp av en bekjent i mars.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, gang, kjøkken, stue og et soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 30 parkeringsplasser fordelt på 90 leiligeter. Parkeringsplasser følger ikke leiligheten ved salg, men det kan søkes om plass til styret da det eksisterer et "førstemann til mølla" prinsipp på parkeringsplassene. Det vil si at man får en bruker på en app for så å legge inn på appen når man står parkert. Parkeringsregler og søknadsskjema ligger på borettslagets hjemmeside: www.frikvarteretborettslag.no

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer. Boligen er oppført med yttervegger av betongkonstruksjon med utvendig pussystem. Tilnærmet flatt tak tekket med
takpapp/folie (taket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det er gitt ferdigattest for tre nye hybler og inngangsparti i 2006.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Dampsentralen barnehage (1-5 år) 0.1 km.
Sørbyløkka barnehage (0-5 år) 5 min gange 0.4 km.
Lilleløkka barnehage (0-5 år) 6 min gange 0.5 km.

Skole
Øren skole (1-7 kl.) 22 min gange 1.7 km.
Akademiet realfagsskole Drammen (1-10 kl.) 22 min gange 1.8 km.
Bragernes skole (1-7 kl.) 22 min gange 1.8 km.
Børresen ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min gange 0.6 km.
Marienlyst ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min med bil 2.9 km.
Akademiet Ypsilon vgs 22 min gange 1.8 km.
Heltberg vgs. Drammen 23 min gange.

Adgang til utleie

3-2 Bruksoverlating
(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre
(2) Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller andelseierens ektefeller eller slektning i rett opp- eller nedstigende
linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de
siste to arene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil
tre år
- andelseieren er en juridisk person
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste,
sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller
nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller
husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenningen
kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig
søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget,
skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre
uten godkjenning
(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Oppvarming

Naturlig ventilasjon med spalteventiler i vinduer og mekanisk avtrekk fra bad. Oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 600 375 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 281 424 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bybebyggelse) Kommuneplan (5.10.2015).
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan sentrum (30.5.2006).

Gjeldende regulering:
3005 060233-2_1 REGULERINGSPLAN FOR KRYSS KONGGATA - SPIRALEN. MINDRE VESENTLIG ENDRING AV PLANSTADFESTET 12.03.1975 (23.4.1979) Unyansert formål (mangler).
3005 060233-2_1 REGULERINGSPLAN FOR KRYSS KONGGATA - SPIRALEN. MINDRE VESENTLIG ENDRING AV PLANSTADFESTET 12.03.1975 (23.4.1979) Kjørevei.
3005 060233-2_1 REGULERINGSPLAN FOR KRYSS KONGGATA - SPIRALEN. MINDRE VESENTLIG ENDRING AV PLANSTADFESTET 12.03.1975 (23.4.1979) Gang-/sykkelvei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1967/1780-2/90  Erklæring/avtale 24.10.1967 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om generende virksomhet
Rett for kommunen til parkeringsplass
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei.

Adresse og matrikkel

Konggata 53B, 3019, Drammen, Gnr. 114 bnr. 656, andelsnr. 61 i Frikvarteret Borettslag med orgnr. 989323989 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0066

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.