# LØREN

Stor, lys og moderne 4-roms over 2 plan | Solrik markterrasse og balkong | Garasjeplass | Strøm/fjernvarme a konto inkl.

Kanonhallveien 10E , 0585 Oslo

VISNINGER

14. juni mandag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

1%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

99%

har bolig mellom 60-120 kvm

92%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 90 m²
Bruksareal 92 m²
Bruttoareal 102 m²
Tomt 10 989 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2005
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 206
Energimerking D
FINN.no 220960785
Sist endret 11.06.2021 10:30
Prisantydning 7 240 000
Totalpris 7 489 031
Ligningsverdi 1 645 915,-

Beregnet totalkostnad

7 240 000,- (Prisantydning) 57 592,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 297 592,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 182 420,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 7 297 592,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 191 439,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 489 031,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en moderne og tiltalende 4-roms selveierleilighet, beliggende over 2 plan, i et attraktivt og meget familievennlig område på Løren. Bygget er fra 2005 og boligen holder en generelt god standard. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse!
- Fantastiske uteplasser med stor og solrik markterrasse, samt balkong i 2. etg
- Lys og romslig stue
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer og spiseplass
- Romslig bad med opplegg for vaskemaskin, samt separat WC
- Tre fine soverom
- God lagringsplass i boligen
- A konto strøm og fjernvarme (oppvarming/varmtvann) inkl.
- Altibox flex inkl.
- Garasjeplass medfølger
- Disponibel bod
- Heis i bygget
- Flotte fellesarealer
- Nærhet til T-bane og buss, butikker, serveringssteder, parker m.m.

Innhold

Gjennomgående leilighet over to plan beliggende i byggets 1.- og 2. etasje. Adkomst via fellesområde til separat inngangsparti.
1. etasje består av: Entré, gang, toalettrom og stue med delvis åpen løsning mot kjøkken/spisestue. Utgang fra stue i 1. etasje til sydvendt terrasse på 15,5 kvm.
2. etasje består av: Gang, bad, tre soverom og bod/teknisk rom. Utgang fra soverom i 2. etasje til nordvendt balkong på 3,7 kvm.
 
Leiligheten disponerer i tillegg garasjeplass i byggets garasjekjeller, samt én bod i 1. etasje i nabobygget på ca. 7 kvm.

Entré/gang

Lys og innbydende entré og gang som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Rikelig oppbevaringsplass til bl.a. yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe (1,9 meter bred) med hvite fronter.

Stue

Lys og lekker stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. De store vindusflatene og adkomst til markterrassen gjør rommet ekstra lyst og luftig. En del av stuen (mot terrasse) har åpent opp mot 2. etasje, med hele 5,09 meter takhøyde som gir rommet et ekstra fint lysinnfall. Uteplassen blir en flott forlengelse av stuen på sommerhalvåret. Delvis åpen løsning mot kjøkken/spisestue.

Markterrasse

Fra stuen er det utgang til den fantastiske, sydvendte markterrassen på hele 15,5 kvm. Her er det masse plass til alt av ønsket utemøblement som f.eks. både sittegruppe og lounge, grill og planter (gassgrill og elektrisk grill er tillatt). Supre solforhold fra ca. kl 10:00 - 20:00 på sommerstid. Uteplassen oppleves som skjermet og privat, med levegger av tre mot naboer og mur med plass til blomsterkasser i front. Heller på gulv, samt utebelysning og stikkontakt på vegg.

Kjøkken/spisestue

Stilren Sigdal kjøkkeninnredning fra byggeår med lyse, glatte fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Gustavsberg. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer: oppvaskmaskin fra Bauknecht, kjøleskap med frysedel, mikroovn og keramisk platetopp fra Siemens, komfyr fra Asko og ventilator fra Flexit i overskap. Oppgraderinger: Oppvaskmaskin fra 2011. Komfyr fra 2015. I kjøkkensonen er det også god plass til et stort spisebord - her kan man samle venner og familie til hyggelige lag!

Bad og separat toalettrom

Flislagt bad fra byggeår med romslig størrelse. Varme i gulv. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras, samt innmurt speil, veggskap og belysning med stikkontakt på vegg over servant. Vegghengt toalett fra Gustavsberg med utenpåliggende sisterne. Dusjhjørne med innfellbare dører (nye dører i 2017) og dusjbatteri fra Oras tilkoblet veggmontert hånddusj. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Oppbevaringsplass i høyskap. Avtrekksventil i himling.
Separat toalettrom i praktisk tilknytning til gangen i 1. etasje. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra Gustavsberg, samt speil og belysning på vegg over servant. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Avtrekksventil i himling.

Soverom 1

Luftig og pent hovedsoverom med romslig størrelse. God plass til dobbeltseng, samt praktisk garderobeløsning rundt seng med rikelig oppbevaringsplass. Fra dette soverommet er det også adkomst til innvendig bod/teknisk rom med ekstra lagringsplass.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til stor seng, skrivepult, eller annet møblement, samt oppbevaringsplass i garderoebeskap.

Soverom 3

Lyst og fint soverom med god plass til seng, skrivepult eller annet ønsket møblement. Dette soverommet har også adkomst til balkong.

Balkong

Herlig, nordvendt balkong med hyggelig utsyn over fellesarealer. Balkongen er på ca. 3,7 kvm med fin plass til utemøblement. Balkongen har dekke av betong belagt med terrasseheller, samt rekkverk av metall.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett, samt fliser med gulvvarme på bad og laminat på toalettrom.
Vegger: Malte flater, samt fliser på bad.
Tak: Malte flater.
Oppgraderinger: Alle vegger unntatt i yttergang er nymalt i 2021.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyetablert og attraktivt boligområde på Løren. Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et moderne boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud, fasiliteter og godt kollektivtilbud.
Løren har også parkanlegg med Peer Gynt-statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Andre grønne lunger i gangavstand er blant annet Torshovdalen, Tøyenparken, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hovinparken, som er under etablering, blir også et fantastisk grøntområde ikke langt unna leiligheten. Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og matimport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden. Det er også verdt å nevne at på Løren arrangeres det flere ulike kulturbegivenheter året gjennom som utekino bak Peppes Pizza, tenning av julegran på Løren Torg, julemarked og juletrefest.
Løren er et spennende område med stor utvikling. Her er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Særlig bør nevnes den utrolig flotte butikken Blomsterpikene har skapt. God mat og drikke får man på bl.a. hos Baker Hansen rett rundt hjørnet, Sanjay's, Umai Sushi, Peppes, m. fl. Meny , Rema 1000, Kiwi og Joker finnes alle på Løren. På Vinslottet finner du bl.a. Spar, hyggelige Hasle Linje Gastropub med shuffleboard og quiz-kveld, 8 Fish Sushi, Sugar & Spice, samt den lekre og unike interiørbutikken Houz. Du finner også apotek, bokhandel, frisør, renseri og Aker legevakt rett i nærheten. Nærmeste vinmonopol finnes på Hasle Torg. I gangavstand fra boligen finner du også treningssenteret STERK som er et totalhelsehus plassert sentralt på Løren. På STERK kan du trene i topp moderne lokaler med det beste utstyret markedet kan tilby.
Planlagte Økern Portal bygges rett i nærheten og er et unikt og spennende næringsbygg med kontorlokaler, stort serveringstilbud og grønne fellesområder. Bygget blir plassert midt i er attraktivt nytt område midt i Oslos nye bydelssentrum.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Sinsenveien som ligger ca. 300 meter fra boligen. Det er T-banestasjonen på Løren og herfra går linje 4 til sentrum via Nydalen. Fra Økern T-bane kan du ta både linje 4 og linje 5 som går via Tøyen til sentrum. Den nærmeste inngangen til T-banen ligger ca. 300 m fra leiligheten. Det er også verdt å nevne at det er et bysykkel-stativ rett i nærheten, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

4 977 pr. mnd. Normal drift, a konto fjernvarme/strøm, betjening lån, Altibox Flex, vaktmester, felles forsikring, kom. avg. mm. Felleskostn. 2 908,- Fjernvarme og strøm akonto 1 016,- Avdrag lån 469,13,- Renter lån 185,19,- Altibox Flex 399,- Øreavrund. 0,32,-
Felleskostnadene for garasjen er kr 660,- per kvartal og kommer i tillegg til felleskostnadene for boligen.

Løpende kostnader

Evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

57 592

Andel formue

30 970

Fellesgjeld / lånevilkår

I januar 2020 tok sameiet opp et lån på kr 10.000.000,- med 10 års løpetid i Dnb.
Sameiet har ett lån hos DNB, lånenr. 1213 90 58206
Spesifikasjon av lån:
Lånebeløp: 10.000.000,-
Løpetid: 10 år
Rentesats: 3,50% iht. nedbetalingsplan
Terminlengde: Måned
Saldo per 25.05.2021 (iht. nedbetalingsplan): kr 8 698 404,87,-
Andel av saldo per 30/04.2021: kr 57 592,-
Se for øvrig regnskap 2020, note 15, samt nedbetalingsplanen som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten for 2021 utgjør kr 1 825,- iht. eiendomsskattelistene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 645 915 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 925 293 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 102 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, toalettrom og stue med delvis åpen løsning mot kjøkken/spisestue.
Bruttoareal: 53 m².
2. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.
Sekundærareal: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærareal: Bod/teknisk rom.
Bruttoareal: 49 m².
 
Leiligheten disponerer i tillegg garasjeplass i byggets garasjekjeller, samt én bod i 1. plan i nabobygget på ca. 7 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 10 989 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fellesarealer er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, trær og diverse beplantning. Sykkelparkering, sittegrupper og lekeplasser. Her er det tilrettelagt for mye utendørs hygge for både store og små!
Sykler kan plasseres i sykkelstativ ute, i fellesbod eller i garasjeanlegg.

Garasje / Parkering

Det medfølger parkeringsplass (nr. 111) i felles garasjeanlegg. Fellesutgifter for parkeringsplass er på kr 660,- per kvartal og kommer i tillegg til felleskostnadene for boligen. Bruksretten til garasjeplassen er sikret ved tinglyst erklæring og kan kun overdras sammen med seksjonen.
 
Lader og installasjon betales av bruksrettsinnehaveren selv. Før installasjonen må det tas kontakt med styret.
Sameiet har også noen gjesteparkeringsplassene (gebyr betales på automat etter gjeldende satser).
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer, samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendige fasader er forblendet med fasadeplater og trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Swedoor ytterdør med glassfelt. Nordan terrasse-, balkongdør og vinduer med tre-lags glass og karmer/rammer av tre. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring datert 30.03.2012 for oppføring av eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Sameiets styre skal underrettes om alle leieforhold. Seksjonseier er ansvarlig for å videreformidle husordensregler/vedtekter osv. til leietakere.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Elektrisk gulvvarme på bad. Strøm og fjernvarme (oppvarming og varmtvann) er a konto inkludert i felleskostnadene.
Fjernvarme og strøm avregnes 1 gang pr år, senest ila. 2 kvartal påfølgende år. I forbindelse med eierskifter i Lørenparken, må selger og kjøper selv avregne evt. pro/contra i forhold til faktisk forbruk, og påløpte á konto for seksjonens energiforbruk. Techem As vil bistå partene med denne avregningen og skjema må fylles ut på overtagelse, og sendes til Techem snarlig etter overtagelse.

Energiforbruk

5 381 kWh og kr 2 835,- i 2020.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4083 av 26.05.2004. Området for øvrig er regulert til boliger, vei, fellesområde (lek, opphold), spesialområde for bevaring, byggeområde for boliger, forretning, bevertning, kontor, off./allmenyttig formål, barnehage,  (forsamlingslokae, idrett og kultur), industri, park, uteoppholdsareale for barnehage m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området, og Løren er under stor utvikling. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Naboeiendommen (Sinsenveien 45-49) er i dag bebygget med 4 næringsbygg. Disse skal rives, og eiendommen blir konvertert til boliger.
Tomten bygges ut av Selvaag bolig og salgsstart er estimert til siste halvdel av 2021. Det er planlagt bygget 350 boliger fordel på bygg opp til 8. etasjer og som del av utbyggingen planlegges det barnehage og grønne, bilfrie fellesarealer. I forbindelse med utbyggingen av nabotomten må det påregnes riving og bygging i en periode. 
Se mer info hos Plan og bygg saksnummer 201307159 eller link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201307159.
Sinsenveien mellom Lørenveien og Dag Hammarskjölds vei - Detaljregulering - Bedre fremkommelighet og trafikksikkerhet for syklister og fotgjengere. Se mer info hos Plan og bygg saksnummer 201900844 eller link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201900844.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2005/61226-1/105  Erklæring/avtale  16.09.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:424 Bnr:1  
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-124/206
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/61226-4/105  Erklæring/avtale  16.09.2005 
Bruksrett - gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-124/206
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/73809-2/105  Best. om adkomstrett  02.11.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:125  
Overført fra: 0301-124/206
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/73809-3/105  Erklæring/avtale  02.11.2005 
Bestemmelser vedr gassledninger og tilhørende rørføringer i grunnen
Bestemmelser vedr ledningsnett
Rett til adkomst for rep. og vedlikehold
Overført fra: 0301-124/206
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/73809-5/105  Erklæring/avtale  02.11.2005 
Bestemmelser vedr fjernvarme
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver: Viken Fjernvarme
Overført fra: 0301-124/206
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/73809-8/105  Erklæring/avtale 02.11.2005 
Bestemmelser vedr vedlikehold av grøntarealer og lekeplass
Overført fra: 0301-124/206
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/73809-11/105  Best. om adkomstrett  02.11.2005 
Overført fra: 0301-124/206
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/74678-2/105  Erklæring/avtale  04.11.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
2005/74678-1/105  Seksjonering  04.11.2005 
opprettet seksjoner: snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 91/13859
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-200
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-424/1
Rettigheter i eiendomsrett
2005/61226-2/105  Erklæring/avtale  16.09.2005 
Overført fra: 0301-124/206
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:125  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:196  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206 Snr:1-200
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-124/206
Rettigheter på 0301-124/125, 0301-124/297, 0301-124/298, 0301-124/299, 0301-124/300, 0301-124/301, 0301-124/302
Rettigheter i eiendomsrett
2005/61226-3/105  Erklæring/avtale   16.09.2005 
Overført fra: 0301-124/206
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206 Snr:1 -200
Bestemmelse om benyttelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommmune ved Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-124/206
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-124/125, 0301-124/297, 0301-124/298, 0301-124/299, 0301-124/300, 0301-124/301, 0301-124/302
Rettigheter i eiendomsrett
2005/61226-6/105  Erklæring/avtale  16.09.2005 
Overført fra: 0301-124/206
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206 Snr:1-200  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-124/206
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-124/125, 0301-124/297, 0301-124/298, 0301-124/299, 0301-124/300, 0301-124/301, 0301-124/302
Rettigheter i eiendomsrett
2005/73809-1/105  Best. om adkomstrett   02.11.2005 
Overført fra: 0301-124/206
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206 Snr:1 -200
Bruksrett til vaktmesterlager
Overført fra: 0301-124/206
 
Rettigheter på 0301-424/1
Rettigheter i eiendomsrett
2006/27515-1/105  Erklæring/avtale  21.04.2006 
 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206 Snr:1-35
Tidsubestemt parkeringsrett. Parkeringsplassene er kun overdragbare ifm fremtidig eierskifte
Rettigheter på 0301-124/302
Rettigheter i eiendomsrett
2019/1084718-3/200  Erklæring/avtale  17.09.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE   Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:125  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:196  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:206 Snr:1-200
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:301  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:424 Bnr:1 
Felles avkjørsel
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 10 bygninger med til sammen 200 boligseksjoner. Sameiets eiendom har gårdsnr. 124 bruksnr. 206 i Oslo kommune, og er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 989 038 583. Sameiet er en del av Løren Velforening.
Forretningsførselen er i henhold til kontrakt utført av Sebra Forvaltning AS. Sameiets revisor er Revisoren AS
- Sameiet har egen hjemmeside: www.lorenparken.no
- Sameiet har avtale om vaktmestertjenester med Bygårdservice AS.
- Sameiet har avtale med Viken fiber med Altibox flex inkludert i felleskostnadene. Tjenester utover grunnpakken kan bestilles direkte fra Viken fiber og vil bli fakturert direkte til seksjonseier.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 78132583
Sameiet har også skadedyrsforsikring via Norsk Hussopp Forsikring.

Regnskap

Resultatet for 2020 viser et negativt årsresultat på kr 9.046.837,- som foreslås overført mot konto for egenkapital. Likviditetsresultat etter opptak av lån er kr 11.971,-. Sameiets arbeidskapital er 31.12.2020 var kr 3.837.789,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler for bestemmelser om ro og orden, sameiers og selskapets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold i sameiet:
Det ble avholdt et ekstraordinært årsmøte den 11.09.2019 ifb. opptak av lån for å finansiere utbedring av fasade. Det ble vedtatt låneopptak på 10 mill, som ble utbetalt 25.11.2019. Høsten 2019 til høsten 2020 ble det gjennomført reparasjoner av fasaden i sameiet. Det gjenstår våren 2021 kun noe kompletteringsarbeider. I forbindelse med gjennomføring av arbeidene, har styret sørget for god dokumentasjon på kostnader knyttet til reklamasjonssaken overfor Betonmast. Det er avtalt møte med Betonmast og sameiets advokat for videre oppfølging av reklamasjonen. I forlengelsen av arbeidet har sameiet også oppgradert med glasstak over dører på øvre plan i svalganger, samt ved inngangen på bakkeplan. Se mer info i innkallingen til årsmøte. Fasaden skal impregneres og rengjøres. Det er forventet at arbeidet skal starte opp i slutten av mai/juni.
Styret har arbeidet med utfasing av sameiets fellesmålere og installasjon av AMS-målere (automatisk strømmåler tilhørende hver bolig). Fellesmålere er ikke lenger tillatt, og derfor er dette en nødvendig endring sameie må foreta. Styret regner med at AMS-målere vil være på plass i 2. halvår 2021, og da vil seksjonseiere ha mulighet til å velge strømleverandør selv. Det vil påløpe en engangskostnad for hver seksjon ved denne installasjonen, og ordning med fellesmåling vil oppgjøre. Fjernvarme vil som tidligere faktureres og avregnes via sameiet.
Iht. mail fra styret per 02.06.2021:
Det er ikke planlagt større vedlikehold som vil øke felleskostnadene. Sameiet er i ferd med å ferdigstille en fasaderehabilitering nå, men her er  lån er allerede tatt opp som fellesgjeld.
Alle enheter vil etter hvert måtte installere nye sikringsskap, men det blir en mindre kostnad. Her er sameiet i startfasen i dette arbeidet, og kostnadene per enhet er ikke ennå avklart.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Eier av husdyr er forpliktet til å se til at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre beboere. Lufting av dyr må gjøres i samsvar med de til enhver tid gjeldende bestemmelser gitt av Løren velforening. Se forøvrig retningslinjer i pkt. 5 i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- En flis i dusjen sprakk pga. støt i 2018. Tors Håndtverkstjenester v/Tor Mathisen skifta én flis i dusjen i 2019. Urbana Fasade AS skifta ut silikonfuger i dusjen og ved servanten i 2021. Det er dokumentasjon fra Tor Mathisen og Urbana Fasade.
- Relé på ventilasjonsanlegg skifta i 2020, rotorreim på anlegget forkorta samme år v/Rune Georg Herwig AS.
- El-sjekk utført av Leithe & Christiansen AS i 2021.
- Sameiet tok i 2014 ut en forliksklage mot Betonmast (Selvaag) om fuktproblematikk i ytre deler av fasaden. Saken ble lagt i bero i Forliksrådet slik at undersøkelser kunne gjøres.
- Det skal være observert skjeggkre i andre blokker i sameiet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Brannslange plassert under oppvaskkum på kjøkken. Røykvarslere i leiligheten.
- Det skal være observert skjeggkre i andre blokker i sameiet. Dette er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Dette er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.  Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antallet betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kanonhallveien 10E, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 206 snr. 20 orgnr. 989038583 i Oslo kommune

Eier

Sturla Berg-Olsen Hanne Martine Eckhoff

Oppdragsnummer

17-21-0123

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.