Larvik

Nytt boligprosjekt bestående av 4 leiligheter med tilhørende garasjer i rolig, sentrumsnært område - Solrike terrasser

Doktorveien 1 , 3274 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe Jensen
Cecilie Moe Jensen Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

83%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Borettslag
Tomt 1 329 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2023
Gårdsnummer 2004
Bruksnummer 8
FINN.no 285328771
Sist endret 25.05.2023 13:33
Prisantydning 3 150 000 - 3 360 000,-
Totalpris 5 251 160 - 5 601 160,-
Fellesutgifter 11 967 - 12 492,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
A1 3 1 86 m2 90 m2 3 150 000,-
A2 3 2 86 m2 90 m2 3 360 000,-
B1 3 1 86 m2 90 m2 3 150 000,-
B2 3 2 86 m2 90 m2 3 360 000,-

Beskrivelse av prosjektet

I Doktorveien 1 skal det bygges 4 leiligheter og 2 dobbelgarasjer hvor leilighetene vil få 1 garasjeplass og biloppstillingsplass hver foran garasjen. Det vil også bli 1 sportsbod tilhørende hver leilighet i garasjen.

Leilighetene vil inneholde gang med inngang til 3 soverom, bad/vaskerom med inngang til teknisk rom. Videre blir det ekstra toalettrom, innvendig bod, samt stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til terrasse.

Standard

Det blir leveranse av god kvalitet og med arealeffektive planløsninger, moderne arkitektonisk uttrykk og funksjonelle løsninger.

Det leveres avtrekksvarmepumpe - denne har innebygget varmepumpe som kombinerer varme, ventilasjon, varmegjenvinning og varmtvann som gir et lavt energibruk. Det leveres vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. Bad og WC blir levert med elektriske varmekabler. Soverom leveres med varmelist på vegg.

Leilighetenes innvendige overflater vil få en flott 1-stavs mattlakkert eikeparkett i alle oppholdsrom. Det blir sparklet og malt gips på vegger og i himling. Det blir et helhetlig fargetema i leiligheten med lyse farger og innredninger. Veggene blir malt i fargen "letthet" som omtaltes lett og luftig, med et ørlite slør av lunhet i seg. Himlinger i hvit. Det blir downlights i alle rom bortsett fra innvendig bod, teknisk rom og toalettrom.

Badet blir flislagt med 60x60 cm fliser på gulv og vegg i typen "Glade" fra Fagflis i beigegrå farge. Det blir servant i innredning med skuffer og speil med lys over. Videre blir det vegghengt toalett og dusjnisje med glassvegger. Varmekabler i gulvet og opplegg for vaskemaskin og kondensfri tørketrommel. Det blir et ekstra toalettrom med vegghengt toalett og servant i innredning. På toalettet blir det flislagt med samme fliser som på badet, samt sparklet og malt gips på vegg. Varmekabler i gulvet.

Stue og kjøkken blir i åpen løsning med plass til spisestue og sofahjørne. Fra stua blir det utgang til romslig terrasse mot syd-vest. Terrassegulv Royal brun eller lignende. Rekkverk i metall og glass i 2. etasje. Det blir levert en innholdsrik kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer i form av kjøl/frys, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp.

Det blir 3 soverom i hver leilighet som leveres med kombi garderobe 100 cm i glatt hvit som standard. Det leveres totalt 4 skap a 2500,- inkl. montering.

Ved valg av materialer i boligen er det i størst mulig grad hensyntatt et miljømessig perspektiv. Det benyttes ikke tropiske treslag. Eventuelle allergifremkallende materialer er prøvd unngått. Det benyttes miljøvennlige malinger. Boligen oppføres ihht TEK 17. Dette innebærer blant annet strenge krav til varmeisolasjon og tetthet.

Ledninger til TV/internett føres frem til bygg og kjøperne velger selv leverandør og tegner abonnement.

Se romskjema og leveransebeskrivelse fra utbygger vedagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse.

Dersom det er problemer med å få levert angitt produkt er kjøper kjent med at utbygger kan levere tilsvarende produkt fra samme eller annen leverandør. Dersom endringen medfører større estetiske eller praktiske forskjeller skal kunden informeres så tidlig som mulig.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og etablert boligområde i Byskogen i Larvik kommune. Området ligger rett øst for Larvik sentrum, med kort vei til sentrum, Nordbyen kjøpesenter, dagligvarebutikker og offentlig kommunikasjon. Det er nærhet til flotte turområder og blant annet Doktorfjellet med flott utsikt.

Videre er det gangavstand til Fram Stadion med fotballbane, og Arena Larvik - byens storstue med konserter, messefasiliteter og en rekke arrangementer. Gode badeplasser finnes langs fjorden, der bystrendene Karistranda og Smiestranda er noen av de mest populære.

Kort vei til Fritzøe Bygge med Bølgen kulturhus og Farris Bad. I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Bøkeskogen på ca. 300 mål, og flotte turområder innover i Vestmarka.

Larvik sentrum har trivelige handlegater med kafeer, restauranter og alt av bymessige fasiliteter. Her ligger også kjøpesenteret Amfi. Kort vei også til Nordbyen kjøpesenter med flere butikker.

Adkomst

Fra Frankendalsveien tar du inn Doktorveien. Eiendommen ligger på venstre side av veien og er merket med skilt.

Areal


Bruksareal: ca 90 m².
Primærrom: ca 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3x soverom, toalettrom, bad og stue/kjøkken

Arealberegningene er foretatt av utbygger og er oppmålt etter tegninger, datert 27.06.2022. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Arealene er å betrakte som omtrentlig areal, og kan være avrundet til nærmeste hele kvadratmeter. Som følge av eventuell gjenstående detaljprosjektering, vil det kunne forekomme arealavvik. Da de oppgitte arealer i markedsføringen er å betrakte som et cirkaareal, har partene ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

Tomt / Tomteareal

Eiet tomt på 1 329 kvm som eies av borettslaget.

Kjøreveien og parkeringsplassen asfalteres. Tomten forøvrig bevares i størst mulig grad og plen tilsåes. Borettslaget sørger selv for øvrig beplantning.

Parkering

Det blir oppført 2 dobbelgarasjer på eiendommen der hver leilighet disponerer 1 garasjeplass hver. 1 ekstra biloppstillingsplass foran hver garasjeplass.

Boder

Det blir 1 sportsbod tilhørende hver leilighet i bakkant av garasjen.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Kjøpere som handler etter bustadoppføringslova vil få muligheter til å velge andre farger og kvaliteter enn det som er beskrevet. Planløsninger kan i noen tilfelle endres noe, dette må ikke gå utover konstruksjoner som er nødvendig eller endre slik at det går utover de andre leilighetene. Alle slike endringer og annet må avtales med totalentreprenør.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Borettslag

Hver leilighet utgjør en andel i borettslaget med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til bruk av borettslagets fellesarealer. Det er ikke tillatt å eie mer enn én andel i borettslaget.

Prosjektet består av totalt 4 andelsleiligheter fordelt på 2 bygg.

Forretningsfører for borettslaget er Larvik Boligbyggelag (LABO). Labo vil forestå stiftelse, utarbeidelse av utkast til vedtekter, budsjett, samt forretningsførsel for borettslaget.

Borettslaget er pliktig til å avholde generalforsamling hvor regnskap og budsjett fremlegges. Borettslagets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av generalforsamlingen.

Ved kjøp av leilighet betales innskudd 60%, resterende del av kjøpesum, 40%, nedbetales gjennom felleskostnadene. Felleslånet er planlagt som et annuitetlån med 25 års løpetid, med de 20 første årene avdragsfrie. Renten er 4,50 % pr mai 2023. Renter på felleslånet betales av borettslaget gjennom de månedlige felleskostnadene. Se egen prisliste.

Det tas forbehold om at det kan bli endringer i de stipulerte felleskostnadene og lånekostnadene, som følge av endrede priser fra leverandører samt endring i rente og vilkår for lån til fellesgjeld.

Utkast til driftsbudsjett og vedtekter for borettslaget følger vedlagt i salgsoppgaven.

Kjøper må betale medlemsavgift til LABO dersom kjøper ikke allerede er medlem i boligbyggelaget. Tegning av medlemskap kan gjøres på www.labo.no eller ved oppmøte hos Labo i Larvik.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

IN-ordning

Innskudd er fastsatt til 60 % av kjøpesum. I Doktorveien 1 brl vil det være full anledning til å nedbetale ytterligere fellesgjeld på leiligheten med den hensikt å få lavere månedlige felleskostnader. Betaler du hele kjøpesummen så består den månedlige kostnaden kun av driftskostnad.

Det vil gå noe tid etter innflytting før en nedbetaling av fellesgjelden kan finne sted. Det må påregnes noe tid etter innflytting før IN-ordningen er etablert, anslagsvis 2-3 mnd.

Adgang til utleie

For utleie av hele boenheten gjelder spesielle regler i borettslag. Du kan leie ut borettslagsleiligheten i inntil tre år hvis du selv har bebodd den i minst ett av de siste to årene. Men du må søke styret i borettslaget om tillatelse. Ønsker du å leie ut, utover de tre årene, må du søke styret på nytt.

Forsikring

Hele byggeprosjektet vil bli fullverdiforsikret frem til overtakelse. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført byggeprosjektet, jf. bustadoppføringslova § 13 siste ledd. Ved brann- eller annet skadetilfelle tilfaller erstatningssummen selger, som snarest mulig plikter å gjenopprette skaden. Kjøper må selv besørge innbo- og løsøreforsikring.

Pengeheftelser

Det er tinglyst følgende heftelse i eiendommen:
1948/1741-2/30  Bestemmelse om gjerde, tgl. 07.08.1948

I dette skjøtet står det at eiendommen skal holdes inngjerdet.  Kopi av dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei. Vann- og spillvannsledninger blir tilknyttet offentlige ledninger eller løses etter utbyggers foretrukne løsning, men i henhold til krav.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon..
Fastsettes normalt av Skatt Øst i etterkant av at man har overtatt leiligheten. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert til boligformål i reguleringsplan for Frostvedt, ikraft 01.07.1976. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi, ikraft 06.10.2021.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Betalingsbetingelser/finansiering

Så snart selgers eventuelle forbehold er frafalt og garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12 er stilt, betaler kjøper 10% av kjøpesummen. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, og ikke knyttet til pant i boligen. Resterende del av kjøpesum, omkostninger og eventuelle tilvalg innbetales til overtakelse. Samtlige beløp skal innbetales til meglerforetakets klientkonto. Innbetalingene skal kun skje fra kjøper og/eller kjøpers bankforbindelse.

Forskuddet/delinnbetalingen som innbetales fra kjøper til meglerforetakets klientkonto er avtalt å være forskudd/depositum og selger må stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 (3) for å kunne nyttiggjøre seg dette. Når selger har stilt lovpålagt sikkerhet for beløpet vil selger få instruksjonsrett over beløpet på meglerforetakets klientkonto. Opptjente renter tilfaller etter dette selger. Dersom garanti etter bustadoppføringslova § 47(3) ikke blir stilt er det innbetalte beløp underlagt kjøpers rådighet og kjøper opptjener renter av beløpet frem til det eventuelt stilles garanti etter bustadoppføringslova § 47 (3) eller hjemmelen til boligen overføres kjøper, jf. bustadoppføringslova § 46 (1).

Estimerte felleskostnader

Se gjeldende prisliste for spesifisering av månedlige felleskostnader for hver enkelt leilighet.

Felleskostnader dekker bl.a. kommunale avgifter, bygningsforsikring, TV- / Bredbånd, løpende drift og vedlikehold av bygningen, fellesarealer og utearealer. Kostnadene er beregnet på gjeldende prisnivå i 2022. Således må det påregnes en justering av disse ved innflyttingstidspunkt. Felleskostnadene vil også ha et element av renteutgifter dersom du ikke velger å nedbetale fellesgjelden. Det gjøres særskilt oppmerksom på at du da vil få et fradrag på skatten på ca 22% av rentebeløpet. Reduksjonen i inntektsskatt er 22 % av lånekostnadene. Renter som innbetales som del av felleskostnad er fradragsberettiget på lik linje med andre gjeldsrenter forutsatt at boligen beboes av eier. Det gis også fradrag i formue for andel av fellesgjeld.

Borettslagets budsjett er basert på opplysninger gitt av selger og foreløpig kunnskap om prosjektet. Budsjettet er et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i ett år, basert på stipulerte inntekter og kostnader. Det tas forbehold om oppgitte arealer, antall boliger, organisering av fellesområder og andre forhold rundt prosjektet som kan endre forutsetningene for budsjettforslaget. Det tas også forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre borettslaget andre eller større kostnader. Endelig fastsettelse av budsjett og nivå på felleskostnader vil bli foretatt av borettslaget. Videre gjøres det oppmerksom på at felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av borettslaget.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Felleskostnadene kan derfor økes grunnet eiendomsskatten.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse.

Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustad

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 50.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Leverandøravtaler

Selger forbeholder seg retten til å inngå bindende avtale vedrørende serviceavtaler og andre avtaler i garantitiden. Serviceavtaler og andre avtaler i garantitiden kan også inngås for felles uteomhusområder.

Kjøpsbetingelser

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjoner i salgsoppgave og på nett ikke er bindende for boligens detaljutforming slik som farger, materialer, innredninger, mv. Opplysninger gitt i salgsoppgaven kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, dog slik at endringene ikke skal ha innvirkning på den angitte standard. Det samme gjelder i forhold til situasjonsplanens og utomhusplanens angivelse av detaljer. Alle illustrasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er ment å danne et inntrykk av den ferdige boligen, og kan inneholde materiell og vise detaljer som ikke medfølger i handelen. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Videre er illustrasjonene en kombinasjon av 3D-illustrasjoner og fotomontasje, hvor utsikt/beliggenhet etc. ikke stemmer. Det gjøres derfor oppmerksom på at bebyggelse og trær på naboeiendommer ikke nødvendigvis er korrekt illustrert.

Dersom det er avvik mellom tegninger i salgs- og nettpresentasjon og leveransebeskrivelse og romskjema, er det leveransebeskrivelse og romskjema som gjelder og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Prosjektets standard vil fremkomme av leveransebeskrivelsen, dette uavhengig av ev. uttrykk i prospekt og annonsering som "god standard" etc.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgave, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.
 
Kjøper oppfordres til å ta kontakt med meglerforetaket dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp inngås.

Reklamasjon/krav om mangler før overtakelse

Dersom kjøper blir gjort oppmerksom på at det foreligger en mulig mangel før overtakelse, må det reklameres på dette. Mangelen må påberopes innen rimelig tid etter at kjøperen oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. Det gjøres oppmerksom på at det påhviler kjøper en plikt om snarlig varsling om reklamasjonskrav, regnet fra tidspunkt for når kjøper har blitt oppmerksom på mulig mangel - selv om overtakelse ikke har funnet sted. Sen varsling om eventuelle reklamasjoner/krav kan medføre bortfall av reklamasjonsrett, jf. foreldelse.

Reklamasjon etter overtakelse, retting av mangler

Dersom kjøper etter overtakelsen oppdager og vil gjøre gjeldende at det foreligger en mangel, må det reklameres skriftlig på dette. Mangelen må påberopes innen rimelig tid etter at kjøperen oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen.

Forbruker må til enhver tid gi selger mulighet for utbedring. Dersom selger etter 14 dagers varsel hindres i å utføre utbedringsarbeidene innen normal arbeidstid (07.00 til 16.30), vil forbrukeren kunne miste sin rett til utbedring. Forbruker har ikke anledning til å sette bort utbedringsarbeidet til andre og kreve kostnadene dekket av selger, med mindre selger unnlater å rette mangler innen rimelig tid, og heller ikke har gjort dette etter at forbruker skriftlig har varslet, med 3 ukers varsel, om at arbeidet vil bli satt bort til andre.

Spesielle forhold i byggeperioden

Kjøpere har ikke anledning til å besøke byggeplassen i byggeperioden uten avtale, og ved avtale kun i følge av representant fra selger. Dette på grunn av selgers ansvar og forsikring for bygg og personer som oppholder seg på anleggsplassen.

Forsinkelse kjøper

For den del av kjøpesummen som ikke måtte være betalt til meglerforetaket i rett tid, svarer kjøper lovens forsinkelsesrente til selger. Påløpte forsinkelsesrenter avregnes fra avtalt overtakelse/forfall til betaling finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Ved vesentlig forsinkelse med å innbetale hele kjøpesummen og omkostningene, vil selger være berettiget til å kreve erstatning, heve kjøpet mm. (jf. buofl. kapittel VII). Partene er enige om at én måned anses som vesentlig mislighold.

Forsinkelser

Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under.

Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger, jf. buofl. § 10.

Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser.

Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i buofl. § 11.
Forhold som gjelder er:
-               Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse.
-               Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for.
-               Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet,
eller at selger/ entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.).

Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve.

Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve:
-               Dagmulkt.
-               Heve avtalen.
-               Kreve erstatning.
-               Tilbakeholde deler av kjøpesum.
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22.

Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med meglerforetaket dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved eventuelt salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen.Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-
-
-
-

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Doktorveien 1, 3274, Larvik, Gnr. 2004 bnr. 8 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-9071

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.