Fagerlivegen

Ny pris! | Innholdsrik, arkitekttegnet enebolig med 5 soverom og garasje

Fagerlivegen 69 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

77%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

50%

har bolig på over 120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 211 m²
Bruksareal 242 m²
Bruttoareal 263 m²
Tomt 574 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1954
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 122
Energimerking G
FINN.no 164287937
Sist endret 14.09.2021 11:44
Prisantydning 1 250 000
Totalpris 1 297 070

Beregnet totalkostnad

1 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 31 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 250 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 47 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 297 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en innholdsrik, arkitekttegnet enebolig over 3 etasjer med tilknyttet garasje. Eiendommen er har selveid tomt, beliggende i et populært, etablert boligfelt i Fagerlivegen, med kun få minutters gange fra Stranda sentrum. Området er rolig og barnevennelig, med gangavstand til barneskole. Eiendommen har flott utsikt mot Storfjorden og omkransende fjell.

Innhold

U.etasje: Bi-inngang/gang/trapperom, gang/bi-inngang, bad, 2 soverom, kjellerstue, vaskekjeller, teknisk rom/fyrrom, 3 boder, tilknyttet garasje
1.etasje:  Vindfang, hall m/trapp, gang, bad/wc, stue, spisestue, kjøkken, soverom, bi-inngang
2.etasje:  Gang/trapperom, 2 soverom, loftsrom
Boligen har også 2 sørøstvendte verandaer med flott utsikt mot blant annet Storfjorden.

Standard

Boligen har i hovedsak en standard fra byggeår, og fremstår som et renoveringsobjekt. Standard er i hovedsak tepper, furuplank, vinyl, betong og flis på gulvoverflater, vegger med tapeter og Langlopanel, og himlinger kledd med malt himlingspapp, panel, betong og himlingsplater.
Entrè/Inngangsparti
Boligen har hovedinngang på byggets vestlige side, med overbygd vindfang. I entrèen er det montert plassbygde veggskap, og gode muligheter for garderobeløsninger. Boligen har også en bi-inngang ved kjøkkenet, samt to bi-innganger i underetasjen.
Stue
Boligen har en romslig stue i hovedetasjen hvor det er montert åpen peis, og utgang til sørvestvendt veranda. Fra stuen har man skyvedør inn mot spisestuen hvor det er montert vedovn/kamin og varmepumpe. Rommene har flere, store vindusflater som utnytter utsikten maksimalt. I underetasjen er det også en romslig kjellerstue hvor det er montert åpen, plassbygd peis.
Kjøkken
Kjøkkenet har montert en U-formet eikeinnredning med profilerte eikefronter og overskap. Her er det opplegg til vaskemaskin, integrert komfyr og plateopp, samt to nedfelte stålservanter. Rommet har også god plass til frokostbord.
Bad/Wc/Vaskerom
Badet i hovedetasjen har flislagt gulv, og dels fliskledde vegger. Av utstyr er det montert et innfliset badekar, toalett, servantinnredning, opplegg for vaskemaskin og dusjkar. I underetasjen har badet flislagt gulvoverflate og vegger kledd med baderomsplater. Her er det montert åpen dusjnisje, toalett og servant.
Soverom
Boligen har totalt fem soverom, hvorav to er beliggende i underetasjen, ett er beliggende i hovedetasjen, og to er beliggende i andreetasjen. Det er stedvis montert garderobeskap, og soverommene i andreetasje har montert servant. Det ene har også utgang til veranda.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i Fagerlivegen, like nord for Stranda sentrum. Fra boligen har man gangavstand til alle sentrumsfasiliteter, Fløten Park og barneskole, samt en kort kjøretur unna barnehager, ungdomsskole og videregående skole. Stranda sentrum har et godt servicetilbud med blant annet dagligvare, kaféer, butikker, frisør, og vinmonopol, samt Stranda Kulturhus med et rikt kulturtilbud. Det er også kort vei til idrettsanlegg på Mona.
Strandafjellet Skisenter er bare en 15 minutters kjøretur fra eiendommen. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 17 831,- / år
(inkl. vann, avløp, feiing og renovasjon 140l)
Eiendomsskatt kr 3 204,- / år
I tillegg må det påregnes utgifter til forsikring og strøm.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 86499182

Boligens areal

Primærrom: 211 kvm, Bruksareal: 242 kvm, Bruttoareal: 263 kvm
U.etasje: P-rom: 75m², BRA: 106m², BTA: 115m²
1.etasje: P-rom:  99m², BRA:    99m², BTA: 107m²
2.etasje: P-rom:  37m², BRA:    37m², BTA:   41m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 574 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er nylig oppmålt mot vest, men resterende grenselinjer kan være noe unøyaktig.

Garasje / Parkering

Tilknyttet, enkel garasje med elektrisk port. Ellers parkeringsmuligheter i innkjørsel.

Byggemåte

Fundamenter av betong på grunn, grunn antatt å være morene/fjell.
Drenering fra byggeår med ukjent utførelse og kvalitet. Observert fukt i kjeller. TG3.
Underetasje har støpt plate på grunn, stedvis med tilfarergulv på. Det er observert råteskader på gulv/vegg i soverom i sørøstlige hjørne. TG3
Grunnmur/yttervegger under terreng av betongstein. TG2. Større avskalling/skade på betongvegg ved bi-inngang til kjøkken.
Øvrige yttervegger av bindingsverk med liggende bordkledning, med ukjente forhold angående isolasjon. Kledningen er stedvis uttørket og avflaknet grunnet utsatt vedlikehold. TG2.
Vinduer med forskjellige produksjonsår og kvalitet, men i hovedsak eldre. Noen isolerglass, noen med koblede glass, og flere punkterte. Det er i tilstandsrapporten spesielt påpekt vinduer i sør. TG3
Tak i sperrekonstruksjon av tre, med sperrer av 2" x 6". Taktro, med misfarging på deler av tak mot nord ved raft. TG3
Tak tekket med stålpanner i fra rundt 1988. TG2.(Manglende takstige til begge piper, ifl feier.)
Balkong med betongdekke i 1. etg. Stendere av stål. Rekkverk av tre med råteskader. Balkong i 2.etasje av tre, med papp på overflate. Det er opplyst av selger at det har forekomt og forekommer lekkasje fra balkongen, og ned i himling/vegg på stue. TG3.
Pipe fra byggeår av teglstein. Det er observert sprekker utvendig på pipen, og svikt i grunn. TG3 Også vedlagt avviksrapport fra feiier.
Vannrør i kobber, og avløpsrør i plast og soil. TG2.
Elektrisk anlegg med skrusikringer. TG3.
Det er ellers oppført diverse TG3`er på eksempelvis flere overflater, bad og kjøkken.
Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapporten som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Boligen har ildsted i underetasje og i hovedetasjen. Ift. fyringsmuligheter vises det til tilstandsrapport hvor det er beskrevet sprekk i pipe, og fra tilsynsrapport fra feier.
Varmepumpe (luft/luft) på spisestue. Det er tilsynelatende et kondensrør fra varmepumpen uten avsluttning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har på vegne av selger utarbeidet energiattesten som har godkjent denne. Det presiseres at megler ikke har byggteknisk kompetanse, og megler har kun brukt tilstandsrapporten til utfylling av en enkel attest. Feil kan derfor forekomme, og hverken megler eller selger har ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Selger kjenner ikke til eiendommen, og strømforbruket er derfor ikke opplyst.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 035 pr. år (inkl. vann, avløp, feiing, renovasjon 140l og eiendomsskatt)

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig er rekvirert, men foreligger ikke.
Formuesverdi som sekundærbolig er rekvirert, men foreligger ikke.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er beliggende i uregulert område, men er i kommunedelplanen avsatt til boligformål, ref. Kommunedelplan Stranda Sentrum 1993-2002, datert 15.12.93.  Tilhørende føresegner datert 15.12.93.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

24.11.1953 103356  Registrering av grunn  
                                      Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1525 Gnr:53 Bnr:100

Vei/vann/avløp

Tilknytt offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det er opplyst i tilstandsrapport og fra selger at det har vært og er lekkasje fra verandadekke i 2.etasje som går ned i karnappen på stuen. Selger har  videre presisert at det er sprekker i utvendige trapper, fuktmerker i bakkant av kjeller, piper ikke er godkjent, baderom er renoveringskalre, og at det  har vært problemer med avløp fra kjøkken når det har vært mange personer i huset.
Stranda Energi opplyser at det elektriske anlegget sist ble godkjent 03.07.2007.
Feier opplyser at siste feiing var foretatt 03.05.2010, og siste tilsyn ble utført 14.04.2015. På tilsynet ble det avdekket flere avvik, deriblant manglende takstige til begge piper og skade i røykrør på en av ovnene. Feier påpeker også i vedlagte mangelrapport at tidligere avvik fra 2009 ikke var utbedret, og frist til 18.05.2015 med å sende framdriftsplan på retting av avvikene. Det ble ellers opplyst om reaksjonsformer: "I samsvar med forvaltningslovens § 16 varslast dykk om at følgjande reaksjonsformer vurderast dersom det ikkje er motteke tilfredsstillande tilbakemelding innan fristen utløp: "Vedtak om pålegg om retting innan ein fastsett frist, jf. brann- og eksplosjonsvernloven § 37 første ledd., "Vedtak om forbud mot bruk, jf brann- og eksplosjonsvernloven § 37 andre ledd., "Vedtak om tvangsmulkt jf. brann- og eksplosjonsvernloven § 39., "Vedtak om  forelegg/tvangsgjennomføring, brann- ogeksplosjonsvernloven § 40." "
Det er en eldre oljetank på eiendommen, som ikke er i bruk. Boligen har tidligere hatt sentralfyr. Fyranlegget ligger i fyrrom i kjeller/bak garasje, og oljetanken ligger under hovedinngangstrappen. Det er ukjent hvor mye olje som er på tanken, samt selve tilstanden på tanken. Eier har til enhver tid ansvaret for å unngå forurensinger, og det presiseres at det ved lekkasjer kan medføre store skader på miljø, samt betydelige kostnader for skadeutbedring. Det er ikke utført kontroll av tanken, og på generell basis oppfordres det til periodisk kontroll eller fjerning av tanken.
Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fagerlivegen 69, 6200, Stranda, Gnr. 53 bnr. 122 i Stranda kommune

Oppdragsnummer

21-19-0055

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.