Skrim/Omholt

Skrim Syd Enkel hytte med renoveringsbehov - kort vei til fantastiske ski- og turområder - usjenert og gode solforhold

Bjørklundbrottet 4 - Skrim syd , 3648 Passebekk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 30 m²
Bruksareal 38 m²
Soverom 1
Gårdsnummer 41
Bruksnummer 3
FINN.no 275044465
Sist endret 26.04.2023 19:58
Prisantydning 650 000,-
Totalpris 677 520,-

Beregnet totalkostnad

650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 16 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 650 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 27 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 677 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Thomas Østmo har gleden av å presentere denne hytta på Skrim! Hytta ligger fint til og er perfekt for deg som ønsker å oppleve alle årstidene på fjellet. Området er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter. Hytta ligger i weekend-avstand fra flere av de store byene som Oslo og nedover mot vestfoldkysten. Mulighet for parkering ca. 100 meter fra hytta, den siste biten bort til hytta går til fots.

Hytta har alt på ett plan og inneholder: Romslig entré med god plass til å sette fra seg sko og yttertøy, stue og kjøkken i åpen løsning, soverom og en bod som er innredet som toalettrom med snurredass. Det er også hems over stua med ekstra soveplass. Ved hyttas inngangsparti er det en koselig liten terrasseplatting som er delvis takoverbygget. Her kan du slappe av med en kopp kaffe mens du nyter omgivelsene. Tomta rundt hytta er en naturtomt som inviterer til lek og moro for barna.

Eiendommen selges som et renoveringsobjekt. Med det så ønsker selger å være tydelig på at det er behov for vedlikehold og oppgraderinger av hytta. Her har du et godt utgangspunkt - og med en god dose pågangsmot og arbeidsinnsats kan dette bli en virkelig flott hytte.

Velkommen til visning!

Innhold

Planløsningen består av entré, stue og kjøkken i åpen løsning, soverom og bod med snurredass. Det er også hems med ekstra soveplass.

Standard

Hytta holder enkel standard og selges som et renoveringsobjekt.

Beliggenhet

Skrim er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter. Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert. Med weekend-avstand fra de fleste store byene fra Oslo og nedover kysten mot Vestfold og Telemark er dette et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.

Skrim kan by på et godt utbygd løypenett som prepareres regelmessig, her kan du i praksis finne så lange eller korte turalternativer du måtte ønske. Skulle du ønske å komme opp over tregrensen kan en tur over Stølefjell anbefales, eller en topptur til Styggemann. For deg som liker slalåm, telemark eller snowboard kan en tur til Kongsberg Skisenter anbefales.

Sommerstid er også flott å være på Skrim. Merkede fotturer til avsidesliggende og stille områder med fine fiskevann hvor man også kan ta en forfriskende dukkert.

Løpende kostnader

Vei/brøyting: ca. 2100,- pr. år (kostnaden vil variere etter snømengde osv.).
Bomavgift: ca. 2000,- pr. år.
Det er frivillig løypeavgift på kr. 500,- pr. år.

Det må påregnes løpende kostnader til blant annet strøm, oppvarming, bygningsforsikring og innboforsikring etc.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, egeninnsats i 2009.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner? Ja, kun faglært. Nytt el-anlegg i 2016. Firmanavn: Installatør Hvittingfoss.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget? Vet ikke.

Boligens areal

Primærrom: 30 kvm, Bruksareal: 38 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra offentlige registrere hos Kongsberg kommune. Innvendig arealmåling av hytta er utført av megler, arealet er dermed å anse som et ca. areal.

Adkomst

Hytta er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 6000,- pr. år

Evigvarende festeavtale etter tomtefesteloven inngått i 2016.

Festeavgiften betales forskuddsvis hvert år med forfall den 1/1.

Festeavgiften indeksreguleres hvert tiende år i samsvar med prosentvis endring i konsumprisindeksen. Neste tidspunkt for KPI-regulering av festeavgiften er i 2026.

Grunneier, Ragnhild Gudrun Vikesland, har ifølge festekontrakten ikke forkjøpsrett.

Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler Thomas Østmo.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke egen parkeringsplass til hytta, men selger opplyser om mulighet for parkering ca. 100 meter fra hytta.
Ønskes bilvei frem til hytta kan spørsmål ang. dette rettes grunneier Ragnhild Gudrun Vikesland (mob: 92 47 18 81).
Veirett og opparbeidelse av to biloppstillingsplasser ved veien nedenfor hytta koster i følge grunneier ca kr 190.000,-.
Grunneier bekrefter at det også er mulig å lage vei inn til hytta.

Byggemåte

Hytta er oppført i trekonstruksjoner.

Ferdigattest / brukstillatelse

Kommunen opplyser at de ikke har noen byggesaksmappe på eiendommen. Det finnes dermed ikke dokumentasjon på den opprinnelige hytta eller senere utvidelser/påbygg. Kjøper overtar hytta slik den er og evnt. risikoen for dette.

Megler har ikke funnet noen bekreftelse på hyttas byggeår, men basert på en rimelig antagelse er hytta trolig oppført på 60-tallet.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.

Kongsberg kommune opplyser at feiing og tilsyn 24.07.2019 ikke ble utført. Det er ikke kjent når siste utførte feiing og tilsyn var.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas hytta slik den fremstår på visning.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 548,75 pr. år (årsprognose fra Kongsberg kommune)
Det betales avgift for: Renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er i Kongsberg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Ved sjekk på skattetatens sider fikk ikke megler opp formuesverdi på hytta.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjør pr. i dag 90% for sekundærboliger.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplanen Omholtfjell fra 2009. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2013-2025. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert andre tinglyste servitutter/rettigheter enn festekontrakten på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei. Hytta har ikke innlagt vann eller avløp.
Det er mulig å bore etter vann og erfaringsmessig ligger kostnadene for dette mellom 85 000,- til 100 000,- for ferdig brønn.
For evnt. muligheter for å koble seg på vann og avløp kan man ta kontakt med Skrim vann og avløp v/Sigurd Ole Ruud på sigurd.ole.ruud@gmail.com.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Hytta selges møblert med løsøre og inventar som medfølger, med unntak av personlige eiendeler.

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bjørklundbrottet 4 - Skrim syd, 3648, Passebekk, Gnr. 41 bnr. 3 Fnr. 136 i Kongsberg kommune

Oppdragsnummer

22-22-0080

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.