Rekkevik

Enebolig med sen kveldssol og fin sjøutsikt i et attraktivt område - umiddelbar nærhet til badestrand

Kringsjåveien 5 , 3260 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 144 m²
Bruksareal 175 m²
Tomt 684 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1961
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 227
Energimerking G
FINN.no 276118574
Sist endret 17.11.2022 11:49
Prisantydning 5 600 000,-
Totalpris 5 754 020,-

Beregnet totalkostnad

5 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 154 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 754 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på populære Rekkevik. Boligen ligger høyt i terrenget med sol hele dagen og mye luft i front. Fra den sydvest-vendte terrassen og stua har du i tillegg fin sjøutsikt. Eiendommen grenser til lekeplass, og badestranden Rekkeviksbukta ligger en kort spasertur unna.

Eneboligen går over to plan og inneholder 4 soverom, nyere bad, stor stue med god takhøyde, kjøkken, vaskerom og boder. Boligen fremstår velholdt siden byggeåret 1961, men det må påregnes oppgraderinger. Parkering i garasje og på gårdsplass.

Her har du muligheten til å sikre deg en eiendom med mange gode kvaliteter, og et stort potensiale! Ingen boplikt!

Innhold

Eneboligen går over to plan og inneholder:
Underetasje:
Gang og stue: 20kvm
Soverom1: 11.5kvm
Vaskerom: 11.3kvm
Trappegang: 2.2kvm
Bod1: 5.6kvm
Bod2: 5.4kvm
Krypbod1: 3.5kvm
Garasje: 15.7kvm

Hovedetasje:
Entré: 2kvm
Kjøkken: 9kvm
Stue: 45kvm
Soverom1: 8kvm
Soverom2: 8.7kvm
Soverom3: 9.2kvm
Dusjbad: 3.3kvm
Trappegang: 11kvm.

Standard

Tradisjonell enebolig beliggende på fin og solrik tomt i et attraktivt boligområde på Rekkevik. Bygget er opprinnelig oppført i 1961 og ble påbygd på 80-tallet. De innvendige overflatene består av parkett, tepper og vinylbelegg på gulv, vegger av trepanel og tapetserte plater, samt himlinger av panel og plater. Boligen har en stor andel bygningsdeler fra byggeår, og det må påregnes renovering.

Bad/vaskerom:
Badet i hovedetasjen antas pusset opp i løpet av de siste 10 år. Gulv av keramiske fliser med oppkantflis til vegg. Vegger av våtromsplater montert med bunnsokkellist. Badet inneholder vegghengt toalett, servant med skapinnredning, samt dusj med glassdører. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte på yttervegg, samt vindu.

Vaskerom i underetasjen fra byggeår. Gulv av vinylbelegg med oppkant til vegg. Vegger og himling av malte plater. Rommet har opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, vaskekum med innredning, samt dusjkabinett. Ventilasjon via naturlig avtrekk på vegg.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i hovedetasjen, og har innredning fra byggeår. Gulv av vinylbelegg, og vegger og himling av malte plater. Innredningen har fronter av finér, skrog av heltre og foliert spon, samt utgjør benken heldekkende beslag med doble vaskekummer. Ventilator over stekeovn har utblåsning til luftsjakt i pipe via flexislange.

VVS/teknisk:
200liter varmtvannstank fra 2016 plassert på vaskerom.
Brorparten av boligens røranlegg er kobberrør fra byggeår. Enkelte steder finnes nyere kobberrør, samt noen lengder med plastrør. Ingen lekkasjer er avdekket.
Internt i huset er brorparten av avløpsrørene byttet til «moderne» plastrør. For enkelte deler av avløpet, samt ut av bygget, er rørene av støpejernsoil fra byggeår.
Sikringsskap med eldre porselensikringer plassert i entré i hovedetasjen. Kursoversikt i skap er eldre, men stemmer overens med antall sikringer i skapet. Kabling og kontaktpunkter er eldre.

For ytterligere informasjon om boligens standard, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Et steinkast fra populære Rekkeviksbukta ligger Kringsjåveien 5. Eiendommen har en fin beliggenhet i høyden med flott sjøutsikt, og optimale solforhold med sen kveldssol. Fin nærlekeplass i umiddelbar nærhet til eiendommen.

Rekkevik er ett av Larviks mest attraktive boligområder og ikke uten grunn. Her bor du øst for Larviksfjorden som gir et godt utgangspunkt for en solrik beliggenhet. Området har umiddelbar nærhet til flere flotte strender og deilige badeplasser. Rekkeviksbukta er en populær badestrand og som ligger rett på nedsiden av eiendommen. For øvrig byr området på flere muligheter for båtplass på blant annet Flatstrand, Hølen og Seilerhytta.

For den aktive er det fantastiske turmuligheter i området. Kyststien mellom Østre Halsen og Gon byr på flere populære destinasjoner. En tur til Sukkersletta og Hvittensand kan anbefales. Ønsker du en lenger tur kan du legge ferden til Seilerhytta med en hyggelig restaurant som tilbyr uteservering sommerstid.

I Bergeskogen Idrettspark holder Halsen IF til med hall, baner og klubbhus. Klubben har over 700 medlemmer, og et svært godt tilbud innen håndball og fotball.

En kort kjøretur unna finner du Larvik Golfklubb. Her kan du spille golf i vakre omgivelser på Fritzøe gård. Banen holder internasjonal standard og er en av banene i landet med lengst spillesesong.

Larvik sentrum ligger i behagelig sykkelavstand fra eiendommen, og byr på blant annet Bølgen kulturhus, Farris Bad, samt alt av bymessige fasiliteter.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende punkter gitt tilstandsgrader 2:
Taktekking - alder på tekking og undertak.
Nedløp og beslag - alder. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Veggkonstruksjon - mangelfull lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Krypkjeller - det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader.
Bad - ikke tilfredsstillende fall mot sluk. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
Kjøkken - skade på overflater/kjøkkeninnredning.
Inn- og utvendige vannledninger/avløpsrør - alder.
Takkonstruksjon - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Vinduer og dører - alder og slitasje.
Pipe/ildsted - det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er
for liten.
Drenering - alder.
Grunnmur - sprekkdannelser.
Terrengforhold - fall mot muren registrert.
Oljetank - det er ikke påvist tilfredsstillende lekkasjesikring på oljetank.

Tilstandsgrad 3:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Råteskade i bæresøyle som understøtter veranda i forkant av garasjen. Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000,-.
Etasjeskiller - fuktskade. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000,-.
Vaskerom - alder. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
Branntekniske forhold - Røykvarslere montert. Brannslukkeapparat montert, dog er dette eldre enn 10år og således bør byttes. Kostnadsestimat: under 10 000,-.

For ytterligere opplysninger om boligens tilstand, se rapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært (Malermester Tom Malmberg AS / Realbygg Larvik AS og enten Larvik Rørhandel eller Rørleggersenteret). Arvingene er noe usikre på om det faktisk var disse firmaene som utførte arbeidene.
- Ca 2011. Ombygd bad hovedetasje. Mener å huske de overnevnte firmaer.
Vedrørende dokumentasjon på arbeidene kommenterer selger følgende: Vet ikke, men de utførende firmaer har trolig dokumentasjon. Det eneste jeg er sikker på, er at det ble brukt godkjente utøvere til alt arbeid.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Vet kun om utetthet på terrasse, lenge siden, brukt faghjelp for å legge nytt belegg på terrassegulv.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Nei.
Kun el kontroll av myndighetene så langt jeg vet.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja.
Det foretas endringer på hus i området ifbm. eierskifter, ref. Hvalfaret 2, ligger i kommunen til behandling. Ønskes hevet, vil om det blir godtatt påvirke Kringsjåveien 5 og dennes eiendoms utsyn over sjøen.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22.
Ja.
Påbygget i 1981/82.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja.
Utførte arbeider av Tømrer Ørbech.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 144 kvm, Bruksareal: 175 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, stue, soverom, vaskerom og trapperom.

Hovedetasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, kjøkken, stue, tre soverom, bad og trapperom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Direkte fra Kringsjåveien.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 684 kvm, Eierform: Eiet tomt

Larvik kommune har registrert mindre nøyaktige eiendomsgrenser. Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 22.09.1960. Viser til historiske målebrev vedlagt salgsoppgaven for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst ASX v/ Einar Schau:
Tradisjonell enebolig over to plan beliggende på fin eiertomt.
Grunnmurer oppført av betongkonstruksjoner fra byggeår. Muren er utvendig pusset over terrengnivå - om muren er pusset under terrengnivå kan ikke konstateres, men det forventes å være utført poretetting av muren. Yttervegger av stenderverk med 10cm isolasjon fra byggeår. Fasader kledd med stående tømmermannspanel. Brorparten av husets vinduer er fra 1985 med tolags isolerglass og rammeverk i tre. Tak er tekket med eldre betongtakstein. 30kvm stor veranda utenfor stue med trapp til terreng.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke brukstillatelse/ferdigattest, noe som ikke var vanlig på oppføringstidspunktet. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Eneboligen ble omsøkt i 1961, og vedlagt salgsoppgaven følger godkjente tegninger av opprinnelig enebolig. Tak over veranda ble omsøkt og godkjent i 1971, samt veranda i 1976. Eneboligen ble tilbygd i 1982, og ble omsøkt og godkjent. Godkjente tegninger av tilbygget følger vedlagt. En mindre del av terrassen mot nordvest er ikke tegnet inn på tegningene fra 1982 da eneboligen ble tilbygget. Kjellerstuen er opprinnelig søk om som trim-, vaske- og tørkerom i tilknytning til vaskerommet. Eiendommen overtas av kjøper som vist på visning.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyring i ovn.

Larvik kommune opplyser at siste tilsyn av røykløpet ble utført i 2015, og siste feiing ble utført i 2021. Ingen avvik/anmerkning registrert hos kommunen.

I krypkjeller er plassert en innmurt olje-/parafintank fra byggeår. Det er ikke lenger tillatt med slike løsninger med mindre man bruker godkjent biodrivstoff. Tanker som ikke lenger er i bruk skal fjernes, men grunnet tankens plassering kan man kanskje få innvilget søknad om dispensasjon fra dette. Den må da rengjøres når den tas ut av bruk. Kjøper overtar ansvaret for denne og det vil ikke kunne fremmes krav mot selger eller megler. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 030 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 853 821 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 073 757 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplanen Rekkevik - Gon fra 1965 med et mindre delareal (22 kvm) regulert til kjørevei. Interessenter som vurderer om-/påbygging oppfordres til å sette seg inn i reguleringsbestemmelsene vedlagt salgsoppgaven.

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Eiendommen Hvalfaret 2 har sendt inn en søknad om riving og gjenoppføring boligen. Dersom søknaden blir innvilget, og prosjektet gjennomføres, vil konsekvensene være at man mister deler av sjøutsikten. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand. Det vises til tilstandsrapporten for ytterligere informasjon om boligens tilstand.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til martin@leinaes.no eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 2 timer, og budforhøyelser må skje minst 15 minuter før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Eiendommen overtas uten ytterligere rengjøring etter visning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Forkjøpsrett

Interessenter gjøres oppmerksom på at det foreligger forkjøpsrett/rett til å tre inn i høyeste bud for arvingene og deres etterfølgere ved dette salget. Fristen for å tre inn i det høyeste budet er innen akseptfristen på budet, forutsatt at budet har en akseptfrist på minimum 2 timer, og budforhøyelser må skje minst 15 minutter før fristens utløp. Bud som ikke oppfyller disse krav er megler gitt fullmakt til å avslå.

Adresse og matrikkel

Kringsjåveien 5, 3260, Larvik, Gnr. 1002 bnr. 227 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0248

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.