#TORSHOVDALEN

Fantastisk 4-roms med solrik balkong og storslått utsikt mot by og fjord | Nybygg fra 2013 | Heis | Garasjeplass m/lader

Hans Nielsen Hauges gate 37G , 0481 Oslo

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er gift

69%

har høyskoleutdanning

31%

har inntekt over 500.000

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 88 m²
Bruksareal 88 m²
Bruttoareal 97 m²
Tomt 10 318 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 79
Bruksnummer 104
Energimerking C
FINN.no 231459363
Sist endret 24.09.2021 15:30
Prisantydning 8 700 000
Totalpris 8 966 962
Ligningsverdi 1 739 426,-

Beregnet totalkostnad

8 700 000,- (Prisantydning) 18 743,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 718 743,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 239 200,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 248 219,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 966 962,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 4-roms, beliggende fint til i 3. etasje (med heis), i et moderne bygg fra 2013. Boligen holder en høy standard og har attraktive kvaliteter som store vindusflater, gode lys- og solforhold, samt nydelig utsikt over Torshovdalen og mot Oslofjorden. Her bor du i idylliske omgivelser, og med kort vei til alle fasiliteter!
- Solrik balkong på 11 kvm
- Romslig og pen stue
- Stilrent HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer og doble kombi-kjøleskap
- Pent bad med vaskemaskin/tørketrommel som følger
- Tre gode soverom
- Entré med garderobe, samt walk-in-closet
- Garasjeplass med lader til el-bil
- Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon
- Akonto vv/oppvarming, samt internett og valgfri TV inkl.
- Veldrevet sameie med flotte utearealer og Torshovdalen som nærmeste nabo
- "Egen" inngang til Sinsen T-bane
Boligprosjektet Torshovdalen:
Bygget er tegnet av Lund Hagem Arkitekter og er et prestisjebygg for Backe AS med god bokvalitet og lange livsløp.
Torshovdalen sameie ble ferdigstilt i 2013 og er en av vinnerne av Statens Byggeskikkpris 2015. Juryen skriver dette;
"Torshovdalen er et boligprosjekt som overbeviser med sine boligkvaliteter. Boligprosjektet kan skilte med god kombinasjon av utsikt, gode solforhold, nærhet til park, et godt byplangrep, arkitektur av høy klasse og stor variasjon av boligstørrelser som gjør det attraktivt for mennesker i ulike livsfaser å skaffe seg bolig her. Arkitekt og byggherre har sammen satset på kvalitet og skapt et inspirerende forbilde for god byggeskikk."
Mer info i linker;
https://backeprosjekt.no/prosjekter/torshovdalen
https://lundhagem.no/work/torshovdalen/

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 3. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad, tre soverom, rom benyttet som omkledningsrom/walk-in-closet og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 11 m².
Leiligheten disponerer kjellerbod på ca. 5 m², samt garasjeplass i felles anlegg (merket nr. 202).

Entré

Lys og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap med hvite fronter. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode eller lignende. Dørcalling med portåpner er plassert ved entrédøren.

Stue

Meget romslig og tiltalende stue med gjennomgående løsning, store vindusflater og adkomst til balkongen som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Utsikten kan nytes både inne og utendørs! I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisestue ved kjøkkenet, hvor det er plass til å invitere venner og familie til hyggelige lag.

Balkong

Fra stuen er det utgang til den fantastiske balkongen som er på hele 11 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Balkongen er sydvendt med nydelig utsikt og supre solforhold. Solen kommer tidlig på morgenen, og står på hele dagen frem til ca. kl 18:00. Grønn og frodig utsikt over Torshovdalen som er nærmeste nabo, samt mot Oslofjorden, sentrum og Plaza. Her kan man nyte mange varme sommerdager utendørs!
Balkongen er oppført i bærende konstruksjoner av armert betong og har rekkverk av aluminium og glass. Det er montert elektrisk markise, samt stikkontakter og belysning på vegg.

Kjøkken

Stilrent og moderne HTH-kjøkken fra 2013 med hvite, glatte fronter og benkeplate i stein. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Det er montert steinplate mellom benkeplate og overskap, samt stikkontakter og belysning over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin fra Whirlpool, stekeovn fra Siemens med nedfelt induksjonstopp fra Whirlpool. Kombi stekeovn/mikrobølgeovn, to integrerte kjøleskap med frysere fra Whirlpool, samt ventilator fra Exhausto tilkoblet avtrekkskanal. Det er montert komfyrvakt.

Bad

Pent, flislagt bad fra 2013 med varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Gustavsberg på benkeplate, underskap, samt innfelt speil på vegg med stikkontakt over servant. Vegghengt skap. Dusjnisje med innfellbare glassdører og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Gustavsberg. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i nisje under benkeplate (begge deler følger med). Avtrekksventil i himling.

Soverom 1 - med adkomst til walk-in-closet

Stort og luftig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt plass til annet ønsket møblement. Fra dette soverommet er det adkomst til et meget praktisk walk-in-closet med rikelig oppbevaringsplass i innredning med hyller, skuffer og kleshengerstativ. Via walk-in-closet har man også adkomst til badet. Soverommet har store vindusflater med flott utsikt mot syd, og egen adkomst til balkongen.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom med god plass til stor seng, skrivebord eller annet ønsket møblement. Egner seg godt som gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! Vegghengte hyller til oppbevaring og dekor.

Soverom 3

Lyst og pent soverom som egner seg ypperlig som barnerom. Plassbygd køyeseng med gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap med full dybde, samt magnetmaling på dørene som er perfekt for de små! Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger eller annet ønsket møblement. Alle soverommene i boligen vender ut mot rolige omgivelser.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett med vannbåren gulvvarme i alle rom. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte, glatte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte, glatte flater. Downlights i himling på bad. Takhøyde på opptil 2,58 meter.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt til på Torshov med nydelige Torshovdalen som nærmeste nabo. Her er det kort vei til alt av fasiliteter! Nærområdet er preget av store og grønne områder i umiddelbar nærhet, perfekt for småbarnsfamilier. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder ved Akerselva. Det er også nærhet til Maridalen og Lillomarka.
Flere matbutikker i umiddelbar nærhet med blant annet REMA 1000 i Hans Nielsen Hauges gate (i nabobygget), hvor du også finner apotek, legesenter m.m. KIWI finner du i Kyrre Grepps gate og Joker i Grefsenveien (åpen alle dager), i tillegg til blant annet ny Meny-butikk i Lillo gård. I nærområdet finner man også Sandaker senter med blant annet Coop Mega, Vinmonopolet, Apotek, Bokhandel og Bibliotek. Det er kort vei opp til Storo Storsenter, og her finner du også Odeon kino med IMAX-teknologi.
Et par minutters gange fra leiligheten finner man populære Åpent Bakeri i Åsengata. Her er det kafé på dagtid, og om kvelden blir stedet gjort om til restaurant hvor man får det som av mange er ansett som byens beste pizza. En liten spasertur fra leiligheten finner man en rekke hyggelige kaffebarer, restauranter, kaféer og kulturtilbud, med blant annet populære Soria Moria (konserter, bar/restaurant og teater) og Det Andre Teateret (improvisasjonsteater). Et populært tilskudd på Torshov er restauranten "Grisen" som har en flott uteservering på sommerstid.
Videre ligger Grünerløkka med alle sine tilbud en kort trikketur/spasertur unna. Her finner man en rekke utesteder, restauranter, kaffebarer og spennende nisjebutikker. For å nevne noen populære restauranter så er; Südøst, Delicatessen, Tijuana, Villa Paradiso og Mucho Mas verdt å trekke frem. Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger ikke langt unna og her kan man velge om man vil spasere i hyggelige omgivelser langs Akerselva eller ta korteste vei opp langs Sandakerveien. Av treningssentre finner man en rekke av disse i nærområdet. Her har man blant annet Fitness Express i Sandakerveien, SATS Storo og Nydalen, samt Myrens. For trening utendørs, er Tufteparken i bunnen av Torshovdalen et ypperlig alternativ.
Av parker finner man hyggelige Torshovdalen (nærmeste nabo) og Torshovparken ikke langt unna. Idylliske Akerselva ligger også like ved, og her kan man enten spasere ned til Oslo sentrum eller følge elva oppover til marka med alle sine muligheter, sommer som vinter. Går man oppover langs Akerselva kommer man til hyggelige badeplasser som Nydalsdammen, med kunstige kulper og små fossefall som gjør dette til et spennende sted for store og små. Litt lenger opp finner du flotte Frysja med store flotte grøntområder og bademuligheter. Det er kort vei til Grefsenkollen og Lillomarka, med alpinanlegg, skisenter på Linderudkollen og Grefsenkollen restaurant med utsikt og arena for sommerkonserter. Dessuten er det kort vei til Aker sykehus (nytt lokalsykehus under bygging).
Svært godt kollektivtilbud hvor sameiet har en "egen" adkomst til T-bane (Sinsen stasjon) kun 100 meter fra boligen, med hyppige avganger (linje 4 og 5). Det er også kort vei til trikkestopp (trikk 11,12 og 18). Her kan man ta trikk enten ned til sentrum eller helt opp til Grefsen/Kjelsås. 30-bussen stanser ved Haarklous plass og Nordpolen skole rett ved. Ellers er det kort vei til Storokrysset og Sinsenkrysset som virkelig er et kollektivt knutepunkt med T-banestasjon, trikk- og busstopp; her kan man lett komme seg rundt til hele byen. Kort vei til Grefsen stasjon som åpner opp for fantastiske turmuligheter med sykkel, ski og til fots. I Storokrysset og Sinsenkrysset stopper dessuten flybussen som tar deg raskt opp til Gardermoen. Beliggenheten gjør det også veldig enkelt å komme seg inn og ut av Oslo med bil.
Barnehager og skoler i området:
- Espira barnehage Torshovdalen ligger i nabobygget (beboere i sameiet har prioritert plass)
- Askeladden barnehage
- Torshovtoppen barnehage
- Torshovhagen barnehage
- Torshovgata barnehage
- Thor Olsens barnehage
- Ragnas hage
- Lilleborg barnehage
- Nordpolen skole 1-7
- Frydenberg skole 8-10
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter i nærheten! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Felleskostnader

3 837 pr. mnd. A-konto energi (varmtv/varme), internett (og valgfri TV), vaktmester, trappevask, felles forsikring, garasje, nedbetaling gjeld, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Akonto energi 783,- Felleskostn. 2.615,- TV 40,- Internett 180,- Garasje 219,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

18 743 per 01.08.2021.

Andel formue

922 per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: OBOS03-98207834025
Type: Annuitet
Restsaldo: 2.575.061,-
Restløpetid: 10 år 2 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt, 3,45% (per 05.08.2021)
Andel av saldo: 18.743,-
Kapitalkostnader: 182,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten for 2021 utgjør kr 2 611,- iht. eiendomsskatteliste. Betales 4 ganger årlig.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 739 426 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 261 932 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 97 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, bad, tre soverom, rom benyttet som omkledningsrom og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Bruttoareal: 97 m².
Det gjøres spesielt oppmerksom på at rom benyttet som omkledningsrom (walk-in-closet) er på godkjente tegninger beskrevet som bod. Det er ikke søkt om bruksendring av rommet, og det er usikkert om det lar seg gjøre. Rommet er medregnet i rapporten etter dagens bruk iht. takstmann.
Leiligheten disponerer kjellerbod på ca. 5 m², samt garasjeplass i felles anlegg (merket nr. 202).
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 10 318 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles, eiet tomt for sameiet. Fellesarealene er pent opparbeidet med gressplen, beplantning, lekearealer, sitteplasser, sykkelparkering og internveier. Flott belysning på kveldstid.

Garasje / Parkering

Det medfølger én garasjeplass (merket nr. 202) i Torshovdalen Parkeringssameie. Felleskostnader for garasjeplassen er kr 219,-/mnd (inkludert i oppgitte felleskostnader). Det er adkomst fra leilighetsplan til garasjeanlegget via heis. Det er installert Zaptec lader til el-bil. Kostnader for el-lader/forbruk dekkes av den enkelte eier. Sameiere som eier parkeringsplasser de ikke benytter selv, kan leie ut plasser til andre beboere, men kun til personer som bor i sameiet. Man kan også selge parkeringsplasser mellom sameiere. Plassen tinglyses på ny eier med Gnr. 79, Bnr, 104, Snr. 158 og ideell andel 1/204.
Sameiet har 12 gjesteplasser i garasjen som kan benyttes iht. sameiets regler og skilting. Det er ingen gjesteplasser utendørs, men næringsdelens (Rema 1000 m.fl.) plasser kan benyttes utenom Remas åpningstider. Sameiet har også mulighet for parkering av motorsykler i garasjeanlegget som leies ut. Beboere som ønsker å leie plass, kan ta kontakt med styret via Vibbo.
Sameiet har avtale med P-Service om å utføre parkeringskontrollen i sameiet. Sameiet har installert videoovervåking i garasjeanlegget.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over ni etasjer, samt to kjeller etasjer. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein og stående kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2012. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt for eiendommen datert den 23.07.2014. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet ved vannbåren varme via fjernvarmeanlegg, samt tilknyttet felles varmtvann for bygningen. Elektrisk gulvvarme på bad.
Akonto energi er inkludert i felleskostnadene. Kjøper/selger trenger ikke å foreta måleravlesning av varmtvann og fjernvarme ved overtakelse, da målerne sender daglige verdier. Avregning skjer en gang per år.
Ventilasjon er basert på balansert ventilasjon.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, kontor, forretning, allmennyttig formål (barnehage) og bevertning etter bestemmelsene i S-4491 av 27.01.2010. Området rundt er regulert til friområde/park (Torshovdalen), fellesområde - felles parkering, gangareal og torg, boliger, offentlig trafikkområde og rampetak/trase for sporvei (Sinsen stasjon), vei m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående reguleringssaker:
- Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Statnett skal etablere en kabeltunnel (30-90 meter under bakken, arbeidet under sameiet vil ta et par uker: https://www.statnett.no/vare-prosjekter/region-ost/nettplan-stor-oslo/sogn-ulven/
- Hans Nielsen Hauges gate 43 - Detaljregulering - Byggemarked
Saksnummer: 201312165 - Reguleringssak
Status: Planforslag
-  Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen)
Saksnummer: 202102096 - Reguleringssak
Status: Mottatt sak 05.02.2021
Pågående byggesaker:
- Hans Nielsen Hauges gate 37 A - Bruksendring fra næring til bolig i 1 etasje
Saksnummer: 201617555 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
- Hans Nielsen Hauges gate 37 A-G - Innglassing av balkonger
Saksnummer: 201802062 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
- Hans Nielsen Hauges gate 50 - Oppføring av boligbygg med næringslokale
Saksnummer: 202003481 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
- Hans Nielsen Hauges gate - Stoppested Torshovtoppen mot Sinsenkrysset - Oppføring av leskur - ID 301044401
Saksnummer: 201914228 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
- Hans Nielsen Hauges gate 43 - Plassering av kjølemaskin for ventilasjon på tak
Saksnr: 202110785 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
- Edvard Griegs allé 3 - Etablering av sluk og membran - H0102
Saksnummer: 202112146 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
- Edvard Griegs allé 15 B - Rehabilitering av bad - H0401
Saksnummer: 202109890
Status: Tillatelse gitt
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1991/174-1/105  Erklæring/avtale   03.01.1991 
Bestemmelse om adkomstrett for bnr. 104 og best. om
byggetillatelse. Denne kan ikke endres eller slettes uten
samtykke fra Oslo bygningsråd.
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1992/45050-1/105  Erklæring/avtale    21.09.1992 
Bestemmelse om veg m.v.
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/48957-1/105  Erklæring/avtale    13.08.1997 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelsav denne eiendom-TILBYGG BYGGVAREHUS.
Kan ikke slettes uten samtykke fra BYUTVIKLINGSKOMITEEN
V/PLAN-OG BYGNINGSETATEN I OSLO.
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/5318-1/105  Best. om adkomstrett    25.01.2002 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:95  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:104  
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
v/Plan-og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
2002/40259-2/105  Bestemmelse iflg. skjøte    20.06.2002 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/897962-1/200  Erklæring/avtale    24.11.2009 
Bestemmelse om adkomstrett
Allmennheten skal ha rett til fri ferdsel i fellesområde og gangpassasje i byggeområdet bestemt i reguleringsplan.
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/318367-1/200  Best. om vann/kloakkledn.    04.05.2010 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE VANN- OG AVLØPSETATEN  
Org.nr: 971185589
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/311556-1/200  Erklæring/avtale    20.04.2011 
Bestemmelse vedr. plikt for d.e. til å bekoste opparbeidelse av permanent avkjørsel m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
2012/894504-1/200  Elektriske kraftlinjer    25.10.2012 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelser om bygging, drift og vedlikehold av nettatasjon i bygg, 1. etg.
Nettstasjon nr. 2371
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samytkke fra rettighetshaver
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
2012/1090593-1/200  Bestemmelse om veg    21.12.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:124  
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/1090593-3/200  Bestemmelse om parkering    21.12.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:124  
Bruksrett til 42 biloppstillingsplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/1090593-4/200  Erklæring/avtale    21.12.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:124  
Bruksrett til uteoppholdsareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
2012/1090593-5/200  Erklæring/avtale   21.12.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:86  
Bestemmelse om fellesareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/1090593-6/200  Best. om vann/kloakkledn.    21.12.2012 
Bestemmelse om felles stikkledninger
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
2012/1090593-7/200  Best. om vann/kloakkledn.    21.12.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:124  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/147933-1/200  Bestemmelse om parkering    20.02.2013 
Rettighetshaver:SINSEN TORG AS  
Org.nr: 885820832
Bruksrett til kundeparkering i forretningenes åpningstid.
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/147933-2/200  Bruksrett    20.02.2013 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:79 Bnr:124
Boligseksjonene på gnr 79 bnr 124 og 104 har bruksrett til utomhusarealet mellom Hus A og B og mellom Hus B og C.
Overført fra: 0301-79/104
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/227315-1/200   ** Diverse påtegning    19.03.2014 
Bestemmelse om plikt til å betale konstnadene til drift og vedlikehold av bruksretten
2013/402316-1/200
Grunndata
2013/190448-1/200  Seksjonering  06.03.2013 
opprettet seksjoner: snr: 87
formål: Bolig
sameiebrøk: 87/16675
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-79/124/0/1-58
Rettigheter i eiendomsrett
2014/227315-2/200  Erklæring/avtale   19.03.2014 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:104 Snr:1-158 
Bestemmelse om å betale konstnader til drift og vedlikehold av bruksretten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-79/124/0/1-58
Rettigheter i eiendomsrett
2014/227315-3/200  Bestemmelse om veg   19.03.2014 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:79 Bnr:104 Snr:1-158
Bruksrett til kjørbar atkomstvei og avfallsanlegg
Bestemmelse om gjensidig plikt til å betale konstnadene til drift, vedlikehold og oppgradering av atkomstveien
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 158 seksjoner. Torshovdalen 1 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 811954802, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Hans Nielsen Hauges Gt 37.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Sameiets hjemmeside er www.torshovdalen1.no / www.vibbo.no med nyttig info til beboere
- Sameiets Facebook side er (sammen med T2): Torshovdalen - Vi som bor her
- Avtale om vaktmestertjeneste med Rene Bygårder
- Avtale med Avarn om vakthold/vektertjeneste
- Sameiet har felles sykkelbod
- Nextgentel er sameiets leverandør av internett, og man kan også få TV levert via Nextgentel om man ønsker
- RiksTV er sameiets hovedleverandør av TV, og man kan selv bestemme abonnement (evt. ikke ha abonnement i det hele tatt)
- Sameiet får levert elektrisk kraft fra Fjordkraft og fjernvarme fra Fortum

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6591954

Regnskap

Årets resultat for 2020 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 144 950,-, og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr 93 344,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, sameiets og seksjonseiers vedlikeholdsplikt m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. årsmøte 2021:
- En beboer (leilighet U03, blokk B) fremmet forslag om å sette inn et nytt vindu i fasaden i samarbeid med sameiets opprinnelige arkitektkontor (Lund Hagem). Styret anser at hensynet til bygningens fasade er ivaretatt og at endringen ikke vil være til sjenanse eller ulempe for andre beboere, og årsmøtet godkjente dette.
- En beboer (BU01) fremmet forslag om oppføring av en redskapsbod i egen hage tilhørende leilighet. Tegningene til redskapsboden er utarbeidet av opprinnelige arkitektkontor og styret anser derfor at hensynet til bygningens fasade er ivaretatt, og årsmøte godkjente dette.
- Det er ikke planlagt større spesifikke vedlikeholdstiltak i årets budsjett, men det er likevel økte summer på drift og vedlikehold som følge av generell slitasje på bygget som er større nå enn for noen år siden.
- Sykkelbod:
I forbindelse med oppgradering av sykkelboden kom det også inn ønske om vaskeplass for sykler og et sted å gjøre enkle reparasjoner av sykkel på. Det er i samarbeid med T2 planlagt å etablere dette på baksiden av T2 mot T-banelinja, og styret i T2 har påtatt seg det praktiske ansvaret for dette.
- Sikkerhet:
 Det er utført sikkerhetstiltak som bl.a. alarm, bedre mobildekning i garasje/gang- og bodområder, samt hyppigere vaktmtestertjeneste for å hindre innbrudd og tyveri fra fellesarealer.
- Slitasje og økte driftskostnader:
- I september 2020 ble det oppdaget en lekkasje i pumperommet, hvor kretskort i begge pumpene måtte byttes. Det ble også opprettet nye rutiner for vaktmester slik at det holdes et øye med tilstanden.
- Det ble i oktober 2020 oppdaget en lekkasje fra taket i G som var vanskelig å lokalisere, og spesielt 3 leiligheter ble berørte. Samtidig var det stadig en sikring i oppgangen som gikk. Da dette til slutt ble utbedret etter flere forsøk på å finne fukt i de elektriske punktene, ble det klart at det ikke skyldes jordfeil, men sannsynligvis bare var sammenfallende tidspunkt. Etter ny befaring vedr. lekkasjen ble det avdekket flere mulige årsaker til lekkasjen, som hadde vært skjult av frost og nedbør, og dette er nå behørig behandlet og tettet igjen. Det er videre gjort det samme på takene i resten av sameiet for å sikre at slike ting ikke skjer igjen.
- Bjerke ventilasjon har tatt en gjennomgang på en rekke innmeldte saker i leiligheter og kontrollert fellesanlegg for mulige feil. Flere av de innmeldte sakene skyldtes at kjøkkenviften ikke åpnet spjeldet og at en skikkelig vask med salmiakkvann på lukene gjorde susen. Ved flere anledninger i vinter koblet også ventilasjonen helt ut på grunn av en frostalarm som gikk av. Denne ble justert til å være litt mindre følsom og etter noen runder med stans og omstart, har det siden fungert som det skal.
- Rust på søyler:
Denne saken har vært oppe til vurdering i styret i flere perioder, men er blitt skjøvet på grunnet større og mer akutte saker som har oppstått. Styret av 2019/2020 vurderte at denne saken må prioriteres men at det kan bli nødvendig med flere undersøkelser av omfang før det er mulig å se på løsninger for utbedringer og kostnadsrammer. Saken videresendes til neste styre med anbefaling om å innhente flere vurderinger av omfang og videre innhente tilbud på utbedringer når det er klart hva som må til.
 
Iht. styret: På grunn av generell prisøkning i markedet og økt behov for disponible midler for å dekke avdelingsregnskap med bla. næringsseksjoner og varme/energi, vil det sannsynligvis komme en økning i felleskostnader i januar 2022. Denne er varslet å være prosentvis noe høyere enn det som kan forventes av årlig justering. Sameiet har god betalingsevne og det er en fordel for seksjonseier at sameiets buffer er høyere enn det den har vært. Dette gjør at styret har større økonomisk fleksibilitet og kan forvalte eiendommen på en god og forsvarlig måte.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer informasjon i innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsppgaven.

Husdyrhold

Dyreeiere må vise hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Det er tillatt med husdyr såfremt husdyr ikke er til vesentlig ulempe for andre naboer. Ulemper kan være støy (bjeffing fra hund), lukt (katter som gjør fra seg) og annen sjenanse (allergi eller andre plager) som følge av dyr. Hund og katt skal ikke gå fritt og det er forbudt å lufte hunder på sameiets grøntområder. Eventuelle ekskrementer fra hund/katt skal fjernes med pose umiddelbart og kastes som restsøppel (ikke i søppelbøtte på lekeplasser). Mating av fugler på balkong/ terrasser og i fellesområder er ikke tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Oppdaget skjeggkre i 2016, raskt kartlagt og behandlet av Fhi. Ingen tegn til skjeggkre/sølvkre hverken i leilighetene eller fellesarealene siden. Om det noen gang skulle komme nyinnførsel av sølvkre/skjeggkre er sameiet klare med effektiv bekjempelse med god virkning.
- Det ble oppdaget lekkasje fra tak i oktober 2020 og dette berørte tre leiligheter i henholdsvis 6. 7. og 8. etasje. Lekkasjen ble kartlagt og hele taket ble grundig gjennomgått og utbedret. Saken er avsluttet fra både styret og forsikringsselskapet.
- Utbedring av tak der asfaltdekket var slitt av vær og vind. Mars 2021. Arbeid utført av Eco-tak AS.
- Sameiet har god kontroll på faste avtaler på alt av teknisk anlegg. Dette gjelder periodevis gjennomgang av sprinkleranlegg, vannbåren varme, brannalarmer, pumpesystem, ventilasjon og elektrisk. Gjelder også heis og dører i forhold til brannvern og sikkerhet.
- Det er montert Zaptec lader til el-bil på garasjeplassen.
- Det vil ikke komme noe foran bygget siden parken i Torshovdalen er vernet grøntområde.
- Sameiet har etablert slagfeller for gnagere. Det er ikke oppdaget noe innendørs, heller ikke i kjeller eller garasje.
- Oppdaget i flere seksjoner og fellesområder i 2016 og raskt kartlagt av Fhi og behandlet systematisk. Det er ikke gjort noen observasjoner eller funn i feller siden den gang.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i omkledningsrom. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg fra byggår.
- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg og sprinkleranlegg for bygningen samt har håndholdt brannslukkingsapparat.
- Oppdaget skjeggkre i 2016, som ble raskt kartlagt og behandlet av FHI. Ingen tegn til skjeggkre/sølvkre hverken i leilighetene eller fellesarealene siden. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hans Nielsen Hauges gate 37G, 0481, Oslo, Gnr. 79 bnr. 104 snr. 87 orgnr. 811954802 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 87/16675

Eier

Maria Hole Øystein Lars Hole

Oppdragsnummer

17-21-0163

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.