Stavern - Risøya

Herskapelig og unik toppleilighet rett ved sjøen - heis rett inn i leiligheten - panoramautsikt - svømmebasseng

Risøyveien 110 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 328 m²
Bruksareal 387 m²
Bruttoareal 400 m²
Tomt 8 131 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2002
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 1065
Energimerking E
FINN.no 227362469
Sist endret 03.02.2023 09:42
Prisantydning 25 500 000,-
Totalpris 26 620 889,-
Fellesutgifter 13 388,-

Beregnet totalkostnad

25 500 000,- (Prisantydning) 462 627,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 25 962 627,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 649 270,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 25 971 088,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 658 262,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 26 620 889,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling & Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Risøyveien 110!

I vakre Stavern i Vestfolds smilehull ligger fantastiske Risøya. Her ligger den meget unike leiligheten vi nå skal presentere.

Dette er en helt særegen, herskapelig og påkostet leilighet med fantastisk panoramautsikt. Da leiligheten ble bygget ble det lagt stort fokus på eksklusive materialer og gjennomtenkte løsninger, leiligheten fremstår med et vakkert klassisk særpreg, men med innslag av moderne løsninger. Leiligheten er utsmykket med lekre overflater, dekor og flotte ildsteder - her ligger alt til rette for å trives.

Den naturlige adkomsten til leiligheten er via garasjeanlegget. Her har leiligheten 4 parkeringsplasser rett ved inngangen til heisen. Det er lagt opp kontaktpunkter fra leiligheten til parkeringsplassene. I tillegg har sameiet etablert opplegg for elbil, med mulighet for ladepunkt ved hver parkeringsplass. I garasjekjelleren finnes det også to stk. egne boder tilhørende leiligheten. Dette er to meget romslige boder på hele 80 kvm tilsammen hvor det også er installert avfukter for å sikre god kvalitet på luften i rommet. Fra parkeringskjelleren går du inn i heisen, taster inn din kode eller bruker nøkkelen som gir adgang opp til det øverste planen der leiligheten ligger. Når heisdørene åpner seg blir du ønsket velkommen av en meget flott gang hvor du kan låse deg videre inn i leiligheten.

I den store hallen er det plassbygget garderobeskap som sørger for ryddig oppbevaring av yttertøy og sko. Her er det også en spektakulær trapp som går ned en etasje der leilighetens andre inngangsparti er - her ønsker man gjerne gjestene velkommen. Videre inn i hallen ligger kontoret som med sine vakre detaljer gjør arbeidsdagen hjemmefra til en sann glede. Herfra er det videre adkomst til gjesteavdelingen som består av 2 gode soverom, gjestebad og separat toalettrom. Her kommer garantert gjestene til å trives! Videre finnes også en stort vaskerom med rikelig av plass til sengetøy, duker og annet i den lekre hvite innredningen. Leiligheten har også en meget romslig bod, lagerrom og teknisk rom hvor bla. svømmebassenget styres fra.

Hovedsoverommet ligger adskilt som en egen avdeling i leiligheten. Først kommer du inn i en stor gang med garderobeskap langs veggene. Her er det rikelig med plass til oppbevaring av klær og tilbehør på en ryddig måte. Videre inn ligger selve soverommet hvor det er plass til en stor dobbeltseng med nattbord. Fra senga kan du nyte den fantastiske sjøutsikten, og det er også utgang rett ut til terrassen slik at du kan starte dagen med å trekke inn den friske sjøluften. I tilknytning til hovedsoverommet er det også 2 fullverdige baderom - her har du alt du trenger for en god start på dagen. Det største badet har bla. deilig boblekar hvor det i himlingen over er montert smålys slik at det oppleves som at man ligger og titter opp på stjernehimmelen.

Et av leilighetens mange fantastiske rom er vinstuen. Her er det en fullverdig vinstue med stort vinrom som sørger for perfekt temperatur på de edle dråpene. Her kan du invitere venner og kjente over på deilig vinsmaking rundt bordet. Videre inn ligger en koselig sommerstue hvor man kan nyte sene sommerkvelder i hyggelig lag. Her er det en lekker peis som gir både varme og kos, i tillegg til at det er vann tilkoblet vasken i innredningen, samt uttak for gass. Videre inn i leiligheten ligger biblioteket som er et fantastisk rom for avslapning og ro. Rommet er innredet med spesialbyggede bokhyller, skap og skuffer. Her har du rikelig med plass til alle dine favorittbøker og gode sittegrupper. Den lekre gasspeisen i rommet er virkelig prikken over i-en og skaper en lun og god atmosfære.

Den majestetiske stua har rikelig med plass til flere sittegrupper og fantastisk sjøutsikt. Her kan du tenne opp i den lekre engelske gasspeisen og sette på din favorittmusikk. Leiligheten er utstyrt med komplett BO Link system og det er høyttalere i mange rom samt ved uteplasser slik at du kan nyte vakker musikk både inne- og utendørs.

Kjøkkenet er stort og et drømmerom for hobbykokken - her har man alt man kan ønske seg. Kjøkkenet byr på eksklusive elementer i form av Larvikitt stein og en lekker innredning fra Norema av heltre kirsebær. Kjøkkenet er rikelig utstyrt med hvitevarer fra Bosch og Gaggenau. Her kan middagen tilberedes i stekeovnen, på den keramiske platetoppen eller ved bruk av den stilige gassplata - bon appétit! I enden av kjøkkenet er det plass til et spisebord ved vinduet hvor man kan nyte frokosten og den nydelige sjøutsikten. Like ved kjøkkenet ligger også spisestua - et vakkert rom med plassbygget oppbevaring langs veggen. Dette er rommet for fine selskapet og et sted der hyggelige minner skapes.

Eiendommens utearealer er noe helt for seg selv. Her har du en terrasse på ca. 600 kvm som strekker seg rundt hele boligen slik at du kan nyte den fantastiske utsikten både mot land og sjø. Her er det nesten ubegrenset med muligheter for sittegrupper og du kan følge solgangen fra morgen til kveld. Midtsommer kan du se solen gå ned bak Salsås omtrent klokken 22:30. Uteplassen i front av leiligheten byr på en helt unik og spektakulær utsikt ut fjorden og i retning Svenner fyr. Her får du sjøen tett på. På andre siden av leiligheten er det en overbygget uteplass som er meget lun og god - perfekt på de dagene hvor vinden blåser. Det fantastiske svømmebassenget byr på glede for både liten og stor. I tillegg er det en stor jacuzzi hvor du kan nyte det deilige varme vannet langt ut i de sene nattetimer. Uteområdet er nylig renovert, så her er det mulighet for å bygge opp uterommet etter dine ønsker.

Som om ikke leiligheten i seg selv hadde nok fantastiske kvaliteter, så kan også sameiet og deres fellesareal by på det lille ekstra. Sameiet består av et spektakulært boområde med meget hyggelig miljø. Det er store og særdeles hyggelige fellesarealer med belegningsstein, sittegrupper, beplantning, trær, hekker, blomster og bed. I tillegg er det felles innvendig svømmebasseng, badstue og trimrom tilgjengelig for sameierne.

Årstidene på Risøya er vakre. Boligens mange store vinduer og den store terrassen gir deg 360 graders utsikt slik at du kan følge med på omgivelsene som endres i takt med årstidene. Sommeren er tiden for å nyte deilige dager utendørs - enten liggende på en solseng eller med et deilig bad i bassenget. Terrassen byr på flere flotte uteplasser med fantastisk utsikt slik at du kan flytte deg etter vær og vind. Høsten bringer med seg flotte høststormer på sjøen som du kan følge med mens du varmer deg på en deilig kopp te i leiligheten. Vinterne i Stavern er ofte milde med lite snø og på denne tiden av året er det ekstra hyggelig å slappe av foran peisen med en god bok. Våren kommer ofte tidlig og bringer tilbake etterlengtet sol og varme, dette er også tiden for å ta i bruk terrassen igjen med deilige dager i solveggen.

Risøya ligger vakkert til som en liten perle i Stavern. Området er rolig og stille med lite biltrafikk. Herlige Nordstranda ligger like i nærheten av leiligheten - så her er det bare å ta på seg badesko og badekåpe og rusle ned til stranda. Her bor du i et stille og rolig boligområde med herlig gangavstand til Stavern sentrum. Ta gjerne "snarveien" over båthavna sommerstid - da yrer det av båtfolk fra både fjern og nær. Stavern er for mange kjent som "sommerbyen" med et rikt folkeliv bestående av både fastboende og turister. Stavern har et godt utvalg av en rekke butikker, restauranter, cafeer, strender, svaberg og båthavn. Det er også flere fine turmuligheter i området slik at søndagsturen alltid blir en fin opplevelse.

Noen muligheter dukker kun opp én gang i livet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets toppetasje og inneholder:

3. etasje:
Entré: 8,0 kvm

4. etasje:
Entré: 5,5 kvm
Gang med trapp og omkledningsrom: 20,5 kvm
Kontor: 34,8 kvm
Vinstue: 12,3 kvm
Vinrom: 6,0 kvm
Hovedsoverom: 26,7
Bad 1 til hovedsoverom: 9,7 kvm
Bad 2 til hovedsoverom: 5,1 kvm
Spisestue: 34,6 kvm
Kjøkken: 32,0 kvm
Bibliotek: 22,0 kvm
Stue: 38,3 kvm
Gang: 12,3 kvm
Toalettrom: 2,3 kvm
Gjestebad: 5,7 kvm
Gjestesoverom 1: 15,3 kvm
Gjestesoverom 2: 14,1 kvm
Vaskerom: 7,6 kvm
Sommerstue: 21,3 kvm
Bod/teknisk rom: 15,5 kvm
Bod: 12,2 kvm
Teknisk rom for svømmebasseng: 4,8 kvm

I byggets kjeller disponerer leiligheten 2 stk. boder og gang på totalt 86 kvm.

Felles spaanlegg med svømmebasseng og treningsrom mv.

Standard

Leilighet ligger i toppetasjen (byggets 3. og 4. etasje) i et etablert og veldrevet sameie fra 2002. Det er gjennomførte overflater med eksklusive materialer, spesiallagde lister og innredninger. Leiligheten fremstår som lekker og med god standard i tillegg til flere påkostede løsninger.

De innvendige overflatene består av:
På gulvene er det benyttet lekkert heltre gulv samt fliser og stein i enkelte rom. Leilighetens vegger består av malte flater, tapet og panel. I himling er det plater og malte flater.

Kjøkken:
Kjøkkenet har heltre plank på gulv, vegger av flis, malte flater, Larvikitt stein og profilerte plater, samt himling av malte flater med downlights. Kjøkkeninnredningen er fra Norema og er av heltre kirsebær med benkeplate i Larvikitt. Kjøkkenet har innebygde enheter som kjølehjørne (nytt i 2010), stekeovn, mikro ovn, gassplate og keramisk topp. I tillegg er det oppvaskmaskin og kombinert kjøl/fryseskap med innlagt vann. Kjøkkenutstyr er fra Bosch og Gaggenau.

Bad:
Leiligheten har 3 flotte baderom. Alle badene har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater med downlights. Badene er ventilert via balansert ventilasjon og det er varmekabler i gulvet som styres via termostat. På gjestebadet er det toalett, dusjnisje, handkletørker og innredning med dobbel servant. Det største badet tilknyttet hovedsoverommet har toalett, dusjnisje, håndkletørker, boblebadekar, skap og innredning med servant. Leilighets 3. bad har toalett, dusjnisje, håndkletørker og innredning med servant.

Vaskerom:
Vaskerommet har fliser på gulv, samt vegger og himling av malte flater (downlights i himling). Det er montert opplegg for vaskemaskin, utslagsvask, skap og benkeplate i rommet. Rommet er ventilert via balansert ventilasjon og det er varmekabler i gulvet som styres via termostat.

Toalettrom:
Toalettrommet har fliser på gulv, vegger av tapet og flis, samt himling av malte flater med downlights. Det er toalett og søylevask i rommet. Rommet er ventilert via balansert ventilasjon og det er varmekabler i gulvet som styres via termostat.

VVS/Teknisk:
Leiligheten er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Hovedkran finnes i bod/teknisk rom. Røropplegg for leiligheten er fra byggeår.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Det er montert rør-i-rør system i leiligheten, fordelerskap er plassert i bod/teknisk rom.
Røropplegg, pumpe og justering av elektrisk duk for svømmebasseng er montert i teknisk rom for svømmebasseng.
Det er montert Systemair balansert ventilasjon i boligen. Hoveddel er plassert i teknisk rom for svømmebasseng.
I bod/teknisk rom er det montert en Thermocold kjølevifte/aggregat for vinrom.
OSO VV-tank på 287 liter fra byggeår plassert i bod/teknisk rom. Det er også montert vv-tank i bod i 1. etg.
Det er montert utslagsvask i bod 1. etg. og i sommerstue i leiligheten.
Det er montert brannslange i bod/teknisk rom.
Boligen har alarm gjennom Sector Alarm som kan overføres til ny eier.
Det er montert calling anlegg med døråpner i leiligheten.
Det er montert FOMA sentralstøvsuger. Hoveddel er plassert i bod/teknisk rom.
Det er montert høyttalere i diverse rom og i utvendige gesimser på terrasse.

Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2010 - Ny jacuzzi
2010 - Nytt kjølehjørne på kjøkken
2017 - El-tilsyn
2018 - Ny kjøl/fryseskap med innlagt vann
2018 - Ny kjølevifte (Thermocold)
2019 - Ny omramming på basseng
2019 - Nytt balansert ventilasjonsanlegg (Systemair)
2020 - Montert ny platting av vedlikeholdsvennlig materiale på basseng og det er renovert terrasseområde/anlegg
2021 - Ny veggtapet i trappegang og entre v/heis
2021 - Montert lading/opplegg for el-bil i garasje

Det er noen punkter av mindre betydning i tilstandsrapporten som er gitt tilstandsgrad 2 og som interessenter bør være ekstra oppmerksom på.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i et etablert sameie på Risøya i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Larvik sentrum ligger heller ikke langt unna med bil. Her har du bla. populære Amfi kjøpesenter og ellers mange gode servicetilbud og fasiliteter. Fra sentrum er det ikke langt til Nordbyen kjøpesenter, Bølgen kultursenter, samt flotte tur og rekreasjonsområder med Bøkeskogen, Farris-vannet og Vestmarka, samt kort vei til Fritzøe Brygge, Indre Havn og bystranda.

Torp Flyplass ligger under 30 min kjøring fra eiendommen.

Felleskostnader

Totalt kr. 13 388,- pr. mnd. som fordeler seg på: Fellesutgifter, 4 garasjer, Kabel-TV og bredbånd.

Felleskostnadene inkluderer: Styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, vedlikehold, kabel- tv og bredbånd, forsikring, strøm i fellesarealer og andre driftskostnader.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. I flg. styreleder foreligger det ingen konkrete planer i borettslaget som vil kunne medføre en slik økning. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 462 627,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Andel formue

Andel formue utgjør for denne leiligheten kr. 62 814,- (pr. ligning for 2021). En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Sameie

Sameiets navn er Boligsameiet Risøyodden, org.nr.: 985 163 944.
Sameiet består av 40 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (garasjeanlegg) på eiendommen gnr. 5001, bnr. 1065 i Larvik kommune.
Forretningsfører i sameiet er LABO.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har et høyt fokus på vedlikehold. I det siste har sameiet hatt fokus på maling, samt at andre mindre vedlikeholdsarbeider vurderes og tas fortløpende. Styreleder opplyser videre at det ikke er dugnadsplikt i sameiet, og at sameiet leier inn gartnertjenester ved behov.

Se vedtektenes punkt 4. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25107718020, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 09.06.2021: 2.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 49
Saldo per 09.06.2021: 6 848 965
Andel av saldo: 461 890
Første termin/første avdrag: 27.12.2020 (siste termin 27.06.2045)

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0000562170) via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2021. Regnskapet viste et underskudd på kr. 972 328,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Dyrehold er som hovedregel ikke tillatt. Bruker av eierseksjon kan likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen. I slike tilfeller må det sendes en søknad til styret.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Har vært. Dette er fjernet ved bruk av feller og gift.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Lekkasjer fra atriet ned i garasjeanlegget. Lekkasjer fra terrasse og ned til underliggende leilighet er. Dette er utbedret av Sameiet i 2020.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Firmanavn: Helge Klyve AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rehabilitering av Atriet og terrasse anlegg ble utført i 2020. Alt er lagt nytt på store deler av terrasseanlegget.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Bryn Byggklima AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt ventilasjonsanlegg i 2019. Systemair Topvex TR01 EL.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Utført av Faugstad Elektro AS.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Utført El tilsyn i 2017.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Sameiet har tilrettelagt for lading av el biler i 2020 ved alle parkeringsplasser. Våre parkeringsplas
ser er ikke tilkoblet, men dette kan gjøres når det måtte ønskes. Et tilkoblings punkt koster ca kr. 1500,- å etablere. I tillegg kommer ladestasjon avhengig av el bil type. Det er i tillegg lagt opp 2 stk. 220v stikkontakter ved 2 av våre 4 parkeringsplasser.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)? Ja. Enkelte er registrert i garasje og boder i 1 etasje. Dette er sterkt redusert etter at Sameiet har tettet lekkasjer fra Atriet og ned i garasjeanlegget.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 328 kvm, Bruksareal: 387 kvm, Bruttoareal: 400 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 8 m².
Primærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré.

4. etasje:
Bruksareal: 375 m².
Primærrom: 318 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang med trapp og omkledningsrom, kontor, vinstue, vinrom, hovedsoverom, 2 bad, 2 gjestesoverom, gjestebad, toalettrom, gang, vaskerom, bibliotek, spisestue, kjøkken og stue.

I tillegg finnes følgende rom som s-rom: Sommerstue, bod/teknisk rom, bod og teknisk rom for svømmebasseng.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Larvik følger du Stavernsveien over i Larviksveien. Ta til venstre inn Risøyveien og følg denne helt til enden hvor sameiet ligger på høyre side.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 8 131 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet.

Meget hyggelig og pent opparbeidet med flotte fellesarealer med belegningsstein, sittegrupper, beplantning, trær, hekker, blomster og bed.

Garasje / Parkering

Denne leiligheten disponerer 4 parkeringsplasser i sameiets store garasjeanlegg. Disse parkeringsplassene ligger rett ved heisen slik at veien opp til leiligheten er meget kort - perfekt for de gangene du har mye å bære på.

Garasjeanlegget har nylig blitt oppgradert med sprinkelanlegg.
Det er også laget opplegg for el-bil ladere. Parkeringsplassene til denne leiligheten er ikke tilkoblet, men dette kan gjøres når det måtte ønskes. Det er i tillegg lagt opp 2 stk. 220v stikkontakter ved 2 av de 4 parkeringsplassene.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:
Bygget er oppført i betong og trekonstruksjoner. Det er kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er trolig takstein og papp som tekking.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.09.2012 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligen er kun byggesøkt i henhold til tegninger fra kommunen, disse følger inntatt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Ved utleie skal styret informeres skriftlig.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, gasspeiser og vedfyring.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på ca. 50 000kwh. Dette inkluderer bruk av svømmebasseng ca. 3,5 mnd. og boblebad ca. 8 mnd.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 285,94 pr. år  (årsprognose 2021 fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 951 878 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 026 759 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og er avsatt til bolig i Kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området (dvs. volum, takform, materialbruk og fargebruk). Se Kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av den relevante bestemmelsen som følger inntatt i salgsoppgaven.

Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Risøya - Stavern Havn og bebyggelsesplan for Risøya felt FO9 og B8C. Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Det foregår arbeid med reguleringsplan for Risøybukta. Det planlegges arbeid med detaljert reguleringsplan for området for å legge til rette for boligutbygging. Se http://tema.webatlas.no/larvik/planinnsyn og søk opp ID 201806 for ytterligere informasjon eller kontakt megler.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Stavern by 2021-2033 er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2002/4524-2/30  Erklæring/avtale/seksjonering
Opprettet seksjoner:
snr: 40
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 384/5695
- Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning.
- Ved overdragelse av boligseksjonene snr. 1-40 må minst 1/87 ideell andel av næringsseksjonen snr. 41 medfølge ved hver overdragelse av boligseksjon.
- Bruks- og adkomstrett til boder i sameiets fellesarealer i 1. etasje for Gnr: 5001 Bnr: 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074 og 1075.
Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra kommunal veg inn på sameiets tomt. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjølehjørne, kombinert frys/kjøl, oppvaskmaskin, stekeovn, kombinert stekeovn/micro, komfyrtopp el og komfyrtopp gass. Sameiet har felles TV / Internett via Canal digital. Her følger mottaksbokser med.  Privat parabol følger med. BO Link system følger med. Det er høyttalere i mange rom samt ved uteplasser. Løst skap (Grange) i bod/teknisk rom følger ikke med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser om at det er registrert skjeggkre i garasje og boder i 1. etasje, men at dette er sterkt redusert etter at sameiet har tettet lekkasjer fra Atriet og ned i garasjeanlegget. Det har tidligere vært skjeggkre i leiligheten, men dette er ifølge selger fjernet ved bruk av feller og gift.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Risøyveien 110, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 1065 snr. 40 orgnr. 985163944 i Larvik kommune
Ideell andel av sameiet: 384/5695

Oppdragsnummer

22-21-0031

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.