# SENTRUM

Lys og sentralt beliggende 2-roms med balkong | Vender i sin helhet mot indre gårdsrom | Gård renovert i 2006

Ebbells gate 5 A , 0183 Oslo

VISNINGER

1. desember onsdag kl. 16:30-17:30

2. desember torsdag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

29%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

70%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 36 m²
Bruksareal 36 m²
Tomt 461 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1892
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 178
FINN.no 239758839
Sist endret 25.11.2021 13:34
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 3 675 326
Fellesutgifter 5 130,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) 817 317,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 667 317,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 675 326,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys, pen og arealeffektiv 2-roms beliggende i 4. etasje, midt i hjertet av Oslo! Her bor du svært sentralt, og samtidig tilbaketrukket, da hele leiligheten vender mot rolig bakgård. Boligen har god takhøyde og store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys.
Hele bygården ble renovert i 2006.
- Leiligheten vender i sin helhet mot indre gårdsrom.
- Balkong mot bakgård
- Åpen kjøkkenløsning med pen kjøkkeninnredning. Integrerte hvitevarer medfølger.
- Bod på 4m2
- Kabel-TV/bredbånd inkl.
- Lave omk.- ingen dok.avgift
- Ingen forkjøp
- Nærhet til Torggata og Youngstorget, Akerselva, parker, serveringssteder, ypperlig kollektivtilbud m.m.

Innhold

2-roms leilighet beliggende i byggets 4.etasje. Adkomst via felles trappeoppggang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré,
bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til nordøstvendt balkong på ca 2 m². Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 4 m2.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet i sentrumskjernen av Oslo. Ebbells gate er en enveiskjørt gate og en del av Hausmannskvartalene. Gaten strekker seg fra Storgata til Calmeyers gate. Her er det gangavstand til alt du kan tenke av nødvendige fasiliteter! Et spennende området med umiddelbar nærhet til butikker, restauranter, uteliv og kollektivt. Like ved finner du blant annet Torggata, hvor det de siste årene har blitt gjort omfattende oppgraderinger og har gjort gaten til en av de mest trendy i Oslo. Her finner an et rikt utvalg av restauranter, utesteder, caféer m.m. Midt i Torggata ligger også Youngstorget hvor man finner noen av Oslos mest populære utesteder med blant annet Kulturhuset, Justisen, Håndslag, Syng, samt Mathallen "Oslo Street Food", Oslo Bar og Bowling m.m.
Oppgraderingene i Storgata er under ferdigstilling. Se: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/opprustning-av-storgata. Anleggsarbeidene startet november 2018 og gata er planlagt ferdigstilt høsten 2021.
Ikke langt fra leiligheten går velkjente Akerselva. Fine turmuligheter langs elvebredden hvor turstien og elva strekker seg fra Maridalsvannet i nord, gjennom Bydel Nordre Aker, Bydel Sagene, Bydel Grünerløkka, Sentrum og Grønland i Bydel Gamle Oslo hvor den til slutt renner ut ved Paulsenkaia i Bjørvika. Det er også godt med serveringssteder langs elvebredden.
I nærområdet finner du også et varierende kulturtilbud med kort vei til Sentrum Scene, Spektrum, Vega Kino, kulturkirken Jacob m.m. Få minutter unna finner du også det gamle broverkstedet på Vulkan med populære Mathallen.
Det er kun få minutters gange til alt av servicetilbud som f.eks Coop, Kiwi, Rema 1000, søndagsåpen Joker, apotek, treningssentre, skoler m.m. Det er også masse spennende shoppingmuligheter i sentrum med Karl Johan, Oslo City og Gunerius, få minutters gange unna.
Området består hovedsakelig av klassiske bygårder og nyere boligblokker.
Det er gode buss- og trikkforbindelser til resten av byen. Her har du trikkforbindelser til f.eks Høgskolen i Oslo, Politihøgskolen, BI Nydalen og Blindern. Nærmeste holdeplasser/stoppesteder er Hausmanns gate/ Brugata noen få meter unna. Det er også gangavstand til Oslo Sentralbanestasjon som er Oslos knutepunkt for offentlig transport og med forbindelser i alle byens retninger. Her finner du også togavganger, samt flytog m.m. Det er også flere bysykkelstativ i området, som er et ypperlig alternativt fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

5 130 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV/bredbånd, nedbetaling lån, vaktmestertjeneste, trappevask, felles byggforsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 1 367 Avdrag 2 173 Kabel TV 417 Renter 1 173
Felleskostnader til drift øker med 2,5% og kabeltv-tillegg øker med kr 20,- fra 01.01.22.
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnaden.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. innboforsikring o.l.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

817 317

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12127494094, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.11.2021: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 101
Saldo per 16.11.2021: 24 262 648
Andel av saldo: 817 317
Første termin/første avdrag: 30.03.2017 ( siste termin 30.12.2046 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 819 791 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 951 246 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
Beskrivelse av leiligheten:
Entré: Velkommen inn. Leiligheten har adkomst via låst portrom. Det er dørcalling i oppgangen. I entréen i tilknytning til stuen, har du mulighet å sette fra deg skoene. Du møter store vindusflater som gir gode lysforhold. Åpen garderode ved entré.
Stue: Lys og romslig stue med plass til sofa, tv-benk og kjøkkenbord. Med takhøyde på 2,60 meter, store vindusflater og utgang til balkong i stuen får du gode lysforhold og en god romfølelse. Her er det lysmalte vegger og tre-stavs parkett på gulv. Åpen løsning mot kjøkkenet hvor det også er fin sone for spisebord.
Balkong: Utgang fra stue til balkong på ca 1,3 m². Balkongen vender mot rolig bakgård. Balkong av betong.
Kjøkken: Lys og åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkenet har en praktisk plassering i leiligheten. Her er det god med skap- og benkeplass. Innredning med profilerte fronter. Benkplate av treverk. Det er flislagt mellom benkeskap og overskap. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Integrert keramisk platetopp. Integrert ventilator med belysning og kullfilter. Integrert stekeovn. Integrert oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med frysedel. Vannrør av typen rør-i-rør system og synlige avløpsrør av plast.
Integrerte hvitevarer følger handelen.
Soverom: Romslig soverom med god plass til seng, nattbord og kommode. Åpen garderode på soverom. Soverommmet er vendt mot rolig bakgård. Takhøyde på soverommet er på hele 2,75 meter.
Baderom: Flislagt baderom som ble totalrehabilitert i 2006 i regi av borettslaget. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling med downlights. Vegghengt servantskap med glatte fronter med lyst tremønster. Ovenpåliggende servant av porselen med ett-greps armatur. Speilskap og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med forheng og to-greps armatur. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Innebygd varmtvannsbereder over vaskemaskin. Oso varmtvannsbereder på 116 liter fra 2006. Vannrør av typen rør-i-rør system og synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system i vegg ved vaskemaskin. Naturlig ventilasjon. Vaskemaskin medfølger.
Borettslaget bytter varmtvannsberedere fortløpende med en egenandel på kr 2000 (ref. årsberetningen).
Annet: Gulvflater med tre-stavs parkett. Malte vegg og himlingsflater. Glatte innerdører. Åpen garderode ved entré. Åpen garderode på soverom. Naturlig ventilasjon. Leiligheten har slett entrédør med dørpumpe, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra 2006. Vinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra 2006. Balkongdør med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra 2004. Innebygd varmtvannsbereder over vaskemaskin på bad. Fordelerskap for rør-i-rør system i vegg ved vaskemaskin. Vannstoppekran i fordelerskap.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 461 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles, eiet tomt for borettslaget opparbeidet med asfaltert bakgård/gårdsplass.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt kjeller og loftsetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av treverk. Yttervegger av malte og pussede stein og murkonstruksjoner. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra 2006.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger en bygningsanmeldelse på Vaaningshus fra 1894. Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av leiligheter fra 2006. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.
Ved utleie av leilighet, må dette søkes om og godkjennes av styret. Utleier er pliktig til å opplyse styret om antall leietakere, navn, samt telefonnummer.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring (bolig/industri/forretning og kontor) etter bestemmelsene i S-3368 av 26.05.1993. Området rundt er regulert til byggeområde for forretning, kontor, industri, boliger, vei, fellesareal, park, turvei, bolig/forretning/undervisning/institusjon (kultur)/forsamlingslokale/annen off. eller privat tjenesteyting(helse, trim, frisør, virksomhet med allmennyttig formål)/bevertning m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig (vernet kulturminne).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Storgata var nedslitt og måtte rustes opp med bl.a. nye og bredere fortau, nye holdeplasser, nytt gatedekke med nye trikkespor, nytt overvannsanlegg m.m. Anleggsarbeidene startet november 2018 og gata fullføres i løpet av 2021. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/opprustning-av-storgata/[gref
Pågående byggesaker:
- Ebbells gate 3 - Oppføring av bakgårdsbygning for bolig og endring av eksisterende bygning. Mottatt sak 21.04.2021. Status: Søknad avslått. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 202106767.
- Ebbells gate 3 - Oppdeling og ombygging av boliger på loft. Mottatt sak 16.01.2019. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 201900892.
- Storgata 39 - Bruksendring av lokale i 5. etasje til frisørsalong. Mottatt sak 30.08.2021. Status: Mottatt søknad. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 202113620.
- Storgata 37 A - Etablering av 24 bad. Mottatt søknad 28.05.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 202109075.
- Storgata 37 A - Fasadeendring og bruksendring. Mottatt sak  02.07.2021 Status: Mottatt søknad. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 202111409.
- Bernt Ankers gate 4 A-C - Ebbells gate 4 A-C - Nytt dekke i gårdsrom, senking av gulv i underliggende kjeller. Mottatt sak 08.06.2020. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 202009336.
- Calmeyers gate 8 - Riving og oppføring av bygg for næring, boliger og muslimsk kultursenter og moske. Mottatt sak 19.06.2020. Status: Søknad avslått. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 202010166.
- Calmeyers gate 8 - Montering av løfteplattform. Mottatt sak 13.01.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 202000649.
- Calmeyers gate 6 - Bernt Ankers gate 6 - Torggata 21 - 23 - Riving av bygg. Mottatt sak 16.04.2018. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 201805392.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2006/453798-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  25.09.2006 
Vederlag: NOK 41.560.000
KJØPER:EBBELS GATE 5 BORETTSLAGET   Org.nr: 990031517
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2006/453835-1/200  Felles pantedok bor.innsk  25.09.2006 
BELØP: NOK 9.453.800
Panthaver:Nåv/Fremt. Andelseiere I Br.L. Ebbelsg.5  
Lnr: 10005241
Nåværende og fremtidige andelseiere i Borettslaget Ebbellsgate 5, representert ved forretningsfører.
2014/750432-1/200   ** Mortifikasjon  05.09.2014 
Autorisert kopi utstedt
Saksnr. 14-089996TVI/BRON
 
2014/750432-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  05.09.2014 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2014/180509-1/200
 
2014/180509-1/200  Pantedokument ved bytte av bank  04.03.2014 
BELØP: NOK 30.408.000
Panthaver:DNB BANK ASA  Org.nr: 984851006
 
Grunndata
1875/900242-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  21.10.1875 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA STORGT 35B - UTGÅTT
 
1876/900058-2/105  Registrering av grunn  16.05.1876 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:179
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Borettslaget Ebbells Gate 5, Orgnr: 990031517
Borettslaget Ebbells gate 5 er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Borettslaget Ebbells gate 5 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 990031517 Borettslaget Ebbells gate 5 består av 21 boliger og ingen næringslokaler.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82915133

Regnskap

Årets resultat for 2020 viser et overskudd på kr 676 344,-. Disponible midler utgjør per 31.12.2020 kr 856 329,-. Borettslagets disponible midler er de økonomiske midlene som borettslaget har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld. Se for øvrig regnskap.

Vedtekter / husordensregler

Hver andelseier kan bare eie en andel, dog med unntak for utbygger som kan eie flere andeler. Kun fysiske personer kan være andelseiere. Styret skal godkjenne nye andelseiere. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn til det. Se også husordensregler og vedtekter for bestemmelser om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Gårdens fasade, samt gården ble rehabilitert i 2006.
De viktigste hendelsene i 2019 var:
- Nytt nøkkelfritt callinganlegg fra Defigo.
- Ny leverandør av vaktmestertjenester og trappevask.
- Bytte av brannslukkere.
Saker/styrets arbeid iht. generalforsamling 2021:
- VVB utskiftning - Normalt har andelseier plikt til å vedlikeholde og bytte ut installasjoner i leiligheten. Imidlertid har borettslaget, for å forebygge potensielle større vannskader, vedtatt at bytte av VVB som lekker eller viser tegn til potensiell lekkasje, kan byttes ut for borettslagets regning med en egenandel på kr 2000,-. Skifte skal koordineres gjennom styret og styrets samarbeidspartner skal benyttes. Samtidig som VVB bytte vil en lekkasjestopper bli installert og alle rør gjennomgått.
- Innbrudd postkasser - I andre og tredje halvdel av 2020 var borettslaget plaget mye med innbrudd i postkasser. Borettslaget ønsket derfor å installere videoovervåkning så raskt som mulig. Grunnet utfordring rundt tekniske installasjoner og problemer hos installatør har dette drøyd ut i tid. Styret satser på å ha dette på plass 1 halvdel av 2021. Det ble gjennomført 1 ekstraordinær generalforsamling for å få nødvendige overordnede vedtak på plass for å kunne installere videoovervåkning.
Service av takvinduer - Det har blitt gjennomført en service av takvinduer. Velux tok på seg alle kostnader forbundet med dette.
Tilstandsrapport - Det ble gjennomført en befaring med ekspertise fra USBL som utarbeidet en enkel tilstandsrapport. Denne gir borettslaget grunnlag for å vurdere og planlegge fremtidige vedlikeholdskostnader.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er i prinsippet tillatt å holde husdyr i den utstrekning dette ikke sjenerer naboene. Av hensyn til at enkelte er overfølsomme på grunn av allergier o.l., må de som har planer om å anskaffe husdyr imidlertid underrette styret på forhånd for å få en formell tillatelse/registrering. Hunder skal ikke luftes i bakgården. Eieren er ansvarlig for all skade et husdyr forvolder. Dersom dyret er til sjenanse (lukt, støy, aggressivitet o.l.) bør de som føler seg sjenert først ta saken opp med eieren personlig. Hvis situasjonen ikke bedrer seg, skal saken meldes skriftlig til styret.

Tilbehør

Integrerte hvitevarer, kjøleskap og vaskemaskin medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styregodkjenning må foreligge før overtakelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ebbells gate 5 A, 0183, Oslo, Gnr. 208 bnr. 178, andelsnr. 17 i Borettslaget Ebbells Gate 5 med orgnr. 990031517 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-21-0245

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.