Torsrød/Stavern

Velholdt enebolig på spennende naturtomt - gode solforhold - attraktivt og barnevennlig område

Kurerveien 2 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

34%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 137 m²
Bruksareal 196 m²
Tomt 1 028 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1974
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 740
Energimerking F
FINN.no 288285654
Sist endret 27.01.2023 14:09
Prisantydning 5 300 000,-
Totalpris 5 446 520,-

Beregnet totalkostnad

5 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 446 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Kurerveien 2 er en unik mulighet for deg som ser etter en enebolig i Stavern med særegen beliggenhet. Her bor du i et attraktivt og barnevennlig område på Torsrød på flott naturtomt i høyden.

Eneboligen har kun hatt én eier, og fremstår godt vedlikeholdt siden byggeår. Boligen går over to plan, og inneholder romslig stue og kjøkken i åpen løsning, 2 bad, 2 toalettrom, 4 soverom og boder. Ute finner du en lun og skjermet uteplass i høyden med gode solforhold. Det er i nyere tid lagt fine granittfliser og satt opp et stilrent glassrekkverk.

Parkeringen gjøres i to garasjer, eller på steinlagt gårdsplass. Uteområdene er svært pent opparbeidet og tilpasset tomten.

Velkommen til visning!

Innhold

Kurerveien 2 er en spennende og innholdsrik enebolig på Torsrød i Stavern. Boligen har en fin beliggenhet på fjelltomt, relativt høyt og fritt på boligfeltet.

Planløsningen går over to plan, i tillegg til råloft.

Hovedetasjen inneholder romslig stue med utgang til fin terrasse, hvor deler av terrassen er innglasset. Kjøkkenet fikk et løft i 2015, og ligger i delvis åpen løsning til stua. Soveromsgangen fører til to gode soverom, samt bad. I gangen er det adkomst til råloftet.

Underetasjen består av hybeldel med tekjøkken, eget bad og toalettrom, samt bod. Boden ble ikke byggesøkt på opprinnelige byggetegninger, men har god bruksverdi for lagring. Underetasjen består ellers av gang/entré, hall, et større kontor, toalettrom, og boder.

Gode parkeringsmuligheter med to garasjer og på gårdsplass. Det er i tillegg oppført en romslig og praktisk redskapsbod.

Standard

Eneboligen ble oppført på spennende naturtomt på Torsrød i Stavern i 1974, og har kun hatt én eier siden. Boligen fremstår velholdt, og uteområdene er svært pent opparbeidet.

Bad/toalettrom:
Badet i hovedetasjen har varmekabler og flis på gulv, vegger med fliser og malte flater, samt himling med malt flate. Badet inneholder vegghengt servant med skapinnredning, dusjkabinett, toalett, samt opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i himling og vegg. Badet er modernisert med fliser og innredning omkring år 1995. Nytt toalett i 2022.

Toalettrommet i underetasjen har gulvflate med belegg, vegger med malte flater, og himling med panel. Toalettrommet inneholder servant og toalett.
Toalett er skiftet i senere tid. Avtrekksventil plassert på vegg.

Badet i utleiedelen har flislagt gulv med varme. Vegger med fliser og malte flater, samt himling med panel. Badet inneholder servant og dusjnisje. Avtrekksventil plassert på vegg. Badet er modernisert med fliser, membran og ny himling i senere tid.

Toalettrommet i hybelen har flislagt gulv med varme. Vegger med fliser og malte flater. Himling med panel. Gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert
på vegg.

Kjøkken:
Kjøkkenet fikk et løft i 2015 hvor det ble revet to vegger for å utvide kjøkkenet, i tillegg til at det ble delvis åpen løsning til stua. Det ble montert nytt Epoq-kjøkken med innredning av slette og profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Det er benkeskapbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet inneholder kjøleskap med frysedel, komfyr og mikroovn i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt induksjon platetopp. Ventilator i overskap. Det er i tillegg komfyrvakt.

Overflater:
Innvendige gulv består av laminat og belegg. Vegger og himlinger med malte flater. Slette innerdører.

VVS/Teknisk:
Vannrør av kobber fra byggeår.
Hovedstoppekran er plassert på toalettrom i hybel.
Vannledning ble skiftet fra kommunal ledning og inn i boligen år 2017.
Avløpsrør av plast fra byggeår.
Stakeluke er plassert på toalettrom i hoveddel.
Varmtvannsbereder fra CTC på 194 liter produsert år 2015.
Naturlig ventilasjon via veggventiler med mekanisk avtrekk på kjøkken.
Luft til luft varmepumpe fra Panasonic produsert år 2015.
Sikringsskap med automatsikringer og måler er plassert i hall.

Det er gjort følgende oppgraderinger de senere årene ifølge selger:
2015 - Pusset opp kjøkkenet, og lagt nytt laminatgulv i stue, kjøkken og soveromsgang.
2015 - Fjernet tapet og malt tak og vegger i stue/kjøkken og soveromsgang.
2015 - Lagt granittfliser på garasjetakgulvet og trapp.
2017 - Vannlekkasje ute i gata hvor det ble lagt nye rør inn i huset. Rør delvis over bakken, men isolert godt (lagt inn varmetråd og støpt rundt).
2017 - Lagt fliser på gulvet i garasjen i tilknytning til boligen og malt garasjen. Senere også fliser og maling i den andre garasjen.
2019 - Vasket, impregnert og malt 2 ganger hustak og garasjetak.
2019 - Malt yttervegger og rekkverk. Støpt dryppnese rundt terrasse.
2019 - Lagt granittfliser på terrassegulvet. Laget trapp ned bak redskapsboden i nordenden.
2019/2020 - Nytt glassrekkverk på terrassen. Innglasset deler av terrassen. Fjernet oljetank under terrassen og laget rom med isolerte vegger.
2021 - Malt trapp og gelender inne.
2021 - Lagt Steniplater på garasjevegger og satt inn nye vinduer.
2021 - Byttet termostat på varmtvannsbereder. Montert el-billader i garasjen. Skiftet de store stuevinduene.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde i Stavern. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2:
Bad - 1.etasje - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk som anbefales montert. Alder på sluk, vann- og avløpsrør. Riss/sprekker i flisfuger. Alder på tettesjiktet.  Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Bad - Utleiedel - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk som anbefales montert. Alder på sluk, vann- og avløpsrør. Bomlyd i enkelte gulvfliser. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Toalettrom hoveddel - Ventilasjonsspalte mellom dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk som anbefales montert. Alder på vann- og avløpsrør. Det er noe synlig deformasjon på en vegg. Selger opplyser at dette var fra en tidligere lekkasje fra varmtvannsbereder.
Toalettrom hybel - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk som anbefales montert. Alder på vann- og avløpsrør.
Overflater gulv - Stedvis knirk i gulvet.
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - gulvflate i bod innenfor kontor bærer preg av slitasje.
Loft - uinnredet / råloft - Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon. Konstruksjonen viser ikke tegn til å være negativt påvirket, men tiltak anbefales. Det ble registrert uisolert rør for kloakklufting på loft. Det er en risiko for kondensering ved temperaturforskjeller på loftet og i røret. Tiltak må påregnes.
Innvendige trapper - Trappen fra underetasjen til hovedetasjen oppfyller ikke dagens krav mtp. håndløper og åpninger i rekkverk/trappen.
Tekniske anlegg, VVS-anlegg - Det ble registrert luftekanal som vurderes til å være av eternitt/asbestlignende materiale. Dette er produkter som ved arbeider og håndtering kan være helse/kreftfremkallende. TG2 er gitt for å belyse risiko. Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil. Risiko for skader ved en eventuell lekkasje. Alder på vann- og avløpsrør.
Radon - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA. Hybelen var ikke utleid på befaringsdagen, men skal det foretas utleie er det krav om radonmåling samt utbedrende tiltak om verdiene er over anbefalte grenseverdier.
Fasader ink. kledning - Det ble registrert noe riss/sprekker i murfasade. Årsaken er ikke kjent. Tiltak anbefales. Det ble registrert noe sprekker/slitasje på overflatebehandlingen for trekledning.
Yttertak - Undertaket er fra byggeår og har fått TG2 pga. alder, dog ble det ikke observert tegn på lekkasjer eller skader. Det er ikke etablert tilfredsstillende antall feietrinn på taket.
Balkonger, terrasser, veranda etc - Rekkverkshøyden på terrassen ved inngangspartiet, samt terrasse ved hovedetasjen oppfyller ikke dagens krav.
Grunnmur - Grunnmur er utvendig dekket av fastmonterte plater, som gjør at grunnmuren ikke kan undersøkes tilstrekkelig. TG2 er gitt for å belyse risiko.
Drenering - Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Selger opplyser at det er etablert fuktsperre på vestvendt vegg.
Stikkledninger og tanker - Alder på utvendige avløpsrør. Selger opplyser at tidligere oljetank er fjernet/sanert som egeninnsats. Det er ikke
fremlagt dokumentasjon vedrørende dette. Kommunen har ikke registrert noen oljetank på eiendommen.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3:
Dører - Terrassedøren har defekt låsemekanisme. Utskiftning/reparasjon må påregnes. Sjablongmessig prisanslag kr. 10 000 - 50 000,-.
Utvendige trapper - Trapp på siden av boligen mot utvendig areal mangler delvis rekkverk samt at rekkverkshøyden på det eksisterende er for lav. Tiltak må utføres. Sjablongmessig prisanslag kr. 10 000 - 50 000,-.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Maurangrep, bad i underetasje(hybel), utbedret av Pelias. Lekkasje i varmtvannstank.

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Elektriker Robert Omsland har lagt varmekabler i bad i underetasjen(hybel). Støpe- og flisearbeider er egeninnsats. Membran ble oppgradert/fornyet i forbindelse med støpearbeider og flislegging.

- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, på el-installasjonen.

- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Rørbrudd på vannledningen i gata.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av faglært. Stavern Rørleggerbedrift v/ Nauf. Reparasjon i gata, nytt vanninntak til huset, og montering til nytt kjøkken.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
All drenering er svært omfattende utbedret. Har vært helt tørt siden.

- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Se under bad i underetasjen(hybel).

- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Garasjetak er tettet med Mapei og flislagt. Problemet løst.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Byggmester Knut Fleshe monterte terrasse langs østveggen. Garasjetak og terrasse mot sy er flislagt med granittfliser som egeninnsats. Nylig utbygget terrassedel og halvtak er utført som egeninnsats.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. Sommerfelt elektro as. Elbillader er montert av Arild Andersen Elektro AS. Sommerfelt bygde om sikringsskapet og monterte alt i forbindelse med det nye kjøkkenet i 2015.

- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
For det elektriske arbeidet utført av Sommerfelt elektro as.

- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Defa. Utført av Arild Andersen Elektro AS.

- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Drenering utført svært omhyggelig som egeninnsats.

- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja.
Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Hybeldelen er godkjent, men har ikke vært utleid på mange år. Vannkran på kjøkkendel er plombert for å spare renovasjonsavgift.

Tilleggskommentar:
Maurangrepet i badet i underetasjen(hybelen) skyltes mye fuktighet i himlingen i forbindelse med overdreven dusjing. Ble fagmessig utbedret av Pelias, og har vært uten problem i ettertid.

Den første varmtvannstanken sprang lekk. Alt ble da utbedret, men er noe synlig på veggen i toalettet ved trappa i underetasjen. Har ikke vært av en slik karakter at vi har villet utbedre det i ettertid.

Boligens areal

Primærrom: 137 kvm, Bruksareal: 196 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, hall, kontor, stue/soverom, to toalettrom og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.

Deler av underetasjen er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde og ikke gangbart gulv, men har svært god bruksverdi. På befaringsdagen for takstmann var det etablert fastmonterte hyller/reoler i deler av bod, samt lagret en god del gjenstander, som gjorde oppmåling av mulig bruksareal praktisk umulig. Det kan ikke utelukkes at det er måleverdig areal som er utelatt fra oppmåling.

Det er også noe måleverdig areal i deler av underetasjen som er omsøkt som ikke utgravd/ikke kjeller, hvor det i dag er boder/bodplass. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om, eller godkjent. Ansvaret/risikoen overtas av kjøper. Arealene er omtalt og medtatt i tilstandsrapporten etter dagens bruk.

I tillegg er det tre boder med utvendig tilkomst. To boder i tilknytning til boligen, samt en bod i tilknytning til garasje som har et samlet areal på ca.
14,5 m2. Bodene har utvendig tilkomst og er dermed ikke medregnet i bruksarealet.

Det er også en garasje på 21 kvm, en garasje på 16 kvm, samt en redskapsbod på 7 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Kurerveien.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 028 kvm, Eierform: Eiet tomt

Uteområdene er svært pent opparbeidet og tilpasset den spennende naturtomten. Det er lagt belegningsstein foran garasjen ved veien, og på gårdsplassen. Ute finner du flere fine prydbusker langs fjellskrenten ved boligen, hvor selger nylig la en trapp ned til området som gjør vedlikeholdet enklere.

Foran boligen er det satt opp et fint og naturlig steingjerde med et mindre bed. Fra gårdsplassen er det steintrapper både til boligen, samt hageområdet. Hageområde er en skjult perle med mindre gressplen, steinheller, velstelte tujahekker, og en fin, innglasset terrasse. Gode solforhold med sydvendt beliggenhet.

Langs fjellet i bakhagen er det også plantet flere prydbusker, og følger du stien opp langs fjellet finner du en hyggelig uteplass med sjøutsikt.

Dette er en fantastisk mulighet for deg med grønne fingre som liker å dandere og stelle i hagen.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i frittliggende garasje, garasje i tilknytning til boligen samt gårdsplass.

Ut i fra kommunens karter ser det ut som en del av garasjen i nord er bygd over nabogrensen i vest tilhørende Larvik kommune. Dette er rett nedenfor en bratt fjellvegg. Kjøper overtar risikoen/ansvaret for dette. Konferer megler ved spørsmål.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex v/ Nils Magnus Graff Fossnes:
Boligen er oppført med grunnmur av lettklinkerblokker samt støpt gulv mot grunn. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av tre og
murkonstruksjoner med liggende og stående trekledning samt pussede og malte flater. Yttertak med valmtakform av trekonstruksjon tekket med
takstein. Ytterdør med glassfelt fra byggeår. Vinduer og terrassedør med to- og tre-lags glass og karmer/rammer av tre og metall fra byggeår, 1978,
2015 og 2019. Enkelte vinduer er fra byggeår hvor det er skiftet glass år 1989. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring samt luft til luft
varmepumpe. Naturlig ventilasjon via veggventiler med mekanisk avtrekk på kjøkken.

I tillegg er det to frittstående garasjer samt en frittstående redskapsbod på eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 4/7 1973 for boligen med følgende gjenstående arbeid:
Oppsetting av skillevegger for boder, innsetting av dør og vinduer i garasjen, friskluftsventil i dusjrom for hybelen, isolasjon av ventilkanal på loftet må forlenges opp mot tak-troa. Brukstillatelsen følger vedlagt salgsoppgaven. Godkjente tegninger følger vedlagt salgsoppgaven.

Dagens planløsning fraviker noe fra originale byggetegninger. Det er fjernet to vegger i 1.etasje og etablert større kjøkken med åpen løsning mot stuen. I underetasjen er det fjernet en vegg mellom to boder og etablert oppholdsrom/ mulig soverom. Det er søkt og godkjent bruksendring av to boder til oppholdsrom/soverom. Megler har ikke kontrollert om rommet har tilstrekkelig vindusstørrelse som kreves for rømningsvei, men det er rømning i tilstøtende rom (entréen].

Det foreligger ikke brukstillatelse for garasjene, noe som ikke var vanlig på oppføringstidspunktet. Godkjente tegninger for garasjen i tilknytning til boligen, samt frittliggende garasje fra 1970-tallet følger vedlagt salgsoppgaven.

Deler av terrassen og utepeisen i syd ligger utenfor eiendommens grenser, og er oppført på Larvik kommunes eiendom, og overtas av kjøper slik det fremstår på visning, med risikoen og ansvaret for et eventuelt pålegg fra kommunen om riving/tilbakeføring. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette.

Kommunen har ikke dokumentasjon på at redskapsboden er omsøkt eller godkjent. Redskapsboden overtas av kjøper som forevist på visning.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

I underetasjen er det en godkjent hybeldel med eget bad, toalettrom og tekjøkken. Hybeldelen har felles inngang med hoveddelen, og det gjøres oppmerksom på at hybelen ikke er registrert som en egen boenhet.

Skal det foretas utleie er det krav om radonmåling samt utbedrende tiltak om verdiene er over anbefalte grenseverdier.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, vedfyring i peis og luft-til-luft varmepumpe.

Kommunen opplyser at siste tilsyn av røykløpet/ildstedet ble gjort i januar 2014, og siste feiing ble utført i mars 2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 030 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 969 671 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 490 815 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, med et mindre delareal regulert til felles avkjørsel, kjørevei og offentlig friområde i reguleringsplanen Torsrød Søndre fra 1971. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen, og er underlagt hensynssone for grønnstruktur: Ved gjennomføring av tiltak innenfor denne sonen skal hensyn til bevaring av terreng, vegetasjon og store enkelttrær vurderes spesielt og være førende for hvordan nye tiltak plasseres og utformes. Ved regulering innenfor sonen skal de grønne verdiene vurderes sikret som formål grønnstruktur eller med andre
tilsvarende virkemidler.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1973/4776-2/30  Forkjøpsrett
20.08.1973 
RETTIGHETSHAVER: LARVIK KOMMUNE
PRIORITET ANFØRT ETTER LÅN I OFFENTLIGE BANKER ELLER ANDRE INNRETNINGER.
1973/6573-5/30   ** Nye vilkår  
07.11.1973

1973/4776-3/30  Rettigheter iflg. skjøte  
20.08.1973 
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt

Kommunen har forkjøpsrett til eiendommen til den pris som bevislig kan fåes av andre (markedsverdi). Forkjøpsretten gjelder ikke ved overdragelse til livsarvinger, adoptivbarn, og ektefelle eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje som bor og fortsatt ønsker å bo på eiendommen. Kommunen har forbeholdt seg retten til å plassere veiskjæringer og eventuelle fyllinger inne på tomten, samt vederlagsfri rett til å bygge, betjene og holde ved like de kiosker, luftledninger, stolper og kabler som finnes nødvendige for elektrisitetsforsyningen. Eier har ansvaret for nødvendige forstøtningsmurer mot gata til de høyder bygningsmyndighetene bestemmer. Tomten må ikke beplantes med trær som kan virke sjenerende for naboer.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Kjøleskapet på kjøkkenet, samt fryseboksen i kjelleren, følger i utgangspunktet ikke med handelen.

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder eiendomsmeglingsbransjens liste over løsøre og tilbehør i forhold til hva som følger med eiendommen ved salg. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer særskilt i salgsoppgaven. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Følgende hvitevarer medfølger handelen:

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kurerveien 2, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 740 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0291

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.