Tjøme

Feriefølelsen på Tjøme! Enebolig med stor tomt og kort vei til sjø! Garasje og rolig boområde!

Ramsåsveien 22 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

37%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 166 m²
Bruksareal 166 m²
Tomt 1 979 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1901
Gårdsnummer 217
Bruksnummer 345
Energimerking G
FINN.no 260605125
Sist endret 08.11.2023 11:19
Prisantydning 5 990 000,-
Totalpris 6 156 169,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 166 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 156 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over to plan og kjeller inneholder:
1. etasje: Vindfang, hall, stue, stue/kjøkken, soverom, bad, toalettrom og vaskerom.
2. etasje: Stue med trapp og bad med wc.

- Kjeller
- Garasje med åpent rom i 2. etasje

Standard

Velkommen til denne flotte eiendommen beliggende på den populære øyen Tjøme like utenfor Tønsberg! Eiendommen har stor og solrik tomt som gir et luftig inntrykk og innbyr til lek for unge og voksne. Ved hjelp av sjøveien er det kort vei til en rekke kjente perler og områder i Færder nasjonalpark. Eiendommer i området som har gårdsnummer 217, har fortrinnsrett til å få leie båtplass i Grimestad Vel og båtforening som ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen - Så her kan man tusle til båten!

Innvendig fremstår huset som gjennomgående lyst, lekkert og sjarmerende. Stuen innehar plass til stue-møblement, samt i overgangen mellom stue og kjøkken er det plass til spisebord hvor man kan dekke på til herlige måltider for venner og familie. Legg merke til det rustikke kjøkkenet med direkte utgang til hagen. I stue og kjøkkendelen er det rikelig med vindusflater så her kommer man godt i kontakt med naturen og omgivelsene, like sjarmerende både sommer som vinter.

Romslig bad i 2. etasje med badekar, utgang til sørvendt balkong, hendig baderomsinnredning og speil.

1. etasje: Separat wc med toalett, servant, og speil. Vis-a-vi er det helfliset dusjbad med varme i gulv, lekker baderomsinnredning og speil.

Denne vil begeistre, velkommen til visning i svært tiltalende omgivelser!

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Grimestad, et veletablert boligområde i umiddelbar nærhet til sjøen på Tjøme. Fra boligen er det gangavstand til både badestrand og båthavn. Herfra tar du deg raskt ut i Tjømes vakre skjærgård. Grimestad er et flott sted å bo for barnefamilien med lekeplasser og flotte turområder. Det er et par kilometer til Tjøme sentrum som kan tilby en rekke fasiliteter.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør ca. kr. 1 000,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 2038867

Boligens areal

Primærrom: 166 kvm, Bruksareal: 166 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og 2 rom.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Det er kun deler av kjeller som er måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15 selv om øvrige rom er
nevnt i romoversikt.

1. etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, stue, stue/kjøkken, soverom, bad, toalettrom og vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, bad/wc og 2 rom.

NB! Det er kun loftstue og baderom som er måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15 selv om øvrige rom er nevnt i romoversikt.

NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes
bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 17.06.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 979 kvm, Eierform: Eiet tomt

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur antatt ca. 1901 og tilbygd i 1991. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommets alder er ikke kjent, men ifølge opplysninger fra selger antydes at rommet er fra slutten av 1990-tallet/begynnelsen av 2000-tallet ifølge tidligere utført tilstandsrapport. Under henvisning til at halvparten av forventet brukstid for tettesjikt eventuell membran er mer oppbrukt anbefales det som et strakstiltak å installere dusjkabinett. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 1991. Under henvisning til at forventet brukstid for tettesjikt/membran er oppbrukt/i ferd med å bi oppbrukt bør det påregnes ombygging innen "rimelig tid". Det anbefales kun å benytte badekar til tradisjonelt karbad (ikke dusjing) så lenge rommet har sin nåværende utførelse men også fordi badekar er plassert under vindu. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i tilknytning til vaskerom i 1. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 1991. Frittliggende garasje oppført i tre. NB! Bygningen er ikke vurdert.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag dels i stål og dels i plast. Yttervegger antatt dels i reisverksplank og del i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående kledning antatt fra forskjellig tid. Vinduer i tre bl.a. fra 1972/-91 og eldre. Ytterdører i tre fra bl.a. 1991 (muligens eldre)/2014. Balkong i tre. Terrasseplatting i tre. Utvendig trapp i tre.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med tregulv, parkett, belegg, teppe og betong. Veggoverflater for det meste med tapet, panel og mur. Dels platede/malte og panelte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Mursteinspipe med nytt røykrør, vedovn og sotluke/feieluke. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Vaskerom: Belegg på gulv. Tapet på vegg. Panelt tak. Inneholdende skyllekar og opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via ventil i vegg.

Bad 1. etasje (ukjent årstall men fra ca. 2000 ifølge selger): Fliser på gulv og vegg. Panelt tak. Inneholdende innredning m. servant, dusj/vegger. Plastsluk. Ventilering via avtrekksvifte i tak samt luftespalte i dør.

Bad/wc 2. etasje: Belegg på gulv. Tapet på vegg. Panelt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, badekar. Plastsluk. Ingen ventilasjon.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i furu utførelse. Heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrert platetopp og stekeovn samt plassbygd kjølehjørne. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom inneholdende toalett og servant. Ventilering kun via luftespalte i dør.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør dels av soil/støpjern og dels av plast. Ventilering via ventiler i vegg i enkelte rom samt avtrekk over komfyr. Oppvarming med panelovner (+ ved). Varmtvannsbereder på ca. 200 l. Hovedsikring 35 A. Teknisk 20/16 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt dels med automatsikringer og dels med skrusikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Drenering med grunnmurplast/drensrør kun langs deler av grunnmur (fra 1991). Øvrige deler av bygningen har ingen drenering eller fuktsikring som kan sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse. Grunnmur dels av naturstein/betong og dels av Lecablokker. Skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger. Ukjent årstall og utførelse. Offentlig vann-/avløp via private/felles stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 30 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 35 mm i hele rommet i loftstue. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i trekonstruksjon mot grunnmur. Påvist fukt. Fuktnivået er av en slik karakter at råteskader kan utvikles. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Bad/wc i 2. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Opplyst om lekkasje i tilknytning til toalett. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Deler av takkonstruksjonen har ikke takrenne. Generell værslitasje/elde.
- Veggkonstruksjon: Dels generell værslitasje/elde.
- Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Diverse skjevheter og begynnende råteskader i terrasseplatting.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 10 mm i hele rommet i stue/kjøkken. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 25 mm i hele rommet i stue i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 15 mm i hele rommet i kjeller (tilbygd del).
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Mangler rekkverk og håndløper ved nedre del av trapper Knirk og generell bruksslitasje.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Overflater vegger og himling på bad i 1. etasje: Det er usikkerhet med hensyn til tettesjikt/membran. Konstruksjonen har plast bak platekledningen. Det kan ikke utelukkes at plast er benyttet som tettesjikt. Dette er i så fall ikke egnet som membran/tettesjikt.
- Overflater gulv på bad i 1. etasje: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad i 1. etasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Overflater og innredning i stue/kjøkken: Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Misfarget på begrenset del av gulv ved kjølehjørne. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i samme område. Påvist fukt. Fuktnivået er av en slik karakter at råteskader kan utvikles. Spor etter mus i kjøkkenskap.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Elektrisk anlegg: Hovedsikring 35 A. Teknisk 20/16 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt dels med automatsikringer og dels med skrusikringer.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Bad/våtrom utført for ca. 20-30 år siden . Våtrom/bad i 2. etasje i 1991/1992. Bad 1. etasje utført ca. rundt år 2000. (Ikke fornyet tettesjikt/membran siden oppførelsen av badene).
- Satt inn tilbakeslagsventil sluk i ny kjeller. Ekstra trykk ved ny påkobling til ledningsnett fra nabo sørvest.
- Fukt og saltutslag i kjeller.
- Mangler godkjent takstige til ankomst til feiing og tilsyn av pipe. MERK: Takstigen pr. i dag er ikke godkjent. Piperehabilitering i 2010. Foring av skorstein/tilkoble ildsted til nytt foringsrør/tilkoble ny sotluke i kjeller.
- Råteskader på gulvlister i østre rom i kjeller.
- Mus kan forekomme på høsten.
- Det har sporadisk kommet vann på murgulvet i garasjen mot vest, grunnet lavpunkt i terreng.
- På sydsiden av boligen må det skiftes noen kledningsbord fra terrassedøren og mot vinduet mot øst. Skrapet tidlig i våres.
- Ny bordkledning fra terrassedør syd til hjørne vest år 2016. Nye vannbrett nord på bolig 2020/2021. Terrassegjerde vest garasje: Nytt impregnert. Utført i 2014. Israfter er byttet ut i 2014. Ny balkongdør og noe utbedring rundt dør utvendig i bad i 2.etasje i 2014. Garasje: Pynte-/bærebjelker 4 stk. siste 1-3 år. Bolig: Nye vindskier pålagt med hvit aluminium for få år siden. Arbeidene er utført av Øyvinds Vedlikeholdsservice AS og ved egeninnsats.
- Thorstensen Eftf.: Utført utbedring og kontroll iht. Periodisk Tilsyn av elektrisk anlegg 09.08.2010. Rapport fra Skagerak Energi.
- TEFT Installasjon AS: Ny ledning og kontakter i stue i boligen år 2022.
- Foreligger ikke ferdigattest for tilbygg.
- Vannskade i kjeller.
- Naboen mot sydvest har vann/avløp-ledninger som går over tomten.
- Det betales for brøyting og vedlikehold av privat vei.
- Varmekabler i kjellerrom er defekt.
- Utvendig vedlikehold som utvendig vask, skraping og maling er utført jevnlig over de siste årene.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning, datert 23.06.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ikke ferdigattest på garasje oppført ca. 2002. Det foreligger byggemeldte byggetegninger, men disse samsvarer ikke med oppført garasje. Se vedlagte tegninger i salgsoppgaven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker noe fra innsendte byggetegninger ved at enkelte delevegger er flyttet og/eller fjernet i forhold til plantegningene (omdisponert areal - for det meste ingen betydning i forhold til beregning av P-rom - S-rom). Faktisk planløsning i del av kjeller avviker noe fra innsendte byggetegninger ved at deler av rom i kjeller er bruksendret (endret status fra S-rom til P-rom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Panelovner og peisovn.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 30 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 840,- pr. år.
De kommunale avgiftene betales månedlig. Merk at det p.t er fradrag i renovasjon for redusert volum restavfall. Det gjøres oppmerksom på at beløpet gjelder for 2022, og at avgiftene vil øke i 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 150 615 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 142 213 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men med hensynssone ras- og skredfare over.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 10.07.1991, dagboknr. 7880, gjelder: GBNR. 217/345 har veirett over eiendommen GBNR. 217/19 og 20. GBNR. 217/19 og 20 forbeholder seg adkomst med bil til låve over eiendommen GBNR. 217/345.
Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 02.09.1977, dagboknr. 11582, gjelder: Eiendommen GBNR. 217/25 har anledning til å grave på eiendommen GBNR. 217/345 for å reparere ev. skade på kloakkledning som er tillatt liggende på eiendommen.

Rettighet på eiendommen GBNR. 217/19:
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 10.07.1991, dagboknr. 7880, gjelder: Se servitutt ovenfor med samme dagboknummer.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Færder kommune opplyser at naboens vann- og avløpsledninger krysser eiendommen. Det finnes ikke opplysninger om trase for vann- og avløpsledningene i deres arkiv.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 24.09.2018. Siste feiebesøk ble utført 21.04.2020.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Det mangler godkjent takstige for sikker adkomst til feiing og tilsyn av skorstein.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ingen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ramsåsveien 22, 3145, Tjøme, Gnr. 217 bnr. 345 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0111

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.