Flesberg

Blefjelltunet - 12 SOLGTE! - Byggingen har startet - Lekre hytter - 6-8 sengeplasser - 32 og 38 kvm + Hems på 16 kvm

Blefjelltunet 1 , 3620 Flesberg

VISNINGER

5. februar søndag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Soverom 2
Gårdsnummer 17
Bruksnummer 5
FINN.no 285591851
Sist endret 28.01.2023 12:52
Prisantydning 2 690 000,-
Totalpris 2 691 927,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 585,- (Tingl.gebyr festekontrakt) -------------------------------------------------------- 1 927,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 691 927,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse av prosjektet

Allerede 12 solgte!
Blefjelltunet skiller seg ut som et unikt konsept der fellesskap og trivsel står i fokus. Området hvor det skal etableres ligger med fin utsikt og gode solforhold i flott natur. Her er det kort vei til høyfjellet, og supre skiløyper og nydelig turterreng sommer som vinter ligger like ved. Blestua cafe og Borges kiosk befinner seg bare noen minutters spasertur unna. Her kan du få servert middag eller bare kjøpe noe godt å drikke. Det er flott utsikt mot Norefjell.

Nå bygges de to første tunene med 23 delikate og energieffektive fritidsboliger på Blefjelltunet. Hvert tun skal inneholde fire til 12 hytter og koselige fellesarealer med gapahuk, bålpanne og arealer som innbyr til sosial omgang med naboene. Totalt vil tunet ferdig utbygget bestå av inntil 110 hytter fordelt på ni tun.

Prosjektet leveres av Blefjell Hytteutvikling AS, som har lang erfaring med hyttebygging på Blefjell. Blefjell Hytteutleie AS kan om ønskelig være behjelpelig med formidling av utleie.

Hyttelivet er en del av vår kultur og har en sterk forankring i den norske folkesjelen. Med Blefjelltunet tilbyr vi areal- og energieffektive høykvalitetshytter til deg som ønsker smart komfort på fjellet.

Store vindusflater, høyde under taket og gjennomtenkte planløsninger - vi kombinerer det beste av norsk tradisjon med moderne design og løsninger.

Innhold 1. etasje:
- Kjøkken i åpen løsning
- Stue
- Soverom
- Bad
- Bod
- Evt. ekstra soverom (tilvalg)

Innhold hems, gulvareal 16 m2 (ikke målbart areal grunnet takhøyde 187-189 cm):
- Loftstue/sovealkove

Hemsen kan også leveres over hele 1. etasje, og vil da bli ca 30 m2.

Tun-hyttene på Blefjelltunet kommer i to varianter, hvor den ene kan leveres med et ekstra soverom i 1. etg.
Pristillegg for ekstra soverom er kr 199 000,-.

Velkommen!

Beliggenhet

Hyttene får en fin beliggenhet med kort avstand til alt du ønsker deg av nærområdet. Blefjell byr på særdeles gode turmuligheter hele året! Vinterstid har området fantastiske skiløyper med mange forskjellige turer.

Strutåsen fjellstue ligger ikke langt fra hytta, og er et naturlig knutepunkt med flotte løyper på snaufjellet. Her kan du gå med familien til Solobua for en kopp kaffe - eller lengre turer, som topptur til Krøklatoppen eller dagstur til Vassholet ved foten av Blefjell.

Blefjellheisen gir også mulighet for slalåm og snowboard for de som måtte ønske det. Om sommeren er store deler av løypenettet tilrettelagt for fotturer med klopper. Området har flere fjellvann med fiskemulighet. Det er også etablert flott sykkelsti til Fagerfjell. Gangavstand til Blestua med god tradisjonsrik mat og den berømte «Blesnurren», samt alkoholservering og dagligvarer.

Litt lenger unna finner du populære Blefjell Lodge med matservering og selvbetjent dagligvarehandel. Ønsker du å ta en tur til byen tar det ca. 30 minutter til Kongsberg sentrum. Nærmeste tettsted er Lampeland med blant annet matbutikker, svømmehall og byggevareforretning.

Adkomst

Fra Kongsberg - kjør Rv. 40 nordover mot Flesberg/Geilo. Ved Svene bro, ta av til venstre og følg Vestsideveien (merket mot Blefjell). Etter en stund ta av til venstre, godt merket mot Blefjell på Søre Blefjellveien.

Like før Blestua er et stort 4-veis kryss. Kjør til venstre mot Blestølen og Blefjell Lodge. Følg veien i ca. 1 km. Hyttefeltet blir liggende ned til venstre. Det er godt skiltet fra hovedveien.

Areal


Primærrom: 30 kvm-36 kvm
Bruksareal: 32 kvm-38 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, soverom og stue/kjøkken. I tillegg er det hems med gulvareal på 16 kvm (ikke målbart areal grunnet takhøyde187-189 cm).

Det er mulig å anlegge hems over hele 1. etasje. Gulvarealet på hemsen vil da bli ca. 30 kvm. Arealene er hentet fra bygningstegninger. Arealene i
salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal.

Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Festet tomt på ca. 250 kvm. Fradeling av tomtene er ikke gjennomført og det tas forbehold om endelig tomteareal.
Grunneier: Gunn Hege Huslende.
Festeavgift: kr. 8.500,- per år.

Festeavgiften justeres ihht. KPI hvert år. Kjøper forplikter seg til å signere på standard festekontrakt med vedlegg.

Tomten opparbeides med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene. Eksakt tomteareal vil foreligge etter fradeling ved endelig
oppmåling utført av kommunen.

Parkering

Parkering for hver enkelt hytte opparbeides på egen eiendom.

Internett / TV

I forbindelse med opparbeidelse av hyttefeltet blir det lagt trekkerør for TV og internett inn i hyttene. I dag brukes parabol og 4G i området.

Installering av Internett og TV er ikke inkludert i selgers leveranse. Kjøper må selv besørge og bekoste dette etter overtagelsen når/hvis dette blir utbygget.

Numedal Fiber holder på med prosjektering og utbygging av fibernett på Blefjell. Det er ikke kontrollert om de kan levere til hyttene, men kjøper oppfordres til å ta kontakt for å avklare mulig leveranse/melde sin interesse.

Det vil bli tinglyst plikt å koble seg til fiber når dette utbygges.

Ventilasjon/Oppvarming

Det leveres avtrekksvifter i bad. Gulvvarme i stue, kjøkken, hall/gang og bad i 1. etasje. Peis av type Wiking mini 4 peisovn med vedrom eller lignende.

Det er mulig å innstallere varmepumpe som tilvalg.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endringseller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15% av kjøpesummen.

Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin hytte gjennom prosjektets fastsatte tilvalgs rutiner. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.
 
Det er åpnet for følgende tilvalg:
- Ekstra soverom (utvidelse av 1. etasje)
- Varmepumpe
- Muligheter for å velge andre farger og kvaliteter enn
det som er beskrevet
- Kjøkken kan leveres i alle varianter/tillegg
- Skifer terrasse
- Bad, fliser og ulike overflater lever ut over standard mot tillegg

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova.
§ 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Utenomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt etter overtakelse ved overtakelse vinterstid. Ev. gjenstående arbeid skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid.

Velforening

Det er etablert en VEL/huseierforening for Blefjelltunet; Blefjelltunet Velforening org. nr. 928 117 561.

Velforeningen skal vedlikeholde utvendige fellesarealer.
Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene. Dette vil være forhold som vedlikehold av vei, øvrig infrastruktur og andre kostnader forbundet med drift av velforing. Det blir tinglyst rett og plikt å være medlem i velforeningen.

Andre driftskostnader/løpende kostnader

Løypeavgift kr. 600,- pr. år.
Forsikring: Stipulert til kr. 1 592,- pr. år i Fremtind forsikring.
Vedlikehold og drift av fellesarealer: ca. 500,- pr. år.

Se eget avsnitt for vei/vann/avløp.

Adgang til utleie

Hytta selges ikke med egen utleieenhet. Det er ingen hindringer for utleie av hele hytta.

Pengeheftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/Vann/Avløp

Vei: Privat.
For stikkveien betales årsavgift for vedlikehold og brøyting etter selvkost. Det betales veiavgift kr. 75,- for enkelttur
på Søre Blefjellveien - årskort koster fra kr. 1 215,-. Anslag for brøyting inkl. p-plasser er ca. kr. 3 000,-.

Vann: Privat.
Vann kommer fra privat vannverk med borehull som etableres av utbygger. Det vil bli opprettet et privat aksjeselskap for drift og vedlikehold av vannverket. Foreløpig estimerte kostnader for strøm til pumpe og varme er anslått til ca. kr. 5 000,-.

Avløp: Privat.
Eiendommen blir tilknyttet Blefjell vann og avløp AS. Hytteeier betaler årlig avgift for avløp til Blefjell vann og avløp AS. Pr 2021 er årsavgift ca. kr. 7 200,-.

For mer informasjon, se www.bleva.no

Formuesverdi

Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30% av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30% av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering.

Se mer informasjon på:
https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-tilriktigskatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendomtomt/formuesverdi/fritidseiendom-i-norge/

Reguleringsmessige forhold

Området er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i reguleringsplan «Åsland Fjellgrend 17/5», vedtatt i 2021.

Det er regulert inn et servicebygg øverst på feltet. Dette skal ikke realiseres som en del av dette byggetrinnet.

Vedlagt salgsoppgaven følger utdrag fra plankart og planbestemmelser. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller ønske om komplett plankart.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse.
Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen.

Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil
forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført.

Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustadoppføringslova

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges hyttene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som
profesjonell/investor, eller når hyttene er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i
bindende kjøpsbekreftelse. Selger forbeholder seg retten til å heve avtalen dersom kjøpers finansiering ikke lar seg bekrefte. Dette gjelder også etter akseptert kjøpstilbud.

Kontraktsmøte avholdes innen rimelig tid etter aksept på kjøpstilbud.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere enheter til samme kjøper.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Blefjelltunet 1,
3620, Flesberg

Eiendommene skal fradeles Gnr. 17 Bnr. 5 i Flesberg kommune.
Hjemmelshaver: Gunn Hege Huslende.

Oppdragsnummer

22-22-0308

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.