Byskogen/Mesterfjellet

Solid enebolig med solrik flat hjørnetomt i meget populært boligområde

Fogs gate 10 , 3257 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

35%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 142 m²
Bruksareal 208 m²
Bruttoareal 194 m²
Tomt 534 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1932
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 421
Energimerking G
FINN.no 248039022
Sist endret 26.05.2023 17:11
Prisantydning 4 465 000,-
Totalpris 4 590 640,-

Beregnet totalkostnad

4 465 000,- (Prisantydning) Omkostninger 111 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 465 000,-)) 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 125 640,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 590 640,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Thomas Østmo har gleden av å presentere Fogs gate 10!

Boligen ligger fint til i rolige omgivelser, i et av for mange, Larviks mest attraktive nabolag. Her bor du i rolige omgivelser, men likevel sentralt. Larvik sentrum med sitt gode og varierte utvalg av servicetilbud ligger kun en liten rusletur unna. Området byr også på flotte turområder hvor bla. en tur til "utsikten" er å anbefale. Det er ellers kort vei til både barnehager og skoler.

Boligen ble bygget i 1932 og er senere blitt tilbygget. Boligen har siden byggeår hatt flere oppgraderinger og har blitt jevnlig vedlikeholdt. Boligen fremstår som tiltalende med tidsriktig fargevalg. Planløsningen er gjennomtenkt og fordeler seg over 2 etasjer, samt kjeller. 1. etasje inneholder entré med god plass til å henge fra seg yttertøyet, gang med tilkomst til moderne bad fra 2021, kjøkken med god plass til matlaging, samt trivelig spisestue og stue med herlig vedovn. I 2. etasje er det gang, flislagt baderom, innredet til 3 soverom og kott til oppbevaring. Kjelleren har gang, vaskerom, ett innredet rom som selger har brukt som kjellerstue, samt 3 boder til oppbevaring.

Bilen setter du fra deg på den steinbelagte gårdsplassen eller i garasjen hvor det er montert elbillader. Har du gjester på besøk så er det gode muligheter for gateparkering i området. Her har du en flat og solrik hjørnetomt som er pent opparbeidet med plen, trær, bed, prydbusker og blomster. Tomta er gjerdet inn slik at både to- og firbente kan utfolde seg fritt i hagen uten tilsyn. Det er flere fine uteplasser på tomta. Bak garasjen er det en usjenert og koselig uteplass med god plass til hagemøbler, grill og utekjøkken. Her er det lunt og godt å sitte i solveggen - perfekt utgangspunkt for å skape fine minner.

Ditt neste hjem?

Innhold

Boligen inneholder:

1. etasje:
Entré: 7,3 kvm
Kjøkken: 10,2 kvm
Stue: 30,3 kvm
Gang: 4,9 kvm
Trapperom: 1,3 kvm
Bad: 4,4 kvm

2. etasje:
Gang 1: 7,3 kvm
Gang 2: 5,5 kvm
Bad: 3,3 kvm
Soverom 1: 12,1 kvm
Soverom 2: 7,5 kvm
Soverom 3: 8,6 kvm
Kott: 0,5 kvm

Kjeller:
Gang: 11,8 kvm
Stue: 9,7 kvm
Vaskerom: 9,7 kvm
Bod 1: 1,5 kvm
Bod 2: 7,1 kvm
Bod 3: 11,1 kvm

Garasje: 22 kvm

Standard

Enebolig fra 1932 som senere er blitt tilbygget og hatt flere oppgraderinger siden byggeår. Det er utført løpende vedlikehold av boligen over tid. Boligen holder en normal standard - noe oppgraderinger/vedlikehold påregnes på sikt.

Innvendige overflater:
Gulv: Heltre parkett, teppe, heltre plank og belegg.
Vegger: Malte flater, panel, betong, pussede flater og MDF panel plater.
Himling: Malte flater og panel.

Bad 1. etasje:
Badet er fra 2021 og har fliser på gulv med oppkant til vegg, vegger av våtromsplater, samt himling av Tak-ess plater med innfelte downlights. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjhjørne, servant med innredning, skap og håndkletørker. Det er varmekabler i gulvet og ventilasjon via elektrisk avtrekk.

Bad 2. etasje:
Badet ble sist pusset opp i 2009 og har fliser på gulv og vegger, samt himling av MDF panel. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjhjørne og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og ventilasjon via elektrisk avtrekk. Ved hulltaking ble det ikke observert tegn til fukt. Det ble dog observert feil ihht. oppbygning av konstruksjonen, det ble observert plastfolie på vegg mot soverom. I følge selger skal vegg mot soverom utbedres innen overtagelse.

Vaskerom:
Vaskerommet er av eldre dato og har betong og "plast/tre heller" på gulv, vegger av malte plater og panel, samt himling av malte flater. Av installasjoner finnes dobbel utslagsvask, vv-tank og opplegg for vaskemaskin. Rommet er ikke bygget som et våtrom og det ble registrert fuktutslag ved bruk av fuktmåler på yttervegger. I tilstandsrapporten har rommet fått TG3 pga. alder som tilsier at rommet bør totalrenoveres.

Kjøkken:
Kjøkkenet ble sist pusset opp i 2017 og har belegg på gulv, vegger av malte flater og fliser, samt himling av panel. Tidsriktig kjøkkeninnredning i lys utførelse. Det er montert vannføler i benkeskap og rommet er ventilert via ventilator.

VVS/Teknisk:
Eiendommen til tilknyttet kommunal vann og avløp via septiktank.
Avløpsrør av plast og støpejern/soil. Det er montert plastrør og kobber rør.
Rør-i-rør skap på bad 2 etg. Noe nyere røropplegg ihht. renovering og oppussing av våtrom.
Hovedkran er plassert i bod ved vaskerom.
CTC vv-tank på 194 liter fra 2012 plassert i bod ved vaskerom.
Det er montert naturlig avtrekk med ventiler i diverse oppholdsrom.
Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang i kjeller.
Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.

Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2022 - Kjøpt noen nye brannslukkingsapparater
2021 - Nytt bad i 1 etg.
2021 - Ny dør til garasje
2021 - Montert levegg
2020 - Ny port og elektrisk portåpner til garasje
2020 - Montert el-bil lader
2020 - Diverse arbeider uteområde, belegningsstein
2020 - Bygget ny terrasse
2020 - Montert gjerde
2019 - Ny vifte på kjøkken
2019 - Montert fliser på kjøkken
2019 - Noe utbedringer bad 2 etg.
2019 - Noen nye vinduer og ytterdør
2017 - Pusset opp kjøkken
2015 - Ny ytterdør til entre
2014 - Etterisolert og montert ny kledning
2012 - Ny vv-tank
2009-2019 - Montert en del nye vinduer
2009 - Pusset opp bad 2 etg.
* Pusset opp innvendige overflater over tid

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Taktekking - Alder.
Nedløp og beslag - Alder og mangler snøfangere på tak.
Takkonstruksjon/loft - Fuktskjolder samt liten lufting i nedre kant av konstruksjonen.
Pipe og ildsted - Pipa har rennemerker etter sotvann, samt mangler ildfast plate på gulv under feieluke.
Rom under terreng - Fuktutslag på yttervegger og gulv i betong v/bruk av fuktmåler.
Innvendige trapper - Mangler ang. høyde på rekkverk og åpninger iht. dagens krav, samt mangler håndløper på vegg.
Bad 2. etasje - Fallforhold til sluk, samt høydeforskjell mellom slukrist til membran v/dørterskel. Ikke observert membran under klemring i sluk. Mangler tilfredsstillende løsning mtp. lekkasje fra innebygget sisterne. Feil ihht. oppbygning av konstruksjonen i form av plastfolie på vegg mot soverom.
Bad 1. etasje - Manglende oppkant på side av dørterskel og v/røropplegg under vask.
Vannledninger - Alder på noe av røropplegget i boligen.
Avløpsrør - Alder på noe av røropplegget i boligen.
Drenering - Alder/ukjent løsning på drenering.

Dette er tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
Etasjeskille/gulv mot grunn - Høydeforskjell på over 20mm innenfor 2m utløser TG3 grunnet standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat: kr. 50 000,- til 100 000,-.
Vaskerom - Vaskerommet er eldre og er følgelig ikke bygget som et nyere vaskerom etter våtromsnormen. Takstmannen peker på at ved å bygget et helt nytt rom etter våtromsnormen vil ha et Kostnadsestimat: kr. 100 000,- til 300 000,-. Det er verdt å merke seg at badet i 1. etasje har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde i Byskogen i Larvik. Her bor du med herlig kort vei til Larvik sentrum med et godt og variert servicetilbud med butikker, restauranter, kjøpesenteret Amfi, kafeer samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen, flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter.

Det er også gangavstand til barnehager, Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, samt Thor Heyerdal videregående skole hvor du også finner Jotron Arena - byens storstue og hjemmebane til Larvik håndballklubb.

En varm sommerdag kan du rusle ned til Karistranda for et herlig bad. Ellers er Indre Havn verdt et besøk sommerstid. Her er det flotte opparbeidede områder med gressplen, stupetårn, lekeplass, volleyball-bane, utegym, minigolf, restauranter og utested sommerstid. Her finner du også jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Skiftet Flis og fog bad 2 etg 2019.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Møller Håndverk AS. Nytt Bad 2021. 1 etg. skift av fog/Flis bad 2 etg. 2019.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Nytt bad i 1 etg. 2021.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Vestfold rør og gass. Nytt bad 1 etg. 2021.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Garsje tak liten lekkasje.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. OSM Bygg AS, Port portservice. Ny terrasse 2020 og garsjeport.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Stavern Elektro AS. Ny Kurs til elbilladder 2020.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Elektro sjølyst AS.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Ny Kurs 2020.

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 208 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, rom innredet til stue og vaskerom.
I tillegg finnes 3 stk. boder på totalt 22 m² som s-rom.

1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, trapperom, bad, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang x2, bad og 3 soverom.

I tillegg finnes en garasje på 22 m² som s-rom.

Det er beregnet noe mindre arealer i 2 etg. pga. skråtak. Arealene oppgitt av takstmann er ca. arealer og avvik kan forekomme.
Høyde i kjeller er på ca. 197-202 cm. Det er lite lysinnslipp og det er ikke montert rømningsvindu i rommet som er innredet til stue i kjeller.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Petter Christiansen/Contaxt AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se punkt om "Ferdigattest/midlertidig brukstillatale" for mer informasjon om dette.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Fogs gate og Castbergs gate.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 534 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 14.09.1932. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje eller på egen tomt. Ellers gateparkering etter gjeldene bestemmelser.
Det er elektrisk portåpner og montert el-bil lader i garasjen.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:

Grunnmur av betongblokker/støpt betong. Oppført i trekonstruksjoner (mulig stående plank/laftet tømmer) med stående kledning. Det er takstein som taktekking.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Eiendommens boligbygg ble i 1932 byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen.  Dette ble byggesøkt før plan og bygningsloven tredde i kraft og eiendommer som er byggesøkt før dette har ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. På de opprnnelige tegningene er 2. etasje oppgitt som loft og et ikke identifisert rom. Megler antar at det i 1932 ble bygget soverom i 2. etasje da det ikke er soverom i 1. etasje i de opprinnelige tegningene. De andre tiltakende på eiendommen er byggegodkjent men har ikke ferdigattest  I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Tilbygg for garasje ble godkjent i 1948.
Tilbygg for vindfang ble godkjent i 1963.

Det er i dag innredet en kjellerstue i kjelleren. Dette rommet er tegnet inn som bod på tegninger fra kommunen. Det er uklart om det aktuelle rommet oppfyller tekniske krav slik at det kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsvei. Selger har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommet som kjellerstue. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Ved utleie er det krav om forsvarlige radon-verdier. Det må derfor foretas radon-måling i boligen før utleie iverksettes. Dette er for å hjelpe leietaker til å opprettholde et trygt sted å bo

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring. Det er varmekabler i gulv på begge badene.

Larvik kommune opplyser at siste utførte feiing var 21.04.2021 og siste utførte tilsyn var 29.01.2019.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 838,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 717 182 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 581 855 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by. En liten del av eiendommen (2 kvm er avsatt til veg).
Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde HAG_1 som sier at nye tiltak skal samsvare eller underordnes eksisterende bebyggelse. Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av den relevante bestemmelsen som følger inntatt i salgsoppgaven.

Eiendommen omfattes også av Kommunedelplan for InterCity jernbane Stokke-Larvik, hvorav planen har status vedtatt plan med utsatt rettsvirkning. Hensynssone H710_2: båndlegging for regulering etter pbl. Se "generelle opplysninger om arealplaner" som følger inntatt i salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1932/900213-1/30 Bestemmelse iflg. skjøte tinglyst 14.09.1932 
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
- Rett for kommunen til å uten avgift bygge, betjene og vedlikehold luftledninger, stolper og kabler som er nødvendig for elektrisitetsforsyningen.
- Stolper og kabler kan anbringes nær inntil gjerdet
- Rett for kommunen til, for samme pris pr. kvm som kjøperen har gitt, å tilbakeerverve for utvidelse av gatene Fogs gate og Castbergsgate 3 meter i tomtens hele lengde mot gaten.

Rettighet på 3805-3020/188:
2005/9122-1/30  Erklæring/avtale tinglyst 25.11.2005 
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 3020 Bnr: 421
Bestemmelse om bebyggelse
- Rett for Fogs gate 10 til å bygge ut sine bygninger helt inn mot nærværende eiendomsgrenser hos nabo i Castbergs gate 7.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via septiktank. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Hvitevarer medfølger ikke, men selger kan være villig til å diskutere dette.
Selger opplyser også at snøfreser kan medfølge. om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det er en liten lekkasje i tak på garasje.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fogs gate 10, 3257, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 421 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0365

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.