Sarpsborg

Lys og trivelig 3-roms toppleilighet m/ heis, garasje og solrik balkong mot syd! IN-ordning

Pellygata 29 , 1706 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

32%

har bolig på over 120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 69 m²
Tomt 1 661 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 2006
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 555
FINN.no 297601464
Sist endret 30.05.2023 13:19
Prisantydning 1 790 000,-
Totalpris 3 000 458,-
Fellesutgifter 8 592,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) 1 202 648,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 992 648,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 000 458,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Helge Børsand i Holmskau & Partners gleder seg til å vise deg denne lyse og trivelige leiligheten i toppetasjen på Pellygata 29.

Det er parkering i kjelleren, og heis opp til svalgangen utenfor leiligheten.

Den er gjennomgående - og med uteplasser på begge sider.

Det er standard primært fra byggeår, men med funksjonelt og pent kjøkken med god størrelse, flislagt bad/WC m/varmekabler, 2 soverom og stue med parkett og plass til både sofagruppe og spisestue.

Bod både i leilighet og rett utenfor.

Sentralt beliggenhet med kort vei til "alt".

Her vil du trives!

Meld deg på visning - eller ta kontakt om oppsatt tidspunkt ikke passer!

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje, og med heis fra parkeringskjeller. Det er inngang fra overbygget svalgang, og den inneholder:

P-rom: Gang, 2 soverom, stue og kjøkken, bad/WC, samt s-rom: bod.

I tillegg er det utvendig bod tvers over inngangsdøren, og parkeringsplass i kjeller.

Utstyr

Dørcalling

Standard

Leiligheten holder en grei standard primært fra byggeåret 2006, og fremstår som lys og trivelig. Den er gjennomgående, med inngang fra svalgang - hvor kjøkken og ett soverom har vindu ut mot, samt vinduer og veranda mot syd foran hovedsoverommet og stuen.

Kjøkkenet har utstyr og innredninger fra byggetid, men er lysmalt og pent. Det er godt med skap- og benkeplass, og det er plass til spisebord foran vinduet ut mot svalgangen. Det er ventilasjon koblet til sentralavtrekk (Flexi), og det er integrert kjøleskap. Oppvaskmaskin følger også med.

Badet er flislagt, og det er dør både fra gangen og fra hovedsoverommet. Det er lys og pen innredning med speilskap over, og gulvmontert WC. Dusjhjørne med glassdører. Bra størrelse, og en nyere varmtvannsbereder er plassert i boden.

Suen har plass til både spisestue og dagligstue, og med store vinduer mot syd - er det godt med lysinnslipp. Det er utgang til liten veranda mot syd, og det er parkett på gulvet.

Soverommene har god størrelse, og er plassert i hver sin ende av leiligheten. På hovedsoverommet er det stort vindu mot veranda - og sidevindu til å åpne.

Leiligheten gir generelt et godt inntrykk - og jeg er sikker på at du vil trives her!

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et hyggelig borettslag rett øst for Sarpsborg sentrum. Det er kort vei til byen gågate, men også til den hyggelige parken med Genesis-skulptur, Borregaardsyssel museum, treningssenter og apotek. Moderat avstand til togstasjonen, og til de hyggelige områdene ved Glengshølen med gress, parkour, treningsapparater, skateboard-park, volleyball - og starten på hyggelig bryggestien som går til Tjuklo / Ravneberget. Herfra er det videre adkomst til Sarpsborgmarka.

Felleskostnader

8592,-

Hvorav 4592,- går til å dekke rentekostnader på fellesgjelden

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Det er antatt at fellesutgiftene vil øke med rundt kr. 1300,- når man begynner å betale avdrag i mars 2027.

Andel fellesgjeld

1202648,- pr 30.12.22

Avdrag fellesgjeld

Det betales ikke avdrag på fellesgjeld pr i dag.

Andel formue

26625,-

Borettslag

St. Olav borettslag

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets prioriterte oppgave er å holde borettslaget i god teknisk stand, og å holde kostnadene nede. Det kom ingen uforutsette utgifter i 2022, og det ble et solid overskudd på 431.452,- - samtidig som den gode tekniske standarden opprettholdes. I 2022 ble det utbedret råteskader på terraser til 2 leiligheter,og alle varmtvannsberedere er byttet ut.
Det ses på muligheter for å installere solcellepanel.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er tilknyttet sikringsordning gjennom Gjensidige, og har en dekningsgrad på 24 måneder.
Det er godkjent individuell nedbetaling av fellesgjeld 2 ganger i året, enten 30.03 eller 30.09, og man vil da få sidestilt sikkerhet som bankens pantesikkerhet i eiendommen.

Ved innbetaling av fellesgjelder vil husleie pr i dag da bli kr. 4.000,-/mnd

Fellesgjeld / lånevilkår

Pr i dag er det rente på 4,55 % på fellesgjelden på totalt kr. 54.495.664,-.
Dette er et annuitetslån med nebetaling over 25 år hvor de første 5 årene var med avdragsfrihet. I januar 2022 ble det refinansiert med ytterligere 5 års avdragsfrihet. Første avdrag forfaller nå i mars 2027, og med dagens rentebetingelser vil dette utgjøre ca. kr. 1300,-/mnd.

Rentekostnader fellesgjeld

4592

Vedtekter / husordensregler

Ligger vedlagt

Husdyrhold

Ihht ordensregler skal kjæledyr ikke løpe løse, eller være til belastning for andre. De skal heller ikke luftes på borettslagets uteområder.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG2:

- Utvendig på balkong er det værslitt / oppsprukket trevirke / trepane
- Det er ikke utarbeidet tilstandsanalyse for fellesdeler av bygget
- Det er målt høydeforskjell på over 1,5 cm i stue og dels soverom
- På badet er det påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 2.5 cm. Noen fliser har også bom (hulrom under). og det er sprekker i mykfuge i overgang vegg/gulv.  Mer enn halvparten av forventet brukstid på membranløsning er også passert. Ved at det er uoversiktelig utførelse av slukmansjett / mebran, kan det heller ikke sies om løsningen er fullgod og vannsikker mot lekkasjer.
- I enden av varerør på rør-i-rør-system mangler det tettemuffer.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannsbereder etter gjeldene forskrift

Selgers egenerklæringsskjema

Boligen selges som et dødsbo og selger har ikke kjennskap til boligen slik daglig bruk gir. Det anbefales derfor en nøye gjennomgang, helst med fagkyndig bistand.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 69 kvm


4. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, kjøkken, 2 soverom, stue og bad/WC.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart

Tomt

1661 kvm eiet tomt.

Tomten er fellesareal. Det er et felles atrium for beboerne som er lukket mot gaten. Her er det rullestein, gangareal belagt med heller og det er blomsterkasser og urner. Det er også anlagt flere sittegrupper.

Garasje / Parkering

Ja - i felles garasjeanlegg i kjeller

Byggemåte

Blokken - som inneholder 47 leiligheter - er fundamentert med støpte fundament og pelefundament av betong, antatt til fast grunn. Det er støpte dekker mellom etasjene. Yttervegger av betong hvor det er bæring, mens det øvrig er isolert bindingsverk. Utvendig fasader er dels forblendet med teglstein, og dels kledd med trepanel som er beiset / malt. Det er flatt tak, antagelig tekket med folie / papp. Mellom etasjer er det flislagte trapper og rekkeverk av aluminium. Vinduer med karm og ramme av tre med 2-lags isolerglass, og med innvendig varevindu med enkelt glass. Utvendig er vinduer beslått med aluminium. Utgang til luftebalkong med rekkverk i tre og stålkonstruksjon. Tretremmer over membran.

Innvendige vannledninger og avløp er av plast. Det er sentralavtrekk med avtrekk fra kjøkkenventilator, bad og bod. Varmtvannstank på 120 liter er i boden. Det er porttelefon og fjernbetjent åpning av dør. El-anlegg med 25A hovedbryter og automatsikringer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 29.01.2007.

Barnehage / skole i området

Det er flere barnehager i nærområdet, og nærmeste barneskole er Sandesundveien barneskole. Ungdomsskole er på Kruseløkka, og man har St. Olav vgs.

Adgang til utleie

Følger borettslagsloven.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk, men varmekabler på badet og ellers panelovner.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkludert i fellesutgifter

Formuesverdi

Ligningsverdi er rekvirert, men ikke mottatt.

Regulering

Eiendommen er omfattet kommunedelplanen for sentrum 2019-2031 og reguleringsplan 11084 / kvartal 92 med formål bolig/forretning/kontor. 
Eiendommen ligger helt eller delvis et aktsomhetsområde for større kvikkleirskred. Faregraden er middels i ruinparken.
Det er også middels muligheter for marin leire, selv om kommunens aktsomhetskart er svært grovmasket. Løsmassetype er randmorene. 

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Se vedlagt informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.Ifølge selger kan oppvaskmaskinen følge med selv om den er frittstående. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Det er tegnet boligselgerforsikring. Se vilkår.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett eller styregodkjennelse i dette borettslaget.

Adresse og matrikkel

Pellygata 29, 1706, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 555, andelsnr. 37 i St. olav borettslag med orgnr. 986861335 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

194-23-0003

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.