Tønsberg

Nyere, snerten leilighet - midt i sentrum. Balkong og hems! MÅ SEES!

Hertug Guttorms gate 1E, snr. 43 , 3111 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

36%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

27%

har bolig mellom 60-120 kvm

17%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 34 m²
Bruksareal 34 m²
Bruttoareal 36 m²
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2018
Gårdsnummer 1001
Bruksnummer 227
Energimerking C
FINN.no 203840054
Sist endret 19.01.2021 14:01
Prisantydning 2 550 000
Totalpris 2 626 519

Beregnet totalkostnad

2 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 76 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 626 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Snerten leilighet beliggende i 3. etasje med adkomst via heis eller trappoppgang:
Inneholder foruten svalegang: Romslig entré med avsatt plass til garderobe, bad/wc med servantinnredning og speilskap samt opplegg for vaskemaskin, kjøkken med integrerte hvitevarer, stue med utgang til balkong, soverom samt hems.
I tillegg har disponerer boligen en bod i byggets kjeller.

Standard

Nyoppført i 2018, med vannbåren varme, god takhøyde, store vindusflater, balkong og hems. Vannbåren varme i leiligheten gir en god og stabil innetempratur. Romslig entrè med avsatt god plass til garderobe. Stilren og moderne kjøkkeninnredning med fronter i slett utførelse. Alt av integrerte hvitevarer som komfyr, steketopp, oppvaskmaskin og kjøl-/frys. Lun og hyggelig stue med god takhøyde og praktisk hems. Utgang til balkong fra stuen. Nydelige gulv i enstavs parkett. Slette tak og vegger som bidrar til et moderne uttrykk. Delikat bad som er flislagt på gulv og vegger. Praktisk baderomsinnredning med tilhørende praktisk speilskap samt opplegg for vaskemaskin.
Leiligheten fremstår lys og delikat med særpreg som blant annet god takhøyde, store og høye vinduer og arealeffektive rom.  Flytt rett inn - her vil man kunne trives!

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Tønsberg sentrum ved foten av ærverdige Slottsfjellet. Her har man gangavstand til det som utvilsomt er et av Tønsbergs flotteste rekreasjonsområder. Skulle man ønske seg en litt lengre tur legger man veien ned bakken mot Nordbyen, der man etter en kort tur gjennom ærverdig bebyggelse, finner turstiene som fører en gjennom det flotte naturreservatet. I utkanten av Nordbyen finner man også den populære bystranda og bademuligheter, der mange tilbringer late sommerdager. Området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og særlige mer sentralt kan du knapt bo. Cafèer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 1 minutt å spasere til "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn. Tønsberg gjestehavn, som er svært populær på sommerstid, ligger et steinkast unna. Nærmeste dagligvareforretning finner du innen et par minutters gange lengre øst i Nedre Langgate (Kiwi Foyn). Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud. Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter unna. Det er 3-4 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen, ideelt for deg som pendler.
Man når E18 på 5 minutter, og er således enkelt på vei til Oslo, Drammen eller noen av Vestfoldbyene.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

3. etasje.

Garasje / Parkering

Mulighet for leie av parkering i oppvarmet garasjeanlegg (hvis ledige plasser).

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

1 546 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer følgende: TV og internett (grunnpakke), varmtvann og varme (akonto), felles bygningsforsikring, service heis, snømåking, renhold fellesareal, forretningsførsel og diverse avsetning til vedlikehold.

Sameie

Eierseksjonssametet Hertug Guthorms gate 1, org.nr. 822 268 382, består av 18 seksjoner.
Styreleder i sameiet er Hege Elise Knutsen.
Forretningsfører i sameiet er Atenti AS.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

P. t er det ikke fellesgjeld i sameiet

Forsikring

If forsikring Polisenummer: SP0002164175

Regnskap

Se vedlagte opplysninger fra forretningsfører.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2018

Antall soverom

1

Byggeår

2018

Byggemåte

Selveierleilighet i tre etasjes flermannsbolig. Byggeår 2018. Alle innredninger og overflater er de opprinnelige fra 2018. Ingen feil eller mangle ble påvist under befaringen. Dette er en forenklet tilstandsrapport som bare tar for seg de innvendige flatene tilknyttet denne seksjonen. For utvendig
vedlikehold samt vedlikehold av fellesarealer vises til sameiets vedtekter og budsjetter. Det vises til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 11.12.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Hertug Guttormsgate 1 A-, boliger og garasje, datert 30.11.2018. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 36 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad / wc / vaskerom, kjøkken, stue med utgang til balkong og soverom.
Bod i fellesanlegg, 4,5 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 11.12.2020 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Termostatstyrte varmekabler i bad. Vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Leiligheten har vært utleid og selger har derfor ikke estimert energiforbruk ved bruk av boligen.

Kommunale avgifter

Kr. 4 801 pr. år Eiendommene har felles vannmåler, og betaler vann og avløp etter målt forbruk De kommunale avgiftene betales kvartalsvis direkte til seksjonseier. De kommunale avgiftene kan variere.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett (grunnpakke) inkludert i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen ligger i Middelalderbyen Tønsberg, som er en automatisk fredet bygrunn. Ifølge kommunedelplanens bestemmelser er alle tiltak som er egnet til å skade, grave ut, flytte, forandre, tildekke, eller på annen måte utilbørlig skjemme automatisk fredede kulturminner forbudt uten særskilt søknad og dispensasjon gitt av Riksantikvaren, jf. kulturminneloven §§ 3, 4 og 8.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boligbebyggelse, båndlegging om kulturminner, parkeringshus/anlegg, uteoppholdsareal og kjørevei. I henhold til kommunedelplan - Sentrum , Byplan 2018 - 2030 TBG (vedtatt 22.05.2019) er området eiendommen ligger i avsatt til vei og boligbebyggelse nåværende. Relaterte planer til eiendommen er Fjærdingen (7.12.2016). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Erklæring/avtale, tinglyst 31.04.1984, dagboknr. 1308, gjelder: Rett til felles containerplasse.
Seksjonering, tinglyst 21.11.2018, dagboknr. 1578161.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Tore Staveland

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.