Larvik

Nanset - sveitservilla med attraktiv beliggenhet med grense mot Badeparken. Idag innredet med hybel

Parkveien 4 , 3256 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

68%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 218 m²
Bruksareal 226 m²
Tomt 375 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 7
Soverom 3
Byggeår 1900
Gårdsnummer 2011
Bruksnummer 61
Energimerking G
FINN.no 306610032
Sist endret 25.08.2023 17:25
Prisantydning 4 600 000,-
Totalpris 4 729 020,-

Beregnet totalkostnad

4 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 129 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 729 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Parkveien 4!

Dette er en klassisk sveitservilla med svært attraktiv beliggenhet inntil Badeparken og rett ved Bøkeskogen, sentralt med alt i gangavstand og samtidig tilbaketrukket. Eiendommen grenser på to sider mot Badeparken.

Boligen ligger i en av byens mest attraktive områder på Nanset. Her bor du i et tilbaketrukkent villastrøk fylt av grønne hager og umiddelbar nærhet til alt byen har å tilby. Dersom du ikke er kjent i området vil du bli overrasket over den sentrale beliggenheten i det rolige nabolaget. Tomten ligger forholdsvis fritt i terrenget med mye luft i front, og en sydvendt hage som gir deg et grønt pusterom med gode solforhold.

Innvendig får du umiddelbart villa-følelsen når du går inn i hallen - generøs takhøyde - originale heltredører og en del originalt listverk.
Boligen er opprinnelig en enebolig med tre flotte stuer etter hverandre i 1. etasje samt, hall, kjøkken og bad. 2. etasje med flere soverom, stue og bad.
I dag er boligen innredet med en hybel i 2. etasje, men kan enkelt gjøres om ved å fjerne kjøkkenet oppe.

Boligen har behov for noe oppussing og oppgraderinger.

Ønsker du deg en klassisk sveitservilla med attraktiv beliggenhet der du selv kan være med å sette ditt preg på boligen bør du se denne.

Her har du muligheten til å sikre deg en eiendom med mange kvaliteter!

Innhold

Samtlige rom er målt og står beskrevet under, målene er satt i m2.

2 etasje:
Gang: 8,7
Soverom 1: 19,9
Soverom 2: 5,1 (lite areal ihht. ønsket areal for oppholdsrom)
Soverom 3: 15,9
Soverom 4: 7,1
Kott 1: 1,7
Kott 2: 1,7
Kjøkken: 15,9
Bad: 4,8
Stue: 22,8
Det er beregnet noe mindre arealer i gang pga. utsparing til trapp (ca. 1,5 m2 mindre areal).

1 etasje:
Entre: 3,4
Hall: 14,5
Kjøkken: 17,6
Kjølerom: 1,2
Bod: 1,8
Bad/vaskerom: 5,0
Spisestue: 23,9
Stue 1: 22,3
Stue 2: 18,0

Standard

Dette er en enebolig antatt oppført på slutten av 1800-tallet. Det er varierende standard og tilstand. Boligen har innredet deler av 2. etasje til hybel.

Innvendige overflater
Gulv: Parkett, laminat, flis, teppe og belegg
Vegger: Malte flater, tapet, panel
Himling: Malte flater, panel og MDF plater

Kjøkken 1. etasje
Kjøkken er pusset opp i 1993 i følge selger. Det er parkett på gulv, malte plater på vegg og panel i himling. Innredning og skap med profilerte fronter. Det er frittstående hvitevarer som kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det er montert en vifte over komfyr. Den har avtrekk ut på yttervegg.

Kjøkken 2. etasje
Det er belegg på gulv, malte flater på vegg og panel i himling. Innredning og skap med profilerte fronter og benkeplate i foilert spon og stål. Det er
montert opplegg for vaskemaskin i rommet, det er ikke sluk eller vannføler. Det er montert en vifte over komfyr. Den har avtrekk ut av rommet.

Bad 1. etasje
Bad/vaskerom er pusset opp i 1993 i følge selger. Det er flis på gulv og vegger og panel i himling. Varmekabler i gulv. Vann har ikke tilkomst til sluk utenfor dusjnisje pga. nisjekant. Av installasjoner finnes innredning m/vask, opplegg for vaskemaskin, toalett og dusjnisje. Observert at veggfliser er montert mot dørlister, noe sprekker på gulvfliser i nisje, ikke observert membran i sluk. TG3 settes automatisk ut fra alder (bygget før 1997). Ikke foretatt god nok kontroll ihht. fukt ved hulltaking.

Bad 2. etasje
Det er belegg på gulv, våtromstapet på vegger og malte flater i himling. Av installasjoner finnes innredning m/vask, toalett, varmeovn og dusjkabinett (nyere dato). Toalett er festet med skruer i gulv, bør festes med lim/silikon. Det er ikke sluk i rommet, det er kun avløpsrør fra dusjkabinett og ned i gulv. Det er naturlig avtrekk og det er ikke tilluft v/dør. TG3 settes automatisk ut fra alder (bygget før 1997). Det er ikke utført hulltaking da det er utenpåliggende røropplegg.

Kjølerom
Det er heltre plank på gulv og vegger/himling med panel. Noe fuktrenner på vegg under aggregat. Synlig lufting i bunn og topp av konstruksjonen. Resterende oppbygning er ukjent. TG settes ut fra alder. Aggregat Coolmaster cu450 (Norcool) er synlig i hall 1 etg. Den er fra 2012.

Tekniske installasjoner
- Innvendige vannrør av kobber. Hovedkran er plassert i kjeller. Avløpsrør av plast og støpejern/soil.
- Det er montert naturlig avtrekk med ventiler i diverse oppholdsrom.
- OSO VV-tank på 287 liter fra 1982. Den står plassert i kjeller. Det er ikke sluk i rommet.
- Det er montert brannstige/rømningsvei på fasade mot vest.
- El-skap ligger i gang 2. etasje. Automat- og skrusikringer. Forskjellig alder.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen har en særdeles attraktiv beliggenhet på Nanset med umiddelbar nærhet til sentrum og byens fasiliteter. Selv om du bor i rusleavstand fra sentrum, bor du i et tilbaketrukkent villastrøk fylt med flotte eneboliger og grønne hager.

Eiendommen har en flott beliggenhet inntil Badeparken som har store fine grøntarealer, og det er gode solforhold på tomta. 

For den aktive er det flotte turmuligheter i nærområdet. Idylliske Bøkeskogen som ligger en kort spasertur unna eiendommen. Her du finner du gode tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Ellers flotte turområder ved Farris ogVestmarka som byr på turstier, fiskevann og løypenett.

En runde med diskgolf på Fagerli kan anbefales. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner 14 hull i skogsområdet. Diskgolf har blitt en populær aktivitet i Norge og passer for hele familien.

Indre havn ligger også i gangavstand fra eiendommen. Her finner du en hyggelig promenade langs sjøen med volleyballbane og stupetårn. Området byr på flere serveringssteder/restauranter. Ta gjerne turen innom indre havn med masse flotte servingssteder og ikke minst kulturhuset Bølgen!

Batteristranda og Karistranda er flotte badestrender som er ypperlige å besøke på varme sommerdager og ligger i gangavstand fra leiligheten. Ta også turen til Farris for en deilig dukkert etter en treningsøkt i Bøkeskogen.

Det er i tillegg kort vei til Indre Havn, jernbanen, Kulturhuset Bølgen og Fritzøe Brygge.

Løpende kostnader

Kjøper må forvente kostnader til internett og tv (Fiberkabel er lagt inn), strøm, forsikring og innboforsikring. Megler har ikke mottatt informasjon om dette fra selger.
Kostnader til dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket,
men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
- Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det ble observert fuktskjolder i undertak og v/piper.
- Dører: Noe elde og slitasje.
- Etasjeskille/gulv mot grunn - 2: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. og over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
- Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur og i kjellergulv.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er liten frihøyde i trappeløp. Noe skjevheter.
- Innvendige dører: Noe slitasje. Skyvedør mellom spisestue og stue går mot gulv og kan ikke benyttes.
- Kjøkken: Slitasje og elde på overflater og innredning. Ikke sluk eller vannføler ihht. vaskemaskin.
- Kjølerom: Eldre kjølerom.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Rør i kald sone.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Elektrisk anlegg: Helhetsvurdering - bør ha en utvidet el-kontroll.
- Grunnmur og fundamenter: Noe løse fuger.

Følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 (Avvik som kan kreve tiltak)
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak og taktekking. Løs takstein i gradrenne mot nordvest, antydning til råte på vindskie mot sør og noe antydning til råte i utstikk/gesims mot sør. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-
- Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Konstruksjonene har skjevheter. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-
- Overflater: Noe sprekker på vegg over vinduer, noe skjevheter i himlinger og noe sprekker/bom i fliser i entre. Noe slitasje og elde. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.

Følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 (Store eller alvorlige avvik):
- Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-
- Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært: HK Sandnes. Ny kloakkledning inn til hus fra gate.
- Er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv? Ja, Noe skjeve gulvlister andre etg.
- Det er deler av andre etg som er en egen Hybel/leilighet
- Leieavtale av del av hage fra Larvik Kommune.

Boligens areal

Primærrom: 218 kvm, Bruksareal: 226 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 116 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall, kjøkken, spisestue, 2 stuer og bad/vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 110 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, 4 soverom og bad.

Det er kjeller, men er ikke med i arealer pga. lav takhøyde (180 cm).

I tillegg er det er garasje og bod på tilsammen 18 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Direkte fra Parkveien 4.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 375 kvm, Eierform: Eiet tomt.

Eieren av eiendommen leier et areal av kommunen (gnr 2011 bnr 55). Dette er innenfor gjerdet som er satt opp rundt eiendommen, og kommer i tillegg til arealet på 375 kvm. Se vedlagt kart for oversikt over tomtegrense og areal leid av kommunen. Det betales en leiepris på kr. 650,- i året. Ny kjøper kan overta dette leieforholdet.

Deler av boligen går over tomtegrensen ut mot veien.

Tilnærmet flat tomt som er pent opparbeidet med plen, busker og blomster.

Eiendommen er etablert med skylddelingsforretning den 04.11.1896 (innhentet men vanskelig å tyde), og senere oppmålt med analogt målebrev. Eiendommens plassering og areal er usikkert, og det kan avvike ved en oppmåling i nyere tid.

Garasje / Parkering

Ja, det er en garasje på eiendommen. 18 kvm garasje og bod. Hems over garasje for lagringsmuligheter. Ellers parkering i innkjørsel.

Byggemåte

Det er støpt dekke i kjeller. Grunnmur av steinblokker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk (stående plank), det er stående kledning på fasader. Takkonstruksjon med saltak og ark, det er takstein og shingel som tekking. Konstruksjonen er lukket, men etasjeskiller antas
å være bygd opp i tradisjonelt bjelkelag i tre med bærende gulvbord eller plater, samt himlet med plater eller panel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune besitter ikke orginale byggetegninger og oppgir ikke byggeår.
Det ble ikke utstedt ferdiattester på den tiden eiendommen ble oppført.
Takstmannen kommenterer at krysspostvinduer har for liten lysåpning pr vindu til dagens krav til rømming.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Villa Kulla Barnehage ca. 0.2 km
Bakkebygrenda barnehage (2-5 år) ca. 0.5 km
Nanset barnehage (0-6 år) ca. 0.7 km

Mesterfjellet skole (1-10 kl.) ca. 1.3 km
Fagerli skole (1-7 kl.) ca. 1.9 km
Hedrum ungdomsskole (8-10 kl.) ca. 1.9 km
Thor Heyerdahl videregående skole ca. 2.5 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming av boligen ved bruk av varmekabler på bad 1 etg, vedovn/peis i diverse rom, luft-luft varmepumpe i hall og panelovn. 
Det er montert ildsted av typen lukket vedovn på soverom 2 etg, peis m/innsats på kjøkken og stue i 1 etg. og åpen peis i stue 1 etg.
Larvik kommune opplyser at siste feiing var 01.04.2022, og siste tilsyn var 16.01.2023 og 03.05.2012. I forbindelse med tilsynet i 2012 ble det registrert et avvik for røykløpet grunnet innkledd skorstein, og i 2023 ble det registrert avvik på røykeløp grunnet hull etter tidligere ildsted.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 567 pr. år (Årsprognose 2023)
Det betales for avløp, feiing, vann og renovasjon.
Kommunale avgifter forfaller til betaling fire ganger pr. år.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 378 345 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 962 040 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er ifølge kommunedelplan avsatt til boligbebyggelse. Mindre del av tomten er regulert til sentrumssone (6 kvm) og veg (4 kvm). Hele eiendommen ligger i bestemmelsessone HAG_1. Struktur, utearealer og gatebilde skal opprettholdes i disse områdene. Fradeling og fortetting er som hovedregel ikke ønskelig. Se utklipp fra kommunedelplan i samlgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr. 900089, tinglyst 04.08.1897: Bestemmelse om bebyggelse.
Byggeforbud på nærmere angitt avstand. Skal ikke bebygges nærmere Parkveien enn hjørnehuset mot Nansetveien, og med avstand fra naboeiendommen til begge sider av 5 meter.
Bestemmelse om generende virksomhet. Det skal ikke drives noen bedrift som ved støy, lukt eller på annen måte er genererende for badet og dets drift (Tidl. Aktieselskapet Bad og Kuranstalt Larvik).
 
Dagboknr. 1134, tinglyst 12.02.1990: Bestemmelse om bebyggelse.
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. leie av tilleggstomt gnr 2011 bnr 55 ang oppførelse av bygg og fjerning av dette. Dokumentet er inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: vaskemaskin på bad nede, komfyr og oppvaskmaskin nede og komfyr i andre etg.
Gullspeil over peis i nordre stue og prisme taklampe i samme stue medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Parkveien 4, 3256, Larvik, Gnr. 2011 bnr. 61 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0109

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.