Ytre enebakk

Enebolig med godkjent utleiedel | 5 soverom | Flere nye innvendige oppgraderinger | Utsikt | Barnevennlig | Solrik tomt

Sløssåsveien 52 , 1914 Ytre enebakk

VISNINGER

10. desember søndag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Ole Andreas Huse
Ole Andreas Huse Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 183 m²
Bruksareal 193 m²
Tomt 612 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 5
Byggeår 1991
Gårdsnummer 91
Bruksnummer 703
FINN.no 284717723
Sist endret 06.12.2023 21:27
Prisantydning 5 225 000,-
Totalpris 5 356 962,-

Beregnet totalkostnad

5 225 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 225 000,-)) -------------------------------------------------------- 131 962,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 356 962,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til visning i Sløssåsveien 52

Eiendommen ligger fint til på høyden med flott utsikt i en rolig gate. Våglia er et populært boligområde i Ytre Enebakk. Ca. 3 km til Vågsenteret med bla. apotek, vinmonopol, og matbutikk. Ca. 5 min gange til bussholdeplass. Omtrent 25. min. med bil til Oslo. Barneskole og ungdomsskole ligger ca 3,5 km fra boligen. Trygg skolevei. Flere barnehager i nærområdet. Flotte turmuligheter. Boligen har utsikt fra stuen og fra loftet til Vågvann. Solrik tomt. Selger har oppgradert med nytt kjøkken og oppusset deler av hovedetasjen samt loftet. Innfelt spotbelysning i stue og kjøkken. Leiligheten i underetasjen kan leies ut lovlig. Det er et velfungerende leiemarked. Installert varmepumpe for energibesparelse. Velkommen til visning.

Innhold

1. etasje: Stue/kjøkken, gang, 2 soverom, bad og entré.

Underetasje til hoveddelen: Gang, vaskerom, bod.

Utleiedel:Bad/vaskerom, soverom, entré, gang, stue/kjøkken. Bod.

Loft: Mellomgang og 2 innredede rom.
 
Kommentar: Loft er nylig bruksendret fra tilleggsdel til hoveddel med 2 soverom. Ferdigattest foreligger.

Utstyr

Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Standard

Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Det er ikke høye fuktverdier i kjellergulv der dreneringen er skiftet i 2010. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

Entré

Entré med gang og plass til skap

Stue

Stue med god plass til møbler

Bad

Fint bad med flis på vegger og gulv

Balkong

Flott utsikt mot Vågvann

Terrasse

Takterrasse med utsikt ut mot vannet Våg og kulturlandskapet rundt.

Soverom

Romslig hovedsoverom med god plass til dobbelt seng og garderobeløsning.

Beliggenhet

EIendommen ligger fint til på høyden med flott utsikt og lite innsyn. Rolig gate med lite trafikkk. Tilbudet av fasiliteter er bra, enten det er butikker, rekreasjonsområder, fritidssysler, kollektivtransport eller skoler. Fra eiendommen er det ca. 3,5 km til Vågsenteret - et nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker m.m. I umiddelbar nærhet til eiendommen ligger busstopp der du kan hoppe på direkteruter til både Oslo, Ski og Lillestrøm. Det tar ca. 15 min. med bil til Ski, 25 min. til Oslo og 1 time til Gardermoen.

Ungdomsskole og ny barneskole ligger i gangavstand unna. Flere barnehager ligger i Ytre Enebakk, bla. Nylende barnehage som ligger en kort trilletur unna. Det er godt utbygget gangveisystem i nærmiljø, som sikrer trygge skoleveier.

Vågvann som ligger i nærområdet er perfekt for både badeelskere, fiskere, kajakk- og kanopadlere. Vannet henger sammen med flere andre vann, slik at man kan padle en lang dagstur for å komme til enden. Flott badestrand samt gode jakt og fiskemuligheter ligger også i omkringliggende områder. Fra området går det sti- og løypenett som er koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka hvor spesielt Vangen Skistue er et populært turmål.

Løpende kostnader

Kostnader til strøm, forsikring etc. avhenger  av hvilke abonnement en velger. Se andre kjente kostnader under:

Grunnpakken inneholder TV (med T-We dekoder) og internett med hastighet 100Mbps.
Prisen for TV og internett er kr 1.500,- pr. kvartal.  Du kan få høyere hastighet. Dette avtales direkte med Telenor og du får egen faktura.  Medlemskontingenten er kr. 200,- pr. år (du må være medlem for å ha TV og internett).

Medlemskap i velforening:  se nettside: https://www.vagliavel.no/

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Forhold som har fått TG3:
UTVENDIG
Forstøtningsmurer. Mur ved støpt garasjeplate er av lettklinkerblokker. Sprekk i forstøtningsmur. Vurdering av avvik: Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Tiltak. Påviste skader må utbedres. Kostnadsestimat : Under 10 000.

INNVENDIG
1. etasje. bad. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Bad fra byggeår med flis på gulv, flis på vegger og takess på innvendig tak. Innredning bestående av dobbel servantinnredning, speil med lys over servant, gulvmontert toalett, badekar. Innredning og vindu på bad er fra 2022. Vurdering av avvik:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Underetasje vaskerom. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997.Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Vaskerom fra byggeår med støpt gulv, gipsplater på vegger og innvendig tak. Skyllekar, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Naturlig ventilasjon med ventil i vegg.
Vurdering av avvik:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Utleiedel bad/vaskerom. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997.Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Bad/vaskerom fra byggeår med flis på gulv, flis på vegger og malt innvendig tak. Innredning bestående av servantinnredning, speil med lys over servant, gulvmontert toalett, dusjhjørne. Tappekran og avløp for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000


Forhold som har fått TG2:
UTVENDIG
Taktekking. Boligen er tekket med betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Yttertak/takstein bør ettersees 1. gang pr. år. Vanlig at det kan sprekke enkelte takstein gjennom en vinterperiode. Særlig utsatt er skråskjært stein i kilrenner.
Vurdering av avvik:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Tiltak:
Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Veggkonstruksjon. Oppført i bindingsverk over grunnmur, varme og lydisolering antas å være etter byggeårets normer og krav på oppføringstidspunktet. Fasade/kledning: stående malt trekledning. Sist malt: 2022
Vurdering av avvik:
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Nedløp og beslag. Beslag, takrenner og nedløp i behandlet stål/aluminium.
Til info: Takrenner bør renses minst en gang pr. år.
Vurdering av avvik:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Tiltak:  Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Dører. Malt hovedytterdør i tre m/glass. Alder: byggeår Terrassedør i tre m/glass, adkomst fra stue. Alder: byggeår Kjellerdør i tre, adkomst fra vaskerom. Alder: byggeår Ytterdør i tre m/glass, adkomst fra utleiedel Alder: byggeår Vurdering av avvik:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Dør i underetasje inn til vaskerom subber i karm. Eldre dører fra byggeår.
Tiltak: Dører må justeres.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Terrasse på ca. 33 kvm. med adkomst fra stue/kjøkken. Terrassen er orientert mot sydvest. Treplatting på ca. 22 kvm. foran inngangspartiet til utleiedel. Terrasse har spaltegulv av imp. terrassebord, rekkverk i tre.
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik:
Terrassegulv med noe råteskader, manglende vedlikehold.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.


INNVENDIG

Radon. Dokumentasjon av utført radonmåling foreligger ikke, og bygget er antatt ikke utført med radonsperre. Dette var ikke vanlig da bygningen ble oppført.

Etter et søk på hjemmesiden til Norges Geologiske undersøkelse (NGU) har undertegnende registrert dette resultatet: ''Moderat til lav aktsomhet'' som er det laveste intervallet. PS: Leier du ut bolig, er du pliktig til å måle radon og eventuelt gjøre tiltak dersom nivåene er for høye. Vurdering av avvik:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Overflater utleiedel. Innvendige overflater på oppholds-og soverom bestående hovedsakelig av følgende: Gulv: tregulv, flis i entré og bad Vegger: malt strie, flis på bad

Himling: malte slette flater, panel Noen merker etc. må alltid kunne forventes på enkelte overflater ved brukt bolig. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Noe eldre overflater med bruksslitasje, riss, hull og merker er registrert men det må alltid kunne forventes på enkelte overflater ved brukt bolig. Stedvis noe svikt i gulvoverflater. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Innvendige trapper. Malt innvendig tretrapp mellom etasjene, tette trinn Vurdering av avvik:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.

Innvendige dører. Malte profilerte dører som innvendige dører.PS: Det bør på generelt grunnlag påregnes at dører har behov for justering med jevne mellomrom.
Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Tiltak: Enkelte dører må justeres.

Fukt i tilliggende konstruksjoner. Hulltaking er foretatt og det er påvist fukt i konstruksjonen bak våtsonen på badet.Vurdering av avvik: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er registrert symptom på fuktskader Tiltak: Det må gjennomføres. ytterligere undersøkelser.

Kjøkken hoveddel. Vurdering av avvik: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Tiltak: Komfyrvakt må monteres. Det bør monteres komfyrvakt og vannstopperfunksjon da referansepunktet er flyttet til 2017 som er når det ble satt inn nytt kjøkken.
 
Kjøkken utleiedel vedr. hvitevarer. Merknad: Hvitevarer er ikke funksjonstestet.
Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved  oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifraalder.
Tiltak. Andre tiltak: Det bør monteres vannstopperfunksjon da referansepunktet er flyttet  til 2017 som er når det ble satt inn nytt kjøkken i 2020.

Vannledninger. Synlige vannledninger/rør av kobberrør. Hovedstoppekran på vaskerom.
Til info: Takstmann har kun vurdert røranlegget med visuell undersøkelse (ikke funksjonstesting). Full tilstandsvurdering krever spesielt utstyr og kompetanse..

Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige
vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Avløpsrør. Synlig avløpsrør av plast.Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Varmtvannstank utleiedel. Ca 120 liters varmtvannstank plassert i bod.
Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.
 

UTVENDIG

Drenering fra antatt byggeår med avløpsrør fra tak ned i drensrør hvorav antatt kontrollert bortleding av vann fra taknedløp. Stedvis noe synlig grunnmursplast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

Boligens areal

Primærrom: 183 kvm, Bruksareal: 193 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 19 m².
Primærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Utleiedel: Bra/P-rom 62/59m²
Loft: Bra/P-rom 29/29m²
Totalt:  Bra/P-rom 193/183m²

Følgende rom inngår i primærareal:

Alt unntatt boder
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Boligen ligger høyt og fritt, med trappeadkomst fra parkeringsarealet ved Sløssåsveien. Terrengtrappen opp til huset er dels granitt/pukk og dels med brostein. Platting i tre på mak utenfor underetasjen, mot vest. Uteplass ved inngangspartiet. Hagedelen er opparbeidet med plen og beplantning. Noe naturtomt.

Areal: 612 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen grunn.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av betong (multimur). Yttervegger av bindingsverk med
datidens krav til isolasjon, malt trekledning. Yttertak i tre med saltak utførelse. Taktekking av betongtakstein, takrenner og nedløp i behandlet stål/aluminium. Boligen har vinduer med isolerglass hovedsakelig fra 1991, 2017 og 2021. Boligen har etasjeskiller av trebjelkelag, støpt plate mot grunn.  For ytterligere detaljer henvises til tilstandsrapport vedlagt i prospektet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er ikke utstedt ferdigattest på boligen som helhet, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.

Det foreligger ferdigattest for innredning og bruksendring av lloft fra tillreggsdel til hoveddel datert 06.06.2023

Barnehage / skole i området

Barneskole og ungdomsskole ligger ca 3,5 km fra boligen. Flere barnehager i nærområdet.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helet eller leilighet for seg.

Oppvarming

Hovedetasje blir oppvarmet av varmepumpe plassert i stue. Steds panelovner. Utleiedel blir varmet opp av peis i stue, steds panelovner og gulvarme på bad og entré.

Elektriske varmekabler på bad i 1. etasje er defekt!.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

Energiforbruk

Ca. 8000 kwh. var forbruket til selger i 2022.

Kommunale avgifter


Alle eiendommer belastes de til enhver tid gjeldende satser for kommunale avgifter. Den henvises forøvrig til kommunens avgiftsregulativ som normalt finnes på kommunens hjemmesider.

Renovasjon kr. 4 605,-. Feiegebyr pr. pipeløp kr. 300,-. Avløpsgebyr kr. 9 404,-
Forbruksgebyr avløp: Kr. 10,4 per m3. Videre påløper det kr. 4.190,- i abonnementsgebyr (Årsgebyr) til Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk SA. Forbruksgebyr vann:
Kr. 18,4 per m3.

Ved utleie av hybeldel vil det pålegges ekstra avløpsgebyr på vann- og avløp.

Tallene er pr. 2022. Vannverket har meddelt at det er forventet at prisene i 2023 vil gå opp med 15 %. Dette vil endelig fastsettes på årsmøte i mars.
Kommunale avgifter faktureres hvert kvartal.

Formuesverdi

Foruesverdi for inntektsåret 2020:
Som primærbolig: kr 1 247 251
Som sekundærbolig: kr 4 490 102

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. Eiendommen grenser til regulert friområde i øst- og nord. Utsnitt av plankart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsprospekt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og avløp. Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA.

Tilbehør

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtagelse etter nærmere avtale med selger.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Kjøleskap utleiedel medfølger ikke. Øvrige hvitevarer kjøkken både i hoveddel og utleidel medfølger i den stand de måtte være. Resten av hvitevarer som måtte være i boligen medfølger ikke i handelen.

Loftet er innredet av selger. Dette er bruksendret og byggemeldt til Enebakk kommune. Ferdigattest foreligger!

Bygningen har multimur. Multimur består av elementer som er laget av gipsplater montert på bindingsverk av tre, hvorav kjernen er isolert med polyuretanskum. Byggemåten er i dag forlatt grunnet høyere risiko for fukt, mugg og råteskader. Takstmann har inspisert
grunnmuren og har ikke funnet noen avvik i konstruksjonen. Konsekvensen i dette tilfelle virker begrenset ettersom bare deler av muren er eksponert  mot direkte mor grunnen.

Selger har tatt bort skillevegg mellom stue og kjøkken og det er åpen løsning. Dette er ikke oppdatert på eksisterende byggetegning.

Bygningen har multimur. Multimur består av elementer som er laget av gipsplater montert på bindingsverk av tre, hvorav kjernen er isolert med polyuretanskum. Byggemåten er i dag forlatt grunnet høyere risiko for fukt, mugg og råteskader. Takstmann har inspisert grunnmuren og har ikke funnet noen avvik i konstruksjonen.

Byggsakskyndig uttalte i 2014 ved forrige salg:  Det har generelt forekommet problemer med bruk av multielement i kombinasjon med sprøytebetong. Disse problemene har såvidt takstmannen forstår bestått i at det har oppstått råte i multielementets bunnsvill fordi denne har ligget nede i betongen uten mulighet for uttørking. Det kan ikke ses at disse problemene har forekommet i denne bygningen, antatt pga. at elementet er montert oppe på betonggulvet, slik at bunnsvillen har hatt mulighet til uttørking. Bunnsvillen er synlig noen steder, og det ble ikke registrert skade i denne.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/EstatorEiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Sløssåsveien 52, 1914, Ytre enebakk, Gnr. 91 bnr. 703 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-22-0105

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.