#Fredensborg

Moderne og Klassisk leilighet*Peis*2 stuer*Flott bakgård*Urbant*I enden av nydelig brosteinsgate*Sentrum*2 Soverom

Deichmans Gate 27 A , 0178 Oslo

VISNINGER

26. september søndag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Tobias Eggum Teie
Tobias Eggum Teie Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

54%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

63%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

10%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 85 m²
Bruksareal 85 m²
Bruttoareal 95 m²
Tomt 583 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1890
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 160
Energimerking G
FINN.no 231473064
Sist endret 21.09.2021 20:02
Prisantydning 5 900 000
Totalpris 5 972 767
Ligningsverdi 1 436 426,-

Beregnet totalkostnad

5 900 000,- (Prisantydning) 57 308,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 957 308,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 450,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 459,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 972 767,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og flott 3-roms med en svært attraktiv og sentral beliggenhet på Fredensborg! Klassisk og flott bygård med fine detaljer.
Boligen ligger fint og tilbaketrukket til i enden av en koselig miljøgate. Deichmansgate var nominert til Oslo Bys arkitekturpris i 2019 (etter ombyggingen til miljøgate). Store vinduer, gjennomgående løsning og en god takhøyde sørger for en luftig atmosfære.
Perfekt for de som ønsker å bo sentralt, og fremdeles tilbaketrukket! Nærhet til servicetilbud, restauranter, off. komm. og flere parkområder.
Gulv: Laminat fra år 2021.
Vegger: Malte glatte flater fra år 2021.
Himling: Malte glatte flater fra år 2021.
Leiligheten oppsummert:
•2 romslige stuer
•Klassiske detaljer
•To soverom
•Grønn og fin bakgård
•Meget koselig miljøgate i brostein (med vannbed)
•Meget pent opparbeidet og grønn bakgård

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: Entré/ gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og oppholdsrom.
En disponibel kjellerbod på ca 6m2. En disponibel loftsbod med skråtak og gulvareal på ca. 8m2.

Entré

Velkommen inn! Entreen er lys og romslig og gir et hyggelig førsteinntrykk. God plass til å henge av seg og til oppbevaring i garderobeskap.

Stue

Stor og lys stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys og skaper en fin atmosfære. Gode møbleringsmuligheter med god plass til sofa med tilhørende møblement og spisebord. Det er stor og fin peis som besørger godt med varme på kalde vinterdager.

Stue 2

Romslig adskilt spisestue.

Kjøkken

Pen innredning fra HTH med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Kjøkkenet ble renovert i 2012. Opplegg for oppvaskmaskin. Glassplate over kjøkkenbenker. Benkeplater i laminat. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Kjøl- og fryseskap i høyskap. Komfyr i høyskap med nedfelt induksjonstopp i benkeplate. Komfyrvakt. Integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Lys og stikkontakter under takhøye overskap. Lekkasjestopper/ fuktføler og opplegg for oppvaskmaskin i servantskap.  Laminat på gulv, malte vegger og himling.

Bad

Badet ble total renovert i 2010. Det er et flislagt bad med etablert gulvvarme. Vannrør i PEX rør i rør system med fordelerskap på vegg. Avløpsrør i plast. Det medfølger elektrisk håndkletørker. Gulvfliser og veggfliser. Nedsenket malt himling med glatte flater, downlights og mekanisk avtrekksvifte. Dusjnisje med dusjdør i glass. Veggmontert regn- og hånddusj. Nedsenket gulv i dusjsone med rullestein. Innredning med glatte fronter på skapdører. Helservant med ett greps blandebatteri. Speil med sidelys og stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett. Mekanisk ventilasjon.

Uteareal

Borettslaget har en meget koselig bakgård. Det er hyggelige sittegrupper og den er meget pent opparbeidet med grønn beplantning. Bakgården er opparbeidet med betongheller, sykkelbod, trær og plen. Det er også felles redskapsbod.

Soverom

Masterbedroom: Stort soverom med skyvedørsgarderobe i helspeil. God plass til dobbeltseng, nattbord og kontorpult. 3-dørs garderobeskap. Soverommet vender ut mot rolig miljøgate i enden av blokka. Det er ingen gjennomgangstrafikk da Dechmans gate er en blindvei.

Soverom 2

Stort soverom som vender ut mot rolig bakgård. God plass til garderobeløsninger.

Beliggenhet

Deichmans gate ligger midt i sentrum med Torggata rett ved og kort gange til Oslo S. Deichmansgate var nominert til Oslo Bys arkitekturpris i 2019 (etter ombyggingen til miljøgate). Youngstorget ligger et par minutter fra boligen og huser noen av de mest trendy stedene i Oslo. Kulturhuset er et utested over flere etasjer med masse spennende aktiviteter og liv. Torggata Botaniske er velkjent for sine fantastiske drinker og gode stemning. Tilt er en retro bar med flipperspill og shuffleboard. Videre kan du ta deg en tur til den koselige kinoen Vega Scene, den moderne dartklubben Oche eller syng karaoke med gode venner på Syng mer. Dette er bare noen av de flotte serveringsstedene, barene og underholdningsstedene området byr på.  Dette er boligen for deg som ønsker å bo sentralt til med nærhet til alt Oslo sentrum kan tilby. Det er gangavstand til St. Hanshaugen, Grünerløkka, Bislett, Fredensborg, Grønland og Tøyen.
Torggata gate ligger akkurat langt nok unna til at du ikke sjeneres av støy, men kort nok til at det blir en naturlig del av livsstilen i Deichmans gate. Torggata og område rundt er Oslos kultur og matmekka med de kuleste barene og beste matopplevelser i alle prisklasser i hele Oslo. Torggata er velkjent for sine prisvinnende konsepter innen restauranter, barer og utesteder. Her finner man alt en kan tenke seg av snadder. Noen spisesteder som er verdt å nevne er Koie - Oslos beste ramen som er en kort gårtur unna leiligheten, Oslo Street Food, Arakataka, Night Pig og Le Benjamin og Chez Colin. Videre er det kort avstand til populære barer som Vinbar Nektar på Fredensborg, Territoriet på Markveien og Crow bar med eget brygget øl. Kristparken er rett utenfor leiligheten. Dette er et yndet sted for trening og bordtennis.
Fredensborg har de senere år vært et satsningsområde for kommunen hvor flere bygårder og gater har blitt renovert. Området har fått flere gode restauranter og kafeer som har bidratt til yrende folkeliv som blant annet Nektar, Klosteret, Chez Colin og Kontrast. For en hyggelig søndagstur, anbefales det å gå forbi Henrik Wergelands tidligere hus i idylliske Damstredet, gjør så en hilsen til Edvard Munch i æreslunden på Vår Frelsers gravlund før velduftende varer venter på deg hos Gutta på Haugen, bakeren ved siden av eller på Pascal. Hammersborghøyden er en skjult parkperle for noen fredelige timer i solen. Rusleturer langs Kjærlighetsstien og videre nedover Telthusbakken er Osloromantikk på sitt vakreste!
I nærheten av leiligheten ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Nedre Foss park, Mathallen Oslo, Dansens Hus og en rekke serveringssteder som BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, REMA1000 og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".
Fra leiligheten er det kort gange til både Grünerløkka og Oslo sentrum. Grünerløkka er i dag en av de mest populære bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecafeer, markeder og små nisjeforretninger.
Noen få minutter unna finner du flere av Løkkas mest populære spisesteder, som f.eks. italienske Trattoria Popolare, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk mat på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, eller hva med en gourmetburger på Meat St, Illegal eller Munchies.
Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Ryes og Rebell for den som liker dans og moro, BrewDog, Grünerløkka Brygghus og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Espresso House og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.
På Grünerløkka finnes også mange parker som Botanisk hage, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke ta en tur til Blå (kun en kort gåtur unna) og spise nystekte vafler en søndagsformiddag.
For de tur - og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre ligger også i nærheten, Athletica på Vulkan, SATS Ringnes Park, Fresh Fitness, Evo, SATS Schous Plass, Fitnessxpress. Nærområdet kan også by på fotballbaner, basketballbaner, lekeplasser, bowlinghall, minigolf, skateramp og treningssentre. I tillegg har Bislett stadion flotte løpeforhold både sommer og vinter
Det er meget godt tilbud av offentlig transport i nærområdet og rett på utsiden av leiligheten. Ellers er det gangavstand til Oslo Sentralbanestasjon hvor man har både t-bane, flytog og øvrige trikk og - bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands Plass, St. Hanshaugen og Oslos nye bydel Sørenga med sitt fantastiske sjøbad.

Felleskostnader

4 693. Inkl. TV/Bredbånd fra Telia, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, renter og avdrag på fellesgjeld, m.m.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget, varmtvann, strøm, ect. eiendomsskatt, alarm, forsikringer (innbo mm).

Andel fellesgjeld

57 308

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 57 308,- pr. 13.0821. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 0,- pr. 13.08.21. Borettslagets lån som utgjør totalt kr 4 085 161,- pr. 13.08.21, er tatt opp i Den Norske Stats Husbank og DNB Bank ASA.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11500067 1, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 13.08.2021: 0.80% pa.
Antall terminer til innfrielse: 21
Saldo per 13.08.2021: 726 800
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 01.10.2007 ( siste termin 01.10.2031 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Lånenummer: 11499816 4, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 13.08.2021: 0.80% pa.
Antall terminer til innfrielse: 21
Saldo per 13.08.2021: 750 120
Andel av saldo: 19 473
Første termin/første avdrag: 01.10.2007 ( siste termin 01.10.2031 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Lånenummer: 12117353824, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 13.08.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 53
Saldo per 13.08.2021: 1 457 463
Andel av saldo: 37 835
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.09.2034 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Lånenummer: 12112923274, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 13.08.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 36
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 436 426 pr. 30.08.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 848 979 pr. 30.08.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 95 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og oppholdsrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 583 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk/ bygård oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Yttervegger har pusset og malt mur på
fasaden. Grunnmur i naturstein/ mur. Saltakkonstruksjon i tre. Oppvarming er elektrisitet og vedfyring. Gulvvarme i bad. Varmtvann er inkludert i
felleskostnadene.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Tommy Sverre, datert 06.09.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument datert. 27.11.1896 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk fyring og vedfyring i peis.
Strømutgifter er stipulert til kr. 9.600,- pr år jfr. eier.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 9.600 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.600,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Kristparken Borettslag, Orgnr: 952364200

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til USBL går ut 16.09.2021 kl: 10:00.

Ja

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85022784

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Dugnad - det pleier å være dugnad vår og høst (liten dugnad høst). Folk stiller opp, og sammen gjør vi det hyggelig å bo i Kristparken Borettslag. Det ryddes, plantes, feies og kastes. Det er kun noen få timer det er snakk om, og vi har mat og en øl etterpå.
Det er planlagt utskifting av vinduer, uten at dato er satt.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tet@schalapartners.no eller SMS: 92 81 72 62 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Deichmans Gate 27 A, 0178, Oslo, Gnr. 208 bnr. 160, andelsnr. 29 i Kristparken Borettslag med orgnr. 952364200 i Oslo kommune

Eier

Nina Hanssen Ronald Flatnes

Oppdragsnummer

16-21-0162

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.