Solvang - Nydelig, oppgradert leilighet med sentral beliggenhet i populært område! 2 soverom, solrik og usjenert balkong

Gyldenløves gate 25C , 3117 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jens Roland Pettersen
Jens Roland Pettersen Eiendomsmegler
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 73 m²
Tomt 993 m² / Festet tomt
Soverom 2
Byggeår 1956
Gårdsnummer 1010
Bruksnummer 201
Energimerking G
FINN.no 175813500
Sist endret 19.05.2020 09:48
Prisantydning 2 525 000
Totalpris 2 858 526
Ligningsverdi 587 778,-

Beregnet totalkostnad

2 525 000,- (Prisantydning) 325 517,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 850 517,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 858 526,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entrè, bad med toalett, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong.

Standard

Denne nydelige leiligheten er beliggende i 2.etasje i en 4-mannsbolig, og holder en god standard etter store oppgraderinger det siste året. Gulv og det meste av overflater er skiftet og fremstår i lekre farger som kler leiligheten godt - det elektriske anlegget er også skiftet. Det er installert nytt og moderne kjøkken fra Ikea med integrerte hvitevarer. Her er det god benke- og skapplass. Stuen er romslig med plass til både sittegruppe og spisestue, samt at det er hyggelig peisovn og utgang til usjenert balkong - flotte solforhold.  Begge soverommene har god størrelse med plass til oppbevaring av klær. Det er også skapplass i den flotte hallen som tar deg videre inn i leiligheten. Bad og soverommene ligger med tilknytning til hallen. Badet fremstår i lys farge og inneholder badekar, servant i innredning med underskap, speil over servant og gulvmontert toalett. Ønsker man å forlenge levetiden til badet så kan det være lurt å montere et dusjkabinett. Det medfølger bod i kjeller.

Beliggenhet

Supersentralt og fordelaktig beliggende på ærverdige og attraktive Heimdal. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv.
Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, med blant annet Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som prissetter løping, sykling og gåturer i skogen. ¨
Umiddelbar nærhet til barnehager, Byskogen skole (1-10 klasse), Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter, ishall og treningssenter ved Gressbanen.
Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.
Kombinasjonen stille og rolig - dog allikevel supersentralt- en sjelden mulighet!

Tomt

Areal: 993 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2055, Festeavgift: 10690, Neste regulering av festeavgift er i 2025. Reguleres iht. festekontrakt og tomtefestelovens bestemmelser.
Tomten er fellesareal.

Etasje

2. etasje.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 6 garasjeplasser. Det betales leie for disse. Garasjeleie faktureres som tillegg til felleskostnadene. Man søker styret om garasjeplass. Disse går etter ansiennitet. I tillegg har borettslaget ca. 15 P-plasser ute. Det betales ikke leie for disse.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Byskogen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

5 615 pr. mnd. Kabel-TV/Internett, kommunale avgifter, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, løpende drift og vedlikehold, styrehonorarer, festeavgift m.m.

Borettslag

Heimdal III borettslag består av 12 leiligheter fordelt på 3 firemannsboliger.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det vil bli montert seriekoblede brannvarslere i borettslaget.

Forkjøpsrett

Ja, forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Andel fellesgjeld

325 517

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 587759

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund eller katt i borettslaget. Unntak: Andelseier(e) som kan dokumentere at de var i besittelse av hund eller katt før tildelingen av andel, kan beholde denne. Nyanskaffelse godtas ikke, heller ikke hvis hund eller katt dør. Det skal søkes styret i hvert enkelt tilfelle.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1956

Antall soverom

2

Byggeår

1956

Byggemåte

Borettslagsleilighet beliggende i 2 etasje i en 4-mannsbolig oppført i 1956. Tilhørende leiligheten er 2 boder i kjeller og en bod på loftet. Biloppstillingsplass i gårdsplass. Boligen er oppført etter andre forskriftskrav enn de som gjelder i dag. Dagens krav er vesentlig strengere i forhold til ventilasjon, isolasjon, brann og miljø. Det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens krav. Borettslaget har ansvar for det utvendige vedlikeholdet. Leiligheten har gjennomgående normale slitasje og det er utført en del oppussinger av innvendige flater. Ny kjøkkeninnredning i 2019. Badet er noe pusset opp på flater, men er i utgangspunktet eldre. Det er indikert forhøyet fukt i veggplate over badekar. Påregnelig med behov for oppgradering av badet innen rimelig tid. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Geir Gunnerud datert: 23.03.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 01.09.1956.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 73 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad/wc, kjøkken/ stue og 2 soverom.
I tillegg er det 2 boder i kjeller på ca. 6 m² og 7 m². Bod på loft er ikke oppmålt.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 19.03.2020 utført av Geir Gunnerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 6 656 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 587 778 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 115 999 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man Halfdan Wilhelmsens Allè forbi sentralsykehuset mot Heimdal. Ta Severin Kjærsvei til venstre i lyskrysset og derretter første vei til venstre før Gyldenløves gate. Leiligheten er beliggende i tredje huset på venstre hånd i 2. etasje - Gyldenløves gate 25C. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt med vilkår - tinglyst 07.12.1955, dagboknr 3453 - løpetid: 100 år.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jens@bs-partners.no eller SMS: 90 96 48 85 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.