Stavern

Unik mulighet i hjertet av Stavern - leilighet med utsikt, stor terrasse og 2 stk parkeringsplasser i p-kjeller

BÅTVEIEN / Kronprinsens gate 30-32 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Tomt 1 377 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2021
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 1014
FINN.no 174626219
Sist endret 21.01.2022 16:33
Prisantydning 3 870 000,-
Totalpris 8 985 977,-
Fellesutgifter 10 508,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
10 2 2 113 m2 120 m2 3 870 000,-

Beskrivelse

Velkommen til Båtveien!

Her bygges det 10 leiligheter ved sjektekanalen i Stavern - 9 av leilighetene er allerede solgt, men det er fortsatt mulig å sikre seg en leilighet i dette flotte prosjektet. Den siste ledige leiligheten ligger fint til i byggets 2. etasje og har en gjenomtenkt planløsning med 3 soverom.

Leilighetene ligger attraktivt til med gangavstand til Stavern sentrum med matbutikker, kafeer, restauranter, butikker og fantastiske turområder.

Leilighetene leveres med utsikt, parkeringskjeller, store terrasser og gode planløsninger.

Innhold

Se nærmere beskrivelse av de forskjellige leilighetenes innhold i hver enkelt underoppdrag.

Standard

Leilighetene vil ha god innvendig standard med tidsriktige farge- og materialvalg av god kvalitet. Det leveres balansert ventilasjonsanlegg og vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. Varmekabler på badet. Leilighetene har god planløsning og er av forskjellig størrelser med blant annet 2 eller 3 soverom. Leilighetene i 2. etasje har i tillegg romslig loftsrom med trapp fra stuen.

<b>Kjøkken</b>
Leilighetene får et stilig kjøkken i dempet sort i modellen "Lista" fra Strai med hvitevarepakke fra Miele, levert av Nanset Kjøkkensenter. Det blir god plass i skuffer og på benkeplaten.

For kjøpere som kommer tidlig inn i prosessen vil det være enkelt å skreddersy kjøkken med valgfri modell ihht. budsjett. Se kjøkkentegninger vedlagt i salgsoppgaven.

Kjøkken og stue blir i åpen løsning med mye lys og god romfølelse. Det blir varme i gulv samt downlights med dimmer.

<b>Stue</b>
Lys og romslig stue med god plass til møblering av spisestue og sofagruppe. Stua vil få store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp til rommet. Fra stua blir det utgang til stor terrasse med gode solforhold og fin utsikt.

I leilighetene i 2. etasje er det i tillegg et ekstra loftsrom. Praktisk hvis man ønsker et kontor, hobbyrom etc.

<b>Bad/vaskerom</b>
Leilighetene leveres med 2 bad. Badene vil bli flislagt på gulv og vegger med flotte 60x60 beigegrå fliser. Det blir varme i gulv, samt downlights i himling. Det leveres baderomsinnredning inntil kr. 15 000,-, samt vegghengt toalett og dusjnisje. På det ene badet blir det også opplegg til vaskemaskin, varmtvannsbereder og teknisk rom.

<b>Soverom</b>
2 soverom: Leilighet 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8 og 10.
3 soverom: Leilighet 4 og 9.

Leilighet 5 og 10 har i tillegg et kontor i 1. etasje.

Det er 2 eller 3 soverom i leilighetene hvorav hovedsoverommet har egen inngang til badet. På hovedsoverommet leveres det 2 meters garderobeskap, og på øvrige soverom 1 meters garderobeskap. Det blir downlights i himling og varmelist på alle soverom.

<b>Overflater</b>
Leiligheten vil få en flott 14 mm enstavs eikeparkett fra Boen på gulv i alle rom bortsett fra våtrom. Slette vegger og himling av gips som blir sparklet og malt. Downlights i himling i entre, stue, kjøkken, bad og soverom. På badene blir det store beigegrå fliser av typen "Glade".

Utvendig blir terrassegulv av Royal brun eller hellelagt med steinheller. Verandaer i 2. etasje får terrassegulv i Royal brun. Rekkverk i metall og glass.

Se leveransebeskrivelse og romskjema vedlagt i salgsoppgaven for nærmere informasjon.

Oppvarming

Det blir vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken, gang og bad. Ellers elektrisk oppvarming. Det leveres panelovn på soverom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger ved sjektekanalen i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Fra leilighetene har du gangavstand til alle Staverns fasiliteter.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Larvik sentrum er også kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge, Farris Bad og strandpromenaden til Tollerodden.

Parkering

Det blir parkeringskjeller under bygget med parkeringsplasser og sportsboder.

Parkeringskjelleren og kostnader tilknyttet denne deles med Risøyaveien 4.

Båtveien borettslag

Båtveien borettslag vil bestå av de 10 leilighetene i prosjektet. Borettslaget blir stiftet av selger innen overtagelse av leilighetene.

Forretningsfører for borettslaget er Larvik Boligbyggelag (LABO).

Lånekostnadene i denne salgsoppgaven er basert på følgende lånerente pr. april 2020: 1,65%. Renten kan endres i samsvar med den generelle renteutviklingen og långivers lånevilkår som således vil påvirke felleskostnadene. Lånet er avdragsfritt i 20 år og nedbetales deretter over 20 år som annuitetslån. Etter 20 år, når andelene skal begynne å betale avdrag på fellesgjeld, vil det bli en økning i månedlige felleskostnader. Se prisliste vedlagt i salgsoppgaven.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp.

IN-ordning

Innskudd er fastsatt til 40 % av kjøpesum. For leilighet 3,4 og 10 er prisen justert på innskuddet i form av en overkurs. I Båtveien borettslag vil det være full anledning til å nedbetale ytterligere fellesgjeld på leiligheten med den hensikt å få lavere månedlige felleskostnader. Betaler du hele kjøpesummen så består den månedlige kostnaden kun av driftskostnad. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke skje før alle enheter er solgt. Det må også påregnes noe tid etter innflytting før ordningen med nedbetaling av fellesgjeld er etablert, og nedbetaling må finne sted i sammenheng med felleslånets terminforfall.

Estimerte felleskostnader

Felleskostnadene fordeles på leilighetene etter størrelse. Se prisliste og budsjett vedlagt i salgsoppgaven for nærmere spesifisering.

Felleskostnadene inkluderer bl.a. renter på fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, TV/ bredbånd, løpende drift og vedlikehold av bygningen, o.a. Kostnadene er beregnet på gjeldende prisnivå i 2020. Således må det påregnes en justering av disse ved innflyttingstidspunkt.

Betalte renter gir mindre skatt. Reduksjonen i inntektsskatt er 23 % av lånekostnadene. Renter som innbetales som del av felleskostnad er fradragsberettiget på lik linje med andre gjeldsrenter forutsatt at boligen beboes av eier. Det gis også fradrag i formue for andel av fellesgjeld.

Ovennevnte kostnader er stipulert og endelige felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/sameiets styre ved overtagelse. I tillegg vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring osv.

Pris for tilkoblingsgebyr for TV/bredbånd avhenger av hvilken leverandør som velges, og vil komme i tillegg til ovennevnte omkostninger. Det må normalt beregnes noe leveringstid av TV/internett etter overtagelse.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon..
Fastsettes normalt i etterkant av at man har overtatt leiligheten. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Boligens areal

Se nærmere beskrivelse av de forskjellige leilighetenes areal i hver enkelt underoppdrag.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor i reguleringsplan for Risøya - Stavern Havn, ikraft 17.02.1999. Feltbetegnelse BFK2 i reguleringsbestemmelsene. Eiendommen omfattes også av bebyggelsesplan Kanalen, del av Risøya, ikraft 12.02.2002, regulert til boliger med feltbetegnelse B2.

Det gjøres oppmerksom på at området rett syd for eiendommen er regulert til parkbelte i industriområde i 6 meters bredde. Arealet mellom dette og vannet er regulert til småbåtanlegg. Det må påregnes båtopplag på området regulert til småbåtanlegget.

Eiendommen er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål i Kommunedelplan for Stavern, ikraft 16.09.2015. Bestemmelsesområde VAR_1: variert bebyggelsesstruktur. Kontakt megler for ytterligere informasjon eller kopi av reguleringsbestemmelser mm.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Betalingsbetingelser

Fullt oppgjør ved overtagelse. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge finansieringsbevis.

Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustadoppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Kredittvurdering/Hvitvaskingsloven

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøperne. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.